Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un preot mărturisitor din Grecia se închină Cuviosului Justin Mărturisitorul

Părintele Anastasios Gotsopoulos – predică spre slava Noilor Mucenici din închisorile comuniste

 

Părintele Anastasie Gotsopoulos a predicat, în catedrala din municipiul Sf. Gheorghe, în Duminica vindecării demonizaților din Gadara, referindu-se și la Cuviosul Justin Mărturisitorul, la al cărui parastas de 40 de zile a venit special din Patras, Grecia. De asemenea, el a dat mărturie despre sfințenia părintelui Ilie Lăcătușu de la București.

Părintele Anastasie este și autorul lucrării fundamentale lucrării fundamentale Rugăciunea în comun cu ereticii (abordare a practicii canonice a Bisericii), care este în curs de apariție la Editura Predania, în traducerea pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu.

Această lucrare aduce la lumină multe din meandrele întunecate ale panereziei ecumenismului, care este susținut, din păcate, și de unii ortodocși fără coloana vertebrală a Tradiției Sfinților Părinți ai Bisericii Unice a lui Hristos, care este Sfânta Ortodoxie.

Dumnezeu să îi dea sănătate părintelui Anastasie, soției și celor 4 copii ai lor și să îl ocrotească în lucrarea mărturisitoare pe care o săvârșește, spre slava Preasfintei Treimi.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate !

 

Partea I

Partea a II-a

Partea a III-a