Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Nu recunosc Adunarea din Creta – Scrisoarea Nr. 9 (Conștiința dogmatică a mireanului lucrătoare ca FULGERUL)

fulgere

Către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel,

De ce ați semnat în Creta? De ce L-ați trădat pe Hristos? De ce ați avut o poziție bună și pe urmă ne-ați trădat? De ce ați spus că urmați Sfinților Părinți și pe urmă ați semnat trădarea? Unde în Canoanele Apostolice, ale Sinoadelor ecumenice și ale celor Locale au fost numite ereziile biserici?
De ce ați semnat documentelor despre căsătoriile mixte? Taina Căsătoriei este Taina dragostei și a unirii în Dreapta Credință. Nu se poate acorda această Taină numai unui singur membru, celui ortodox. De aceea, căsătoria mixtă este lovită de nulitate și în același timp constituie rugăciune în comun cu ereticii.

Ce caută Biserica Ortodoxă Română în Consiliul Mondial al Bisericilor? Sfinții Apostoli au propovăduit Evanghelia lui Hristos, au evanghelizat, nu au stat la discuții cu ereticii. Care au primit Evanghelia lui Hristos, bine, care nu, nu. Nu au stat să negocieze Adevărul. Nu avem ce să negociem. Adevărul este unul singur: să respectăm hotărârile celor șapte Sinoade Ecumenice. Dacă ne lepădăm de ele, ne lepădăm de Duhul Sfânt.

Roaba lui Hristos,
Nicoleta Cristina Botea

3 Responses to Nu recunosc Adunarea din Creta – Scrisoarea Nr. 9 (Conștiința dogmatică a mireanului lucrătoare ca FULGERUL)

  1. Subscriu,foarte bine punctat,argumentat si fara jigniri.Este foarte necesar sa se ridice cit mai multe voci care nu sint de acord cu asa zisul sinod talharesc din Creta………..sint un simplu mirean de credinta ortodoxa,chiar daca numele meu e de origine germana,

  2. Botea adriana says:

    Eu am crezut ca vor revenii asupra anumitor puncte privind căsătoriile mixte sau introducerea orelor de educatie sexuală in locul orelor de religie dar pana la urma nu au facut-o.Au fost acuzați rusii si bulgarii ca au refuzat sa participe la asa numitul SINOD dar s-au dovedit a fi mai cu frica Lui Dumnezeu decat noi.Asa cum poporul asta a fost tradat de unii si de altii acum si cei care trebuiau sa aiba mare grija de tara au tradat-o,pacat.

  3. tutu says:

    nu recunosc sinodul talharesc din creta anatema sa fie pt toti care l-au semnat