Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Răspuns la minciuni publicistice ecumeniste

Azi a apărut în ziarul Buna ziua, Brașov articolul al cărui link îl aveți mai jos:

calugari-minicinos16102016net

http://www.bzb.ro/stire/facaturi-sub-haina-bisericeasca-a103941

Pentru că sunt atacat personal, în virtutea dreptului la replică afirm următoarele:
1. Nu am făcut parte dintre organizatorii conferinței de la Brașov.
2. Cei prezenți nu au fost în majoritate, nici măcar în minoritate enoriașii mei din Sf. Gheorghe.
3. Au fost prezente peste 250 de persoane la conferință, nu 60.
4. Singurii care au plecat a fost ieromonahul turbulent de la început, care după ce a făcut scandal, n-a mai stat la conferință, ci a ieșit; de asemenea, un domn Vasile, corpolent, care m-a amenințat încă dinainte de conferință, făcându-mi și poze.
5. Eu eram în trecere prin Brașov și organizatorii s-au folosit de prezența mea pentru a înlocui la traducere pe părintele Nicodim Prodromitul, de altfel bun cunoscător de greacă,
6. Duhul acestei conferințe a fost unul foarte deschis, calm, patristic, argumentat, singurii nemulțumiți fiind iscoadele ecumeniste.
7. Nu am săvârșit nici o intruziune în Mitropolia Ardealului, nu mi-am adus oamenii la Brașov, dar m-am bucurat să mă întâlnesc cu oameni pe care îi știam doar de la telefon sau de pe mail, dar care duc o lupta demnă și curată împotriva trădării Ortodoxiei din Creta.
8. Pentru că sunt un om cu bun simț, nu voi face plângere legală împotriva conducerii ziarului sus-menționat, că și ei trebuie cumva să își vândă tirajul, chiar dacă aceasta înseamnă lipsă de respect față de oameni și de adevăr. Dumnezeu ne va judeca pe toți, după inima noastră !
9. Concluziile acestei conferințe au fost în mod clar cele de îndemn la unitate, la ferire de schismă, la luptă pentru adevăr dusă în interiorul Bisericii, la neacceptarea panereziei ecumenismului.
10. Știu că vor urma repercusiuni asupra mea; le voi întâmpina cu demnitate, căci nici la susținerea tezei de doctorat (Sibiu, noiembrie 2008) nu am fost lăsat de ÎPS Laurențiu Streza, pe atunci decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, să îmi susțin cum se cuvine lucrarea la care am trudit 6 ani, așa că după o simplă traducere la o conferință la ce pot să mă aștept? Este o vorbă, a părintelui Milea Mihai de la Buzău: ”În ziua de azi nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită.”
Orice s-ar întâmpla, mărturisirea dreptei credințe este o datorie sfântă, de care atârna mântuirea fiecăruia!

Cu respect, pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu