Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Bine este când sunt frații împreună

Cei din urmă vor fi cei dintâi !

2 Responses to Bine este când sunt frații împreună

  1. Bine este când fraţii sunt împreună şi, cunoscându-ne să rămânem împreună pentru turma lui Hristos!
    Mulţumim părinte pentru fiecare cuvânt rostit şi pentru atitudine!

    https://ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/2016/11/07/este-important-sa-se-pastreze-rugaciunea-catehumenilor-in-sfanta-liturghie-toti-ecumenistii-au-indepartat-o-fara-binecuvantarea-bisericii-pentru-implinirea-visului-ecumenist-participarea-ereticilor/

    Motivând prin vocea unor profesori de Liturgică ,,că acest ritual nemaicorespunzând nici unei realități din viața bisericească actuală”, ecumeniştii se folosesc de această „experienţă academică” pentru a încuraja ereticii să participe la Liturghia celor chemaţi, ca unii ce au trecut de faza catehumenatului fără pocăinţă şi lepădarea de rătăcire! N-au ascultat nici măcar de îndrumarea părintelui Stăniloae care spune că: ,,nu numai considerații istorice pledează pentru menținerea acestei rugăciuni de ieșire a celor chemați, în Liturghie, ci și unele întemeiate pe realități cu totul obiective. Cei chemați încep să devină și astăzi o categorie reală. Au apărut din nou persoane care n-au fost botezate ca mici copii, dar care, trăind alături de credincioșii care frecventează biserica, intră și ei uneori în ea, și aceasta îi poate determina cu vremea să se boteze. S-au înmulțit apoi indiferenții de diferite grade care intrând uneori la o Liturghie se trezesc la credință, dar încă nu sunt pregătiți pentru Sfânta Împărtășanie”. Apoi, cuvântul ,,cei chemați, ieșiți” poate răsuna ca un avertisment pentru o mare parte din toți participanții la Sfânta Liturghie (n.n. – de ce nu şi pentru eretici?!).

  2. anador says:

    Inmulteste-i, Doamne, pe fratii intru Hristos si ajuta-Le sa ramana impreuna in veci! Amin.