Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pasul 3 – întreruperea pomenirii ierarhilor ecumeniști (măsură canonică și patristică, ferește Biserica de schisma săvârșită de ei în Creta)

Ideile principale ale mărturiei părintelui Iulian Prodromitul

– Dacă Sinodul din Creta a fost unul ”panortodox”, de ce nu au participat numai ortodocșii, ci au fost prezenți și ereticii?

– Ce facem noi acum? Credem sau nu în ce spun canoanele Sfinților Părinți?

– Dacă te-ai întâlnit cu un eretic, ai stat de vorbă cu el, dar nu l-ai înfruntat, nu i-ai spus adevărul, înseamnă că te-ai făcut prieten cu el, te-ai dat de partea lui.

– Sfinții Părinți au ținut învățătura cea dreaptă cu mare strictețe.

– Am ajuns vremuri de prigoană, așa cum spunea Sf. Pavel în epistola II Timotei 3, 12: ”toţi care voiesc să trăiască cucernic în Hristos Iisus vor fi prigoniţi.”

– Creștinul ortodox trebuie să își cunoască bine credința, să respecte canoanele Sfinților Părinți.

– Se zice de către ecumeniști că în Creta nu s-a schimbat nimic din credința noastră. Părintele Iulian spune că a colo a fost o viclenie ascunsă.

– Un exemplu din Proloage despre un episcop care a greșit, iar pentru că turma credincioșilor a insistat să nu îi părăsească, după ce și-a recunoscut greșeala, el i-a pus ca să calce peste el, în timp ce stătea culcat pe pragul bisericii. Și s-a auzit glas din cer: iertate sunt păcatele tale pentru smerenia și umilința ta.

După canoanele Sfinților Părinți, episcopii care au semnat trădarea Ortodoxiei în Creta nu mai trebuie pomeniți la sfintele slujbe de către preoți.

Episcopii apostați spun că cei care întrerup pomenirea, fac dezbinare (schismă). Însă nu este adevărat. Părintele Iulian spune. cine a pus focul, acela să îl stingă.

NU MAI MERGE CU JUMĂTĂȚI DE MĂSURĂ !!!

– Să avem însă nădejde că mai este posibilă pocăința ierarhilor ecumeniști.

– Ceea ce am ajuns acum este faptul că ne pedepsește Dumnezeu pentru păcatele noastre.

– Dumnezeu vrea un singur lucru de la noi: să Îl cunoaștem. Însă pentru aceasta este nevoie să ne cunoaștem pe noi înșine.

– Orice am face și oriunde am fi, suntem înaintea lui Dumnezeu, El ne vede, de El nu putem ascunde nimic.

– Să spunem: Doamne, pentru păcatele noastre pătimim acum. Și așa Îl vom îmbuna să ne ierte și să ne ajute.

– Era mai bine să aibă lor un război în lume și să se spulbere toate și să nu mai fi avut loc acest Sinod din Creta decât să fie așa cum s-a petrecut el (trădarea Ortodoxiei).

– Nu știm ce va mai fi de acum încolo, însă noi să ținem dreapta credință!

– Întreabă domnul Mihai Silviu Chirilă: ce ne vom face, că suntem puțini în România în lupta aceasta antiecumenistă? Răspunde Părintele Iulian: să avem nădejde, să ne rugăm.

– Dumnezeu poate să facă orice. Doamne, nu mă lăsa ! Atât e nevoie. Și El știe ce este de făcut.

– Profetul Ieremia arată că blestemați sunt cei ce fac cu nebăgare de seamă lucrarea în numele lui Dumnezeu, precum și cei care se încred în oameni, nu în El.

– Mare este sminteala adusă de adunarea din Creta. Vor da seama autorii ei.

– Să ne păzim, mai ales de păcatele trupești, care ne tulbură mintea.

– Păcatele grele se fac întotdeauna în ascuns, dar de fapt ele se petrec tot sub Ochiul lui Dumnezeu, Care știe toate.

– Gândiți-vă bine: orie am gândit noi, orice am făcut, totul s-a săvârșit înaintea lui Dumnezeu.

Nu a fost clipă în viața mea când Tu nu ai fost de față. Iartă-mă, Doamne !

– Să ne rugăm pentru duhovnicii noștri, chiar dacă ei sunt ecumeniști: Adu-L, Doamne, la credință!

– Preoții care vor fi caterisiți pentru că au apărat dreapta credință rămân preoți, caterisirea nu este valabilă.

– Să ne rugăm, că nu știm ce ne mai așteaptă încă.

– Chiar dacă episcopii ne spun să tăcem, să nu spunem adevărul, că nu avem blagoslovenie de la ei să facem aceasta, NOI SĂ NU TĂCEM !

Dacă vezi că este călcat în picioare adevărul Sfinților Părinți, cum să taci ???

– Dacă dialogurile ecumeniste cu ereticii au vreun sens, până acum ce anume din dreapta credință au primit, au acceptat ereticii? Ce anume le-a dat lor dreptul să fie prezenți la Sinodul ortodox?

– Ereticii au fost lăsați să participe la slujbele ortodoxe săvârșite cu ocazia sinodului din Creta ca să dea impresia că noi cu ei suntem una. Dar NU ESTE AȘA !

Vă sărutăm dreapta, Cuvioase Părinte Iulian, ca unui veritabil patriarh în Duhul Sfânt al Ortodoxiei Sfinților Părinți!

31 Responses to Pasul 3 – întreruperea pomenirii ierarhilor ecumeniști (măsură canonică și patristică, ferește Biserica de schisma săvârșită de ei în Creta)

 1. Matiu Cosmin says:

  Pr Ciprian, faptul ca ati oprit pomenirea face toti cei 99 de pasi de care vorbeati la inceput.
  Sigur ca trebuie ca fiecare din noi sa faca practic nevointa personala. Dar daca esti lepadat de Hristos, poti sa faci nu un simplu canon ci zilnic cele 7 laude ca nu are nici o valoare. In momentul in care stai in adevar si mai adaugi si trairea ta personala si un canon dupa puterea ta este cu totul altceva, este foc care arde pe diavoli.

 2. IRINA says:

  Ce facem cu IPS Pimen? mergem la biserica daca preotii nu opresc pomenirea?

 3. ovidiu says:

  MARIRE VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICII DOMNULUI!
  Preacucernice parinte Ciprian de azi pana la victoria finala impotriva „voii lor”,ma voi ruga pentru ca DOMNUL DUMNEZEU sa va intareasca in tot ceace faceti pentru apararea DREPTEI CREDINTE LASATA DE SFINTI PARINTI PRIN CELE 7 SINOADE INSUFLATE DE DUHUL SFANT!
  DOAMNE AJUTA!

  • admin2 says:

   Domnul să vă binecuvânteze toate gândurile cele bune!

   • ovidiu says:

    MARIRE VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICII DOMNULUI!
    Preacucernice parinte Ciprian , va multumesc pentru toate gandurile placute LUI,si as dori sa semnez si eu ,”un pacatos ,un taliban,un schismatic”, lista cu cei care se opun tradarii din creta! Va implor sa-mi trimiteti o adeziune pentru a fi semnata de: toma ovidiu STR. ION NEGOESCU NR.18 .MORENI.JUD.DAMBOVITA ,ROMANIA ORTODOXA !
    DOAMNE AJUTA!

    • admin2 says:

     Lucrăm la ea. Va fi unul dintre pașii luptei antiecumeniste. Dar mai trebuie nițică răbdare.

 4. marinela says:

  Mi-a umplut inima de bucurie, vestea ca ati intrerupt pomenirea iereziarhului.Sa va dea Dumnezeu putere sa mergeti pina la capat cu lupta,ca noi va vom urma cu drag.Iertati-ma si rugati-va si pt noi cei de prin diaspora.Doamne ajuta si pocainta spre mintuire!

 5. Parascheva says:

  Isaia cap 8
  9.Cu noi este Dumnezeu, înţelegeţi neamuri şi vă plecaţi. Auziţi până la marginile pământului, cei puternici plecaţi-vă. De vă veţi întări, iarăşi veţi fi biruiţi.
  10. Şi orice sfat veţi sfătui, îl va risipi Domnul, şi cuvântul pe care îl veţi grăi nu va rămâne întru voi, căci cu noi este Dumnezeu!
  Dumnezeu sa ne binecuvinteze si sa ne intareasca ,impreuna cu dragii nostrii marturisitori ! Amin !
  Amin !

  • admin2 says:

   Ce frumos este glasul dumnezeiesc al Psaltirii, precum și tunetul mărturisitor al întregii Sfinte Scripturi !

 6. Martyrik Appeal says:

  Parinte Ciprian,
  Dumnezeu sa binecuvanteze clipa in care ati dat ascultare glasului Lui! Sa binecuvanteze bataia inimii sfintiei voastre, inima credinciosa Lui!
  Asa cum Dumnezeu l-a strigat pe Samuel, iar Samuel a ascultat glasul Lui si a raspuns chemarii si nu si-a astupat urechile ca a „unei vipere surde”, ci a raspuns, zicand, „Vorbeste, Doamne, caci robul Tau asculta”, asa sa binecuvanteze Domnul Dumnezeu clipa de taina in care i-ati raspuns asa cum e binecuvantat sa Ii raspunda un slujitor vrednic:
  „Vorbeste, Doamne, caci robul Tau asculta.” si nu numai ca asculta, dar cu mila si ajutorul Tau implineste voia Ta!

  Aici nu carne si sange, ci Duhul Sfant va chemat sa puneti lumina in sfesnic si sa „marturisiti de pe acoperisul casei” inimii, al constiintei curat ortodoxe! „Caci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se marturiseste spre mantuire.” spune Sfantul Apostol Pavel romanilor.
  E timpul sa marturisim spre mantuire, din dragoste pentru Cel ce ne-a scos din umbra mortii acestei lumi vrajmasa Lui, vrajmasa si batjocoritoare, dispretuitoare si zeflemitoare fata de Sangele Celui ce s-a dat sa fie rastignit din dragoste pentru mine, pentru sfintia voastra, pentru turma mica!
  Tacerea noastra e mai grava decat intreita lepadare a lui Petru, dar sa nu ne fie noua sa ne despartim, sa ne lepadam de Dragostea noastra, de Hristosul nostru, de dulcele nostru Iisus!
  Viata asta trece si cu ce ne alegem daca n-am ales, daca n-am adunat cu Hristos? Ne alegem cu praful de pe sandalele marturisitorilor, cu praful scuturat inaintea noastra ca semn ca n-am primit glasul celor ce striga in pustia acestei lumii, semn ca n-am vrut sa urmam Adevarul, pentru ca ne-am luat boi, tarini, femeie, dorinte usoare, patimi grele si nu ne-am infipt radacinile in Cer, ci in pamantul patimilor sangelui si carnii.

  Biserica e a noastra, suntem madulare ale ei, o alcatuim, o intregim, iar Stapanul nostru e Hristos, Capul Bisericii si fratii nostri sunt cei ce Il iubesc si il urmeaza, caci „cel ce Ma iubeste, pazeste poruncile Mele” ne spune zi de zi, clipa de clipa glasului Dumnezeului nostru Iisus Hristos!
  Biserica Ortodoxa Romana e a celor ce asculta glasul Lui, glasul Pastorului, glas ce ne vorbeste prin Sfintele Canoane lasate noua de purtatorii de Duh Sfant, Sfintii Parinti, rudenile noastre duhovnicesti.
  Ierarhii s-au despartit si au iesit din Biserica Luptatoare si au ales sa jure supunere intunericului din ungherele acestei lumii idolatre si hulitoare. Au ales sa lupte si sa raneasca trupul Bisericii si sa huleasca Capul Bisericii care este Hristos Dumnezeul nostru. Cauta sa ne sminteasca din calea Adevarului, dar „vai de cei prin care vine sminteala!”
  Azi Hristos a ajuns batjocura celor ce ar fi trebuit sa-L apere, sa-L propovaduiasca, sa-I slujeasca, sa se sacrifice si chiar sa moara pentru El. Dar purtatorii de mitre s-au lepadat de datoria lor si de Stapanul lor si au ales sa slujeasca slugii, diavolului, raului ascuns cu maiestrie milenara sub masca ecumenismului, ecumenism ce scuipa cu ura spre Cel rastignit.
  E vremea ca si noi sa dam marturia noastra. E vremea sa ne aratam lumina Adevarului ce scalda galeriile sufletului nostru. E vremea sa marturisim ai Cui suntem, pe Cine slujim si sa ne dovedim dragostea asa cum si Cuviosul Iulian de la Prodromu a facut-o.
  E vremea sa aparam Biserica lui Hristos, una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica, singura si adevarata Biserica!
  Si o vom face „intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii”, nu cu spume la gura, nu cerand binecuvantare sa pogoram foc din Cer peste „samarineni”, ci asa cum au facut-o mucenicii si marturisitorii Bisericii, cu duhul si cu credinta, nadejdea si dragostea lor pentru Hristos!

  • admin2 says:

   Într-adevăr, aceasta este calea. Important este să vrem ca toți să se mântuiască, unindu-se în Adevărul Cel veșnic și unic care este Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Cel împreună slăvit cu Tatăl și cu Duhul Sfânt.
   Singurul dușman real al nostru este satana, iar singura atitudine nepermisă a o primi este compromisul.
   Binecuvântarea Domnului și a tuturor Sfinților români din închisorile comuniste să fie cu noi toți !
   Cu nețărmurit respect, pr. Ciprian.

 7. Turma Mica says:

  Dumnezeu sa va intareasca in lupta cea buna !
  Monahii marginalizati de la Frasinei va pomenesc in rugaciunile lor.

  • admin2 says:

   Aceasta este cea mai bună veste din ultimul secol (deși a început doar de câțiva ani). Poate vorbim și la telefon, înainte de a ne vedea față către față, când ”bucuria noastră va fi deplină”!
   Nr. meu este 0740788876.
   Blagosloviți și iertați!
   Pr. Ciprian

 8. Liviu says:

  Doamne ajuta!

  Va suntem alaturi in rugaciune !

 9. Iuliana says:

  Sărut mâna Părinte! Mare bucurie să vă avem!

 10. kosma says:

  Parinte , acum stiu sigur ca esti cu Hristos. Binecuvantati sa ajungem la macar o Sf. Liturghie la Sf. Gheorghe, caci nu ne este aproape geografic, dar mult ne lipseste!

  • admin2 says:

   Să fim toți cu Hristos. Vă așteptăm oricând cu drag. Să sunați dinainte, să fie ciorba caldă. Nr meu este 0740788876.
   Pr Ciprian

 11. Cristina says:

  Multumim parinte, fie ca „Insusi Domnul pacii sa va daruiasca … pace totdeauna si in tot chipul” sa puteti duce lupta cea buna pana la capat!

 12. daniel vla says:

  Parinte Ciprian, sa intelegem clar ca ati intrerupt deja pomenirea episcopului Andrei al Covasnei si Harghitei sau ca o veti intrerupe in viitor? As vrea sa pun un articol despre asta, daca credeti ca ar fi potrivit…

  • admin2 says:

   Da, de luni. Însă articolul – scrisoarea oficială îmi va aparține, va fi gata săptămâna viitoare. Vă rog să nu vorbiți în numele meu. Aveți răbdare.
   Pr. Ciprian

 13. daniel vla says:

  Am inteles. Ma iertati…

 14. ioana oltianu says:

  Parinte Ciprian unde este locatia in care slujiti caci noua ne este greu aici in Vrancea si la Covasna ne ar fi mai aproape de venit eu stau acasa de ceva vreme si ne este f greu fara Sf Leturghie,iertate de indrazneala sarutmana.

 15. Dorian says:

  Sfinția voastră părinte Ciprian, noi cei din Ahiepiscopia Tomisului nu știm ce să facem : preoții noștri pomenesc la sfintele liturghii pe ierarhul Tomisului, că IPS Teodosie nu a participat la adunarea din Creta, dęci nu a semat ereziile elaborate acolo. Dar nici nu s-a delimitat in biserică de acestea, nevoind să il supere (probabil) pe patriarhul nostru. Preoții de mir tac mâlc, de parcă nu a avut loc nici un eveniment important pentru Ortodoxie, anul trecut in Creta ! Despre eroarea ecumenismului nu am auzit in bisericile de aici nici o vorbuliță. Creștinii vârstnici care nu se informează de pe internet, nici nu au auzit termenul de ecumenism !

 16. admin2 says:

  Video de la început este o prezentare sau trailer a sinaxei de marți. Voi reveni mâine cu amănunte.