Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

”Înșelări” și ”înșelați” – răspuns la acuze ecumeniste


Ieri, 11 noiembrie 2016, la biserica din cartierul Tractorul, municipiul Brașov, Înaltpreasfințitul Prof. Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în cuvântul arhieresc de învățătură cu ocazia praznicului Sfântului Mare Mucenic Mina, a spus public, referitor la persoana mea, următoarele: ”este ”unul” în Sfântu-Gheorghe, care se află în înșelare, a fost păcălit de un profesor din Grecia, care nici el habar nu are de nimic și încă nu iau masuri împotriva lui, pentru că este în înșelare și a ținut o conferință în Brașov cu călugării din Grecia, care n-aveau ce căuta aici, să iasă din mănăstire.”
Deoarece în biserică se afla un prieten de-al meu, care locuiește în Brașov, venit la slujbă ca orice ortodox, dornic de har și de adevăr, și care și-a dat seama că va urma un atac ecumenist, și-a scos telefonul mobil și a filmat continuarea predicii, până la final, înregistrare care poate fi vizionată integral mai sus.

Ideile principale ale Înaltpreasfinției Sale, surprinse în această înregistrare, sunt următoarele:
– Mântuitorul S-a rugat ca toți să fie una – ceea ce înseamnă să fie relații de prietenie între noi, ortodocșii și celalalte confesiuni;
– se spune de unii ca dacă vrem să fim prieteni cu ceilalți vecini, cu eterodocșii, am fi eretici;
– în Occident sunt sute de biserici date de catolici și de protestanti românilor noștri, ca să slujească acolo;
– dacă românii cei super-ortodocși ar avea posibilitatea să cumpere biserici în Occident, gata, nici nu am mai vrea să îi vedem pe catolici;
– noi am vrut să renunțăm la acest document (nr. 6 din Creta, referitor la Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine), însă grecii au insistat, noi am adus multe amendamente bune și în final, acest document de fapt întărește Ortodoxia, nu o diminuează cu nimic;
– călugărul nu iese din mănăstire decât cu bilet de voie;
– bulgarii nu au venit în Creta din sărăcie, că nu au avut cu ce plăti, iar rușii nu au venit din mândrie;
– documentele din Creta nu sunt dogmatice, nu s-a făcut o nouă învățătură, ci doar s-au discutat probleme de relații între creștini.

Pentru că nu vreau să răpesc din timpul Înaltpreasfinției Voastre, dăruit grijii pastorale pentru mântuirea întru adevăr a credincioșilor încredințați spre păstorire de Iisus Hristos, voi fi foarte succint, nu din lipsă de argumente, ci deoarece cu neadevărurile acestea nu merită să pierd prea mult timp. Răspunsul meu, în calitate de doctor în teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, titlu pe care eu l-am obținut având ca și conducător al comisiei de doctorat chiar pe Înaltpreasfinția Voastră, este următorul:

A. Referitor la afirmațiile Înaltpreasfinției Voastre
despre Adunarea din Creta

1. Îi spun Adunare și nu Sinod pentru faptul că rușii ”cei mândri”, adică peste 50% dintre ortodocșii din lume, precum și antiohienii – adică Biserica Martirică a Siriei, unde jertfa vieții proprii pentru Hristos este un fapt cotidian – nu recunosc această întâlnire ca fiind Sinod, ci o adunare interortodoxă.
2. Rugăciunea Mântuitorului ”ca toți să fie una” nu are absolut nici o legătură cu prietenia între popoare, ci se referă strict la împărtășirea de lumina cea necreată a celor uniți sub mărturisirea adevărului ortodox (a se vedea opera Sf. Grigorie Palama; sunt sigur că profesorii universitari ecumeniști de la Sibiu vor găsi ușor argumente în acest sens). Hristos S-a rugat ca toți să fim uniți în Duhul Sfânt, ca ucenici ai Lui. Nu prea cred că duhurile de la adunările penticostale au vreo legătură cu Duhul Sfânt! A fi ”una” de exemplu cu penticostalii înseamnă că în viitor vom da ochii peste cap și ne vom scutura ca niște îndrăciți la liturghiile ecumeniștilor, așa cum fac penticostalii acum la adunările lor?
3. Prietenia dintre oameni nu se identifică cu mărturisirea aceleiași credințe. Dacă raționamentul expus aici de Înaltpreasfinția Voastră ar fi adevărat, atunci ar însemna că prietenii adunați la un birt, la o bere, două, trei, automat au aceeași credință. Poate aceeași patimă, dar credință nu neapărat. Așa cum aceeași patimă o au și eterodocșii și ecumeniștii: iubirea minciunii și ura venială față de adevăr.
4. Adevărul este că în Occident se surpă bisericile pustii de zeci de ani ale papistașilor și protestanților, iar românii curăță mizeria din ele și le fac mai frumoase decât au fost vreodată, cu scopul de a sluji Adevăratului Dumnezeu, nu idolului papă sau idolului-rațiune. Adică după ce că românii le dau bani pe chirie, să își mai vândă și credința? Asta este ca și cum te muți la cineva în chirie și în afară de suma stabilită îi mai dai și unul dintre propriii copii, să facă ce vrea cu el…
5. Documentul 6 semnat în Creta (nu de majoritatea, căci din 165 de episcopi prezenți nu au semnat 33, adică oamenii cu conștiința trează, nu cozi de topor ale ecumenismului) este o batjocură și o blasfemie la adresa Ortodoxiei, a eclesiologiei și a hristologiei ei. Puneți-i pe unii dintre profesorii de la Sibiu, mai ales pe cel de dogmatică, părintele Moșoiu din Brașov, să mai studieze și izvoare ortodoxe, nu numai teologie protestantă. Îmi aduc aminte cu dezgust de cursurile de dogmatică pe care le-am răbdat din partea părintelui Moșoiu la master (2001-2002). Nu numai că erau lipsite de conținut teologic ortodox, dar nici măcar nu putea să le articuleze cu propria lui gură. Iată cine predă teologie ortodoxă studenților însetați de adevăr.
6. Călugării nu sunt CAP-iștii ierarhilor, sunt oameni ai rugăciunii, ai adevărului. A nu se confunda smerenia monahală cu teologia bâtei și a ascultării ecumeniste. Este posibil ca oricine întreabă în țara asta care sunt argumentele ortodoxe ale Adunării din Creta să i se răspundă fără respect, cu minciuni și cu manipulări? Cine este Biserica? Numai ierarhii sau și noi? S-a transformat BOR în Vatican și noi nu am aflat de pe basilica? Cât despre monahii athoniți, există dovezi video că de fapt au fost trimișii Athosului, nu intruși nebinecuvântați.
7. Dacă bulgarii nu au avut cu ce plăti, de ce nu au făcut celelalte Biserici Ortodoxe SURORI chetă și să îi ajute? Sau să li se facă o reducere? Cred că se mulțumeau și cu hotel de 3 sau 4 stele. Cât despre ruși, au semnat prin patriarhul Kiril în Cuba lucruri mai grave decât ortodocșii luptători în Creta, recunoscând validitatea totală a botezului papistaș. Adevărul este că ierarhii ruși au primit semnale clare din partea poporului că dacă se duc în Creta, izbucnește revoluția. La noi, nu vă faceți griji, era o vorbă la Sibiu: dormi în pace, țara tot popă te face.
8. Documentele din Creta cuprind mult adevăr, dar mustesc de minciuni și de erezii. Au recunoscut-o toți cei care nu au vrut să le semneze. Iar motivul nesemnării nu a fost nici sărăcia, nici mândria, ci CONȘTIINȚA.

B. Referitor la afirmațiile Înaltpreasfinției Voastre
despre persoana mea

1. Acel ”unul” se numește Staicu Ciprian-Ioan și nu se teme sub nici un chip de amenințările ecumeniste.
2. ”Înșelarea” în care mă aflu eu este demnitatea și bunul simț cu care răspund la orice acuzații și manipulări mincinoase. În cazul în care alta este ”înșelarea”, vreau să știu care și să văd argumentele TEOLOGICE în acest sens. Nu datorez nimănui nimic pentru cei 21 de ani de când sunt în teologie, întotdeauna am fost printre primii la învățătură, iar celor interesați le pot trimite CV-ul meu actualizat.
3. Profesorul din Grecia la care faceți referire este Pr. Prof. Univ. Dr. Theodoros Zisis, pe care îl respectă tot mapamondul, cu excepția papistașilor și a ecumeniștilor. Că părintele Theodor ”nu știe nimic” este o afirmație care frizează ridicolul, cu excepția faptului dacă nu cumva se referă la aceea că el: nu știe să mintă, nu știe să înșele, nu știe să amenințe, nu știe să trădeze, nu știe să acuze pe nedrept etc. Sau, dacă vrem să mergem pe argumentele aduse de Sf. Grigorie de Nyssa și de Sf. Maxim Mărturisitorul, care spun că răul este de fapt ”nimic”, el nu are ființă, este doar refuzul binelui, atunci putem spune că ”acel profesor nu știe nimic.”
4. Am fost acuzat și în ziarele locale brașovene – culmea, același articol apărut în două ziare care NICIODATĂ nu s-au înțeles, au fost în concurență, acum a fost de ajuns un copy-paste – că am organizat conferința din Brașov. Răspunsul l-am dat http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/10/17/raspuns-la-minciuni-publicistice-ecumeniste/
Mă opresc aici, pentru că trebuie să mă duc la Sfânta Vecernie. M-aș bucura nespus ca măsurile de care vorbiți – probabil oprirea de la slujire și caterisirea – să devină realitate, le-aș considera mai de preț decât titlul de doctor în teologie. Cu mila lui Dumnezeu, în orice situație voi fi, nădăjduiesc să rămân pe aceeași linie. Însă rămân cu o nedumerire: unde este respectul datorat muncii cinstite a unui om, că eu nu am avut parte de el în relația cu Înaltpreasfinția Voastră.
Mă refer la următoarele:
Relatez pe scurt următoarea întâmplare, petrecută în noiembrie 2008, la care am martori pe ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei, profesorul de morală Cosma de la Caransebeș, pr. Irimia Ioan din Suceava și soția mea, Ioana-Alina, prezenți la susținerea tezei mele de doctorat în teologie ortodoxă, la Sibiu.
Am început să îmi susțin teza în fața comisiei, condusă în calitate de decan chiar de către Înaltpreasfinția Voastră. Când am ajuns la subcapitolul despre erezia feminismului, ca fiind parte integrantă a ecumenismului contemporan, Înaltpreasfinția Voastră m-ați întrerupt și mi-ați spus: ”Să treci peste capitolul acesta.”
V-am răspuns cu tot respectul: ”Dacă eu sar acest capitol, mă va sări și Dumnezeu de la mântuire.” Înaltpreasfinția Voastră a replicat: ”Dacă vorbești despre feminism, eu ies afară din sală.” V-am răspuns: ”Înaltpreasfinția Voastră, eu am venit să îmi susțin teza, faceți cum vă îndeamnă conștiința.” M-ați întrebat: ”Cât durează treaba asta?” V-am spus că maxim 10 minute.
Ați plecat supărat, iar după câteva minute ați deschis puțin ușa sălii profesorale unde avea loc susținerea tezei și mi-ați zis: ”Bă, ai terminat?” Cu respect v-am răspuns că mai am câteva minute. Ați trântit ușa și ați revenit după un sfert de ceas.
Am luat ”magna cum laude”, am depus jurământul, iar în capelă, de față cu mine și cu toți cei menționați mai sus, în final ÎPS Irineu v-a întrebat: ”nu îl faci iconom stavrofor?” (așa cum prevede regulamentul). Ați răspuns, ați zis tare, de față cu toți membrii comisiei: ”Pe ăsta? Nu vreau.” Și cu asta am plecat la masă.
În concluzie, eu totuși Vă respect și Vă doresc mântuire întru adevărul Sfintei Ortodoxii.

Sf. Gheorghe
12 noiembrie 2016                                                                Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

 

Înaltpreasfinției Sale,
Înaltpreasfințitului Prof. Univ. Dr. LAURENȚIU STREZA
Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

 

Varianta pdf a documentului:

raspuns-catre-ips-laurentiu-streza

47 Responses to ”Înșelări” și ”înșelați” – răspuns la acuze ecumeniste

 1. Ovidiu says:

  Parinte Ciprian !
  M-ati uns la suflet cu scrisoarea sfintiei voastre ! Sincer va spun !
  Să fiți binecuvântat acum și în veșnicie !
  Domnul Hristos vă va întări să răspundeți cu dragoste tuturor acuzelor mincinoase !
  Cu adevărat se împlinesc cuvintele Păr.Iustin Pârvu : vă vor sfâșia și vă vor vinde !

  • admin2 says:

   Numai cu rugăciunile voastre, numai cu un unitatea în Adevăr vom putea rezista. Va fi din ce în ce mai dură lupta, însă Hristos este cu noi !
   Pr. Ciprian

 2. Martyrik Appeal says:

  E de bun simt, de constiinta ortodoxa si de datorie sfanta sa-mi scriu cuvantul si sa marturisesc in apararea parintelui Ciprian Ioan Staicu, in apararea Bisericii Ortodoxe, in apararea lui Hristos cel prigonit si hulit de cei ce ar fi trebuit sa-L apere!

  Cineva afirma la un moment dat ca unii dintre ierarhi nu sunt nici macar botezati. Ma rog, n-am dat importanta. Nu ma ocup de viata nimanui, nu-mi deschid urechile la vorbe fara acoperire. Dar cand ajungi, ierarh fiind, sa acuzi de inselare un preot ce spune adevarul, atunci pe buna dreptate stai, cugeti si te intrebi: cine este cel inselat in aceasta ecuatie?
  Iar daca numesti adevarul inselare, atunci hulesti impotriva Duhului Sfant si impotriva Sfintilor Parinti, gurile Duhului Sfant, cei care fara sa clipeasca si din reflex duhovnicesc, din dragoste pentru Adevar, n-au pregetat sa pecetluiasca marturisirea lor cu propriul lor sange. Deci, hulesti Ortodoxia!

  Repet, sa acuzi de inselare un preot ce marturiseste Adevarul este acelasi lucru cu acuza pe care i-au adus-o fariseii Mantuitorului cand l-au catalogat ca are demon si asta doar pentru ca le spunea adevarul. Inaltpreafintite, lasati piatra jos!

  Sa nu se insele domniile voastre, ierarhii, si sa nu care cumva sa creada ca romanii ortodocsi care tac inca, nu au habar de cele ce se intampla si care e adevarul. In numele bunului simt, daca nu vreti in numele Adevarului, frateste va sfatuiesc sa nu va faceti curaj si sa ganditi ca noi suntem niste prosti doar pentru ca nu purtam mitra.
  Sa-mi fie cu iertare, dar parintele Ciprian Ioan Staicu si multi dintre cei ce scriu pe acest blog au mai multa scoala decat multi ierarhi la un loc vacante. Asta nu o spun ca sa il laud pe parintele Ciprian, ci o spun spre slava lui Dumnezeu care a randuit cele pentru parintele Ciprian.
  Nu ne poate nimeni acuza de sindrom discordant. Nu noi suntem cei ce ne-am schimbat ca semaforul, ci domniile voastre, ierarhii vanzatori de Hristos si de adevarul revelat de Hristos noua prin gura Sfintilor Parinti.
  Cele spuse de Inaltpreafintia voastra despre parintele Ciprian Ioan Staicu le consider o acuza si impotriva mea, dar si impotriva celor ce cugeta sanatos, ortodox asa cum ne-a invatat Biserica de 2000 de ani incoace, deci este o acuza impotriva Ortodoxiei. Nu numai ca ii iau apararea parintelui Ciprian, dar luandu-i dansului apararea, apar Biserica lui Hristos. Unde este Adevarul acolo este Biserica. Inaltpreasfintite, sunteti in afara Bisericii, dar nu stati linistit, ci acum va salbaticiti si luptati impotriva Bisericii lui Hristos, singura si adevarata Biserica, cea Ortodoxa.
  Cat despre calugarii din Romania sau calugarii athoniti ce au tinut conferintele marturisitoare, nu cred ca sunteti in masura se le dati sfaturi, sugestii sau porunci. Inaltpreasfintite, nu aveti nici cea mai vaga idee despre ceea ce inseamna monahismul, ce presupune monahismul si care e scopul monahismului. Nu sunteti monah, nu ati trait in manastire, nu ati dus lupta monahului, nu ati tocit carti de rugaciuni sau siraguri de metanii, nu v-ati uscat trupul satul ca al bogatului din Evanghelie, nu ati suferit ca saracul Lazar, nu v-ati brazdat chipul de curgerea lacrimilor si inima de navala incercarilor, nu aveti cugetare monahala, nu aveti cugetare ortodoxa, ci sunteti doar un purtator de mitra lipsit de autoritate duhovniceasca, pentru ca nu mai reprezentati Biserica lui Hristos, ci sunteti luptator impotriva ei.
  Cuvant impotriva Inaltpreasfintiei voastre si a tuturor ierarhilor ecumenisti, aduc carma Bisericii Ortodoxe, cartea Pidalionului, sabie a Duhului Sfant in mana Sfintilor Parinti. Cartea pe care o urati pentru ca ea da pe fata gandurile ascunse ale multora. Ganduri rele si dorinte fara de Dumnezeu.
  Inaltpreasfintite, nu aveti nicio autoritate peste Canoanele Bisericii Ortodoxe cuprinse in paginile Pidalionului. Niciun ierarh nu are absolut nicio autoritate peste Canoanele stabilite de Duhul Sfant prin gura Sfintilor Parinti. Sfantul Vasile cel Mare a spus limpede: „cuvintele Sfintilor Parinti au putere canonic!” Deci, nu cuvintele oricarui purtator de mitra sau ale oricarui neavenit. Dar cel ce indrăzneste sa se atinga de Piatra Adevarului, marturie de avertisment aducem preasfintele cuvinte ale Dumnezeului nostru Iisus Hristos: „Oricine va cădea peste piatra aceasta se va sfărâma, iar peste care va cădea ea, îl va zdrobi.”
  Nu sunteti stapanul calugarilor sau al oamenilor si nici macar fratele lor, ci sunteti un suflet salbaticit de patimi, de compromisuri, de tradari si raspunzator de Sangele Mielului lui Dumnezeu. Ati vandut Sange nevinovat. L-ati vandut pe Hristos pentru slava acestei lumi vrajmasa Lui. Ati ales sa cinstiti sluga si sa va tradati Stapanul. Partea slugii netrebnice si viclene o veti avea daca nu va veti pocai.
  Calugarii, maicile si mirenii, daca vor sa se mantuiasca, vor merge dupa modelul vietii Sfantului Maxim Marturisitorul, dupa modelul Sfintilor Parinti, nu dupa vorbele si povetele viclene ale ierarhilor sau preotilor ecumenisti, iubitori de placeri, vanzatori de Hristos.
  Va da Domnul Dumnezeu har, pricepere si intelepciune robilor Lui, ca sa poata sa apere, sa propovaduiasca si sa marturiseasca Adevarul si sa inchida gura hulitorilor si sa scoata din ghearele lupilor turma Sa!

  Inaltpreasfintite, sunteti rusinea Bisericii Ortodoxe!

 3. Ce ratati, astfel de ierarhi! Un cioban de la stana era mai bun! Asa-i cand se inverseaza valorile. Urmasii lui Ana si Caiafa in scaunele arhieresti din Romania! Acestia n-au decat un sens: prapastia! Pacat de turma. Dar nici turma n-are niciun interes. Dumnezeu stie ce face. Nu degeaba se intampla toate astea. A reactionat pentru ca diavolul a fost atins.

 4. se cred dumnezei , mi se face sila de asa atitudine ,care seamana f bine cu inchititia de la catolici

 5. Marius Sebastian says:

  IPS Sa de ce nu se exprima clar credinciosilor din Brasov ? Ce inseamna ” unul ” , ” un profesor din Grecia” ” care nu are habar de nimic ” ? Chipurile nu va lua nici o masura, pentru ca IPS Sa va mai da o sansa, sa va ” indreptati”, milostivindu- se de dumneavoastra find un biet ” inselat” pacalit de un profesor care nu se pricepe la absolut nimic. Dumnezeu ne va arata cine e inselat si cine nu. Fiti atenti la anafura si agheasma preotilor care cocheteaza cu ecumenismul. Eu am luat agheasma sfintita de Pr Ciprian si saptamana viitoare am sa iau agheasma sfintita de preoti ecumenisti. Anafura luata din biserica unde slujesc pr ecumenisti mi- a mucegait a doua zi. Dar intradevar am tinut- o intro punga, anafura avand suficienta aerisire. Nu e prima oara cand o tin in punga, dar nu mi s-a mai intamplat niciodata sa mucegaiasca. Doamne ajuta.

 6. claudiu says:

  Doamne ajuta pentru curajul de care dati dovada Pr Ciprian..nu va lasati, Dumnezeu este cu dvs!

  • admin2 says:

   Cu noi toți, cei ce suntem fii ascultători ai Sfintei Biserici Ortodoxe, Maica neamului românesc.

 7. tibi says:

  ”Înșelări” și ”înșelați”:

  Comemorare Florin Cioaba, la un an de la moarte
  https://www.youtube.com/watch?v=lwB2zerTLLA

 8. Mihai says:

  Nicaieri in lume un membru al comisiei de doctorat nu paraseste sala in timpul sustineri. Plus ca modul de exprimare este total nepotrivit! Sincer nu stiu cati ar mai putut continua prezentarea i conditiile astea! Cat despre predica sustinuta in Biserica din Brasov lumea ar trebui sa reactioneze si sa numai stea doar pe post de observator cand un lnalt lerarh sustine monoloage defaimatoare si mincinoase. Lupta mai mult pentru scaun si nu pentru binele Biserici Ortodoxa cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca. Aveam nevoie de teologi cu traire si nu de teologi diplomati care sa indrepte documntele semnate in Creta! Daca nu e traire in Duhul Sfant nici documentele nu pot sa fie Ortodoxe!
  Doamne ajuta!

 9. Aly Aly says:

  Daca am fi avut mai multi preoti precum domnia voastra poate puteam schimba ceva dar din pacate toti tac. Dumnezeu sa va mentina pe linia marturisirii si nu a tradarii ( tacerea celorlalti e o tradare).

  • admin2 says:

   Vă dau vești bune. Există și clonare… ortodoxă. Adică rândurile anti-ecumeniștilor români, mai bine zis pro-Ortodoxie se înmulțesc pe zi ce trece. Maica Domnului este cu noi ! Să rămânem ascultători Bisericii și să trăim în duhul Sfinților Părinți.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 10. Bogdan Ioan says:

  Părint, daca gresesc corectati-ma. La un sinod oarecare( indiferent care ar fi el) nu trebuie luate niște hotarari care stabilesc sau combat una sau mai multe dogme sau învățături? Si daca e așa, așa cum zice Streza în cuvantarea din video si anume că nu s-au luat hotărâri în ceea ce privește învățătura bisericii, apoi înseamnă că adunarea din Creta a fost doar adunare sau o intalnire și nu sinod, așa cum încearcă să îl prezinte.

  • admin2 says:

   Orice sinod din istoria Bisericii a avut ca motiv al întrunirii lui lupta împotriva unei erezii. Adunarea din Creta a avut ca scop să îi pună la zid pe ortodocșii care vor să țină linia Sfinților Părinți. Și să Îl mai răstignească odată pe Hristos, pe altarul mondializării CMB-iste.
   Orice sinod avea ca axă sistemul sinodal, în care toți episcopii votau, erau egali, iar unanimitatea absolută era un alt principiu de bază. În Creta sistemul sinodal a fost transformat într-un sistem papist al intâi-stătătorilor ecumeniști, care vor să conducă Biserica după bunul plac, către închinarea ei în fața lui antihrist. Să nu le ajute Dumnezeu!
   Faptul că se dorește impunerea tăcerii prin orice mijloace arată vinovăția cumplită a semnatarilor ereziilor eclesiologice și hristologice din Creta. Dumnezeu să le dea pocăință, iar noi să ne întărim în dreapta credință! Și să ne opunem până la ultima suflare a ne face părtași trădării lui Hristos!
   Cu respect, pr. Ciprian.

 11. Iuliabur says:

  Ati citit cartea „Pantecele desfranatei” de Ciprian Mega ?
  Se gaseste formatul pdf pe internet.
  E o carte care spune multe.

  Va doresc o saptamana binecuvantata!
  Si sa nu uitam de rugaciunile stabilite la pas 2!

  • admin2 says:

   Este o carte excelentă, despre pocăința unui ierarh mason. O recomand cu căldură, inclusiv… ierarhilor.

 12. Sluga netrebnica says:

  Este incredibil in ce hal au decazut pseudo-episcopii nostri. Toate cuvintele lor sunt pline de viclenie si de sofisme, spuse de-a dreptul si fara nici-o rusine, fara nici-o mustrare de constiinta.
  De aici, din cugetele si cuvintele lor viclene, se cunoaste ca s-au facut slujitori ai tatalui minciunii, ai diavolului.
  Pseudo-episcopii BOR, in frunte cu pseudo-patriarhul Daniel s-au facut cu totii tradatori ai ortodoxiei si se vede de la o posta ca sunt mari iubitori de arginti, de functii si de fala. S-au papistasit cu totii, s-au facut cu totii eretici. De fapt, au fost eretici de la inceput, caci erezia ecumenismului lucreaza de 100 de ani la distrugerea ortodoxiei, dar acum nu se mai ascund si vor sa impuna aceasta stricaciune a mintii lor la intreg poporul. Ne cred prosti pe toti.
  Dumnezeu cu mila!

 13. Am sa deviez putin.
  Parerea mea este: parintele Arsenie Boca este sfant, parintele Ilarion Argatu este sfant, parintele Cleoapa este sfant, parintele Arsenie Papacioc este sfant, parintele Fageteanu este sfant, parintele Ioanichie este sfant, parintele Iustin Parvu este sfant, in ciuda unor declaratii critice ale unor dintre acestia despre altii dintre ei. Iar posibilele greseli ale lor nu trebuie primite. Trebuie sa avem discernamant. De ce se sare calul cand intr-o parte cand in alta? Ei nu sunt aici de fata sa-i intrebam si astfel sa stim exact pozitia lor. E foarte periculos sa-i hulim. Eventual nu ne dam cu parerea. Se exagereaza si de o tabara si de alta. Atunci erau alte timpuri, cine stie exact ce au zis si daca intr-adevar au zis sau au facut. Ca a zis Parintele Arsenie Papacioc sau Fageteanu, etc. Ce, acestia nu puteau sa greseasca?
  Nu trebuie sa primim greselile lor, dar asta nu inseamna ca nu pot fi sfinti.
  Interesant: tocmai aceia pe care el ii numea cozile de topor ale apusului- ierarhii ecumenisti il vor declara sfant pe parintele Arsenie Boca. Ca sa vedeti cum isi plineste Dumnezeu voia prin cei cazuti, folosindu-i ca pe niste unelte

  • admin2 says:

   Discuția rămâne deschisă.
   Dar cred ca important este dacă nouă ne pasă de propria noastră sfințire, măcar în sensul lepădării de patimi?
   Post cu folos!

 14. sorin says:

  Creanga Teofil, daca s-a demonstrat ca Boca este un inselat, de ce insisti sa afirmi ca este sfant? Care sunt dovezile tale ca este sfant?

  • admin2 says:

   Fiecare sa vină cu argumentele lui. Primul este dator cel care a pus întrebarea… Însă să nu tragem cu tunul în aproapele. Voi permite numai mesaje demne și argumentate.
   Pr. Ciprian

   • Stela Teodor(creștinul ortodox ) says:

    Când se afla demonstrat și a cui aparține aceasta ” demonstrație ” ?
    Asculta mai de vrei ca sa te mântuiești Adevar Curat Trait și Arătat
    Mama mea a avut semipareza pe partea dreapta ca nu putea nici sa doarmă nici sa stea pe partea dreapta și nici sa meargă doar trebuia sa se sprijine
    Și a fost din august anul acesta începând de 3 ori la Mormântul acestui Mare Sfânt Părintele Arsenie Boca și a vindecat o că a cerut cu credință sa o vindece
    Astăzi mama mea numai are semipareza iar Sfântul Părinte Arsenie Boca a făcut minune cu mama mea
    Îndeosebi la Crucea de la Mormântul Sau asemeni și la Crucea de Piatra de la Izvorul Sau Binecuvântat din Sâmbătă
    ….Iar pentru mine a făcut alte minuni pe care le am mai spus prin mărturisire pentru cei care au ochi sa vadă și urechi sa audă
    Restul care denigrati si huliti pe acest Sfânt va pot spune atât ca nu faceți decât lucrarea satanei sau a antihristului Uciga l ar Crucea ….care nu suporta pe Sfântul Părinte Arsenie Boca și lupta mare va duce cu toți SFINȚII acestui pământ.
    Însă prin Crucea lui HRISTOS ȘI SFÂNTA SA BISERICA VĂ FI ADEVARATA BIRUINȚĂ asupra fiarei care cu multa viclenie lucrează.
    Va doresc sa traiti si sa mărturisiți Adevărul Cel Curat si nu sa ascundeți Adevarul voi denigratorii și hulitorii casnicilor lui HRISTOS DUMNEZEU.
    Amin.

    • admin2 says:

     Scuzați limbajul mai înfocat al doamnei Stela. Nu mă îndoiesc că are un cuget bun și intenția de a trăi în adevăr. Dumnezeu să ne lumineze pe toți!

    • Pamvo says:

     @Stela

     Sanatatea trupeasca nu este o cerinta caracteristica unui adevarat crestin si nici un criteriu de confirmare a sfinteniei celui prin care aceasta s-a implinit.
     Daca sanatatea trupeasca imi va vatama sufletul, atunci mai bine sa nu o am.
     Ne rugam, dar ne si lasam in voia lui Dumnezeu.

 15. Maxymos says:

  Dumnezeu să vă întărească,părinte Ciprian,în lupta pe care o duceți,și să ne întărească pe noi ,pe toți;și pe mine să mă iertați dacă v-am necăjit cu ce am mai comentat pe aici…
  P.S.:ia uitați ce ne așteaptă la anul(dacă știrea e adevărată): https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/11/15/443-pm-ecumenism-cu-homosexuali-si-lesbiene-cica-forumul-crestinilor-lgbt-din-2017-va-avea-loc-la-bucuresti/#comments

  • admin2 says:

   Să avem gândul cel bun și să ne rugăm pentru aproapele. Nu noi aducem biruința, ci Hristos!

 16. anador says:

  Slava Tie, Doamne ca există și clonare… ortodoxă!
  Inmulteste-i, Doamne, pe cei drept-credinciosi !
  Sfinti romani, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!

 17. un ins dintre atâția says:

  Atacatorii Pr Boca duc de mult o lupta de denigrare a sa, sub pretext de „mărturisire a Ortodoxiei”, peste tot semanand tulburare, invective si -cum altfel? – „dovezi” usor de respins de orice for rational si logic, fie agora, fie sinod, fie proces juridic.
  Înainte sa arunce cu piatra, acesti ultrasi anti-Boca, ar trebui sa privească la ei insisi, la păcatele si lipsa lor de cuviinta, ca sa nu spun lipsa de metanoia. Fie si cazut, cum „demonstrează” unii cu pozele făcute de Securitate Pr Boca, si foarte amabil puse la dispozitia tuturor de aceasta instituție, nu se cuvine sa arunce cu noroi cei ce inca n-au încasat o palma măcar pt Hristos, in timp ce Pr Boca a fos caterisit pe nedrept, exclus din monahism, intemnitat si torturat, nemaiprimit in nicio biserica si mănăstire apoi, având domiciliu fortat alaturi de Maica Zamfira, si ea data afara din monahism, si supravegheat non stop, ba inca si cercetat din când in când de mana seculara a Securitatii, dovada unghiile smulse observate la înmormântarea sa.
  Deci cine nu e lămurit cu felul atipic al Pr Boca de a-si duce crucea, nu e nicio problema, si eu, pana sa studiez volumele urmaririi sale de Securitate si pana nu am trait o minune reala la mormântul sau, nu pricepeam prea multe din „fenomenul Boca”.
  Însă una e sa cercetezi, sa te rogi si sa cauti cu onestitate Adevărul, lăsând loc si discutiei spre lămurirea celorlalți, alta e sa duci campanie de denigrare si terfelire a imaginii….fireste in numele Ortodoxiei!…
  Ar trebui sa nu uitam ca „in vremurile de pe urma monahii se vor mantui in haine de lume” (Sf Siluan Athonitul) si ca prigoana împotriva adevaratilor traitori ai Dreptei Credinte e mai întâi de toate nesângeroasă astăzi, ci psihologic-societala. Lumea nu poate pricepe ce nu-i apartine: nici pe Hristos, nici pe alesii Sai. Lumea traieste pt paine si circ.
  Cu tot respectul, Pr Staicu, nu ar trebui sa girati pe situl Dvs circul declansat si cu grija intretinut de „anti-bocacienii” de profesie, ori de vocatie. Acestia parazitează orice discutie, mereu dand înainte cu „inselarile lui Boca”, coborând nivelul in canalizare, mai devreme sau mai târziu.
  Sa nu ne abatem de la tema arzătoare la ordinea zilei: erezia ecumenista si crucea ce o avem de dus noi, ortodocsii, in circumstanțele grele actuale.
  Dumnezeu sa ne întărească si sa se păzească pasii de orice alunecare.

  • admin2 says:

   Domnule (insule),
   Nici nu am vrut să deschid vreo platformă națională pe acest subiect. Nici măcar nu mă pricep la așa ceva. Doar că am vrut să fiu respectuos cu toți.
   Ceea ce spuneți aduce multă lumină asupra subiectului.
   Repet ce am scris și în alt mesaj, cred că acest Post este un bun prilej pentru adâncirea în rugăciune, ca Dumnezeu, Cel ce știe toate – atât inima părintelui Arsenie înainte de a trece el din viața aceasta, cât și inimile noastre, ale fiecăruia – să nu ne lase în vreo înșelare și să ne călăuzească spre adevăratele priorități, spre mântuire.
   Aveți dreptate, prioritatea nr. 1 acum este lupta pe față cu panerezia ecumenismului. Să revenim la ea și să nu ne lăsăm amăgiți de promotorii ei sau amenințați de ei. Calomnii vor fi mereu. Eu cred că cel care aruncă cu noroi mai întâi de toate s-a murdărit tare pe mâini. Bine că vine zăpada. poate că bătaia cu bulgări de zăpadă între ortodocși mai aduce și câte un zâmbet, că de atâta încruntare parcă am uitat fundamentalul: HRISTOS A ÎNVIAT !
   Post binecuvântat tuturor !
   Iar celor care vor merge la Prislop, un sfat: feriți-vă de oferta de portmonee sfințite pe care o găsiți la tarabe!
   Pr. Ciprian.

   • Pąʍvo says:

    Si problema Arsenie Boca este o prioritate, din moment ce BOR face in prezent demersuri clare pentru a-l canoniza.

    Ingerii Domnului sa va ocroteasca !

    • admin2 says:

     Multe sunt încurcate. Important este să ieșim cu mintea limpede din ele. Și avem mare nevoie de har și lumină de SUS.
     Ce frumos spunea Sf. Grigorie de Nyssa despre Dumnezeu, că este ”întunericul cel prealuminos.”

  • Pąʍvo says:

   Insule, zicand despre Arsenie Boca ca ”nu a mai fost primit in nicio biserica si mănăstire apoi”, il faci mincinos pe parintele Arsenie Papacioc care a spus ca acesta a refuzat sa revina in monahism.

 18. un ins dintre atâția says:

  Inca un cuvânt despre „dovezi” pro sau anti-sfințenie:
  „Adevărata sfintenie nu are nevoie sa se arate” (Sf Mc Mircea Vulcănescu, + 29.10.1952, Aiud).

 19. sorin says:

  Doamna Stela mai usor cu aprinderea asta. IN primul rand vreau sa intreb daca este normala aceasta aprindere, si o regasim in special la arsenisti? Daca intradevar Boca ar fi sfant , de ce nu vreti sa demonstram fiecare ce stim si dupa aia sa tragem concluziile. Iar un alt aspect intalnit in special la arsenisti si la tot felul de inselati , este ca nu accepta dialogul si dovezile. Asta e cea mai elementara dovada ca Boca a fost un inselat si voi sunteti in acelasi duh cu el. Tot timp un om cu viata sfanta , transmite un duh de pace, liniste, smerenie in Hristos, dragoste adevarata, iar un inselat transmite ura, dezbinare, invidie, razboi etc… Demonstratiile privind inselarea lui Boca nu le am facut eu. La inceput cand am auzit de Par Boca aveam sa ajung ca dvs fiindca am inceput sa ma interesez si toti imi spuneau ca Boca e un mare sfant, si ii credeam desi la toti vedeam un duh de neliniste care ma cuprindea si pe mine. Si am inceput sa ma interesez si pana am aflat de niste parinti care au studiat acest fenomen si mi au explicat ce se intampla defapt. unul dintre Parinti este Parintele Gheorghe Anitulesei din radauti care a scris brosura Fenomenul Arsenie Boca . Aceasta brosura a fost facuta cu binecuvantarea IPS Pimen acu 2 ani. Acolo aveti toate dovezile privind inselarea Boca. Un alt parinte care demonstreaza ca Boca se ocupa cu practici nelalocul lor este Par ANtim care are facuta o inregistrare pe youtube(https://www.youtube.com/watch?v=spXHMLWdqR8 https://www.youtube.com/watch?v=spXHMLWdqR8 https://www.youtube.com/watch?v=eSvdUJlgXMA) plus parintii Arsenie Papacioc, Par Ioanichie Balan, Par Cleopa. Inaltul Pimen a spus si scrie in brosura ca dansul cand a fost la Boca, acesta din urma a vrut sa il invete hipnoza. Un alt aspect este ca multi va intrebati si nu vreti sa intelegeti ce este rau sa crezi intr un inselat. Este o foarte mare problema, este vorba de mantuire. Daca cineva sta in inselare si oamenii cred ca acel om are viata sfanta, automat au acelasi duh si atunci incep problemele. O alta dovada ca Boca a fost inselat este ca a pictat doi eretici in biserica care nici in prezent nu au fost sterse. Niciodata un sfant adevarat nu ar fi facut o asemenea greseala. Boca scrie intr una din carti ca a studiat si a incercat practicile orientale. La biblioteca de la Sambata de Sus erau cateva sute de carti cu mistica orientala, de magie alba, de hipnoza apartinand lui Boca. Toate lucrurile astea sunt dovedite. Ce vreti mai mult? Din cate se vede, arsenistii neaparat il vor sfant pe Boca, iar asta se numeste idolatrie si inselare care duce la iad. Minunile nu tot timpul sunt de la Dumnezeu, ba din contra, sfintii ne invata sa nu credem in minuni ci sa cercetam inainte ca sa nu fie o inselare. Toti sfintii cand aveau vedenii , spuneau ca nu cred in ce vaD si faceau cruce si dupa aia Dumnezeu le confirma ca sunt vedenii de la DAnsul., Dar voi arsenistii din prima il faceti sfant pe Boca ca nu stiu care s a vindecat de cancer. Toate astea sunt de la diavol. parintele Staicu poate confirma ca si diavolul poate face minuni. Eu cunosc persoane care erau foarte bolnave, de ex astm in stare avansata si de o perioada boala s-a ameliorat, dar persoana nu s a cumintit, ba din contra a devenit mai rea. Diavolul poate ajuta pe cineva daca acea persoana asculta de diavol. Binenteles ca dupa ce diavolul se foloseste de acea persoana, o arunca la gunoi. IPS Pimen a scos prima tura de brosuri de 1000 de bucati. Era foarte incantat de aceasta brosura. Totul este dovedit. Acum sa vedem ce dovezi aveti ca Boca este sfant, in afara prezentarii de minuni ca am scris mai sus ca nu este o dovada clara. Cei care stam in diferite inselari si nu renuntam la ele, ba mai mult devenim ca doamna Stela, nu o sa putem rezista in vremurile actuale. O foarte mare legatura are o inselare cu lupta dusa pentru mantuire. Toti inselatii daca nu renunta acum la inselari, veti vedea cum vor accepta cipurile, cum vor accepta ecumenismul si altele , chiar daca acum par luptatori inversunati. Ca sa putem rezista pana la final trebuie sa renuntam acum la tot ce este rau. Dumnezeu nu ne vrea 99 % cu Dansul ci ne vrea 100 %., Iar cu asemenea inselari noi avem sperante la mantuire?

  • admin2 says:

   Foarte bine argumentat și cu duh de pace. Mulțumim, domnule Sorin.
   Ceea ce mi se pare foarte trist este ca mulți dintre adepții părintelui Arsenie nu iau deloc în seamă învățăturile bune pe care acesta le-a dat oamenilor, în perioada lui ”de glorie”, ca să spun așa. Oricum, pentru a judeca ceva trebuie avut în vedere întreg ansamblul, contextul istoric, ce fel de educație are un om anume, ce căutau oamenii care veneau la părintele Arsenie. Personal, nu acord prea mare importanță figurilor contemporane, mai ales dacă prin aceasta m-aș descentra și L-aș înlocui pe Hristos cu vreun om, oricât de bineplăcut ar fi fost Lui. Mai întâi Domnul și apoi omul.
   Ceea ce mi se pare cu adevărat straniu este ”evlavia” ecumeniștilor față de părintele Arsenie. Desigur, persoanele de față se exclud, ai ales doamna Stela. Cred că ar prinde bine ca perioada acestui Post să o petrecem adâncindu-ne în rugăciune către Hristos și către Sfinții români din închisori, poate ne luminează și care este voia lui Dumnezeu în legătură cu subiectul ”părintele Arsenie Boca.”
   Cred că cei care leapădă dragostea față de aproapele doar din pricina unor nepotriviri de păreri, de fapt nu au deloc această dragoste. Să luăm aminte, la noi înșine, că Dumnezeu ne vrea buni și sfinți, nu cârtitori sau zemflemitori.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 20. Pamvo says:

  Daca marea majoritate a credinciosilor si-ar da seama de gravitatea situatiei si nu s-ar mai duce la bisericile unde se pomenesc ierarhii tradatori… Poate asta i-ar trezi. Formalismul insa e produsul ecumenismului.

  • admin2 says:

   Extremele sunt ale diavolului. să ne ferim de ele. Și să rămânem în Biserica Ortodoxă.

 21. Daniela says:

  Să vă țină Dumnezeu pe această cale dreaptă și mărturisitoare, Părinte Ciprian! Sărut mâna!