Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Ecumeniștilor, cu ce ”autoritate” vă împotriviți adevărului dumnezeiesc?


Canonul 50 Apostolic zice: „Dacă vreun episcop sau prezbiter nu va săvârși trei afundări ale Tainei, ci o afundare, care se dă întru moartea Domnului, să se caterisească. Că nu a zis Domnul întru moartea Mea să botezați. „Ci mergând, învățați toate neamurile, botezându-i pe ei în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh” (Matei 28,19).
Aceasta este, iubiți frați, pedeapsa pentru cei care stâlcesc Sfântul și Dumnezeiescul Botez: caterisirea. Vedem în acest canon cum Sfinții Apostoli poruncesc a fi caterisiți cei care îndrăzneau să facă doar o afundare la botez, pentru că atunci în acele vremuri, aceasta era rătăcirea.

Nu putem să nu ne întrebăm care ar fi reacția lor dacă ar vedea ANOMALIA prestată (zicem prestată, pentru că aici verbul „a săvârși” nu își are locul) de domnul Vincențiu Grifoni, care pur și simplu își bate joc de Taina Botezului (vezi clipul alăturat, la minutul 29, secunda 20), efectuând un soi de „spălare pe spate cu udare pe cap” a acelei fetițe, care din nefericire vedem că este din familie preoțească.
Acesta este episcopul care a oprit de la slujire pe fratele nostru Claudiu Buză, preotul mărturisitor al dreptei credințe, zicându-i acestuia, împreună cu inspectorii eparhiali, că habar nu are de teologie.

Întrebăm și noi, dar voi aveți habar de cele ale preoției? Dacă da, atunci de ce efectuați acest minciuno-botez în mijlocul bisericii? Au nu știți voi, „meseriașilor”, că botezul se face în pronaos? Câte școli trebuie să mai faceți pe la papistași, ca să înțelegeți că în mijlocul bisericii nu poți intra decât DUPĂ CE EȘTI BOTEZAT?

Sau dacă Molitfelnicul spune că preotul după ce unge cu untdelemnul bucuriei copilul la frunte (ceea ce dl Grifoni nu face), la piept, la spate, urechi, mâini, picioare, luând cu două degete untdelemn, unge PESTE TOT TRUPUL pruncul, apoi îl botează, așadar dacă așa trebuie făcut, voi, specialiștii, de ce nu faceți?
Se pune întrebarea, pe aceștia care își bat joc de Sfintele Taine și de învățăturile Sfinților Părinți, cine îi caterisește, cine îi oprește de la aceste anomalii pe care le fac? Răspuns: nimeni, pentru că toți cei care ar putea să facă acest lucru sunt în aceeași barcă cu ei! O barcă mai condamnată decât Titanicul însuși.

Deci, dacă privim acest video, vedem că se cântă tare frumos, totul e filmat profesional, însă toate acestea sunt deșertăciuni, devreme ce biata copilă de fapt NU A FOST BOTEZATĂ.

Pe youtube, în dreapta acestui video apare un altul, intitulat (https://www.youtube.com/watch?v=8k9gZzJplC4). Cu toate că are un titlu ciudat (vorbește de ”rit ortodox”), și este vorba de episcopul Siluan al Italiei – cunoscut ca un fervent ecumenist – cu toate că face parte din același Sinod cu episcopul Vincențiu, totuși botează copiii (nu unul, ci patru), așa cum trebuie, conform filmării de la minutul 2, secunda 38 înainte.

Deci se poate, numai să vrei!

Părinte Claudiu, prietene drag, Hristos este cu tine!

Domnul să aibă milă de noi și să ne întărească în lupta până la capăt cu fiara ecumenistă! Amin !

Preot Ioan Miron

Pr. Ciprian-Ioan Staicu

43 Responses to Ecumeniștilor, cu ce ”autoritate” vă împotriviți adevărului dumnezeiesc?

 1. Sluga netrebnica says:

  Referitor la Canoane, stiu ca exista si despre barba si imbracamintea preotilor. Am citit mai demult in Pidalion.
  Va rog, daca puteti, sa ma ajutati.

  In Sfanta Scriptura, Dumnezeu porunceste preotilor sa nu-si taie barba. Asta este in Levitic. Dar as dori sa gasesc si Canonul respectiv.

  Va multumesc anticipat!

 2. Claudiu says:

  Pe astia cine ii mai cateriseste Parinte?..vai si amar! Va rog daca se poate sa-mi lasati nr de tel al dvs pt un Parinte care ar vrea sa ia legatura cu dvs..Doamne ajuta, bucurie!

 3. Iuliabur says:

  Iata din cuvantul al 8-lea al parintelui Calciu.

  Cuvantul catre tinerii teologi (al optulea cuvant catre tineri, care nu a mai apucat sa fie rostit, dupa cele 7 cuvinte din 1978):

  “Este vremea, fratii mei, cand cuvintele Mantuitorului – “dar vine ceasul cand tot cel ce va va ucide sa creada ca aduce inchinare lui Dumnezeu (In. 16:2) – se adeveresc si devin foarte actuale. Nu fac afirmatii fara adresa, ci va spun aceste lucruri fiindca impotriva celor predicate de mine in numele lui Iisus, impotriva protestului meu contra daramarii Bisericii Enei, impotriva voastra, a teologilor care ati venit, peste toate interdictiile, sa ascultati adevarurile rostite cu curaj si raspicat in Biserica Radu-Voda, s-au ridicat invatatorii vostri cei mari, directorii vostri de constiinta si formatorii viitorilor preoti ai neamului nostru. S-au ridicat cuprinsi de o “nobila manie” pazindu-va cu toata strasnicia, ca nu cumva sa veniti in serile de miercuri la cele <>! Nu v-au pazit de ispitele lumii, de betie, de desfranare si de alte pacate cu care lumea va ademeneste, ci v-au lasat sa va aparati singuri, dar au sarit sa va opreasca sa ascultati cuvantul lui Dumnezeu spus intr-un fel nou! Au fost – vorba brosurilor de propaganda pentru lupta de clasa – <>. Fiindca v-au determinat sa dati declaratii unii impotriva altora, sa-i denuntati – denuntandu-va pe voi insiva – pe toti cei ce s-au facut vinovati de grava crima de a-mi fi ascultat predicile! Splendida actiune duhovniceasca, prin care o institutie teologica este transformata in una de ancheta (…)

  Cine are ca îndreptar de conştiinţă pe: ‘Eu am copii de crescut’, iar ca justificare morală pe: ‘Rectorul m-a pus să iau declaraţii’, acela are, în loc de suflet, un mecanism teleghidat […] Fiţi voi secerătorii cei harnici! Uitaţi de instinctele voastre supraincitate de către unii dintre dascălii voştri, al căror principiu este: <>”

  (in: “Marturisitorul prigonit“, Editura Crigarux, Piatra-Neamt, 2007)

 4. Iuliabur says:

  Continuarea textului este: ….al căror principiu este:”Am mamă, am tată, am fii, am fiice, am salariu prea mare ca să accept sacrificiul şi suferinţa pentru Hristos şi pentru Biserica Lui”

 5. Huian Ciprian says:

  Doamne,ajuta!
  Parinte drag, sminteala si molima acestor pseudo-botezuri lucreaza adanc si se imprastie cu repeziciune.
  In Iasi am fost martor, la trei biserici diferite, la o noua modalitate de botez, aceea a scufundarii partiale a pruncului, coborat de preot in cristelnita in plan orizontal. Picatura de apa nu a atins nici fata, nici pieptul, nici burtica puiutului ce trebuia botezat.
  Subliniez ca un frate in Hristos a fost de fata cand pr.Iulian Prodromitul a fost intrebat de un credincios roman :”Parinte, ce facem cu un copil ce a fost botezat prin stropire? Il rebotezam?” Raspunsul parintelui Iulian a fost :”NU, il botezam!”.
  Blagosloviti si iertati!
  Ciprian

 6. Maria says:

  Parinte Ciprian, ce parere aveti despre sfatul pe care unii credinciosi il primesc de a nu merge la slujbe in bisericile ortodoxe ca forma de protest fata de ratacirile semnate in Creta si pentru a evita efectele comuniunii cu ierarhii ereziarhi? Si vechii calendaristi au inceput in acelasi fel si au sfarsit prin a decreta ca in Biserica Ortodoxă pe stil nou nu mai este har sfintitor si nici Sf. Taine valide.

  • admin2 says:

   Harul a rămas în Biserica Ortodoxă, este viu și lucrător. Există mai multe categorii de slujitori ai Bisericii:
   1. Ierarhii care au semnat, cei de un gând cu ei și preoții vădit ecumeniști – de aceștia să vă feriți ca de foc. Ei nu mai sunt ai lui Hristos, ci s-au închinat fiarei ecumeniste.
   2. Preoții care se străduie să ducă lupta cea bună, chiar dacă încă nu au ieșit în față. De aceștia să vă țineți. Iar dacă sunt nehotărâți, oferiți-le informații, lor și credincioșilor, ca să știe ce s-a întâmplat în Creta. Informarea sau misiunea trebuie făcute cu calm, cu liniște sufletească, nu zorim pe nimeni, nu acuzăm sau jignim pe cei ce nu vor să asculte. Noi ne facem datoria, iar Hristos schimbă și luminează pe cei ce vor să trăiască în adevăr.
   3. Sunt mulți preoți și credincioși total nepăsători față de acest subiect – primilor le pasă doar de huzur, iar celorlalți nu le place să le zgândărească cineva viața plină de patimi. Încercăm să le oferim informații scrise despre Creta (interviuri, predici, articole, mai facem un CD), iar dacă se opun vehement și ne jignesc, ne alungă, înseamnă că se încadrează în categoria 1. Îi lăsăm în iubirea Domnului.
   În concluzie, căutăm cu rugăciune stăruitoare unde să participăm la Sfânta Liturghie. Noi suntem în Biserică, ecumeniștii s-au lepădat de ea. Deja sunt în toată țara tot mai mulți părinți clar antiecumeniști, nu avem de ce ne plânge, Dumnezeu ne duce spre ei, numai să cerem acest lucru. Chiar și în București sunt, au oprit chiar și pomenirea lui Ciubotea.
   NU NE LEPĂDĂM DE BISERICĂ, RĂMÂNEM ÎN EA PÂNĂ LA MOARTE ȘI DUCEM LUPTA CU ECUMENIȘTII CU TOATĂ DEMNITATEA NOASTRĂ !
   Pr. Ciprian.

 7. pr.Victor Agache says:

  Canonul 50 Apostolic pomeneste de cei care boteaza printr-o singura afundare,dar Caterina nu a fost afundata nici macar o singura data,uitati-va atent.Prin ce iconomie ar putea fi valid acest botez? In primul rand ca parinte nu mi-as fi dus copilul la un astfel de botez nici daca era vorba sa participe toti arhiereii din lume.

 8. Marius Sebastian says:

  Parinte, s-ar putea sa va intereseze declaratia de mai jos, care are legatura cu marturisirea credintei ortodoxe, botezul ortodox si cresterea viitorilor copii in credinta ortodoxa intro familie mixta. Document gasit de mine in Protocolul „Bunei Invoiri” din Araci.
  https://photos.google.com/search/_tra_/photo/AF1QipO7wqqGMB3Q99EXGBrkivS5JDYD17YCPcOa5o8_

 9. Carmen says:

  Sarut mana parinte!
  Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru toate informatiile pe care ni le dati! Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Salutări tuturor ortodocșilor români curați și buni din Roma. Domnul să vă binecuvânteze !
   Să ne revedem sănătoși!
   Cu respect, pr. Ciprian.

 10. Paroh says:

  http://www.mitropolia-ardealului.ro/au-inceput-zilele-andreiene-la-facultatea-de-teologie-din-sibiu/

  Am asistat la aceasta sedinta. IPS Laurentiu a spus ca la Sinodul din Creta nu s-au proclamat biserici celelalte culte, ca nu s-a spus ca mantuiesc, ca nu mantuiesc, ca numai biserica ortodoxa canonica mantuieste. Mai merita sa nu il pomenim, daca a vorbit ortodox?

  • admin2 says:

   Așa fac ecumeniștii adesea: în funcție de auditoriu adaptează mesajul. Că le este frică de furia turmei trădate. În cazul acesta, ecumenismul îi curge prin vene. Mai clar nu pot spune.
   Cât despre afirmațiile respective, e clar că marea apostazie profețită de sfinții din secolele XIX și XX este Adunarea din Creta. Iar căderile vor urma. Nouă să ne pese de mântuire, fără altă frică decât cea în Dumnezeu, singura mântuitoare.
   Pr. Ciprian

 11. Parascheva says:

  Doamne ajuta !

  Mda…..aceeasi problema este si pentru adultii eretici,pagani ….ce vor sa treaca la dreapata credinta ORTODOXIA !”Botezul „lor se face doar prin mirungere ceea ce este gresit .Cate suflete se pierd pentru aceasta mare ,mare tradare ca Sindoul a recunoscut „Tainele” romano-catolice si ca ne este „biserica sora”. !!
  http://www.ortodoxie-catolicism.ro/302/acordul-de-la-balamand-si-sinodul-bor-un-dialog-interesant/

  Psalmul 27
  5. Dă-le lor după faptele lor şi după vicleşugul gândurilor lor.
  6. După lucrul mâinilor lor, dă-le lor; răsplăteşte-i după faptele lor,
  7. Că n-au înţeles lucrurile Domnului şi faptele mâinilor Lui; îi vei dărâma şi nu-i vei zidi.

  • admin2 says:

   Catolicii nu trebuie re-botezați, ci BOTEZAȚI, ca unii ce nu sunt deloc botezați. În papistășism nu există taine, har, mântuire. Este doar o capiște idolească, închinată papei.

 12. Pamvo says:

  Desi in aceste vremuri de apostazie a conducatorilor din biserica harul lucreaza pentru cei aflati in simplitate si nestiinta, ortodocsii traditionalisti trebuie sa mearga la slujbele preotilor si episcopilor care drept invata cuvantul adevarului. In istoria Bisericii au fost nevoie si de multi ani pana ce o anume erezie sa fie recunoscuta in unanimitate si condamnata definitiv la un sinod. Unii crestini s-au trezit din inselaciune mai tarziu, altii deloc, iar ceilalti care au facut deosebirea cea dreapta rabdand acuzele si prigonirile celor puternici s-au sfintit spre Slava Lui Dumnezeu, chiar daca sfintenia lor a fost recunoscuta oficial dupa multa vreme.

  Biserica Ortodoxa a B­ulgariei a respins pse­udo Sinodul din Creta­:

  http://www.pravoslavie.ru/english/98871.htm

  Slava Tie, Doamne !

  • admin2 says:

   Lupta este lungă, este nevoie de multă rugăciune, răbdare și insistență. Să fim demni, sinceri și buni.
   RĂMÂNEM ÎN BISERICĂ PÂNĂ LA MOARTE !
   Pr. Ciprian

 13. Maria says:

  Sărut mâna, părinte Ciprian pentru lămuriri.

 14. Cristina says:

  În decembrie ,m- am întors în România sa îmi botez fetita și am apelat la preotul paroh.Cu toate ca am insistat sa facă botezul prin afundare ,i-a turnat de trei ori apa în cap și apoi a afundat-o incomplet de trei ori.Mi- a spus ca nu o afunda complet iarna ,pentru ca poate face otita și apoi el este vinovat.
  În acest caz se poate relua parțial botezul cu cele trei afundari?
  Din acest motiv am mari mustrări de conștiința și nu-mi găsesc liniștea. Ce pot sa fac în acest caz?
  Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  • admin2 says:

   Trebuie făcut Botezul, tot cap-coadă.

   • nevrednicul says:

    Sa-l rugam pe Pr. Staicu sa ne explice: „Mâna ta care s-a atins de preacurat creştetul Stăpânului, prin care şi cu degetul pe Acesta L-ai arătat nouă, înalţ-o către El pentru noi, Botezătorule, ca cel ce ai îndrăzneală multă“. Il tinea Ioan pe Hristos de par atunci cand l-a cufundat?
    De ce daca la nastere se intampla sa fie suspiciuni despre starea de sanatate a noului nascut se permite un botez de urgenta(stiti cum se face!!!), mai apoi daca noul nascut ramane in viata, botezul va continua cu rugaciunile cuvenite, fara a se mai reBoteza??? Caz in care botezul a avut loc poate intr-o chiuveta, lighean, etc…fiind poate aplicate fie chiar si picaturi…
    Unde mai este simbolistica botezului???
    Cum sa rebotezi o persoana deja botezata? Pecetea darului Duhului Sfant ramane in veci.
    Va rog sa imi iertati indrazneala!

    • admin2 says:

     În primul rând, o lămurire – mă cheamă Ciprian.
     Referitor la botezul de urgență, sunt cazuri când copilul este în incubator, la un pas de moarte și atunci preotul face ce poate. Sunt foarte mulți copii care după un asemenea botez literalmente au înviat (doctorii spuneau că 100% mor). Deci Botezul a lucrat asupra lor. Dacă preotul nu și-a făcut datoria și putea să îl boteze mai bine, atunci e vina lui.
     Nu există rebotezare. Dacă botezul nu este făcut cum trebuie, se repetă cu totul.
     Și eu am făcut la fel, când au venit asemenea ”cazuri” (iertați termenul).
     Mai multe explicații în cartea pr. Gheorghe Metallinos – ”Mărturisesc un singur Botez”, tradusă în românește, la editura Evanghelismos, o găsiți pe net sau la librării.
     Pr. Ciprian

 15. Razvan says:

  Inseamna ca 99% din romani nu sunt botezati…

 16. Cristina says:

  Va mulțumesc din suflet ,părinte. Puteți sa îmi dați câteva explicații de ce botezul este nul.Am uitat sa precizez ca formula botezului a fost rostită numai la afundarile partiale.Cand o vom” reboteza „trebuie sa ii spun preotului ca a mai fost botezata?

 17. Cristina says:

  Îmi cer scuze,formula botezului a fost rostită la turnare.

 18. cristina says:

  Va multumesc mult parinte . Va voi scrie pe e-mail.

 19. Florina says:

  Cred că cei care au un soț/sotie pe aceeași lungime de unda pot lupta pana la moarte când e vorba de a alege Crucea sau Pâinea…
  Ceilalți ..Pauza… Aproape imposibil…. Disperare maxima…

  • admin2 says:

   Da, este greu. Dar dacă noi vrem să fim în adevăr, SIGUR Dumnezeu ne ajută. Căci El este Adevărul, iar dorul de adevăr tot de la El îl avem, chiar dacă ne dăm seama de aceasta sau nu.
   În familii să fie rugăciune comună. Altfel nu are cum locui Hristos acolo.
   Pr. Ciprian

 20. Florina says:

  Așa se face Botezul Ortodox: https://youtu.be/81OFPiQ93tI

 21. admin2 says:

  Bieții de ei. Au luat ”binecuvântare” de la satana. Domnul să ne dea tuturor pocăință.

 22. admin2 says:

  Recomand citirea zilnic a acestei minunate rugăciuni. Avem mare nevoie de întărirea prin har, mai mult ca niciodată.

 23. admin2 says:

  Cu sfinții, înainte. Departe de trădători!

 24. elena din Georgia says:

  Sa ne traiti parinte! Am fost cu familia la Radeni joi,si pot declara ca am avut o bucurie duhovnicesca ca la inmormantarea Parintelui Justin! La fel simteam ca vom suferi ca maicutele din Siberia sau ca Sf Ilie Lacatusu cand a iesit la -20 sa munceasca la stuf!Am vazut oameni simpli,intelectuali si teologi rugatori .Iar maicutele erau de o veselie copil areasca ca vedeau pozele lor pe telefon. Copilul meu a zis hotarat:mami ,mergem sa mancam scoarta in padure dar nu acceptam Sinodul!Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • admin2 says:

   Prin acest copil a vorbit HOTĂRÂT ȘI DEFINITIV Dumnezeu !!!
   Aș vrea detalii, ca să fac un articol pe site. Măcar două fraze din partea copilului dvs. Și, dacă doriți, și o poză cu el. Sau, mai bine, cu toată familia! Mulțumesc. Iertați!
   Pr. Ciprian

 25. florentina says:

  @ DOAMNA GABRIELA : VA MULTUMIM DIN INIMA PT.FRUMOASA RUGACIUNE…IN VREMURILE ASTEA APOCALIPTICE CHIAR AVEM NEVOIE DE ACEASTA RUGACIUNE.