Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Alegeri…

Am primit pe mail. Eu personal cred ca gruparea lui Marian Munteanu, plină de ecumeniști, este doar o cursă, spre aceeași râpă.

POEZIE

Pentru că tot urmează alegeri politice

Ne-am trezit din hibernare
Şi-am strigat cât am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!?
Şi cu asta ce-am făcut?

Am dorit, cu mic, cu mare,
Şi-am luptat, cum am ştiut,
S-avem nouă guvernare?
Şi cu asta ce-am făcut?

Ca mai bine să ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar trăim în sărăcie?
Şi cu asta ce-am făcut?

Ia corupţia amploare,
Cum nicicând nu s-a văzut,
Scoatem totul la vânzare?
Şi cu asta ce-am făcut?

Pentru-a câştiga o pâine,
Mulţi o iau de la-nceput,
Rătăcesc prin ţări străine?
Şi cu asta ce-am făcut?

Traversam ani grei cu crize,
Leul iar a decăzut,
Cresc întruna taxe-accize?
Şi cu asta ce-am făcut?

Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte,
Şi cu asta ce-am făcut?

Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicând nu s-a văzut,
Ţara-i plină de vedete,
Şi cu asta ce-am făcut?

Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!
E sloganul cunoscut;
Iarăşi am votat ca proştii,
Şi cu asta ce-am făcut?

17 Responses to Alegeri…

 1. Marius Sebastian says:

  E scrisa de actorul Constantin Tanase in perioada interbelica. Eu vroiam sa votez cu ANR, pentru ca jurnalistul Dan Tanase sa ne reprezinte pe noi romanii din hr cv in parlament. Dar pt faptul ca M Munteanu declara in primavara, ca daca ar ajunge primar al capitalei ar fi de acord cu organizarea paradei gay, sustin „valorile” EU, si pentru faptul ca l- au bagat in partid si capsali, m- am razgandit. Daca ierarhii nostrii ortodocsi ne- au vandut credinta pe care stramosii nostrii au pastrat- o cu sfintenie 2000 de ani, alunga monahii din manastiri si caterisesc preotii anti ecumenisti la fel ca pe vremea lui stalin, ce asteptari sa mai avem de la politicieni ? Dumnezeu si Maica Domnului sa va ocroteasca.

 2. Tanase Mircea says:

  In att Preasfintitului Episcop Ciprian,

  Sfintia Voastra,
  Ma numesc Mircea Tanase si doresc sa luati la cunostinta de suportul pe care il acord credinciosilor ce v-au remis scrisoarea de dezaprobare a hotararilor din Creta si pe care i-ati convocat ptr lamuriri impreuna cu Pr Ciprian Staicu.
  Traim, multi dintre cei ce se opun hotrarilor cretane impresia cu se infiinteaza veritabile institutii catolice demult apuse, in care teritorial exista CARDINALI.

  Ce veti face insa cu cele 4 Patriarhii care nu au semnat? ne veti afurisi pe toti? Vom ajunge sa ne parasim tara pe motive de erezii ptr a merge in alte parti?
  Nu va dati seama ca ati ajuns sa prigoniti propriul popor? Ori iubiti mai mult globalismul si sincretismul?
  Numarul celor care se opun este in crestere si au fost date suficiente reflectii si argumente teologice carora nu ati putut sa le stati impotriva.
  Reveniti la popor asa cum invatau odinioara Parintii

  Dumnezeu sa va lumineze !

  Doame ajuta!

  Mircea Tanase
  Bucuresti

  • admin2 says:

   Este un amănunt care v-a scăpat: eu nu aparțin de ÎPS Ciprian, ci de PS Andrei al Covasnei și Harghitei. Ca jurisdicție.

 3. tibi says:

  Si eu cred la fel…

 4. Completare la poezie:

  “If voting made any difference they wouldn’t let us do it.”

  ― Mark Twain

 5. Martyrik Appeal says:

  Oamenii inca nu realizeaza ca votul te face partas la pacate straine si avem sa dam seama la Judecata pentru faradelegile partidului pe care l-am ales.
  Cei ce cred ca izbavirea vine pe line politica e semn ca n-au trecut de capra cu trei iezi si nu au nicio legatura cu trairea ortodoxa. Ne amagim cautandu-l pe Hristos in latrina politicului. Avem nevoie de cenusa ninivitenilor si de sacii lor.
  „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor aduga voua!” Asta e solutia. Nu exista solutii omenesti. Tot sistemul e antihristic, iar partidele politice sunt mastile Sistemului.
  Hristos nu face politica si robii Lui nu au partide politice.
  Politica crestina, yoga crestina, magie alba, politician ortodox, drac bun? Blasfemie! Iluzii si ilu’sionisti pentru cei gura casca!
  Spunem ca luptam impotriva ecumenismului, dar punem stampila, semnatura noastra, fara ezitare, girand satanisti si masoni, „ingeri de lumina” si sirenele lui Ulise. Barjocura diavolului!

 6. Matiu Cosmin says:

  Doamne Ajuta,

  In caz ca va fi nevoie pentru un paraclis sau locuinte pentru cei ce isi vor pierde casele, o idee ce poate fi folosita

  https://extraterestriidemascati.wordpress.com/casa-si-biserica-in-vreme-de-prigoana/

 7. simona says:

  Doamne ajuta !
  Am pierdut numarul anilor de cand nu am mai mers la vot . Ma simt cu totul straina de ce se petrece la nivel politic ca si cum nu aceasta e lumea in care doresc sa traiesc . Este cert ca Cine ne poarta noua de grija cu adevarat nu este sistemul lumesc . Atunci de ce as legitima acest sistem (stapan) prin prezenta mea la vot ? Atitudinea fireasca este sa ignor momentul . Nici macar nu stiu ce se voteaza .
  Adevarul greu de acceptat de multi oameni este ca sistemului nu ai pasa de oameni , mimeaza doar si manipuleaza sentimental populatia .
  Am trecut prin atatea incercari dramatice in viata mea , am iesit cu bine din toate si nu sistemului ai datorez asta ci lui Dumnezeu .
  Daca ar verifica cineva cat % din politicieni apartin ortodoxiei si au duhovnic (dar nu unul ecumenist) nu cred ca ar gasi macar unul care sa intruneasca conditiile care sa ma convinga pe mine sa ies din casa.

 8. Ortodox says:

  Nici un tânăr să nu mai intre pe poarta vreunui partid politic. Acela ce se va duce, este un trădător al generaţiei sale şi al neamului.

  http://www.glasulstramosesc.ro/blog/nici_un_tanar_sa_nu_mai_intre_pe_poarta_vreunui_partid_politic_acela_ce_se_va_duce_este_un_tradator_al_generatiei_sale_si_al_neamului/2016-12-09-250

 9. Martyrik Appeal says:

  Dumnezeu ne lasa prada strainilor, masonilor si satanistilor pentru ca nu intervie peste liberul nostru arbitru, peste alegerea noastra, peste votul nostru politic. Daca asta vrem, asta avem. Suntem tot mai departe de Hristos. Ar fi ridicat Hristos oameni sa ne conduca, dar sigura cerinta era sa il cautam mai intai pe El, dar lumea nu-L vrea pe El. Lumea injura impiedicandu-se de poruncile Lui ca de niste jucarii lasate pe aiurea prin casa.
  Cand ii mai auzi pe cate unii ca „votul este o datorie de onoare” te ia lehamitea. Au ridicat alegerea talharilor, hulitorilor, masonilor si satanistilor la rangul de datorie de onoare, dar cand le zici de Dumnezeu, cand le spui care e motivul pentru care ne stingem in chinuri ca neam, care e motivul pentru care ne sunt omorati copiii, isi astupa urechile ca viperele. Datorie de onoare, da. Datorie de cetatean responsabil. Si se mai si simte implinit, multumit ca si-a pus stampila, semnatura, pe o zdreanta de hulitor, pe un vrajmas a lui Dumnezeu. Ei au impresia ca Dumnezeu are oameni in politica si ca lucreaza prin ei la bine poporului, dar ce blasfemie mai mare decat asta ar putea spune? „Preadesfranatilor! Nu stiti, oare, ca prietenia lumii este dusmanie fata de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrajmas lui Dumnezeu.” (Iacov 4,4) Cautam izbavirea de la oameni dispretuindu-l pe Dumnezeu. Il sfidam, Il ignoram ca pe unul care nu e capabil sa inteleaga procesul de gandire al unui cetatean responsabil. Hulim prin faptele noastre, prin viata noastra, dar, hei, luptam impotriva ecumenismului, nu? Da, suntem prietenii lumii.

 10. marinela says:

  Sanatate multa si curaj de lupta pina la capat.Dumnezeu e cu noi cei din linia-ntii,care am devenit persone non grata pt ecumenisti ,mai ales, dvs preotii ,care sinteti tratati samavolnic cu caterisirea .Nici-un bai,noi il avem pe Hristos calauza si nu ne temem de ura lor nestavilita. Doamne ajuta si pocainta spre mintuire!Sanatate multa intregii familii, va dorim cu drag!

 11. ovidiu says:

  SLAVA VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICII DOMNULUI!
  Preacucernice parinte Ciprian ,va rog frumos ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat pentru o sora intru HRISTOS,despre care sa va spun pe email.HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU PANA LA SFARSITUL VEACURILOR!AMIN!
  ovidiu,cel pacatos,din Moreni.-ovidiu_toma63@yahoo.com