Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

13 Responses to Imn de credință strămoșească – cântă doamna Florica Pușcaș Chișiu

 1. Sluga netrebnica says:

  Rugaciune – despre nihilismul care ascunde Crezul Patristic – melodie superba:

  https://www.youtube.com/watch?v=FUz0IOaR6nE

 2. augustin says:

  Acum ne-am hotarat si noi antiecumenistii ce episcop sa recunoastem si sa avem, indiferent de numarul nostru mic. Si daca ni-l vor ucide, o sa facem coada la mormantul lui mai ceva ca la Prislop, caci Hristos este Dumnezeul crestinilor, nu Dumnezeul apostatilor.
  Axios PS Longhin! Nu te teme cat esti al lui Hristos!
  Anaxios tuturor ierarhilor apostati!
  Asadar, oficial, noi antiecumenistii avem ca Arhiereu Vesnic pe Hristos-Dumnezeu, iar ca episcop pe Longhin. Au vrut vrajmasii lui Hristos sa sparga Ortodoxia liturgic prin ruperea liturgica a calendarului, au vrut ucigasii lui Hristos sa ne bage in erezia acestor vremuri, au vrut sa ne convinga ca suntem talibani, fundamentalisti si schizmatici, dar au reusit sa ne arunce din bratele lor tradatoare si necurate, tamai in bratele lui Hristos… Nici nu stiu ce limpezime au adus vrajmasii lui Hristos in Ortodoxia cea dumnezeiasca! Au conturat si definitivat toate pana la Parusie! Mai perfect de atat nu se putea…

  http://sinodultalharesc.tk/mitr-teofan-avertizeaza-pe-ps-longhin-ca-incalca-sf-canoane-intervenind-pe-teritoriul-mmb-apoi-conditioneaza-sederea-monahilor-in-manastiri-de-comuniunea-cu-ierarhii-mintind-ca-nu-i-prigoneste-pe/#comment-4377

 3. preot says:

  ANATEMA

  – anatema tuturor celor care trec peste Sfanta Scriptura
  – anatema tuturor celor care trec peste Sinoadele Sfintilor Parinti
  – anatema tuturor celor care spun ca Sfanta Cruce nu e Puterea lui Dumnezeu
  – anatema tuturor celor care spun ca Hristos-Adevarul savarseste si sfinteste slujbele din afara Bisericii Sale Sfinte, Unice, Sobornicesti si Apostolesti
  – anatema tuturor celor care spun ca Hristos nu este Dumnezeu adevarat si Om adevarat
  – anatema ecumenismului, ecumenistilor si tuturor celor care vor unirea credintelor in afara Adevarului si in afara Dreptei Sale Invataturi
  – anatema tuturor celor care sustin ca exista crestini in afara pleromei ortodoxe a Adevarului
  – anatema tuturor celor care spun ca toate credintele se refera la aceeasi divinitate
  – anatema papistasilor, protestantilor, neoprotestantilor, monofizitilor, monotelitilor, iconomahilor, pnevmatomahilor, ecleziomahilor si tuturor ortodoxomahilor
  – anatema tuturor celor care isi vor implanta dispozitive electronice de identitate in trup sau pe trup.

  ANUL MANTUIRII 2016, DECEMBRIE 12,
  SFANTUL IERARH SPIRIDON
  BISERICA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA
  pr. m. tudor

 4. preot says:

  Domnii ecumenisti, nu stiu de ce sunteti asa plangaciosi, mai-mai ca va auzim lacrimile care cad pe pardoselile din marmura de Carrara… Cam ce ati putea sa ne faceti voi noua? Sa veniti sa ne luati sandalele din picioare? Sa veniti sa dati cu piciorul in Tepusa-Hristos pe care noi o tinem in brate? Cam ce? Orice arhiereu neeretic este al lui Hristos-Dumnezeu, nu al patriarhiei ‘x’, episcopiei ‘y’… Deci, incetati cu lacrimile penibile izvorate din fatarnicie si auto-victimizare draceasca si spuneti lumii pe fata cine sunteti:

  ” Alooo, noi suntem atei, functionari publici ai aparatului de stat din fiecare tara, noi suntem oamenii cu tenta religioasa ai sistemului profan, secularizat, progresist si umanist, care nu are nici cea mai mica legatura cu vreun Dumnezeu personal.

  Alooo, daca noi, prelatii ecumenisti am avea ceva in comun cu vreun Dumnezeu personal, voi credeti ca noi ne-am mai socoti zei?

  Alooo, noi suntem partea religioasa din tirania globala, noi purtam vesmintele alea pe noi cu mult chin, sunt grele si sifilitice… Noi avem barbile lipite. Voi stiti ce chin induram noi sa dam cu super-glue in fiecare dimineata pe fata?!

  Alooo, noi suntem tot statul, tot sistemul, dar suntem o latura care ne ocupam de departamentul religios, noi manarim credinta si religia in general.

  Alooo, nu aveti cum sa scapti de noi, caci noi, impreuna cu institutiile vazute si oculte ale statelor, am fondat fascismul, nazismul, comunismul, democratia cu capitalismul. Noi suntem o mana de eleite, aceeasi oameni de atunci si pana acum, aceleasi proiecte comune avem si nimeni nu stie cand vormim si ce vormin noi intre noi elitele. Da, noi elitele suntem directorii lumii, patronii sunt altii, sunt niste oameni-zei, iar dumnezeul nostru este răul ratiunii sau ratiunea rea din noi. ATI BAGAT LA DIBLA? ”

  http://sinodultalharesc.tk/ecumenistii-fac-presiuni-patriarhul-ecumenic-ameninta-cu-intreruperea-comuniunii-cu-ips-serafim-de-pireu-si-ips-ambrozie-de-kalavryta-si-aigialia/#comment-4466

 5. preot says:

  Oficial si canonic, daca la un preot antiecumenist vine un mirean sau un preot ecumenist sa se spovedeasca, atat mireanul cat si preotul care vine la spovedit trebuie remiruns incepand cu 01 Noiembrie 2016, cand sinodul patriarhiei romane a girat definitiv erezia din Creta! (pr. M. Tudor)

 6. Iuliabur says:

  Cuvant al parintelui Cleopa la praznuirea Sfintilor de la Sinodul VII ecumenic
  Astazi este un mare praznic al Bisericii Rasaritului, ca nu praznuim un sfant sau doi, ci 367 de sfinti facatori de minuni si pastori Bisericii lui Hristos, de la Sinodul VII ecumenic.
  Au fost 350 la Sinodul VII de la Niceea, dar s-au mai amestecat inca 17 episcopi, care calcasera sfintele icoane in picioare, care cazusera in eres si care se luasera dupa luptatorii de icoane. Dar de frica tiranilor si pentru alte interese au calcat peste sfintele icoane si le-au defaimat. Cand au vazut Sinodul adunat, in fruntea caruia era marele Tarasie, Patriarhul Constantinopolului, si binecredinciosii imparati Constantin si Irina, au cazut in genunchi, au cerut iertare. Au sarutat sfintele icoane si s-au inchinat cu lacrimi in fata lor si au fost primiti in Soborul al VII-lea Ecumenic.
  Si a fost acest Sinod Ecumenic la anul 783, dar discutiile si toate procesele verbale si toate asezamintele acestui sobor, abia s-au incheiat la anul 787, cu cativa ani mai tarziu, pentru ca a fost mare lupta impotriva iconoclastilor, a imparatilor iconomahi si a multor arhierei care au cazut din dreapta credinta, si preoti si popor peste masura de mult.
  Deci, peste 130 de ani a tulburat eresul luptarii de icoane Biserica dreptmaritoare a lui Iisus Hristos.
  Acest Sinod, al VII-lea a toata lumea, a fost si ultimul Sinod Ecumenic al Bisericii de Rasarit, in fruntea caruia a fost Sfantul Patriarh Tarasie si binecredinciosii imparati Constantin si Irina.
  De ce la toate Sinoadele Ecumenice, si la cel dintai si la celelalte, Biserica pune aceeasi evanghelie : Parinte sfinte, voiese ca si ei sa fie una, precum noi suntem una ( Ioan 17, 11 ), rugaciunea arhiereasca a Mantuitorului ?
  Pentru ca s-a implinit in ochii tuturor, ca prin cele sapte Sinoade Ecumenice intelepciunea si-a zidit ei casa. Care casa a intelepciunii lui Dumnezeu ? – Este Biserica dreptmaritoare a lui Iisus Hristos, ca auzi ce spune la Pilde : intelepciunea si-a zidit casa rezemata pe sapte stalpi ( Pilde 9, 1 ).
  Da, Biserica lui Iisus Hristos cea dreptmaritoare de la Rasarit are acesti sapte stalpi neclatiti pe care s-a cladit duhovniceste. Sunt cele sapte Sinoade Ecumenice, a toata lumea. Cel dintai a fost la anul 325, in Niceea Bitiniei, in timpul Sfintilor imparati Constantin si Elena.

 7. Mihai says:

  Prigoană si asupra Episcopilor Ambrozie de Kalavria si Serafim de Pireu, implicat direct Bartolomeu din Istanbul

 8. Marius Gogonea says:

  Foarte frumoasa si patrunzatoare cantarea doamnei Florica Puscas Chisiu. Dumnezeu sa-i daruiasca sanatate si bucurie sfanta caci ne bucura si noua sufletele. Multumim si sarutmana parinte Ciprian, sa ne pomeniti si pe noi cei rataciti pe aici pe plaiuri prahovene. Doamne ajuta!

 9. Dorin says:

  Off-topic:
  Ereziarhul IIarion Alfeev se roagă cu papistaşii în Bari, Italia. Înregistrare recentă 12.12.2016: https://www.youtube.com/watch?v=BksRBW29SPY

  Cine crede că BORu, neparticipantă la „sinodul” din Creta e scăparea, se înşeală amarnic. Patriarhia Moscovei este nesinceră. BORu pe 2-3 februarie 2016 a adoptat toate proiectele de documente pentru Creta la Soborul Arhieresc UNANIM. Adică la nivel oficial, BORu a adoptat tot ce s-a decis la Creta înainte ca „sinodul” tîlhăresc să se petreacă. Ăsta a fost motivul pentru care PS Longhin Jar a încetat pomenirea ereziarhului Kiril al Moscovei în martie 2016.
  Menţionez încă o dată: Patriarhia Moscovei şi-a schimbat regulamentul în 2013, astfel că Soborul Arhieresc este considerat acum organ suprem deliberativ-decizional în BORu în detrimentul Sinodului Local al BORu (cînd se adună pleroma întreagă a BORu) cum ar trebui să fie în mod normal în Biserica Sobornicească, respectiv Soborul Arhieresc a uzurpat Sobornicitatea Bisericii Ortodoxe Ruse. Ceea ce adoptă din 2013 Soborul Arhieresc al BORu este definitiv şi de necontestat. După Soborul Arhieresc din februarie 2016 ereziarhul Kiril s-a întîlnit cu ereziarhul Francisc în Cuba fără a se consulta nici cu Soborul, nici cu vreun alt organ administrativ, tocmai pentru că deciziile Soborului Arhieresc i-au permis acest lucru. Acum veţi vedea tot mai des împreună-rugăciuni ale ereziarhilor ruşi cu tot felul de eretici şi asta va fi considerată normalitate, căci totul e parafat din februarie.

  Faptul că vedeţi că PM spune că „sinodul” nu a fost panortodox, asta de fapt nu înseamnă nimic, ei toate deciziile „sinodului” le implementează. Ei doar nu au condamnat „sinodul” tîlhăresc din Creta şi nici nu o vor face. Maxim ce ar putea face e să scoată o hotărîre ambiguă cu referire la sinodul tîlhăresc cu scopul de organiza un altul la Moscova şi mai tîlhăresc, dar care să întrunească unanimitatea Bisericilor Locale a Ortodoxiei Mondiale.

 10. preot says:

  Gresit!

  Parintele Epifanie spune bine 90%, dar 10% greseste fatal! Sa fie unul din cei pe care diavolul ii inseala in vremea aceasta de pe urma? Parintele zice bine ceea ce zice, numai ca argumentele dlui sunt bune atunci cand o erezie (ca cea de a acum a ecumenismului), ar fi cuprins cativa oameni sau cateva cetati, NU 99% ! NU 99% NU 99% DIN CRESTINI, ADICA DIN ORTODOCSI, DIN PLEROMA ORTODOXA, DIN PATRIARHI, EPISCOPI, PREOTI, DIACONI, MONAHI SI MIRENI !!! TREZIREA MURIBUNZILOR! NU E APOSTAZIE PE UN NEBUN SAU DOI SLUJITORI SAU MIRENI, E PE 99% DIN ORTODOXIE !!!

  Sfantul Iustin Popovici a fost nepomenitor ultimii 7 ani ai vietii Sale. Ecumenismul are 100 de ani, nu e un copilandru care se joaca cu lopetica in nisip. Ecumenismul este rana fara durere din ficat, din plamani, este boala care te ucide in timp ce bei si te veselesti la masa… Nu avem voie sa avem legatura DE NICIUN FEL cu cei ce propovaduiesc ecumenismul si nici cu cei ce-l simpatizeaza si lauda! Daca o luam asa cum zice parintele Epifanie, nici preotul Ghita nu e eretic, desi a depus cerere sa plece din BOR, deci BOR nu a avut de ce sa-l cateriseasca, s-a mutat adventisti, face slujbe acolo si face slujbe valide?! Orbilor! Mai faceti si cate zece masterate si doctorate ca sa-l gadilati pe diavol, ca sa-i aratati ca aveti si voi stiinta multa ca el… Pui de serpi!

  Ortodoxia este in apostazie totala, de 100 de ani i se taie jumate din fiecare pilon, se pun dinamite pe toti pilonii, iar acum in Creta au aruncat totul in aer, a cazut TOT, cei ce-au pus dinamitele au zis ca nu au idee ce s-a intamplat, iar voi, marii doctori teologali, va uitati mirati si exclamati: ADEVARAT, NIMENI NU E VINOVAT DINTRE PAMANTENI!

  Afara din Trupul lui Hristos cu cainii si cu porcii, cu ereticii si cu ortodoxomahii care se dau ortodocsi! Afara! Ce sinod? Ce contrasinod? Unde e? De ce nu l-ati facut la 01. Iulie 2016, la trei zile dupa Mizeria-Creta? De ce ati mai stat dupa 100 de ani de Mizerie? Iata, ati stat jumate de an? Pe cine asteptati? Pe Antihrist ca sa-l aplaudati? Sa-i apalaudati realizarile? Trantirea Ortodoxiei? Si daca ramanem 100 de insi, noi suntem BISERICA, nu voi doctorii, nu voi cei cu pasarea phoenix, nu voi cu diplomatele pline de contracte bisericesti antihristice, nu voi cu serpi si gnomi in varful carjelor, nu voi!

  Voi nu mai puteti sa intelegeti ca TOTUL E CAZUT?! Ce asteptati?

  http://sinodultalharesc.tk/arhimandrit-epifanie-teodoropulos-dreptul-incetarii-pomenirii-celui-ce-propovaduieste-invataturi-eretice-si-atitudinea-fata-de-cei-ce-nu-intrerup-pomenirea-ereticului/#comment-4633

 11. AUGUSTIN says:

  CE SCHIZOFRENIE TEOLOGICA…. E INDRACIRE CU CARUL! LEGIUNI SUNT VENITE ACUM LA ECUMENISTI SI ANTIECUMENISTI…