Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Răspunsuri pentru vremuri… tulburi. Dacă nu sunt bune, nu le luați în seamă!

imagine-postare-blog-2-mediere-incotro-538x218

Doamne ajută.
Răspunsul meu succint la întrebările celor care m-au întrebat ce să facă în contextul actual al Ortodoxiei românești este următorul:
– ceea ce s-a petrecut în Creta (iunie 2016) a fost marea lepădare despre care vorbesc sfinții din ultimii 200 de ani. Fără îndoială și cu durere spun aceasta;
ecumenismul este panerezie, mai rea ca orice molimă, deci nu există cineva care să se molipsească de ea și să rămână apoi sănătos la minte și pe calea mântuirii;
– este vremea misiunii: mirenilor, aveți cuvântul. Trebuie împărțite în biserici materiale antiecumeniste;
– pentru informații recomand câteva surse: site-ul Asociației Astradrom, site-ul psaltirea.ro (secțiunea: de importanță actuală) și site-ul prieteniisfantuluiefrem.ro. Descărcați informatii de pe ele, sintetizați-le, imprimați-le. Iar apoi materialul, în foileton sau cum vreți, trebuie împărțit, cu pace și cu demnitate, celorlalți – preoți și credincioși – spre informare (cine vrea să primească, însă îndemnat de două-trei ori). Dar tonul și stilul folosit trebuie să fie foarte calm, fără acuze, fără învolburări, că altfel oamenii zic: acesta este un smintit;
– vă recomand să nu vă împărtășiți, nici anafură sau agheasmă să nu luați de la preoți ecumeniști sau pomenitori ai ierarhilor apostați, semnatari în Creta. Bătrânii neputincioși și copiii sunt o excepție în acest caz; a persista însă noi în neștiință și nepăsare nu este o scuză viabilă; cum să fii al lui Hristos dacă nu te expui și nu suferi pentru credința cea curată în El?

– există pericolul de a cădea sub osândă de la Dumnezeu, prin împărtășirea din același potir cu ecumeniștii. Sfinții Părinți spun: rugăciunea ereticilor este adresată tatălui minciunii – satana – nu lui Dumnezeu și cei care se împărtășesc în bisericile căzute în erezie primesc pe satana, nu pe Hristos. Desigur, este vorba de cei care cunosc cele petrecute vara aceasta în Creta și pericolul trădării credinței ortodoxe prin ecumenism;
– să aveți un program de rugăciune zilnică, să nu urâți și să nu judecați pe nimeni, faceți chiar metanii pentru pocăința ecumeniștilor; vrem să fie unire, dar în adevăr;
– nu faceți compromisuri, că vă pierdeți mântuirea. Este nevoie de curaj, dar și de cap limpede și de un mod ales și respectuos de exprimare;
– nu recomand spovedania la preoții ecumeniști sau lași. Cum să îți încredințezi sufletul și mântuirea unui păstor năimit, care fuge de lupi?
Dumnezeu ne vede și ne judecă pe toți. Dar ne iubește nespus pe cei care vrem a trăi în Adevăr. Să dea Domnul să avem cu toții duhovnici buni și ortodocși. Tot mai mulți se trezesc la realitate, ceea ce este un semn că Dumnezeu revarsă harul Său peste noi. Cu nădejde așteptăm ca ierarhii noștri să întoarcă armele împotriva fiarei ecumeniste.

Iertați și pomeniți !

Cu respect,

pr. Ciprian-Ioan Staicu

P.S. – Pentru alte detalii, daca aveti nevoie, puteți apela la 0740788876 sau la ciprioan@yahoo.com

67 Responses to Răspunsuri pentru vremuri… tulburi. Dacă nu sunt bune, nu le luați în seamă!

  • admin2 says:

   Recomand cu căldură varianta 2 din cele trei. Aceasta nu înseamnă că celelalte două nu sunt bune, însă cugetul îmi spune așa. Ca orice om, pot greși referitor la 1 și 3 (acolo am sesizat însă constant o nuanță de refuz al unor păreri obiective, dar uneori contrare sau nepotrivite 100% cu concepția administratorilor).
   Pomeniți-mă, să nu mă părăsească harul lui Hristos!

  • Martyrik Appeal says:

   Nu am incredere decat in doua bloguri…

   Sunt multe bloguri militante, dar nu in duhul Ortodoxiei, nu in duhul Sfintilor Parinti. Poti sa spui cele mai mari adevaruri de credinta, dar duhul cu care le spui face diferenta intre o stare de har marturisitoare si un caz patologic al unei ratiuni trufase. Putem sa luam exemplul Bibliei – cea tiparita de Biserica Ortodoxa e sfanta, iar cea tiparita de sectari intretine focul in soba de spurcata ce e. Amandoua contin adevar, dar ultima e scrisa cu cerneala otravita. Deci, „nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.”

   Cum iti dai seama daca cineva face voia lui Dumnezeu? Spune Sfantul Apostol Pavel. Marturisitorul are roada Duhului care este „dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdarea, bunatatea, facerea de bine, credinta, blandetea, înfranarea, curatia.” (Gal 5,22)
   Iar cel cu ratiunea indracita, bolnava de trufie si care in desert se numeste pe sine a fi marturisitor il deosebesti pentru ca are opusul darurilor Duhului Sfant: nu are dragoste, ci ura, fatarnicie si rautate, nu are pace, ci tulburare aduce, nu are blandete, ci gura lui scuipa manie si venin, nu are curatie in lucrarea lui, ci spurcat fiind la gura si la inima, spurca si pe altii care il asculta. Acesta isi justifica manifestarile ca fiind „manie sfanta”, „tulburare datatoare de pace” si alte produse ale unei minti inselate.
   Deci, „iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume.” (I Ioan 4,1) Adica, nu cercetati doar vorbele pe care le auziti, ci si duhul din spatele lor.

   O minte infierbantata nu are nicio legatura cu roada Duhului Sfant.
   Multi sunt atrasi pasional de scandaluri, certuri, injurii, vorbe urate si asta numesc ei lupta pentru adevarul de credinta, dar in realitate e doar o blogonovela de tip lazaret ce nu are nicio legatura cu lupta ce au dus-o Sfintii Parinti pentru Sfanta Biserica.

   E impotriva bunului simt ortodox sa urmaresti parerile unor minti infierbantate de betia trufiei si de pacanitul tastaturii si sa nu urmaresti parerea unui preot a lui Hristos ce sufera prigoana, batjocura si bici pentru marturisirea lui in arena, nu la calculator martirizand tastatura. Adica, sa alegi virtualul fals si figurant in locul realitatii martirice a unor preoti, nu stiu, mi se pare ca nu Adevarul importa, ci duhul de telenovela.

   Acum toata lumea pare ca se pricepe la dat sfaturi si citate, la cearta si la vorbe de ocara, dar uite-i cat de putini urmaresc marturisirea si martirajul unor preoti adevarati! Aici nu vorbim de toate infectiile lazaretului administrativ bisericesc, ci de lucrarea Duhului Sfant in faptele si trairea unor preoti ai Dumnezeului celui viu.
   In loc sa se adune popor in jurul lor, poporul da dovada ca nu simte prezenta lui Hristos in actul lor martiric, ci rataceste dand ascultare glasului targovetilor diletanti ce isi permit sa ia numele Domnului in desert. Si pentru ca multi au impresia ca Hristos judeca ca si ei, cu spume la gura si tulburati de trufie si de nebunie, aducem marturie impotriva lor cuvantul Duhului Sfant: „Acestea ai facut si am tacut; ai cugetat faradelegea, ca voi fi asemenea tie; mustra-te-voi si voi pune inaintea fetei tale pacatele tale.” (Ps 49, 22)

   Cum poti sa crezi ca ai puterea sa aduci pace in sanul Bisericii cand in tine e tulburare si nici urma in sufletul tau de vreo roada a Duhului Sfant? Cum poti sa dai ceea ce nu ai nici pentru tine, in tine? Multi au impresia ca lucreaza la binele Bisericii, dar in zilele noastre inselarea de-a dreapta e predominanta in blogosfera si in cetate. Dovada? Ai o mana de preoti marturisitori, dar tu tot ca tine mergi, tot cu blestemul in inima si-n gura, tot cu spume la gura ignorand prosteste lupta lor!

   Nu am incredere decat in doua bloguri: acesta al parintelui Ciprian si blogul parintelui Claudiu. E normal sa urmaresc parerea unor preoti care au darul lui Hristos, nu parerile negustorilor de citate si de vorbe de ocara, straini de duhul Ortodoxiei.

   Nu ascultam de cine trebuie, pentru ca nu ne convine sa ne luam crucea si sa-l urmam pe Hristos prin preotii Lui ce-l marturisesc. Urmarim 10 bloguri, tone de informatie, dar nu ascultam pe cine trebuie. Inselatii, stilistii, sectarii si securistii sunt extrem de activi pe bloguri. Din pacate cei alesi se prind in plasele lor ca fluturii…

   • admin2 says:

    Unii ”martirizează tastatura” – asta a meritat !!!
    Se pare că atunci când luați o pauză de câteva zile, reveniți cu mai mult har.
    Dar eu sunt trist… la telefon nu am vorbit… cum mi-aș fi dorit.
    Vă îmbrățișăm – părintele Claudiu dintr-o parte și eu din cealaltă. Ca la pieptul mamei…
    Cu respect, pr. Ciprian (0740788876)

    • Martyrik Appeal says:

     Parintele meu iubit, imi doresc foarte mult sa va intalnesc pe viu, fata catre fata, nu la telefon. Sunt convins, absolut convins, ca Maica Domnului ma va ajuta atunci cand e timpul sa fie. Nu va intristati de ticalosia mea. Sunteti la inima mea impreuna cu Parintele Claudiu. Stiu ca locul e stramt si mizerabil, dar va tin cu toata dragostea si va port in micile mele rugaciuni. Am fost invatat de Parintele Iustin sa nu am incredere in oricine, dar in sfintia voastra si in parintele Claudiu am incredere. Deci, sa nu judecati ezitarea mea gresit pentru ca altele sunt cele ce ma impiedica. Va pretuiesc sincer. Nu exista nici spatiu, nici timp intre noi cand adunam cu Hristos.
     Trecem prin vremuri de mare incercare si ma rog la Dumnezeu sa nu ajung sminteala nimanui, sa ma tina sa nu cad si sa nu ma lepad de El, sa nu-mi pierd mintile si sa nu il fac de rusine pe Batranul meu, pentru ca sunt slab si stiu ca fara El sunt in stare de multe rele. Prefer sa cad sub judecata glontului ratacitor, decat sa ma lase sa ma pierd pentru ticalosia mea.

 1. Mihaela says:

  Ma iertați ca va deranjez. Sunt prea slaba în credință, ca sa pot sa fac ce îmi spune conștiința. Sunt derutata. Părintele duhovnic, cel care mi-a carat păcatele în spate ani buni îmi spune ca e împotriva a ceea ce se întâmplă, dar ca nu e momentul sa fim extremiști. Am momente când tind sa accept asta,dar mai multe când nu pot sa fac ascultare de el. Am copii, ma gândesc la ei. Ce greu e sa fac pasul care ma poate scăpa de tulburarea care nu ma lasă. Am vrut să merg la un părinte nepomenitor. .o discuție cu duhovnicul meu m-a oprit. Acum îmi pare rău.va rog sa ma iertați.

  • admin2 says:

   mai vorbim la un telefon.
   0740788876.
   Dacă pot fi de folos cu ceva, bine. Dacă nu, mila Domnului.

  • utzu says:

   Vă înţeleg pe deplin trăirile. Principalul, dacă nu chiar singurul motiv de confuzie şi derută cu privire la problema sinodului din Creta, pentru mine, este că eu trebuie să mă număr printre mărturisitori, în vreme ce părinţi pentru care am o deosebită evlavie, inclusiv părintele duhovnic prin care Dumnezeu a lucrat minuni în viaţa mea, rămân alături de părintele mitropolit Teofan. Acesta este principalul punct de poticnire şi motivul pentru care am amânat multă multă vreme orice decizie tranşantă. Este un loc comun în ortodoxie să te declari „cel mai păcătos” şi obişnuiam să o spun fără mare apăsare de inimă. Acum însă, când mi-e scârbă şi de aerul pe care îl expir, când îmi urăsc sufletul împătimit şi, pe lângă tot această rană supurentă care sunt, mă mai şi văd împins la mărturisire când părinţii mei tac, totul mi se pare de un absurd strigător la cer! Cum să lase Dumnezeu închişi ochii părinţilor mei şi să mă cheme pe mine, spurcatul, să vorbesc despre Creta?! Un chin a fost acest gând până când m-am lăsat în voia Domnului. Cu mintea cu care îmi câştig pâinea, cu care îmi cresc copiii, judecând simplu, am căutat mai întâi să înţeleg dacă este ecumenismul erezie. Este. Au făcut sfinţii părinţi vreodată pogorăminte cu erezia? Niciodată. Există situaţii în istoria Bisericii asemănătoare cu cea de acum? Sunt. Cum au trăit şi ce au făcut sfinţii acelor vremuri? De aici înainte drumul e lin şi limpede, căci nu de la mine gândesc şi nici voia mea nu caut să o fac. Facă-se voia Ta, Doamne!

   • admin2 says:

    Welcome to ”club.”
    Doamne ajută.

   • Martyrik Appeal says:

    Diavolul pastoreste cete de „marturisitori”

    Nu toti sunt chemati sa marturiseasca in acelasi fel sau in acelasi timp, ci fiecare dupa puterea lui sufleteasca si atunci cand le da Dumnezeu. Nu exista un automatism al marturisirii, ci Dumnezeu lucreaza peste perceptiile noastre viciate, atunci cand vine timpul fiecaruia. Cand Sfantul Antonie cel Mare a iesit din pustie sa marturiseasca si sa moara pentru Hristos, a auzit o voce care i-a spus: „Antonie intoarce-te pentru ca nu e timpul tau acum.”

    Nu poti sa judeci pe nimeni. Dumnezeu va salva toate inimile sincere. Le va da putere sa treaca peste frica, peste limba gangava, peste emotivitate, peste nevoile fiziologice, peste slabiciunile cu care sunt legati fiecare. Spune Sfantul Ioan Scararul ca „trufia se impleteste cu barbatia, ca iedera cu chiparosul.”

    Sunt suflete care nu sunt pregatite sa infrunte o situatie anume. Petru s-a lepadat de trei ori dupa o marturisire dumnezeiasca. Apostolii au fugit toti si s-au ascuns cand si-au vazut Invatatorul pironit pe Cruce. Doar unul singur a ramas: Ioan. Apostolul iubirii si al smereniei. Dragostea care nu cade niciodata.
    Marturisirea sau lupta duhovniceasca care este o marturisire continua, este ca mersul pe funie la trapez – doar smerenia si mila lui Dumnezeu te vor tine sa nu cazi cu cadere mare. Iar cand incepi sa judeci si sa arati cu degetul, pregateste-te pentru ca iti vei pierde echilibrul.

    Cel ce crede ca are harul marturisitorului, dar in acelasi timp judeca, ocareste, dispretuieste pe altii care nu au „harul” lui, de unul ca acesta fugi ca marturiseste trufia lui spre osanda.
    E plin internetul si blogosfera de judecatori. Toti se pricep sa faca rani, dar niciunul nu se pricepe sa vindece rani. Hristos inca nu a osandit pe nimeni, dar oamenii au osandit deja pe fratii lor mai slabi uitand cuvantul care zice ca „puterea Mea se desavarseste in slabiciune.” (II Cor 12,9) nu in vremelnicul eroism si in paruta barbatie provocate de adrenalina si trufie.

    Zic si eu ca Sfantul Ioan Scararul: „Sa indrazneasca patimasii care se smeresc. Caci chiar de vor cadea in toate gropile si vor fi vanati prin toate cursele si se vor imbolnavi de toate bolile, dar dupa insanatosire vor fi tuturor doctori si luminatori.”
    Dar sa nu indrazneasca patimasii care se trufesc cu inaltarea mintii lor sa marturiseasca curatia lui Hristos, ca precum Petru s-a lepadat de trei ori dupa o dumnezeiasca marturisire, asa vor cadea si ei.
    Nu cunosc niciun marturisitor in viata, ci doar oameni care lupta sa marturiseasca.
    Titulatura de marturisitor o primesti dupa ce inchizi ochii odihnit de o viata de continua marturisire, nu dupa o zi, o saptamana, o luna sau un an, ci dupa ce treci prin foc si prin apa.

    Ceea ce numesc unii oameni „marturisire” este acelasi lucru cu iubirea pe care si-o marturisesc doi tineri aprinsi de pofte trupesti. Confunda darul cu patima si de aici vine caderea.

    „Trufia se impleteste cu barbatia, ca iedera cu chiparosul.” – Sfantul Ioan Scararul

  • ban says:

   Ba e momentul sa fim ”extremisti”. Daca cineva iti bate copilul, il lasi? Dar aici e vb. de ceva mai important, credinta, cum sa nu fi ”extremist”?

 2. Flaviu says:

  O nuanta de refuz?? Din cate am putut vedea pe sinodultalharesc este absolut totul publicat ce tine de adunarea din Creta. Doar nu vreti sa fie publicate articolele de pe basilica?

  • admin2 says:

   No comment.

   • Mihai says:

    Flaviu, blogurile precum: basilică, lumina, cuvântul asa zis ,,ortodox”, s.a sunt blogurile aservite, așa că nu este nevoie de balivernele acestora, eu daca mai intru pe acelea, intru ca să văd în ce ape se scalda

  • admin2 says:

   Eu i-am spus mai ardelenește – ”ortodoxie sforăitoare”. Să mă ierte Domnul, că nu o spun ca reproș, ci cu durere.
   Domnul să ne miluiască pe toți și să ne mântuim întru Adevăr.

 3. Maxymos says:

  Excelent pus punctul pe i,cum se zice!!Absolut de acord cu impărtășirea și(ne)luatul aghezmei(evorba ,probabil,de cea mică) și anafurei!așa mă gândeam și eu.Agheazma mare,părerea mea că se poate lua după spovedanie(dacă avem la cine)și dacă nu avem unde ne împărtăși ,conform cu cele spuse de pr.Ciprian.Agheazma mare care vafi ”sfințită” acum ,la Bobotează,sub oblăduirea cretanilor,eu zic că nu o să mai fie valabilă,din motive de”Creta”..Ce părere aveți părinte Ciprian?

  • admin2 says:

   Să ajungem până la Bobotează, să vedem câți preoți semnează până atunci lepădarea din Creta. Buzăul și Bucureștiul sunt … în fruntea (prăpastiei).

 4. Carmen says:

  Parinte, Bunul Dumnezeu si a SA Maicuta sa va aiba mereu in paza. . Multumim foarte multe pentru informatii si sa stiti ca sunteti mereu in rugaciunile noastre !
  Amin!

  • admin2 says:

   Tâmpenii spune de un om căruia i s-a promis de curând arhieria, numai să nu mai spună adevărul.
   Păcat de el, acum câțiva ani avea curaj. Acum a rămas tupeul.

 5. Alexandru says:

  Doamne, ajuta!
  Eu ma gandeam sa merg si sa impart aceasta brosura, dupa ce o voi xeroxa. Ce parere aveti? Cineva mi-a spus ca ar contine unu-doua citate de la stilisti dar nu mi-a spus care. http://www.glasulstramosesc.ro/blog/brosura_adevarul_despre_ecumenism_si_sinodul_din_creta/2016-12-06-243

 6. Doamne ajută, un interviu cu Pr. Gheorghe Calciu, de urmărit: https://www.youtube.com/watch?v=nzzPjfWfEEw

  • Martyrik Appeal says:

   Ciprian Stelian, extraordinar interviul!

   Har peste har! Nicio urma de frica, de teama, de ezitare, de lasitate in inima Parintelui Calciu!
   A pus degetul pe rana portretului romanesc. Nicio urma de indoiala, de nelumina. Nu slugarnicie, ci demnitate dumnezeiasca. Un preot constient de misiunea lui. Un preot ce isi iubeste harul preotiei, e constient ca poarta in inima pe Imparatul Hristos si nu se comporta ca o sluga a societatii, ci ca un demnitar regesc in fata societatii. Nu mandrie, ci demnitate!

   Se simte in Parintele o credinta de nezdruncinat, o credinta din traire, nu din teorie, se simte in el rugaciune. O inima sincera, purtatoare de Hristos ce n-a intins mainile la punga, la materie, ci le-a ridicat spre Dumnezeu.
   Se simte aproape palpabil puterea lui Hristos in sfintia sa.

   Model de urmat pentru preotii care inca nu constientizeaza cata putere detin in mainile lor si care in loc sa se comporte ca niste reali imputerniciti ai lui Hristos, se comporta ca niste cersetori ce se umilesc in fata unei curve mizerabile care este societatea hulitoare de Dumnezeu!

   Un preot nebagat in seama, dispretuit de foarte multe ori, neinteles deseori. Multi nu sesizeaza nimic la el, decat trup de carne in haine negre. Dar Hristos lucreaza prin cei dispretuiti si nebagati in seama, prin cei aflati pe o pozitie smerita, de pescar, ce nu au cautat scaunele cele mai de seama, ci si-au pus mereu sinele pe ultimul scaun la masa acestei lumi. Nu galeria si ovatiunile, nu slava si recunoasterea oamenilor, ci eu si Hristos, eu pentru Hristos si numai pentru Hristosul meu!

   Parintele Gheorghe Calciu un rod al rugaciunii, curajului, sentimentului sincer si al credintei incandescente!
   Un suflet ce a inteles cuvantul Avvei Alonie care spunea ca: „De nu va zice omul in inima sa: eu singur si Dumnezeu suntem pe lume, nu va avea odihna.”
   Oamenii dezamagesc, dar Hristos niciodata! In lupta esti tu si Hristos impotriva tuturor. Nu ai nevoie de oameni, nu ai nevoie de sustinere, pentru ca sustinerea ta e Hristos in inima ta! Aici nu vorbim despre 12mii de legiuni de ingeri, ci de preotia care lucreaza direct cu puterea lui Hristos, nu cu cea mult inferioara specifica ingerilor. Preotie ce are puterea sa izgoneasca demoni, legiuni de demoni, iadul intreg, are puterea sa calce peste balauri si scorpi si totusi multi purtatori ai darului preotiei se tem si de umbra lor, se tem de trupuri de carne si sange, se tem de oameni, dar nu de oameni obisnuiti, ci de cele mai ticaloase specimene de oameni care nu au putere peste nimic, dar care dobandesc putere hranindu-se cu fricile si lasitatile purtatorilor de putere dumnezeiasca.

   Devastator interviul! O binecuvantare!
   Sa avem binecuvantarea Parintelui Gheorghe!

   • Doamne ajută să ne mântuim.

    Asta admir și eu la Părintele Gheorghe Calciu, acea seninătate și bărbăție de care să ne rugăm lui Dumnezeu să ne învrednicească și pe noi. Eu sunt mic și slab și tânăr și cunosc mai nimic din ce înseamnă Creștinism (poate teoretic am unele idei vagi) însă îmi doresc mult să trăiesc Creștinește și să gust din acea bucurie de a fi Creștin. Sunt neînțelept, înșelat de multe ori de viclean, nebun că iubesc mai mult lumea decât pe Dumnezeu și pe aproape, căldicel spre sleit în credință. Mă bucur enorm când văd/aud sau când citesc despre oameni înduhovniciți și care au găsit Calea spre Hristos iar acesta e motivul pentru care am dorit să împărtășec și cu frații și surorile întru Hristos ce spune Părintele în video. Doamne, dă-ne și nouă curajul și puterea de a porni în căutarea Ta, de a Te găsi și mărturisi.

    Pe de altă parte mi-e tare necaz că nu înțelegem Creștinismul și nu suntem un popor ci doar o adunătură și căutăm soluții omenești la toate problemele noastre (uneori și la probleme duhovnicești) în loc să alergăm la Hristos, la Maica Domnului și la Sfinți. Ne lăsăm prostiți de presă și tembelizor (TV) și căscăm ochii, urechile și inimile acolo în loc să ne rugăm lui Dumnezeu să nu cădem când suntem ispitiți.
    Mi-e necaz că nici Biserică nu prea știm ce înțeles are. Nu știm și nici pricepem ce înseamnă Credința, Nădejdea, Dragostea. Iertați că am scris la plural dar îmi spune gândul că nu sunt singurul care nu înțelege acestea.
    Mi-e tare teamă că Dumnezeu ne lasă după voia noastră iar noi în loc să fim înțelepți ca șerpii avem minte de porumbel și de oaie sau de alte jivine. Cine este omul care caută voia lui Dumnezeu? De câte ori rostim Tatăl nostru sau Psalmul 142 și tot voia noastră o facem. Am pierdut credința în viața veșnică. Noi nu mai știm că odată ce ne-am născut, am intrat în veșnicie. Glasul șarpelui continuă să ne amăgească și noi căutăm desfătarea și luxul. Vedem la alții că nu duc lipsă de nimic și gândul nostru nu mai caută la Dumnezeu ci la deșertăciuni. Sunt un nebun că nu ascult de cuvintele Mântuitorului când spune să nu ne îngrijim de haine, mâncare, băutură ci să căutăm Împărăția lui Dumnezeu.

    Hristos ne poruncește (atenție, nu ne sfătuiește ci ne poruncește) să ne rugăm ca Domnul să scoată lucrători la vie iar eu sunt primul care nu urmez această poruncă și mă mustră conștiința că de prea multe ori sunt lupul moralist. Atât de multe aș vrea să scriu dar mă oprește gândul că voi vădi nebunia mea și pe alții aș sminti.

    Iertați-mă, voi care citiți, și dacă veți vrea, pomeniți-mă și pe mine, păcătosul.

    • ovidiu says:

     MARIRE VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICUTEI DOMNULUI!
     Frate intru HRISTOS ,te rog frumos sa ma ierti ,dar lupta nu este pentru salvarea crestinismului ,ci A ADEVARULUI ,A ORTODOXIEI LASATA DE SFANTII PARINTI PRIN CELE 7 SINOADE ECUMENICE ALE TOATA LUMEA!
     Te rog sa ma ierti si sa te rogi si pentru mine ,ovidiu pacatosul .
     HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU PANA LA SFARSITUL VEACURILOR!

 7. Mihai says:

  Așa este puteți să mai ziceți odată,

 8. Marius Gogonea says:

  Asa este parinte Ciprian! Ne pregatim de ani buni, si astazi, vremurile tulburi din sinul Bisericii ne -au luat parca prin surprindere. Hristos va lucra alaturi de noi numai in conditiile in care va vedea un pic de vointa si atitudine personala in a-L marturisi cu vorba dar mai ales cu fapta. Cert este ca prea ne-am obisnuit cu un soi de crestinism comod; mergem la Biserica, participam la Sf Liturghie, apoi la masa in cantina bisericii, acasa la odihna si … . Astazi Hristos ne pune in fata proba de foc a marturisirii jertfelnice si trebuie sa ne implicam macar ceva mai mult. Nu avem unde fugii, nu avem unde scapa decit numai in refugiul marturisirii cu orice pret a Adevarului Mantuitorul Hristos. Va multumim parinte pentru smerita jertfa a familiei dumneavoastra pentru care ne rugam zi de zi si va dorim pacea si bucuria din pestera nasterii pruncului iisus. Vom ajunge neaparat si la Sf Gheorghe pentru a ne revedea cu fratii incercati si bucurati intr-aceeasi cugetare. Maica Domnului sa ne ajute si sa ne pazeasca!

 9. Iuliabur says:

  Doamne ajuta,

  Blogul parintelui Claudiu este „Glasul stramosesc”?

 10. Luciky says:

  Parinte!

  Saccsiv are demon. Cauta IP-ul oamenilor care comenteaza acolo ca un psihopat! Nu stie ca e ilegal sa cauti IP-ul, si ca daca cineva il da in judecata pentru aflarea ilegala, cu programe ilegale, a IP-ului(la fel ca acele programe ce cauta daca un om e online sau nu pe messenger etc.), atunci el intra la inchisoare, sau plateste o mare mare mare amenda.
  Cine e el sa spuna ca un crestin este parintele Ciprian Staicu? asta este psihotic…dupa ce ca mai ia donatii prin paypal si prin alte metode cu totul desantat….Doamne ce demon mare…greu de scos…

 11. Vasile says:

  Ma bucur parinte pentru curajul marturisirii si va sustin din toata inima. Sa stiti ca sunt multi preoti ce sunt impotriva Sinodului din Creta, inclusiv preotul de la mine din parohie, dar care nu au curajul intreruperii pomenirii ierarhului din motivele bine stiute…Spun acest lucru, pentru cei care se amagesc ca fenomenul are o amploare redusa, nu dragilor, inclusiv se stie si in universitati, ….asa ca adevarul va iesi oricum la iveala.

  • admin2 says:

   Vine tăvălugul mare în curând și cine nu are exercițiul curajului, îl va avea în ceasul acela?
   Mare-i Dumnezeu. Dar fricoșii și mincinoșii nu Îi plac. Să ne ferim.

 12. admin2 says:

  Deci, ecumenism – trădare – pierderea harului – cipuire – IAD.
  Sau curaj – ortodoxie – asumare – expunere în fața răului sau înfruntarea fiarei – viață în Hristos – mântuire !
  Să ne ferească Bunul Dumnezeu de prima și să ne învrednicească de a doua!
  Mulțumim.
  Cu respect, pr. Ciprian

 13. Luciky says:

  Normal ca nu va suporta! Caci ati atacat duhul ce il poseda. Duhul injuraturilor homosexuale, deprinse de la sodomiile repetate specifice inchisorilor in care a fost incarcetat, duhul profanarilor contra Maicii Domnului si chiar a Mantuitorului, spiritului sau „intreprinzator” prin paypal si faptul ca temperati unii rataciti de prin Moldova cu care se inhaita, si pe care ii venereaza! Care in fapt sunt monahi cu abateri grave, care abia acum ca pretext baga in fata nepomenirea!

  Trebuie dat pe fata, caci sunt multi pe care ii induce in eroare!

  Va iubim parinte!

  • admin2 says:

   Nu știu ce rătăciri au alții, eu mă strădui să nu pic. Și mă rog Domnului, dacă deja am picat, să mă ridice de chică, să mă certe și să nu îmi pierd mântuirea.
   Lupta asta este sinuoasă, plină de pericole, din dreapta și din stânga, de sus și de jos. Este nevoie de mult discernământ. Dumnezeu să ni-l dea tuturor, inclusiv fratelui Vasile și mie, nevrednicului.
   Și de obicei îmi place să conversez cu oameni care se semnează. Că dacă nu ne asumăm propriul nume, Îl vom asuma pe Hristos?
   Cu respect, pr. Ciprian.

 14. Luciky says:

  Da. Escrocheriile in spatele nepomenirii sunt mai rele ca pomenirea impreunata cu o reala scarba de ecumenism! Saccsiv incearca sa dezbine biserica pentru castigul lui! Ce om mic! Sa compromiti si lupta cu ecumenismul si CMB-ul, prin limbaj si interes material, sa compromiti numele parintilor din Moldova si sa vorbesti in numele lor si sa le uzurpi „imaginea” pentru aceleasi scopuri, si sa si dezbini biserica la fel, e rusinos!

  Intotdeuana cauzele schismelor au fost si financiare. Chiar si schisma a fost pe langa marile caderi dogmatice, pentru proclamarea lui Carol cel Mare ca imparat, uzurpand pe Sfanta Irina de la Constantinopol, aparatoarea icoanelor!

  Multumiri! Asa e, ne caim de ale noastre! Caci spovedania si SFanta Impartasania sunt singura apartenenta la ortodoxie!

  • admin2 says:

   Eu nu răspund de ce fac sau ar face alții. Pentru asta există un moment oficial: i se spune Judecata finală. Iar antrenamentul pentru ea este judecata particulară. Iar pregătirea dosarului este spovedania…
   Să ne pregătim a da răspuns bun la toate acestea!
   Oameni sunteți toți: a cădea e omenește, a te ridica e îngerește, a persista în păcat e drăcește. Așa spuneau Sfinții.
   La alte mesaje cu acuze nu mai răspund. Și la acesta am răspuns de fapt simplu: Doamne, ajută-ne pe toți !
   Cu respect, pr. Ciprian.

 15. Luciky says:

  Ioan Motocu, din Brasov. Numele.meu. Multumiri mari! Succes!

 16. Luciky says:

  Asemenea! Dumnezeu cu noi! Singur ortodoxia!

 17. Mircea says:

  Aprobarea unor comentarii jignitoare, cu atac la persoana cum se traduce in Ortodoxie, draga parinte? Si mai e si post! Marturisirea cu astfel de abjectii, e clar bineplacuta diavolului. Eu ma rog sa nu cadeti si sa nu va paraseasca Duhul Sfant, pentru marturie mincinoasa impotriva aproapelui. Se vede clar cine pe cine nu sufera.

  • admin2 says:

   Eu nu am jignit, chiar am încercat să temperez lucrurile, dorind tuturor pocăință (mai ales mie) și mântuire. Cu fratele Vasile am încercat să mă înțeleg cât mai bine. Chiar am și reușit o bună bucată de vreme și sunt optimist pentru viitor. Din câte mi-aduc aminte, parcă rechizitele pe anul acesta ale fiului lui le-am procurat noi, cu toată dragostea, ca procesul de învățământ să nu fie îngreunat de anumite lipsuri financiare.
   Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
   Iertați.
   Doamne ajută.

   • Nathan David says:

    Fraticrestini,Spun urmatoarele :Decid sa nu mai postez nimic pe internet privind ideile mele despre sfinta credinta si despre nimic altceva.De ce? Va spun : Sint convins ca este neziditor ,putin spus ,diavoliceste sa procedez asa .DE CE? INTERNETUL ESTE UNEALTA DIAVOLULUI .ESTE O CURSA EXTREM DE SUBTILA .aCESTA DIRIJEAZA OMUL SPRE PISTA FALSA A CUNOASTERII ,SI IL SUBJUGA .IL FACE ROB .IL DEPARTEAZA DE EL INSUSI ,DE CREATOR DE DRUMUL CRESTIN CARE DUCE SPRE DESCOPERIREA LOGOSULUI INTRUPAT ,A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU. VOI STA IN MEDIUL MEU NATURAL ATIT CIT IMI ESTE DAT SI PRACTICIND CREDINTA CRESTINA ,DOMNUL IMI ARATA CE ,CUM SI CIT AM DE FACUT PENTRU MINTUIRE.VA INDEMN PE TOTI SA NU MAI STATI PE INTERNET CI TRECETI LA LUCRUL CRESTINESC .DOMNUL NOSTRU FIUL LUI DUMNEZEU CU TOTI .AMIN.

   • Pąʍvo says:

    Ar fi bine sa nu se mai posteze comentarii defaimatoare… Pe nicaieri.
    Suntem putini, si ne mai si certam intre noi. Trist.

    • admin2 says:

     Amin, părinte. Dacă ați știi câte am refuzat deja?
     Dar de fapt este vorba de altceva: încercarea de a furniza prin comentarii denigrări, pentru a denigra apoi și mai abitir pe cel care le primește. Adică mizerii pline de viclenie.

 18. Nathan David says:

  Doamne ajuta parinte frate.Nu am destula credinta sa am o asemenea atitudine marturisitoare ca fratia ta in prezent sau posibil ca in prezent sint intr o situatie corecta pe moment ,Pe linga toti pentru care poti sa inalti rugaciuni Domnului nostru Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu poate ai loc si pentru mine.Domnul nostru Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu invinge .NI KA>

 19. Elena says:

  Doamne ajută!
  Mă gândesc că ar trebui să preluați din ce este sănătos și corect teologic pe alte site-uri anti-ecumeniste. Ca de ex. îi privați pe cititorii ce citesc doar site-urile recomandate mai sus, de adevărate lecții de teologie, cum ar fi Scrisoarea egumenului Pamvo de la Rădeni.
  Cum vă explicați că nu a apărut pe niciun site din cele recomandate de sf. vs.?

  • admin2 says:

   Cred că argumentul nu este total sustenabil. Acest site nu are nu știu ce pretenții. Este dintre cele mititele. Cu un click puteți ajunge oriunde, în deplină libertate. Oricum, pe site-ul sinodul tâlhăresc am pus și un comentariu de apreciere, ceea ce înseamnă că am citit cu mare bucurie textul.
   Într-adevăr, Sf. Vasile cel Mare ne recomandă să luăm, ca și albinele, tot ce este bun din fiecare floare.
   Așa să facem, zidindu-ne sufletește. Doar să avem discernământ, să putem alege grâul de neghină.

   • Elena says:

    Si totusi e prea valoros acel material ca sa nu fie sustinut si aici. Plus ca s-ar vedea unitatea dintre cei care lupta. Sa nu intelega dusmanii ca ar fi ceva intre noi. Ca ei oricum trag sfori si se infiltreaza pe la rubrica de comentarii, cu diferite nume.
    Multumesc de raspuns.

   • Flaviu says:

    In cazul asta, nu ar trebui boicotate alte site-uri unde cititorii fideli acestui site, chiar daca sunt putini, ar putea gasi hrana pentru suflet si chiar raspunsul ce-l cautau. Nu credeti ca va asumati o raspundere prea mare, privandu-i (chiar daca prin sfat, dar se pare ca unii va inteleg gresit autoritatea) pe credinciosi de comuniunea cu alti frati din aceeasi „barca”?

 20. Adriana says:

  Se apropie Crăciunul.Îmi amintesc cu drag de tihna ce o avea bunica mea și cu câtă pace „se rânduia” în această perioadă.Mergea la biserică regulat,făcea prescuri, mergea cu mâncare la cei săraci și cu handicap din orașul meu, se împărtășea regulat ca nu cumva s-o găsească moartea nepregătită.Și întâlnirea cu ea s-a petrecut într-o zi de duminică,în drumul spre biserică.A căzut și a intrat în comă.Momentul în care și-a dat sufletul a fost înălțător,noi toți nepoții fiind în genunchi și rostind rugăciunea domnească.De ce vă povestesc acestea?Pentru că nu am această tihnă și această bucurie a întâmpinării sărbătorii Crăciunului.Părintele la care mă spovedeam a reacționat vehement la postarea mea cu mărturisirea părintelui Zisis.Explicațiile sunt foarte clare și concise.Argumentele sunt echilibrate ….și totuși au deranjat.Fiind acuzat de ecumenism de către un alt părinte a reacționat fulgerător și tăios pentru că nu dorește să dea prost în fața credincioșilor.Discuția avută cu el a rămas în ambiguitate,pe noi nu trebuie să ne intereseze ce s-a discutat acolo,el este în ascultare de ierarh,nu se poate face scindare în Biserică etc.În cadrul Sfintei Liturghii se pomenește Ierarhul apoi se spune „drept învățând cuvântul Adevărului”.Iar noi răspundem „Pe toți și pe toate”.Prin urmare noi ne exprimăm acordul cu faptul că el învață adevărul.Cum să-mi plec eu genunchiul la spovedanie conștientă fiind că acea persoană care-l pomenește se face părtașă ereziei.Ce duh îmi transmite?Mai are el har preoțesc?Se pierde harul când ești căzut în erezie,preot fiind?Eu cui m-oi spovedi?

  • admin2 says:

   De cel căzut în erezie, oricine ar fi el, ne depărtăm, ne punem la adăpost, nu ne lăsăm mânjiți dă înălțarea cea trufașă a minții lui împotriva voii lui Dumnezeu. Ne rugăm și Dumnezeu ne scoate la liman, apropiindu-ne de oamenii bineplăcuți Lui și care trăiesc în duh ortodox, al ascultării față de Adevăr.

  • Iuliabur says:

   Eu am avut doua discutii cu duhovnicul care s-a dovedit a fi ecumenist convins (nu din frica) si apoi l-am anuntat ca vom cauta alt duhovnic.

  • admin2 says:

   Doamne, cu lacrimi te rugăm: iartă-ne, că foarte multe fărădelegi am făcut, iartă-ne și întoarce-ne pe toți la căință și la trăirea dreptei credințe, iar după pocăința poporului știm că ne vei da și ierarhi mărturisitori.
   Nu ne lăsa, Pruncule dumnezeiesc, nu ne lăsa în prăpastia gheenei ecumeniste, ci vino în inima noastră și o umple de iubirea față de aproapele, dar mai ales față de Tine, Cel împreună slăvit cu Tatăl și cu Duhul Cel Preasfânt.

 21. Adriana says:

  Mulțumesc.