Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Către sinodalii B.O.R. – glasul mirenilor

cruce

Către Patriarhul Daniel și către toți ierarhii Sinodului B.O.R.

Eu, ca simplu mirean, practicantă a Ortodoxiei, constat cu mâhnire și neliniște că un duh străin de Sfânta noastră Ortodoxie pătrunde în Biserica noastră, demolând granița care o îngrădește de erezii și mă refer la adunarea din Creta, dar nu numai.
Am în minte cuvintele Arhanghelului Mihail: Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte… Căci, așa cum spunea un părinte dreptcredincios că la răstignirea Mântuitorului un apostol a trădat și ceilalți 11 au stat drept, la sfârșitul vremurilor unul va sta drept și ceilalți Îl vor trăda pe Hristos. Să nu fim noi printre ei! Iată că trăim aceste timpuri viclene.
Vă rugam, sfințiți părinți, să ne fiți nouă apărători și nu trădători, căci dacă a mai rămas ceva curat în țara asta, aceasta este Biserica Ortodoxă, Cea Una, de Hristos întemeiată.

Aceasta să îmi fie mie ca o modestă mărturisire înaintea lui Dumnezeu: NU ACCEPT SINODUL DIN CRETA!

Dumnezeu să ne lumineze pe toți!

MIHAELA DUȚU,

Câmpina

19 Responses to Către sinodalii B.O.R. – glasul mirenilor

 1. Gabriel says:

  Doamne ajuta! Mai cunosc frati anti-ecumenisti din Campina. gabriel.ortodox@gmail.com

 2. Ιοαννις Πηδαλιουχος says:

  Doamne ajută fraților! Azi a fost o zi foarte plină și frumoasă. Plină pentru că am avut de înfruntat o grămadă de : pseudo-protopopi, pseudo-inspectori și minciuno-episcopul; frumoasă pentru că Hristos Dumnezeul nostru mi-a dat putere și am mărturisit până la capăt Adevărul . Pentru aceasta mi-au fost înmânate și unele minciuno-decizii, printre care și cea de oprire de la slujire…….. întradevăr a fost o zi frumoasă, in prima parte am primit de la proptpopiat decizia de avansare în grad, apoi de la arhiepiscopia ecumenistă decizia de oprire ….vai de capul lor, habar nu au ce fac. Vă dați seama fraților că după ce mi-a luat antimisele protopopul( zic antimisele pentru că erau două, biserica unde alujesc fiind cu hramurile Sf. MMc Gheorghe și Sf. MMc Dimitrie, acesti lipsiți de lumină au dat două antimise unul pt fiecare Mucenic. Jalnic!!!)…asa deci ziceam că dup ce a luat antimisele , în fața bisericii, gândindu-se la vorbele mele protopopul m-a întrebat: „PARINTE SFINȚIA VOASTRĂ CHIAR CREDEȚI CĂ DOAR ORTODOCȘII SE VOR MÂNTUI?”…..și am văzut că mare i-a fost uimirea când eu am zis DA. Doamne iartă-i că nu știu ce zic, nu știu nici ce fac !!!…..fraților aștia nu cred în Dumnezeu ce să mai vorbim …..vai și amar!
  Ioan Miron slujitor al Dumnezeului Celui Viu!

  • AUGUSTIN says:

   Ei nu cred nimic, nu ca nu cred in Scriptura si Sfinti! Treaba lor e CE FAC CEILALTI 7 MILIARDE DE PAMANTENI? ASTA II PUNE SATANA SA CALCULEZE… FACETI CERE IN CARE SOLICITATI IESIREA SI OSEBIREA DE ACESTE IUDE, INVOCATI MOTIVE PERSONALE, CEREREA NU TREBUIE SA PRIMEASCA SI RASPUNS AFIRMATIV CACI E DREPTUL TAU SA TE OSEBESTI DE EI. MERGETI LA PROTOIERIE, SOLICITATI CARTEA DE MUNCA SI MUCENICITI-VA, PITITI BISERICA ! PE CINE MAI ASTEPTATI VOI???

   • Pr Claudiu says:

    Doamne ajuta, frate drag!
    Dumnezeu sa te intareasca pe calea marturisirii si sa aduci bucurie in toata Turda si imprejurimi, pana la Urziceni, via Sf Gheorghe!!!
    Mi e teama pt ei parinte Ioan, nu pt sfintia ta! Pace si bucurie!

 3. ionut says:

  Frati Crestini ,
  astazi 19 dembrie in eparhia Buzaului si a Vrancei a avut loc Conferinta cu tema DEPUNEREA JURAMINTULUI DE CREDINTA de catre toti parintii slujitori ,catre bravul nostru arhiepiscop Ciprian . Eu unul personal foarte tare ma ingrijoreaza acest lucru de ce a trebuit sa se depuna acest juramint , tocmai acum ? Exista o explicatie ,se pare din partea unora ca CICA unui au depus juramint sub IPS Epifanie si alti sub IPS Ciprian .
  Un amendament important a fost introdus la acest Juramint de Credinta , acela ca si Preoti Pensionari vor face ascultare si ei in continuare de Ierarhul locului ; fapt pentru care si ei sunt invitati in luna Ianuarie 2017 sa se prezinte la SEMNAT .
  Au fost voci care au intrebat si cite ceva despre sinodul din creta , si raspunsul a fost ca doar in afara tarii le numesc ,,biserici ,, in rest pe plan local adica in tara le recunosc ca fiind ,, ERETICE ,, asta se numeste PROSTEALA PE FATA .
  Mie personal nu imi inspira acest lucru a bine , cred ca se pregateste ceva in ascuns si la un moment dat va iesii la iveala , iar cind cineva are ceva de comentat i se va spune ai semnat acel JURAMINT DE CREDINTA deci trebuie sa asculti ….
  Doamne apara, pazeste si fereste de EREZIA ECUMENISTA pe noi toti

 4. AUGUSTIN says:

  Puteti sa trimiteti si placinte cu ravse, prapaditi faina degeaba!

 5. AUGUSTIN says:

  Cine nu tine credinta cea dumnezeiasca, dreapta si patristica, râde de Persoana Duhului Sfânt-Dumnezeu; iar cine râde de Persoana Duhului Sfânt-Dumnezeu nu va avea iertare nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie. (Matei 12, 32)

 6. AUGUSTIN says:

  CAM TOT CE VEDETI AZI PE PAMANT E INSELARE, MINCIUNA, UMANISM SI SATANISM!

  ” Iubitule, nu uita că ești botezat în sfânta cristelniță și ești creștin ortodox. Ești parte a Bisericii Ortodoxe, cea care păstrează credința adevărată. Întreabă, citește și vei înțelege singur că numai dreapta noastră credință este adevărată. Există o mișcare care se cheamă ”ecumenism”. Ai grijă să nu te amăgească această mișcare vicleană. Este o mare erezie, este erezia tuturor ereziilor.
  Erezia aceasta vrea să unească adevărul credinței noastre cu minciunile celorlalte religii, din iubire – chipurile – și pentru unitate. Însă așa cum bagi de seamă, minciuna nu se poate uni cu adevărul, nici lumina cu întunericul. Noi, credincioșii ortodocși, am jurat prin Botez că ne vom păstra credința așa cum ne-au lăsat-o Sfinții Părinți ai Bisericii noastre. Ba mai mult, iubitule și dacă vor veni ani când ne vor pune sabia la gât din pricina credinței noastre, noi să spunem ceea ce spuneau Sfinții Mucenici: ” Bagă cuțitul mai adânc, nu mă lepăd de dragostea pentru Hristos și de credința ortodoxă! ”
  (+ IEREMIA Mitropolitul Gortinei)

 7. AUGUSTIN says:

  Mitropolitul Ieremia al Megalopolei

  ”Să vă bucurați și să vă veseliți pentru că sunteți creștini ortodocși. Toate credințele sunt mincinoase, numai cea ortodoxă este credința adevărată”. Și ca una ce este adevărată, frații mei, nu acceptă nici adaosuri, nici omisiuni. Este precum ochiul care nu suportă în el nici măcar un fir de praf.

 8. AUGUSTIN says:

  ” Daca episcopul sau preotul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi.” (Sfantul Ioan Gura de Aur)

 9. AUGUSTIN says:

  Daca ticalosii diavoli sunt luptatori impotriva lui Dumnezeu, atunci si templele lor pagane si eretice sunt intinate si primejdioase. (Sf. Maxim Grecul 1555)

 10. AUGUSTIN says:

  Sfantul Sofronie de la Cioara (1760)

  ” Indeamna pe oameni sa se roage fiecare la el acasa, sa se intalneasca in taina cu preotii ortodocsi pentru spovedanie, impartasanie, cununii, botezuri si alte nevoi religioase si explica oamenilor ca popii uniti nu sunt altceva decat niste tradatori lepadati. ”

 11. AUGUSTIN says:

  TOTUL E SERGHIANISM GLOBAL SI NEOHILIASM, DAR SA NU UITAM ACESTE VORBE:

  Nu urmeaza niciun rai vesnic pe acest pamant… Urmeaza tiranie globala, politie planetara, transumanism, o religie globala, draceasca, stabilirea centrului lumii intr-o singura tara, inscaunarea lu’ Antihrist, Armaghedonul si Infricosatoarea Judecata a lui Hristos-Dumnezeu!!!

  Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Luca 21, 33)

  Vor trece si se vor stinge toate:
  Universul intreg, antropocentrismul, umanismul, hominismul, arianismul, autozeificarea omului, serghianismul, neohiliasmul, zadarnicele stradanii omenesti, increderea in imaginate, in bani, averi si muschi, narcisismul, hedonismul, egocentrismul, filozofiile, parerile, minciuna, smecheria, nedreptatea, lacomia, zgarcenia, cu toate cele izvorate din acestea. Toate se vor preface in NIMIC!

  TOTI ZEII SI ZMEII VOR STRIGA LA SFARSITUL VEACURILOR (CA SI IULIAN APOSTATUL): NE-AI INVINS GALILEENE!!!

 12. Lucretia says:

  Lacrimi pentru ecumenişti

  Îmbracă-te în doliu, eternă Ortodoxie, şi plângi pentru fiii tăi răniţi de erezia ecumenistă!
  Plângi, Ortodoxie, văzând cum cununile câştigate cu nevoinţă cad de pe capetele ierarhilor, preoţilor, călugărilor şi mirenilor spre bucuria îngerilor cazuţi!
  Plângi, Ortodoxie, văzând cum, în locul chipurilor luminate de Duh Sfânt, apar tot mai multe chipuri purtând măşti metalice care rostesc reci cuvinte ce nu mai ajung la inima! Căci ecumenismul ni se întipăreşte pe chip, fie că vrem, fie că nu vrem. Asa cum mincinosul se deosebeşte de la chip de omul sincer, tot aşa ecumenistul se deosebeşte de ortodoxul sincer, devotat lui Hristos. De aceea, asa cum spunea parintele Justinian Chira, trebuie să ne dezicem cu fermitate de această molimă care bântuie în mediul ortodox. Dacă pentru bolile trupeşti alegem cei mai buni medici, la fel trebuie să procedăm şi cu bolile sufleteşti. Aşa cum spunea Sfântul Serafim de Sarov, ,,scopul vieţuirii creştine este dobândirea Duhului Sfant”, fără de care nu există mântuire. Deturnarea acestui scop prin invenţii ecumeniste are efecte directe asupra mântuirii. Pentru astfel de situaţii, românii au o vorbă: ,,Fereşte-mă, Doamne, de omul lui Dumnezeu cu năravul celui rău!” , adică omul se roagă să fie ferit de omul care care se preface credincios pentru a-i înşela vigilenţa. De atei, ştie cum să se ferească, dar de ecumenişti, acum îşi creează anticorpi.
  Plăngi, văzându-i pe cei ce bolesc de ecumenism cum se roagă pentru UNITATEA credinţei, făcând din aceasta un idol!
  Plângi, văzând cum, alături de icoanele ortodoxe, apar la vânzare icoaane profanate, având semne oculte pe ele, cel mai des întâlnit fiind ,,cornuta”, adică degetul mic şi arătătorul întinse complet, iar celelalte îndoite, semn al zeului vrajitoriei!
  Plângi, văzând cum, cum, de dragul evantajelor lumeşti, te-am trădat la Creta, iar acum cădem ca frunzele noi, înşine, în loc să-i ajută şi pe altii să se ridice, asemănându-ne cu Iuda Iscarioteanul. Da. Şi eu te-am trădat prin păcatele mele, prin faptul că te mărturisesc cu tastatura, dar inima mea e nevindecată de patimi. Şi eu i-am ajutat să te trădeze prin tăcerea mea.
  Plângi, văzând cât de uşor renunţăm la ieroschimonahi, la Moliftele Sfantului Vasile, la rugăciunile de noapte!
  Plângi, văzând cum se împlinesc cuvintele psalmistului
  ,,19. De vedeai furul, alergai cu el şi cu cel desfrânat partea ta puneai. ” ( Psalm 49)

  Plângi, cu Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos care i-a apărut în vedenie ucenicului său Epifanie, arătându-i că sufletele sodomiţilor petrec în iad, în colibe murdare, cu multe necurăţii de oameni şi de câini. I-a mai arătat că păcătoşii petrec în temniţe întunecoase, având înfăţişări diferite, în funcţie de păcatele lor. Astfel, Dumnezeu i-a făcut pe desfrânaţi să semene cu porcii, pe hoţi – cu lupii, pe înşelători – cu vulpile, pe iubitorii de arginţi – cu pisicile, pe cei mânioşi – cu fiarele, pe pomenitorii de rău – cu viperele, pe mincinoşi – cu şopârlele, pe cei lacomi – cu caii, pe beţivii – cu îndrăciţii, pe eretici – cu bălegarul, pe cârciumari – cu măgarii, pe proprietarii de bordeluri – cu antihrist, pe hulitori – cu ciorile, pe clevetitori – cu corbii, pe cei ce judecă păcate străine – cu câinii, pe cântăreţi – cu broaştele, pe dansatoare – cu cocostârcii, pe desfrânate – cu caprele, iar pe cei petrecăreţi care au mers la jocuri, glume, teatre – cu viperele mici cu târâtoarele şi cu fiarele sălbatice. I-a mărturisit apoi, spre folosul nostru, că pe toate acestea i le-a arătat, ca să se înfricoşăm, să sporească nevoinţa şi trezvia, ca să ne mântuim. ( Viaţa Sfantului Andrei cel Nebun pentru Hristos)
  -Sfinte Andrei, care ne-ai spus că ereticii fiecărei erezii vor fi judecaţi, roagă-te să ne vindecăm de ecumenism, ca să putem preţui aurul curat al ortodoxiei, nu bălegarul ecumenist frumos ambalat!

  Plângi, cu Sfântul Apostol Iuda Tadeu Ruda Domnului, care spunea sa ne ferim de eretici, a căror pierzare o asemăna cu cea a sodomitenilor.

  Plângi, amintindu-ne cuvintele Mântuitorului: ,,Vai de cei prin care vine sminteala!
  Bucură-te, Ortodoxie, cu cei datoriă cărora porţile iadului nu te vor birui! Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-ne să ne ferim ca de foc de erezia ecumenistă şi de pecetea antihristica şi să alegem calea cea îngustă ce duce la Hristos!
  Bucură-te, cu Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, care ne-a transmis cuvintele Mântuitorului. ,,Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura, râuri de apă vie vor curge din pântecele lui!” ( cap 7, verset 38). Iar Scriptura nu a spus că papa sau Sinodul de la Creta sunt infailibili!
  Bucură-te, Ortodoxie, singura credinţă mântuitoare, curată şi completă, armă de temut împotriva necuratului, unica matcă prin care curg ,,râuri de apă vie” ! ( Ioan, 7. 38)

 13. Eu, mult păcătoasa Elisabeta Brănoiu, scriu această descoperire cerească vazută de mine într-o vedenie ce mi s-a arătat într-o zi de Rusali, la amiază: L-am văzut și L-am auzit pe Dumnezeu spunând: „Ascultă Planurile Mele, VOI FACE PĂMÂNT NOU ȘI LUME NOUĂ” Mi-a arătat frumuseți și bogății de negrăit! Cum arătau oamenii de frumoși și fericiți, pe lângă alte TAINE mult prea mari… Dar, m-a întrebat: „Să nu-ți vinzi sufletul!” Meditați la acestea.
  Nu sunt de acord cu CMB, nu sunt de acord cu biserica ecumenistă, biserica universală……!!! Rămân în UNA DREAPTĂ-CREDINȚĂ-ORTODOXĂ. AMIN.

 14. Gunoiu v c says:

  Orice comentariu este de prisos ! Sa nu aruncam cu noroi , ca sa nu ne umplem de sange ! E vremea plinsului , pentru cine are lacrimi , noi ceilalti sa ne rugam atit cat putem si sa rabdam fara sa cirtim tot ce vine asupra noastra ! Mai putin situatiile cind trebuie sa marturisim !

  • admin2 says:

   Răbdare, dar atitudine hotărâtă, căci mărturisirea nu se face cu gurița închisă. Că ajungem, cum era vorba aceea – ”fonfăit pe nas ca popii” (fără vreo acuză la adresa cuiva).

 15. George says:

  Doamne luminează-ne să vedem Calea dreaptă lămurit ! Că a Ta este Puterea și mărirea și Slava în veci , Amin !