Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Lacrimi pentru ecumenişti

Am primit la comentarii textul de mai jos, de la doamna Lucreția. Dragostea și efortul ei merită respectul nostru și împreună-rugăciunea cu ea. Doamne ajută și dăruiește multă sănătate doamnei Lucreția, sora noastră în Hristos, Pruncul Mântuitor!

trypt1a
Îmbracă-te în doliu, eternă Ortodoxie, şi plângi pentru fiii tăi răniţi de erezia ecumenistă!
Plângi, Ortodoxie, văzând cum cununile câştigate cu nevoinţă cad de pe capetele ierarhilor, preoţilor, călugărilor şi mirenilor spre bucuria îngerilor căzuţi!
Plângi, Ortodoxie, văzând cum, în locul chipurilor luminate de Duh Sfânt, apar tot mai multe chipuri purtând măşti metalice care rostesc reci cuvinte ce nu mai ajung la inima! Căci ecumenismul ni se întipăreşte pe chip, fie că vrem, fie că nu vrem. Asa cum mincinosul se deosebeşte de la chip de omul sincer, tot aşa ecumenistul se deosebeşte de ortodoxul sincer, devotat lui Hristos.
De aceea, asa cum spunea Înaltpreasfințitul Justinian Chira, trebuie să ne dezicem cu fermitate de această molimă care bântuie în mediul ortodox. Dacă pentru bolile trupeşti alegem cei mai buni medici, la fel trebuie să procedăm şi cu bolile sufleteşti.
Aşa cum spunea Sfântul Serafim de Sarov: ”scopul vieţuirii creştine este dobândirea Duhului Sfânt”, fără de care nu există mântuire. Deturnarea acestui scop prin invenţii ecumeniste are efecte directe asupra mântuirii. Pentru astfel de situaţii românii au o vorbă: ”Fereşte-mă, Doamne, de omul lui Dumnezeu cu năravul celui rău!” , adică omul se roagă să fie ferit de omul care care se preface credincios pentru a-i înşela vigilenţa. De atei ştie cum să se ferească, dar de ecumenişti, acum îşi creează anticorpi.
Plăngi, văzându-i pe cei ce bolesc de ecumenism cum se roagă pentru UNITATEA credinţei, făcând din aceasta un idol!
Plângi, văzând cum, alături de icoanele ortodoxe, apar la vânzare icoane profanate, având semne oculte pe ele, cel mai des întâlnit fiind ”cornuta”, adică degetul mic şi arătătorul întinse complet, iar celelalte îndoite, semn al zeului vrăjitoriei!
Plângi, văzând cum, cum, de dragul avantajelor lumeşti, te-am trădat la Creta, iar acum cădem ca frunzele noi, înşine, în loc să-i ajută şi pe alții să se ridice, asemănându-ne cu Iuda Iscarioteanul. Da. Şi eu te-am trădat prin păcatele mele, prin faptul că te mărturisesc cu tastatura, dar inima mea e nevindecată de patimi. Şi eu i-am ajutat să te trădeze prin tăcerea mea.
Plângi, văzând cât de uşor renunţăm la ieroschimonahi, la Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, la rugăciunile de noapte!
Plângi, văzând cum se împlinesc cuvintele psalmistului: ”De vedeai furul, alergai cu el şi cu cel desfrânat partea ta puneai.” ( Psalm 49, 19)
Plângi, cu Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos care i-a apărut în vedenie ucenicului său Epifanie, arătându-i că sufletele sodomiţilor petrec în iad, în colibe murdare, cu multe necurăţii de oameni şi de câini. I-a mai arătat că păcătoşii petrec în temniţe întunecoase, având înfăţişări diferite, în funcţie de păcatele lor. Astfel, Dumnezeu i-a făcut pe desfrânaţi să semene cu porcii, pe hoţi – cu lupii, pe înşelători – cu vulpile, pe iubitorii de arginţi – cu pisicile, pe cei mânioşi – cu fiarele, pe pomenitorii de rău – cu viperele, pe mincinoşi – cu şopârlele, pe cei lacomi – cu caii, pe beţivii – cu îndrăciţii, pe eretici – cu bălegarul, pe cârciumari – cu măgarii, pe proprietarii de bordeluri – cu antihrist, pe hulitori – cu ciorile, pe clevetitori – cu corbii, pe cei ce judecă păcate străine – cu câinii, pe cântăreţi – cu broaştele, pe dansatoare – cu cocostârcii, pe desfrânate – cu caprele, iar pe cei petrecăreţi care au mers la jocuri, glume, teatre – cu viperele mici cu târâtoarele şi cu fiarele sălbatice. I-a mărturisit apoi, spre folosul nostru, că pe toate acestea i le-a arătat, ca să se înfricoşăm, să sporească nevoinţa şi trezvia, ca să ne mântuim. (vezi ”Viaţa Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos”)
Sfinte Andrei, care ne-ai spus că ereticii fiecărei erezii vor fi judecaţi, roagă-te să ne vindecăm de ecumenism, ca să putem preţui aurul curat al Ortodoxiei, nu bălegarul ecumenist frumos ambalat!
Plângi, cu Sfântul Apostol Iuda Tadeu, ruda Domnului, care spunea sa ne ferim de eretici, a căror pierzare o asemăna cu cea a sodomitenilor.
Plângi, amintindu-ne cuvintele Mântuitorului: ”Vai de cei prin care vine sminteala!”
Bucură-te, Ortodoxie, cu cei datorită cărora porţile iadului nu te vor birui! Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-ne să ne ferim ca de foc de erezia ecumenistă şi de pecetea antihristică şi să alegem calea cea îngustă ce duce la Tine!
Bucură-te, cu Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, care ne-a transmis cuvintele Mântuitorului. ”Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura, râuri de apă vie vor curge din pântecele lui!” (Ioan 7, 38). Iar Scriptura nu a spus că papa sau Sinodul de la Creta sunt infailibili!
Bucură-te, Ortodoxie, singura credinţă mântuitoare, curată şi completă, armă de temut împotriva necuratului, unica matcă prin care curg ”râuri de apă vie”! (Ioan, 7, 38)

9 Responses to Lacrimi pentru ecumenişti

 1. Ciungu Ion says:

  Plângi Ortodoxie Română, către Mântuitorul Lumii, Blândul și Sfântul și Atotputernicul Iisus! Plângi Ortodoxie Română și pentru Păcatele Capitale și mai ales pentru Păcatele Strigătoare la Cer, dintre care Omuciderea sau Pruncuciderea sau Avortul greu apasă asupra României!
  http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2016/12/cele-sapte-pacate-capitale-criterii-de_18.html
  E necesară multă rugăciune, pocăință, post, milostenie, și îndreptare zilnică a românilor spre Tatăl nostru Sfânt din Ceruri!
  Doamne, Iisuse, Izbăvitorul lumii, Te rugăm, și noi nevrednicii, arată-Ți mila și spre România!

 2. Eftimie Mitra says:

  Ar fi binevenit sa ne spuneti unde gasim textul in care parintele Iustinian Chira spunea cele de mai sus, pe care le-ati scris in articol.
  Chiar ar fi necesar.
  Multumesc.

  • admin2 says:

   Doamna Lucreția, părintele Eftimie vă întreabă ceva…

  • Lucretia says:

   E vorba despre un text mic, tipărit alaturi de fotografia Parintelui Justininian Chira. Am cautat o ora si astazi, dar nu l-am mai gasit..

 3. Lucretia says:

  Am căutat pe internet si nu l-am mai gasit. Pe saccsiv era publicat., fie la comentarii, fie ca subtitlu., în preajma adormirii Sfintiei Sale,. Mesajul era acesta, dar cuvintele pot să difere puţin.

 4. Ciungu Ion says:

  Acest text aș dori să-l afișați, frate Ciprian, nu cel de la ora 10:36, care are greșeală de scriere:
  Un frate postează zilnic pe facebook textul din Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos, iar eu mi-am făcut obicei să particip, la comentarii, cel puțin cu următoarele cuvinte: Amin! Mărire Ție Doamne, mărire Ție! Azi el a postat textul de la Luca 21, 12-19, unde este vorba despre legea expusă de Mântuitorul lumii referitoare la persecutarea oamenilor Lui. Se cuvine să comentăm și să ne înțelepțim astfel:
  Amin! Mărire Ție Doamne, mărire Ție! Observăm o lege expusă de Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos: Oamenii Lui vor fi persecutați, dar ei au datoria să mărturisească despre El cu răbdare, vor primi înțelepciune și putere superioare adversarilor lor, și chiar dacă vor fi omorâți, Iisus le asigură integritatea și mântuirea sufletelor. Te rugăm frumos, și noi, Doamne Iisuse Hristoase, ajută-ne să fim oameni ai Tăi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

 5. AUGUSTIN says:

  SI, APROPO, IMNUL ARHIERESC A FOST MODIFICAT LA 01 NOIEMBRIE 2016 DE CATRE TOTI CRESTINII AUTENTICI SI NEERETICI:

  PRE STAPANUL SI ARHIEREUL NOSTRU, IMPARATUL HRISTOS, IMPARATUL HRISTOS, CINSTE SLAVEI SALE, CINSTE SLAVEI SALE, CINSTE SLAVEI SALE IN VECI !

 6. Ciungu Ion says:

  Pentru sora Lucreția: IPS Chira zice că întâlnirile ecumenice sunt „făcături”, iar dicționarul explică ce înseamnă făcătură: vrăjă, farmec, mijloc întrebuințat de vrăjitoare. Deci, aceasta este poziția lui IPS Chira față de ecumenism. Afirmația lui poate fi ascultată la minutul 12, din emisiunea TV Semne, de Rafael Udriște. Poate fi accesată la următorul link:
  https://www.youtube.com/watch?v=cZF7PEaOveo
  Doamne Iisuse, Te rugăm frumos, arată-Ți mila și față de România!

 7. AUGUSTIN says:

  COMENTATOR -d-

  http://sinodultalharesc.tk/pr-matei-vulcanescu-despre-falsa-teorie-episcopo-centrista/#comment-4780

  Cum sa intelegem ce a spus IPS Ieroteos?
  „Trebuie să îl respectați și să îl ascultați pe Mitropolitul vostru. Puteți să aveți dragostea și ajutorul tuturor, al întregii lumi, dar dacă nu aveți ocrotirea Ierarhului vostru, atunci nu aveți nimic.
  Biserica este un sfânt așezământ și în această instituție există o ierarhie! Creștinul trebuie să respecte acest sfânt așezământ! Sfântul Nicolae Cabasila, după cum știți foarte bine, în cartea sa „Despre viața în Hristos” are un capitol în care descrie cum se sfințește Sfântul Altar și spune că acesta se sfințește de episcop cu sfintele moaște. Prin urmare, trei sunt polii vieții duhovnicești: Episcopul, Sfânta Masă și Sfinții Bisericii. Nu poate spune cineva: eu cinstesc Biserica, dar nu cinstesc Episcopul! Dacă face acest lucru, înseamnă că nu are cuget bisericesc și nu primește binecuvântare de la Dumnezeu!“?
  Conferinta monahilor athoniti la Piatra Neamt 3/3 – Sinodul Creta

  Bate campii pentru ca asa este pus: sa bata campii! Vlachos si Cabasila nu au citit niciodata Arhieraticonul: https://www.scribd.com/doc/61757586/Arhieraticon-1993

  unde vezi ce zice la pagina 172/173:

  episcopul sau preotul sfinteste un altar, o biserica (o cladire bisericeasca).

  Tot in arhieraticon se spun prostii si paganisme:

  ” Se obisnuieste ca in unele locuri, indata dupa sfintire, toti mirenii sa treaca prin Sfantul Altar, prin fata Sfintei Mese…”

  Eroare si mizerie paganeasca! Atunci de ce-l mai sfintesti daca trec prin Sfantul Altar (ATENTIE: PRIN FATA SFINTEI MESE) mireni (deci nehirotoniti), monahi (deci nehirotoniti), eretici si pagani, caci nimeni nu cauta la ‘soseste’ pe cineva, in acele momente, daca e eretic sau pagan… O mizerie si o batjocura la adresa deja celor sfintite!!! Daca ierarhul vrea el sa faca pe desteptul si pe puternicul, de ce nu baga lumea prin Altar inainte de sfintirea Altarului?

  Acum imi aduc de aminte de ierarhul ce mi-a facut observatie ca de ce trec prin fata Sfintei Mese fara epitrahil, doar cu reverenda pe mine… Atunci trebuia sa-i zic: DAR, CUM PREASFINTITE, PRIN FATA SFINTEI MESE TREC DOAR MIRENII, ERETICII SI PAGANII? PREOTII NU MAI AU VOIE?! DE ACEEA II BAGI DUMNEATA PRIN FATA SFINTEI MESE INDATA DUPA SFINTIRE?

  NISTE HAHALERE SI NISTE GROPARI AI ORTODOXIEI, AI BISERICII SFINTE, AI PREOTIEI, AI SFINTILOR PARINTI SI AI SFINTEI SCRIPTURI! AIA SUNT ASTIA…