Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Părintele Eftimie Mitra – Aspecte ale rezistenţei ortodoxe din România faţă de Sinodul din Creta

11 Responses to Părintele Eftimie Mitra – Aspecte ale rezistenţei ortodoxe din România faţă de Sinodul din Creta

 1. simona says:

  Doamne ajuta !

  Aceasta filmare merita un transcript facut . Voi incerca sa ma ocup de acest lucru . Nu toata lumea are rabdare , timp sau posibilitatea sa vizioneze . Si aici am in vedere pe cei pe care nu-i patrunde gravitatea celor petrecute in Creta sau nu au acces la informatia de pe net .
  Multumim !

 2. Nedumerit says:

  Doamne ajuta, parinte Ciprian!
  Oare este adevarat?
  Este un site demn de crezare?
  https://paterikiparadosi.blogspot.ro/

  • admin2 says:

   Doamne ajută.
   Numele lui înseamnă ”Tradiția patristică” (adică a Sfinților Părinți). Acum aud de el, deci nu pot avea deja o părere.
   Iertați.
   Pr. Ciprian

 3. Sluga netrebnica says:

  „Suntem informati de catre parinti pusnici de la Vigla cum ca in urma votului care a avut loc in Schitul Prodromu, si anume 50 de parinti au votat cu totii pentru intreruperea pomenirii.
  Schitul a instiintat Manastirea de care apartine si anume Marea Lavra, si au inceput presiunile puternice impotriva Schitului. Marea Lavra urmarind ca nu cumva intreruperea pomenirii sa devina publica. Egumenul Manastirii Marea Lavra si anume parintele Prodromos este atat de infuriat incat, calcand toata randuiala democratica de o mie de ani a Sfantului Munte, in mod fascist, a spus ( lipsit de orice baza legala): „De astazi eu anulez conducerea Schitului Prodromu” (bineinteles ca nu are o asemenea putere de a face asa ceva).
  Tot in aceste zile a fost trimis de catre Patriarhia Romana, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, ca sa vada situatia de aproape si sa slujeasca Sf Liturghie. Parintii Schitului i-au spus ca nu este primit decat daca se leapada de ” Sinodul” din Colimbari, Creta. (IPS Andrei nefiind lasat sa intre in Schit pentru a sluji). Unii spun că a plecat tulburat făcând reclamații la la măn. Marea Lavră, la Chinotita Sf. Munte și chiar la patr. ecumenică.

  Știrea este confirmată din mai multe surse.”

  Sursa: http://sinodultalharesc.tk/schitul-prodromu-intrerupt-pomenirea-patr-bartolomeu/

 4. Alexandru TM says:

  Doamne ajuta.

  Stiti cum pot da de părintele din Turdas Jud. Alba?
  Ca e mai aproape.

  Multumesc

  Mantuire.

 5. un crestin says:

  https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/01/04/%e2%80%8bscrisoare-deschisa-catre-toti-crestinii-trezvitori-dreptmaritori/

  Scrisoare deschisă catre toti creștinii trezvitori dreptmaritori

  Nici nu a început bine lupta împotriva ,,panereziei” ecumeniste, şi noi care ar trebui trup si suflet sa le fim alaturi, susținând dupa putere si din ravna cea dupa Dumnezeu, a fiecaruia dintre noi, pe Parintii care au indraznit sa se ingradeasca de erezie si sa marturiseasca public, trezind din amortire neamul acesta, ne grăbim sa le si găsim, din orice pozitie, pricini de rătăcire, acuzându-i si calomniindu-i in orice chip, aducand in felul acesta o mai mare dezbinare in randul poporului.

  Cum nici nu au oprit bine pomenirea, diavolii zvoneri si raspandaci au si inceput cu defăimare la adresa unor părinți.

  Ca de ce ii ia apărarea pr. Eftimie Mitra parintelui Pamvo, fiind inca in rătăcire, neoprind pomenirea ierarhului sau, uitând in felul acesta că fiecare a asteptat un moment cat mai prielnic pentru a marturisi.
  De ce fiul parintelui Mihail de la spital, vietuitor la m-rea Trei Ierarhi, a acceptat hirotonia din mana lui Teofan nemarturisitorul, contestand validitatea tainei.

  Apoi vine parintele Sava Lavriotul si explica prin exemplul ereticului Nestorie cum ca la sinodul al-lll-lea unde a fost osandit, hirotoniile i-au fost considerate valabile insa nu si caterisirile. V-ati smintit si de acesta, incepand cu defaimari la adresa lui, cum ca s-a inselat , zicând: numai „ratacitul de Matei Vulcănescu ” a putut sa il traga in ratacirea asta, ca nu e contra cip, ba ca mai are si carduri .

  Biet popor roman nemaistiind ce sa faci, ai ajuns mai rau decat babele de la gura ulitei!

  Că parintele Mihail de ce accepta totusi sa slujească si sa se împărtășească intr-un context ,,eretic” alaturi de unul care nu se ingradeste de erezie, uitând ca acum mai mult ca niciodata sa fie aproape de el si sa il sustina in marturisire.

  Lasandu-i pe acestia, a venit randul parintelui Elefterie, că da, si-a gasit el acuma cand aflase ca e ultimul pe lista lui Ioachim care trebuie schimbat, pe motiv ca făcea parte din grupul cel vechi al lui Eftimie, s-a apucat el sa braveze luand-o inainte cu oprirea pomenirii.

  Rusine sa va fie ca gândiți asa, el fiind unul din primii părinți, care, nepasandu-i de confortul lui, a ales sa isi pună sufletul pentru oi , renunțând la toata slava cea vatamatoare de suflet din episcopie.

  Apoi, de parca nu era de ajuns, l-ati gasit pe parintele Macarie de la Oituz, cum ca e inselat, ca împărtăseste poporul, uitând de fapt ca el a fost primul dupa sinod care a dat semnalul pentru lupta contra ereziei. Si cum nu vă puteati opri aici din ,,limbutia pizmasa” l-ati luat la periat de ,,rataciri” pe Pr. dr. Ciprian Ioan Staicu – cum ca e mândru, ca nu va asculta, ca e ,,arsenist” , ca distribuie carti eretice , ca cine este el de isi permite să organizeze ,,sinaxe nationale”, ca a rupt legatura cu noi ,,ratacitii” din Neamt, si multe alte acuze .

  In loc sa vedeti ca punandu-si sufletul pentru turma a fost alungat in chip samavolnic din parohie, expunandu-se in felul acesta, mai bine pe el si familia sa, decat sa stea în minciuna , atrăgând asupra-i propunerea pentru caterisire. Insa ne e cuvantul putin si despre părintele nostru Antim ca doar nu a-ti fi crezut ca se putea opri cleveteala aici , sa auzim :

  A inceput sa se spuna pe net, mai exact pe Facebook, cum ca parintele Antim a inceput sa dea semne de clatineala , ca se caieste ca a oprit pomenirea !

  Oare nu suntem noi langa sfintia sa ?
  Nu ii vedem statornicia in lupta contra panereziei?

  Atunci de ce il acuzati ca el este in spatele asociatiei facuta de saccsiv, si ca l-a pus pe acesta sa inițieze strângerea de fonduri, folosindu-se in felul acesta pentru a-si face manastire privata la Valea Alba intre Războieni si Piatra Neamt? Nu va e rusine sa faceti astfel de afirmatii eronate ? Nu va dati seama ca voi ,,clevetitorii de serviciu” produceti dezbinare in toata tara si mai ales intre cei ce au avut curajul sa infiereze aceasta cumplită rătăcire de pe urma? Ce căutați, ori mai bine, ce urmăriți ? Halal sustinere aduceti parintilor prin asa denigrari. Uitati ca Sfintii au fost oameni cu patimi si afecte omenesti? Nu stiti oare ca nu ne mantuim dupa faptele noastre, ca sa nu se laude nimeni, ci in darul lui Hristos? Ca altfel cadem si noi in capcana meritelor prisositoare la fel ca apostatii papistasi.

  Sa incetam, fratilor, de a ne mai ura si a duce cleveteala de la unii la altii, sa ne adunam in duhul dragostei, sa fim in gandul lui Hristos.

  Sa luam aminte bine de noi însine căutând sa ne ajutam si sa ne iubim unii pe altii apropiindu-ne cu inima si cugetul curat de Hristos Mântuitorul nostru acum si in vecii vecilor

  Semnat ,,Constiinta neamului romanesc cel binecredincios „

  • admin2 says:

   Sunt multe greutăți și multe ispite. Și lupta este lungă, nu se va încheia curând. Dumnezeu să ne ierte pe toți pentru neputințele noastre și să ne lumineze spre tot lucrul bun. Numai dacă va fi unitate între noi, va fi și har de la Dumnezeu, fără de care nu vom putea rezista. Doamne ajută-ne!
   Pr. Ciprian

 6. Doamne ajuta parinte. Bine ar fi sa ajunga la cat mai multe suflete aceasta inregistrare, vremurile sunt tulburi si din pacate cateheza patristica devine tot mai rara. Nadajduim sa fie totusi preoti in constiinta carora mantuirea turmei cate li sa incredintat sa-i determine in cele din urma sa treaca peste frica si prste alte calcule si sa spuna de la anvon clar si raspicat pericolul mare pe care-l reprezinta ecumenismul. Facand acest lucru nu fac decat sa stea in tabara Sfintilor parinti, sa se inobileze de fapt alaturi de casnicii lui Dumnezeu. Turma de a caror mantuire vor da socoteala este vulnerabila in conditiile in care canalele meda care transmit dinspre BOR sustin fara echivoc ca in Creta nu a fost nici o cadere de ls Ortodoxie. Avem cu totii mare nevoie de marturisitori neanfricati. Sa ne ajute Dumnezeu ca si noi sa fim vrednici de ei. Cu nadejde in Dumnezeu si in rugaciunile Sfintilor Marturisitori Romani din toate timpurile, Aurelian Tamba