Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un memoriu al ortodocșilor antiecumeniști și reacția ”oficială”

Un număr de 156 de ortodocși români au semnat un Memoriu, inițiat de un grup de fii duhovnicești și enoriași de-ai mei, imediat după primirea hotărârii de oprire a mea de la slujirea tuturor celor sfinte (8 decembrie 2016).

Textul Memoriului este următorul:

cerere-pt-parintele-ciprian-01

Atașez aici și ca pdf: memoriu

În data de 26 decembrie 2016, după terminarea slujbei săvârșită de Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, la paraclisul-catedrală din municipiul Sf. Gheorghe, județul Covasna, unul dintre semnatari a vrut să îi înmâneze personal ierarhului acest Memoriu. Preasfinția Sa l-a întrebat despre ce este vorba, iar când a aflat că este referitor la părintele Ciprian-Ioan Staicu, a spus că acest subiect este încheiat și că nici nu vrea să audă de Memoriu, refuzând să îl primească și întorcându-i spatele domnului respectiv.

De aceea, acum câteva zile, un alt ortodox a dus personal Memoriul la Miercurea-Ciuc, la Centrul Eparhial. A fost întâmpinat la secretariat cu foarte multă răceală, cu greu i s-a acceptat depunerea Memoriului, și mai greu acest Memoriu a primit un număr de înregistrare și doar ca prin minune expeditorul a putut să fotografieze cum arată Memoriul înregistrat. Poza este făcută de la distanță, în timp ce secretarul completa o hârtiuță (în locul unei copii xerox a Memoriului înregistrat, așa cum era normal și legal).

img_20170105_090912

În final i s-a oferit așadar mesagerului și o hârtiuță pe care scrie următoarele:

img_20170108_195611

Greu să treci de birocrația bisericească. Văd că se dorește izolarea mea, nu se acceptă decât foarte greu vreo părere de susținere. Mă bucur că lupta pe care o duc nu este în numele meu, ci al lui Hristos, Cel prigonit de ecumeniști și trădat de iudele care au semnat ereziile cretane, precum și de cei de un gând cu ei.

Mi s-au ascuns acuzele clare pe care trebuie să le înfrunt la proces, nu mi s-a acceptat martorul apărării, episcopul s-a antepronunțat, punând o tensiune foarte mare asupra subordonaților lui, care trebuie să mă judece. Acestea sunt ”ingredientele.” Exact ce este necesar pentru invalidarea unui asemenea ”proces” de o instanță superioară. Dar, să vedem cum lucrează Domnul, că de… om parcă ne-am lămurit ! Tot nădăjduiesc să am parte de un proces frumos, teologic, argumentat, o biruință a Sfintei Ortodoxii asupra minciunii și a ereziei.

În concluzie, mă pregătesc de judecată, voi fi la Miercurea-Ciuc marți, 10 ianuarie 2017, ora 10 a.m., la un ”proces” pornit de la premisa încălcării de către acuzatori a mai multor articole din Regulamentul instanțelor de judecată ale BOR, adică din Regulamentul pe care se bazează un astfel de proces bisericesc.

Desigur, cele 156 de semnături au fost depuse alături de Memoriu, iar o copie o am și eu; ele nu vor fi făcute publice, dar vor fi prezentate, la nevoie, și instanței superioare.

Îl voi avea alături pe Sfântul Grigorie de Nyssa, prăznuit în 10 ianuarie, care ne atenționează: ”atunci când discuți cu ereticii, nu pleca de la premisa ca poți să îi convingi să își schimbe convingerile, căci nu stai în fața unor oameni, ci dialoghezi cu satana, care nu se lasă convins de nimic, ci se eschivează continuu, nebăgând în seamă nici un argument.” Un fel de ”dialog”, pe care mi-l asum cu Hristos în inimă, spre slava Lui și întru dragostea Lui.

Nădăjduiesc că nu voi uita sfatul fratelui Alexandru din Anglia: ”Să vă păstrați zâmbetul la luptă!” Minunat spus!

Doamne ajută!

pr. Ciprian-Ioan Staicu

34 Responses to Un memoriu al ortodocșilor antiecumeniști și reacția ”oficială”

 1. Choopy says:

  Imi pare rau ca nu am stiut din timp ca sunteti convocat in 10 ianuarie. Ar trebui ca la urmatorul termen sa ne anuntati . Si asa cum ips Teodosie a mers la proces insotit de f multi confrati sa ne dati sansa sa va insotim. Sa incercam sa ne strangem cat mai multi. Dati-ne sansa sa va fim alaturi.

 2. pr.mihai says:

  Cu Hristos dacă vom fii, vom birui!
  Asa cum au spus pr. sava si alti părinți athoniti, caterisirea făcută de cei care promovează erezia ecumenistă nu e validă !
  Oile care cunosc pastorul cel bun vă vor urma ,nu vă vor părăsi!
  Incepe vremea catacombelor în România!
  Vă sunt alături cu sufletul!

 3. Parascheva says:

  Psalmul 11:
  1. Mantuieste-ma, Doamne, ca a lipsit cel cuvios, ca s-a imputinat adevarul de la fiii oamenilor.
  2. Desertaciuni a grait fiecare catre aproapele sau, buze viclene in inima, si in inima rele au grait.
  3. Pierde-va Domnul toate buzele cele viclene si limba cea plina de mandrie.
  4. Pe cei ce au zis: ” Cu limba noastra ne vom mari, caci buzele noastre de la noi sunt; cine ne este Domn?”
  5. Pentru necazul saracilor si suspinul nenorocitilor Ma voi scula, zice Domnul; le voi aduce lor mantuirea si le voi vorbi pe fata.
  6. Cuvintele Domnului, cuvinte curate, argint lamurit in foc, curatat de pamant, curatat de sapte ori.
  7. Tu, Doamne, ne vei pazi si ne vei feri de neamul acesta in veac.
  8. Caci atunci cand se ridica sus oamenii de nimic, nelegiuitii misuna pretutindeni.

 4. AUGUSTIN says:

  ZAMBITI LARG DACA TOT PUTETI… EU ZAMBESC DE OBICEI CU SPRANCENELE! SA-I FEREASCA HRISTOS DE PUTEREA LUI HRISTOS…

  VORBA PROVERBULUI: DA-MI DOAMNE RABDARE, CA DE-MI DAI PUTERE, II OMOR…

  • admin2 says:

   Eu nădăjduiesc să contribui, în Hristos și cu mila Lui, la resuscitarea lor din erezie sau măcar să nu mă contaminez și eu.

 5. Ivanel Laurentiu says:

  Cu Voia Bunului Dumnezeu va voi astepta dimineata la intrarea in Episcopie, sa va imbratisez intru Domnul. Un lucru , ba chiar doua sunt de folos crestinului. Sa aibe Dragostea nefatarnica fata de aproapele, si sa vada in oricine chiar si in cel ce ii face rau sau il blesteama doar Dragostea lui Dumnezeu ce il cerceteaza si il ajuta sa implineasca Porunca iubirii chiar si mai ales fata de cei ce pot parea a se purta ca si dusmani, si in directa legatura cu aceasta ce nu poate suporta cel Mandru si Trufas Smerenia si sa ne coboram ca oameni cerandune iertare noi pentru ale lor certuri sau greseli, acuze si neadevaruri, neridicandune de la sine nicidecum vreodata ca am face mare lucru,ci,doar ce este placut Domnului. Domnul la Ispitire a raspuns in fiecare din cele trei nu de la sine,ci, din Lege, fiind Insusi Fiul lui Dumnezeu a facut Ascultare din Smerenie invatandu-ne si pe noi aceasta spre castigarea Pazei celei bune. Caci oricine se va mari se va cobora si oricine se va cobora pe sine se va mari. Un singur lucru a spus atunci de la Sine, Inapoia Mea, Satan-o, dar acestea se cuvin doar Domnului ce a frant apoi lacatele mortii,iar noua ne este de folos sa ii vedem pe cei ce ne prigonesc ca pe frati crestini ce fac ascultare si cu Voia Domnului si rugaciunile si inima noastra curata se vor intoarce si acestia de la caile lor cele gresite in afara ortodoxiei spre a nu se pierde niciunul. Cu Voia Tatalui, cu ajutorul Fiului si Savarsirea Duhului Sfant, Amin. Doar Smerenia. Pacea mea va las voua. PACE VOIESC AU NU JERTFA. sI SA INTELEAGA FIECARE CA PACEA DOMNULUI ESTE ADEVARUL MARTURISIT CU DRAGOSTE CE ESTE SABIE CE DESPARTE LUMINA DE INTUNEREC. Marturisiti pe Domnul in tot locul, caci asa nerusinandu-ne de Domnul nici Domnul nu se va Rusina de noi. Dumnezeu ajuta pe cei Binecredinciosi! Sus sa avem inimile!

 6. Nicoleta says:

  Doamne ajuta !
  … Iar cand va vor duce in sinagogi si la dregatori si la stapaniri cum sau ce veti raspunde , sau ce veti zice .
  Ca Duhul Sfant , va va invata chiar in ceasul acela , ce trebuie sa spuneti ….

  ” Hristos in mijlocul nostru ! ”

  Va suntem alaturi clipa de clipa cu gandul si rugaciunea …
  Mila si Adevarul Domnului sa va calauzeasca si sa va sprijineasca mereu !!!

 7. Martyrik Appeal says:

  Ceea ce am sa spun mai jos s-ar putea, la suprafata, sa nu sune a incurajare, dar in esenta incurajare este.

  Valoarea adevarului marturisit este direct proportionala cu intensitatea supliciului primit in urma marturisirii. Cu alte cuvinte, daca spui un adevar, umbli cu capul spart, zice o vorba romaneasca. Deci adevarul nu produce stari de bucurie celor ce nu au nicio legatura cu el, ci le provoaca dorinte animalice. Dispret, batjocura si ocara, astea sunt reactiile judecatorilor la adresa celor ce nu merg pe drumul lor. Asta e reactia celor ce sunt ai lumii.
  Cei ce va cheama la judecata, va cheama ca sa va osandeasca, nu din dorinta de a imbratisa adevarul.
  Ati si fost deja judecat, iar la proces indiferent ce veti zice, sentinta e deja stabilita. Si procesul acesta va va fi precum sinodul lor din Creta – talharesc.

  Si chiar daca nu pare, ceea ce am spus este o incurajare. Caci, ce dovada ar putea arata mai limpede ca sunteti pe cale, decat, tocmai, stramtorarea care vi se face, necazurile care vi se pricinuiesc si pe care le rabdati pentru Hristos?
  Precum dulcele Iisus a zis: „Parintele Meu, de este cu putinta, treaca de la Mine paharul acesta! Insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti.” (Matei 26,29)
  Da, de este cu putinta, treaca acest pahar amarator de la sfintia voastra. Dar faca-se voia lui Dumnezeu Cel ce va iubeste mult, mult mai mult decat cei apropiati.
  Ne rugam Lui ca totul sa fie bine. Bine dumnezeiesc.

  Maica Domnului sa va ocroteasca!

  • admin2 says:

   Când mi-am luat doctoratul în teologie, duhovnicul meu mi-a spus: va trebui să dai seama în fața lui Dumnezeu în fiecare zi a vieții tale pentru cinstea ce ți-a făcut-o ca mărturisitor al adevărului despre El. Mi s-a părut atunci cutremurător, câtă responsabilitate, ce cruce grea! Primim atâta dragoste de la Hristos, dar trebuie să Îi răspundem la fel.
   Pentru mine judecata aceasta este cel mai frumos moment din viața mea, căci mi s-a împlinit o rugăciune pe care o spun de mulți ani: aceea de a simți efectiv dragostea lui Hristos, așa cum simțim razele soarelui care ne mângâie fața.
   Mulțumesc tuturor celor care îmi sunt alături. Promit să le fiu și eu alături mereu, cu harul lui Hristos.
   Lupta este abia la început. Dar Hristos este cu noi. Să nu Îl pierdem!
   Cu drag pentru toți prietenii buni și pentru toți dușmanii înverșunați, pr. Ciprian.

   • Martyrik Appeal says:

    Adevar va spus duhovnicul!

    Aveti dreptate, nu poti sa simti dragostea lui Dumnezeu decat atunci cand iesi din dragostea lumii asteia, caci, „prietenia lumii este dusmanie fata de Dumnezeu” (Iacov, 4,4), iar lumea nu iubeste Adevarul, pentru ca faptele ei sunt rele si binele nu exista decat in Adevar.
    Procesele astea talharesti sunt reactie la prezenta lui Hristos in cei judecati. Unde e Hristos, acolo e proces si judecata impotriva prezentei Lui nevazute, dar inconstient simtite.
    Pe cel prost lumea il dispretuieste, il ignora, rade de el, nu-l baga-n seama. Dar cand sunteti tratat de dusmani cu atata seriozitate, precum in cazul sfintiei voastre, e semn ca reprezentati un pericol pentru ei, caci un pericol real nu il tratezi cu indiferenta, ci cu toata seriozitatea. Deci, indiferent de apararea pe care v-o pregatiti, de pledoaria apararii, ei stiu ca nu sunteti un prost care spune minciuni, pentru ca nu cauti sa astupi gura prostului, ci gura ce spune adevarul care deranjeaza, care mustra viata acuzatorilor.

    Orice adevar spus in duhul Sfintilor Parinti este un adevar cu efect devastator, fara recul, ce spulbera cetati mincinoase, culca la pamant idolii acestei lumi, dracii se intorc cu ura impotriva gazdelor lor care turbeaza de neputinta manifestandu-se cu ura, tulburare mare, vrajmasie fatisa si cuvinte de ocara.
    Aceasta forta imensa a adevarului dumnezeiesc a invins imperii, ideologii, sisteme timp de 2000 de ani si o va face pana la sfarsitul timpului. Focosul din spatele adevarului marturisit este Duhul Cincizecimii, Duhul pe care l-au purtat Apostolii si Sfintii Parinti, Duhul Adevarului pe care il chemam zilnic, rugandu-l sa se salasluiasca intru noi.
    „Oricine va cadea pe aceasta piatra va fi sfaramat, iar pe cine va cadea ea il va zdrobi.” Imperii, sisteme, conceptii politice sau filosofice, armate, coalitii mincinoase, fortele iadului, toate vor fi zdrobite zi de zi, clipa de clipa, oricand si oriunde de catre cei ce poarta intra thorax Duhul Adevarului si marturisesc adevarul in acest Duh si nu in duh strain.

    Deci, judecatorii, procesele, uneltirile impotriva Adevarului, respectiv impotriva Ortodoxiei, declanseaza o reactie in lant si activeaza, armeaza cu forta devastatoare sufletele celor ce il iubesc pe Hristos si I se inchina in duh si in adevar, nu in greseala si erezie.
    Aceasta Ortodoxie a invins 2000 de ani de istorie pagana si eretica si va invinge pana la sfarsitul veacului, caci nici macar „portile iadului nu o vor birui.” (Matei 7,18)

    Duhul Adevarului nu este in ortodocsii care folosesc vorbe urate, vorbe de ocara sau injuraturi ca sa isi dovedeasca temeinicia spuselor. E nebunie sa creada cineva ca poti sa marturisesti un adevar, care prin definitie este curat, folosindu-te de o exprimare murdara, de vorbe urate sau batjocoritoare la adresa altora. Ceea ce apara acestia prin limbajul lor murdar nu este Ortodoxia, ci egoismul, patimile si duhurile rele sub a caror influenta se gasesc. Sunt multi comentatori pe bloguri care spun ca apara si marturisesc in numele lui Hristos, dar, oare, se bucura Hristos de limbajul lor murdar si de cuvintele lor de ocara, de batjocura lor si de efectul „marturisitor” al patimilor lor? Acesti comentatori sunt capabili sa creada ca Hristos le zambeste parinteste cand le aude limbajul murdar cu care cauta sa apere ceva atat de curat cum e Fiinta Lui sau cum e Ortodoxia? Sa creada cineva asa ceva este hula impotriva Duhului Sfant si a Ortodoxiei, caci acestea nu sunt roadele Duhului pe care le enumera Sfantul Apostol Pavel galatenilor (Galateni 5,22), ci batjocura si inselarea dracilor.

 8. Cezar Brumeanu says:

  🙂

  • admin2 says:

   The best.

  • Emil Baciu says:

   Ma bucur ca primiti in acest fel nedreptatea stapanitorilor ecumenisti. Dumnezeu sa va intareasca, sa va fie alaturi si sa va umple inima de bucurii necontenite.

 9. Monah Teodot says:

  Doamne ajuta la proces Parinte.

 10. Bataiosu Spirea says:

  Doamne ajuta!
  Hristos biruitor
  Vor uza de mijloace neortodoxe cu care sa ne ingenucheze.
  Dumnezeu nu va lasa sa fiti ingenuncheat,,,santeti parte din ADEVAR
  Hristos este ADEVAR
  Hristos ese BISERICA
  Noi santem madulare,si sfintia voastra parinte un madular puternic
  Vom fi alaturi de dvs sufleteste,,,pentru ca trupeste ne desparte distanta si imprejurarile existente.Rugam pe Hristos Mantuitor sa va intareasca sa va ocroteasca in lupta inceputa pentru marturisirea ADEVARULUI.AMIN!

 11. Pr. Ioan Miron says:

  Domnul să te întărească frate drag! Se poate intra liber la acest proces sau este „secret, cu ușile închise”?….că dacă e liberă intrarea venim și noi păcătoșii!!

 12. gheorghe pastiu says:

  Arhimandritul Mina Dobzeu prin cartea Apocalipsa, de mult ne-a spus sa fim pregatiti . Vremea de pe urma este chir vremea in care trăim. Cu Dumnezeu si Sf. Maica Sa înainte.

 13. gheorghe pastiu says:

  Chiar scuze.

 14. Claudiu says:

  Domnul si Maica Sa Preacurata sa va dea putere de marturisire si cuvant Pr Ciprian! Suntem alaturi de dvs si din partile Banatului!
  Dumnezeu sa va ajute!

 15. Mihaela Popa says:

  „Domnul este ajutorul meu, nu ma voi teme de ce-mi va face mie omul. Domnul este ajutorul meu și voi privi cu bucurie pe toți vrăjmașii mei.”
  Sărut mana.,părinte. Din păcate, fizic nu putem fi alături de dvs,dar cu gândul și cu rugăciunea vom fi.
  Maica Domnului sa va ocrotească, împreună cu toți sfinții!

 16. Dumnezeu si Maica Sa sa va apere de vrajmasii vazuti si nevazuti ,parinte Ciprian

 17. Ileana says:

  Nu Va fie frica, Parinte, latul se strange in jurul gatului lor, dar trufia i-a orbit. Dumnezeu si Maica Domnului nu pot lasa sa piara un neam intreg pentru o mana de oameni naimiti si orbi. Profita si ei de faptul ca lumea este neinformata si vor sa anihileze rapid orice persoana care scoate Adevarul la lumina. Sfantul Sofronie de la Cioara si Sfantul Maxim Marturisitorul si toti Sfintii marturisitori sa va stea alaturi cand veti combate aceste erezii distrugatoare de neam. Ei sunt precum popii mincinosi care le-au bagat pe gat ardelenilor unirea cu Roma. Baga doar dihonie intre noi fara sa se gandeasca la osanda. PS Andrei are in spate unul mai mare si mai periculos, ca altfel nu-l vedeam atat de fioros. Poate ca i se desteapta constiinta maine. Tineti-va tare, caci multi Sfinti va sunt alaturi.

 18. AUGUSTIN says:

  Daca vor zice ca sunteti vinovat de ANTIECUMENISM, nadajduiesc sa va luati cartea de munca de la ei… In aceeasi zi!

 19. Eftimie Mitra says:

  Va suntem alaturi.
  Cu mult drag, Eftimie.

 20. Ileana says:

  Dumnezeu si Maica Domnului sa va ocroteasca si sa nimiceasca vrajmasul care ne sta impotriva. Sfantul Efrem Sirul, Sfantul Isaac Sirul si Sfantul Efrem cel Nou sa va tina in brate! Sfantul Nicolae sa va dea tarie si Sfanta mucenita Varvara sa va imbarbateze. Iar Sfantul Andrei sa-l smereasca pe PS Andrei care s-a departat de la lucrarea apostoleasca adevarata.

 21. Adriana G says:

  Parinte, sus inima!
  VREDNIC SUNTETI!

 22. Nedumerit says:

  Parinte, asa rau a iesit? Nicio veste pentru cei care v-au purtat in rugaciuni?