Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Știrea minciuno-caterisirii pr. Ciprian Staicu a ajuns și în mass-media online greacă

DSC09274

Stirea caterisirii pe site Katanixis

Părintele Matei Vulcăneascu din Pireu (Grecia) mi-a trimis un mail, purtând titlul de mai sus, cu următorul link (https://katanixis.blogspot.ro/2017/01/blog-post_93.html), al cărui conținut îl voi traduce mai jos:

Știre specială: În Biserica Ortodoxă Română s-a impus prima caterisire de cleric

(desigur, se referă din cauza pseudo-sinodului din Creta)

”Ieri (10 ianuarie 2017), a avut loc în România Consistoriul bisericesc (eparhial) împotriva preotului Ciprian Staicu, care a întrerupt pomenirea episcopului Andrei al Covasnei și Harghitei.

Pentru că Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a declarat oficial că acceptă ”Sinodul” din Creta și îi va prigoni pe clericii, pe monahii și pe mirenii care nu îl acceptă, episcopul Andrei a început să pună în aplicare articolul 22 (din documentul nr. 6) al pseudo-sinodului, în eparhia lui.

Primul preot prigonit (de fapt, caterisit, că prigoniți au fost mulți alții înaintea mea – n.trad.) este părintele Ciprian Staicu, doctor în teologie, care a fost hirotonit de ÎPS Pantelimon, Mitropolit de Veria ca preot (în anul 2004 – n.trad.) și este un cleric foarte respectat de mulți mireni. Este primul cleric ortodox care a căzut victimă ecumeniștilor.

Singura acuzație care i-a fost adusă dinainte oficial a fost că nu face ascultare de ”sinodul panortodox” și, desigur, de autoritățile bisericești române.

Monahul Sava Lavriotul a venit în România pentru a depune mărturie în apărarea preotului prigonit. Puteți să urmăriți (pe acest site) descrierea mascaradei de proces bisericesc, precum și o relatare a faptelor de către Gheron Sava Lavriotul.”

traducere din limba greacă:

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

P.S. – Îi mulțumesc frățește părintelui Matei pentru înștiințare.

24 Responses to Știrea minciuno-caterisirii pr. Ciprian Staicu a ajuns și în mass-media online greacă

 1. AUGUSTIN says:

  Cainii latra ursul merge! Deocamdata va puteti face Sfanta Liturghie in fiecare noapte sau in fiecare zi alaturi de sotie si fetita! Restul e apa de ploaie…

  • admin2 says:

   Părintele Matei Vulcănescu mi-a trimis si un alt link din massmedia online greaca, unde s-a preluat articolul respectiv.
   http://trelogiannis.blogspot.ro/2017/01/blog-post_287.html
   Important este să fie unitate între noi. Nu eu sunt important, ci mărturia despre Hristos, oricine ar face-o. Și mulți o fac, frumos, demn, sincer, ortodox. Pe frontul de luptă cu fiara ecumenistă este nevoie de foarte mulți luptători. Importantă este numai biruința.
   Ca niște slugi netrebnice trebuie să ne facem datoria sfântă. Că poate murim azi-mâine și gata cu pregătirea. Urmează judecata, la care greu ne va fi tuturor să dăm răspunsul cel bun.
   Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!

 2. Cu mult drag!
  Suntem alaturi de Sfintia Ta, si te gelozam pentru ca ne dorim si noi macar o „caterisire” desi cea mai de dorit e sa primim „anatema” din partea ecumenistilor! 🙂

 3. Ileana says:

  Ati scos Adevarul la lumina. Dumnezeu sa va rasplateasca pentru curajul de a fi in fruntea oastei lui Hristos!.

 4. Dr.Gabriela Naghi says:

  UN CUVANT SFANT DE IMBARBATARE,SFINTIA VOASTRA, PARINTE CIPRIAN-IOAN IN LUPTA APRIGA CE NE ASTEAPTA!
  80 de ani de la jertfa Eroilor Ion Mota si Vasile Marin
  „Sa lasam cu totii la o parte vorbirea cea multa si mai ales sa lasam la o parte credinta ca ne-am împlinit datoriile prin care asemenea lupte de vorba goala, prin parada si lauda sterpa ori prin hotarâri care nu sunt urmate de aspra greutate a faptei, a jertfei, a poverii.
  Sa ne dezbracam de toate slabiciunile, de temerile si lacomiile noastre, sa ne înaltam la creasta îmbracati în tot ce are sufletul nostru mai bun, mai viteaz, mai curat. Si astfel înarmati sufleteste, sa asteptam poruncile pentru a razbi, gata de însângerare si de moarte, prin negurile de întuneric si de pierzare care învaluie tot mai mult neamul nostru.
  Numai îndreptându-ne astfel spre caile pe care ni le deschide noul an, vom putea astepta zile de soare si de biruinta româneasca de la anul acesta nou care se apropie de noi plin de întuneric si de povara.
  Caci Dumnezeu nu poarta cu carul biruintei decât pe viteji, pe cei care se stiu pierde pe ei pentru a-si rascumpara neamul si sufletul.”
  Ion I. Mota
  („Libertatea” Nr. 1, 3 Ianuarie 1937)

 5. Dr.Gabriela Naghi says:

  Din EpistolaPatriarhului întemniţat al Ierusalimului, Irineu I-20 iunie2015:
  „Ecumenismul e un mozaic compus din erezii şi schisme. Ecumenismul este erezie.
  E o întreagă colecţie plină de toate ereziile şi pervertirile de credinţă, fiindcă ecumenismul adună şi uneşte într-un tot întreg pe toţi: de la cei care stau în Adevăr până la eretici, îi aderă la sine pe demult căzuţii şi pervertiţii în propria credinţă schismatici, chiar şi pe păgâni. Aici nici nu se pune în discuţie problema pocăinţei, dar ei toţi se consideră egali în cinste în faţa lui Dumnezeu. Unde poate fi adevăr în această adunătură scârboasă? Poate oare pe un arbore să crească şi fructe comestibile şi fructe otrăvitoare? Fructe dulci şi fructe amare?
  Biserica ecumenistă nu este vie, ci moartă, căci minciuna ucide în sine tot adevărul.Teoria ramurilor, răspândită şi recunoscută în Consiliul Mondial al Bisericilor, este lipsită de temei, odată ce comunităţile care s-au despărţit de Biserică nu sînt ramuri vii, ci ramuri rupte şi uscate. „De nu rămâne cineva întru Mine, se scoate afară ca viţa şi se usucă şi o adună pre ea şi în foc o aruncă şi arde” (Ioan 15,6).”
  Ne rugam ca ATOTMILOSTIVUL DUMNEZEU sa va lumineze pe sfintia voastra si pe toti fratii intru Hristos,care va stau alaturi in urgie,cu Lumina neapusă a Luminei Sale.AMIN

 6. BALTAG LICĂ says:

  Nu vor putea să-L facă pe Hristos să tacă. N-au cum. Adevărul sclipește peste tot. Oricât L-ar acoperi, El se face descoperit. Dacă românii nu vor să mărturisească adevărul, atunci cei din afara țării Îl vor mărturisi. Când vor considera ecumeniștii că sunt acoperiți, abia atunci sunt cel mai descoperiți, atunci pietrele vor începe mărturisirea lor, căci chemării lui Hristos nu-i poate rezista nimeni. Plus de asta, alături de noi sunt în chip nevăzut toți mărturisitorii din închisorile nedrepte/comuniste. Părintele Justin Pârvu afirma(pe ultima pagină a calendarului din 2016): „ Generația noastră și-a făcut datoria, urmează ca și cea de azi să și-o facă”. Așadar să nu ne arătăm altfel decât generația Sfântului Părinte Justin Pârvu. Suntem alături de dv. părinte Staicu.

 7. Emil Baciu says:

  Prima „caterisire” = prima CUNUNA !
  Dumnezeu sa va ocroteasca !

 8. Mariana Alexandru says:

  Tocmai aici este marea durere: cum se poate dori acceptarea si unirea cu „alte ramuri” cand pe cei din trunchi ii reteaza si elimina prin aceasta prigoană. Auzeam la bunici aceste profeții…si pe atunci credeam ca vor fi niste evenimente care se vor intampla cândva.. dar acum durerea trăirii e profundă, caderea clerului (veti merge km intregi pana veti gasi un Preot care si-a păstrat dreaptă credinta) e unul din marile semne ale apocalipsei. Vai noua, pacatosilor!

  • admin2 says:

   Este un mare examen pentru între neamul românesc, afundat în multe fărădelegi, de prea multă vreme. Noi toți am adus această mânie a Domnului asupra noastră. Este nevoie de pocăință personală, de schimbarea vieții și de trăire în Adevăr. Ca prim vinovat, mi-e și rușine să ridic ochii din pământ și vorbesc numai pentru că aud cum este blasfemiat Dumnezeu de ereticii ecumeniști. Ori așa ceva conștiința nimănui nu trebuie să accepte.
   Pr. Ciprian

 9. BALTAG LICĂ says:

  „Cine va da un pahar cu apă rece unui drept în nume de drept, plata dreptului aceluia o va avea”. Părinte Staicu, eu vă ofer un pahar de apă vie din izvorul binecuvântat al Părintelui Arsenie Boca de la Sâmbăta de Sus. „Bucurați-vă drepților întru Domnul, celor drepți li se cuvine laudă”. Toți cei ce apăra dreapta credință ortodoxă, drepți sunt. Iar uniii dintre noi deja sunt cap de afiș în această luptă. Fiți binecuvântați acum și în veci ! Amin.

 10. Andrei Motoc says:

  Părinte, ai aflat că la o ședință a corpului profesoral de la Fac. AȘ din Sibiu, prezidată de ÎPSL, cineva (cleric) s-a ridicat în picioare cerând o pedeapsă exemplară pentru dumneata și „ridicarea” titlului de doctor? Așteaptă-te să ți se ceară chiar suprimarea fizică. Firește că din „iubire”. Că nu-i așa, „Hristos în mijlocul nostru”…

  • admin2 says:

   Le dau diploma în plic, oricând vor ei. Cu fundă, dacă le face plăcere! Numai trebuie să o caut printr-un sertar, că nu știu unde am pus-o. Sincer!

  • admin2 says:

   Acum mi-a spus cineva: ”să-i mulțumești pe toți oamenii este imposibil; să îi enervezi pe toți deodată este floare la ureche.” Fain, nu?
   Nu știm cât vom mai fi aici, în gara acestei vieți amărâte. Dar pr. Arsenie Papacioc spunea: ”mai bine un ortodox care moare pentru Hristos decât un ecumenist vândut.”
   Doamne ajută!

 11. Daniela says:

  Dumnezeu sa va tina si sa mai capete si altii curajul marturisirii. Personal mi se par extrem de putini. Nu ma asteptam sa ne pravalim chiar asa de usor in hau.

 12. Ana Dănilă says:

  Adevărat a Înviat! Părinte Ciprian.

  De mult timp vă cunosc, și pe dumneavoastră și pe doamna preoteasă, împreună jertfitoare, iar pentru mine, parcă este cât o viată. Atât de mult însemnă, sfaturile și rugăciunea, cu care ne însoțiți în purtarea crucii.
  Însă cine nu vă cunoaște, ar fi suficient să citească cărtile pe care le-ati scris, pe care le-ati tradus și mai ales să cunoască dragostea cu care truditi, pentru sufletul omului cazut, bolnav și ajuns la limita suferinței umane când, doar un suspin sau o lacrima îl mai despart de moartea sufetului și, în final ….a trupului.
  Și, nu în ultimul rând, să cunoască cinstirea pe care o aduceți cu multă demnitate, bucurie și dragoste pentru neam și țară, Sfinților Mărturisitori din închisorile comunite, pe care, mai marii vremurilor noastre nu o au, deși, vorbesc deprea ea.
  Și multe alte activități cum ar fi Provita, și altele pe care nu le cunoaștem, dar de rezultatul cărora care ne bucurăm.
  Toate acestea se înfăptuiesc prin nașterea și creșterea Comunității Terapeutice Ortodoxe, Sf. Efrem cel Nou, din cadrul Asociației “Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”!

  Deci,
  Nu vă laud eu, ci FAPTELE dumneavoastră, care GRĂIESC și MÂNGÂIE, tot omul.
  Nu grăiesc de la mine, ci IUBIREA dumneavoastră, care ALINĂ și ODIHNEȘTE sufletul omului suferind, și NU judecă.
  Nu dau sentințe eu, ci aduc mărturie, despre DRAGOSTEA dumneavoastră pentru HRISTOS și ADEVĂR, care RODEȘTE și apoi, … toate le RABDĂ.

  Iar acuma, când, s-a făcut auzit, și acuzat fiind, despre și pentru curajul dumneavoastră, pe care numai un “nebun pentru Hristos”, îl are, declarând întrunirea ecumenică “pseudo-sinodul din Creta”, a început prigoana ….
  M-am uimit, m-am mâhnit, am plâns și m-am revoltat, când am aflat depre prigoana împotriva dumneavoastră. Însă, Il rog pe Mântuitorul, să vă facă parte, împreună cu doamna preoteasă și fiica, care la rândul lor, luptă în linia întîi, alături de dumneavoastră, de …. FERICIRI!
  (Fericiri, pe care le-am găsit tălmăcite, la sursa: http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/catehismul-bisericii-ortodoxe/fericirile-79770.html)

  ,,……….. „FERICIȚI CEI CE FLĂMÎNZESC ȘI ÎNSETEAZĂ DE DREPTATE, CĂ ACEIA SE VOR SĂTURA.”
  Cei ce flamanzesc și însetează de dreptate sunt oamenii care nu pot răbda nedreptatea din lume. Ei vor vedea biruința lui Hristos Cel înviat, care va învinge toate puterile răului și inimile lor vor fi pline de mulțumire și bucurie. Ei vor vedea și biruința Bisericii prigonite și se vor bucura.
  „FERICIȚI CEI PRIGONIȚI PENTRU DREPTATE, CĂ A LOR ESTE ÎMPARAȚIA CERURILOR.”
  Să fii prigonit pentru dreptate înseamnă a te asemana lui Hristos și apostolilor. În Biserica Ortodoxă s-au arătat mulți mucenici, care au suferit pentru dreptate și care s-au sălășluit în împărăția cerească a lui Hristos. Sfantul Apostol Petru spune: „Căci este mai bine, dăcă așa este voia lui Dumnezeu, să pătimiți făcând cele bune, decât făcând cele rele!” (I Petru III, 17).
  „FERICIȚI VEȚI FI VOI CÂND VĂ VOR OCĂRI ȘI VĂ VOR PRIGONI ȘI VOR ZICE TOT CUVÂNTUL RĂU ÎMPOTRIVA VOASTRĂ, MINȚIND PENTRU MINE.”
  Aici Hristos vorbește despre pătimirea pentru El a celor ce-L urmau. Ei vor fi batjocoriți, defăimați și chinuiți. Dar ei trebuie să rabde toate cu credință neclintită și nădejde în El, căci va veni ca Cel din urmă Biruitor și Drept Judecător. El va despărți atunci pentru veșnicie drepții de păcătoși.

  CONCLUZIE
  „BUCURAȚI-VĂ ȘI VĂ VESELIȚI, CĂ PLATA VOASTRĂ MULTĂ ESTE ÎN CERURI!” Bucurați-vă în lacrimi, bucurați-vă în pătimire, bucurați-vă în moarte, căci cei mai buni din neamul omenesc, care au străbătut această cale spinoasă ca și voi, vă așteaptă acum în lumea cealaltă, unde domnește Hristos, și unde nu este durere, nici întristare, nici suferință, ci viață și bucurie veșnică.”

  Cu bucurie și prietenie în Hristos, sunt alături de dumneavoastră, de doamna preoteasă și fiica. Semnat, Ana Dănilă

 13. Ana Dănilă says:

  Adevărat a Înviat! Părinte Ciprian.

  De mult timp vă cunosc, și pe dumneavoastră și pe doamna preoteasă, împreună jertfitoare, iar pentru mine, parcă este cât o viată. Atât de mult însemnă, sfaturile și rugăciunea, cu care ne însoțiți în purtarea crucii.
  Însă cine nu vă cunoaște, ar fi suficient să citească cărtile pe care le-ati scris, pe care le-ati tradus și mai ales să cunoască dragostea cu care truditi, pentru sufletul omului cazut, bolnav și ajuns la limita suferinței umane când, doar un suspin sau o lacrima îl mai despart de moartea sufetului și, în final ….a trupului.
  Și, nu în ultimul rând, să cunoască cinstirea pe care o aduceți cu multă demnitate, bucurie și dragoste pentru neam și țară, Sfinților Mărturisitori din închisorile comunite, pe care, mai marii vremurilor noastre nu o au, deși, vorbesc deprea ea.
  Și multe alte activități cum ar fi Provita, și altele pe care nu le cunoaștem, dar de rezultatul cărora care ne bucurăm.
  Toate acestea se înfăptuiesc prin nașterea și creșterea Comunității Terapeutice Ortodoxe, Sf. Efrem cel Nou, din cadrul Asociației “Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”!

  Deci,
  Nu vă laud eu, ci FAPTELE dumneavoastră, care GRĂIESC și MÂNGÂIE, tot omul.
  Nu grăiesc de la mine, ci IUBIREA dumneavoastră, care ALINĂ și ODIHNEȘTE sufletul omului suferind, și NU judecă.
  Nu dau sentințe eu, ci aduc mărturie, despre DRAGOSTEA dumneavoastră pentru HRISTOS și ADEVĂR, care RODEȘTE și apoi, … toate le RABDĂ.

  Iar acuma, când, s-a făcut auzit, și acuzat fiind, despre și pentru curajul dumneavoastră, pe care numai un “nebun pentru Hristos”, îl are, declarând întrunirea ecumenică “pseudo-sinodul din Creta”, a început prigoana ….
  M-am uimit, m-am mâhnit, am plâns și m-am revoltat, când am aflat depre prigoana împotriva dumneavoastră. Însă, Il rog pe Mântuitorul, să vă facă parte, împreună cu doamna preoteasă și fiica, care la rândul lor, luptă în linia întîi, alături de dumneavoastră, de …. FERICIRI!
  (Fericiri, pe care le-am găsit tălmăcite, la sursa: http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/catehismul-bisericii-ortodoxe/fericirile-79770.html)

  ,,……….. „FERICIȚI CEI CE FLĂMÎNZESC ȘI ÎNSETEAZĂ DE DREPTATE, CĂ ACEIA SE VOR SĂTURA.”
  Cei ce flamanzesc și însetează de dreptate sunt oamenii care nu pot răbda nedreptatea din lume. Ei vor vedea biruința lui Hristos Cel înviat, care va învinge toate puterile răului și inimile lor vor fi pline de mulțumire și bucurie. Ei vor vedea și biruința Bisericii prigonite și se vor bucura.
  „FERICIȚI CEI PRIGONIȚI PENTRU DREPTATE, CĂ A LOR ESTE ÎMPARAȚIA CERURILOR.”
  Să fii prigonit pentru dreptate înseamnă a te asemana lui Hristos și apostolilor. În Biserica Ortodoxă s-au arătat mulți mucenici, care au suferit pentru dreptate și care s-au sălășluit în împărăția cerească a lui Hristos. Sfantul Apostol Petru spune: „Căci este mai bine, dăcă așa este voia lui Dumnezeu, să pătimiți făcând cele bune, decât făcând cele rele!” (I Petru III, 17).
  „FERICIȚI VEȚI FI VOI CÂND VĂ VOR OCĂRI ȘI VĂ VOR PRIGONI ȘI VOR ZICE TOT CUVÂNTUL RĂU ÎMPOTRIVA VOASTRĂ, MINȚIND PENTRU MINE.”
  Aici Hristos vorbește despre pătimirea pentru El a celor ce-L urmau. Ei vor fi batjocoriți, defăimați și chinuiți. Dar ei trebuie să rabde toate cu credință neclintită și nădejde în El, căci va veni ca Cel din urmă Biruitor și Drept Judecător. El va despărți atunci pentru veșnicie drepții de păcătoși.

  CONCLUZIE
  „BUCURAȚI-VĂ ȘI VĂ VESELIȚI, CĂ PLATA VOASTRĂ MULTĂ ESTE ÎN CERURI!” Bucurați-vă în lacrimi, bucurați-vă în pătimire, bucurați-vă în moarte, căci cei mai buni din neamul omenesc, care au străbătut această cale spinoasă ca și voi, vă așteaptă acum în lumea cealaltă, unde domnește Hristos, și unde nu este durere, nici întristare, nici suferință, ci viață și bucurie veșnică.”

  Cu bucurie și prietenie în Hristos, sunt alături de dumneavoastră, de doamna preoteasă și fiica. Ana Dănilă