Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Ieromonah Onisim Banu – Glasul și lacrimile mamelor din Ghimeș (județul Bacău), din județele Harghita și Covasna se înalță către Dumnezeu

Motto: Pilda peștilor mari și mici: Într-un iaz erau mulți pești mari, dar și mici. Într-o zi au venit pescarii cu barca și au aruncat năvoadele. Peștii mici i-au întrebat pe cei mari: ”Ce se întâmplă”? Aceștia au răspuns: ”Nu este nici un pericol.” Apoi peștii mari și mici au fost prinși în năvod. Cei mici erau alarmați, însă peștii mari i-au asigurat că nu este nici un pericol. Apoi pescarii au ridicat năvodul în barcă și au plecat cu toți peștii prinși. Peștii mici au întrebat pe cei mari încotro sunt duși. Răspunsul: ”Nu vă faceți griji, nu este nici un pericol.” Peștii au ajuns la piață, au fost cumpărați de oameni și au ajuns în casele lor. Nici atunci nu a fost ”nici un pericol”. Iată că peștii au ajuns în tigaie, pe foc. Peștii mici i-au întrebat pe cei mari: ”Acum ce se întâmplă?” Răspunsul lor a fost: ”Acum nu mai avem ce face, asta este situația!”

Inchiziția catolică continuă, un semnal de alarmă pentru arhiereii ”ortodocși”

Referitor la Internatul catolic al Liceului Pedagogic din Odorheiul Secuiesc (județul Harghita), care este patronat de maicile ”catolice”, doresc să adaug la cele relatate în scrisoarea de întrerupere a pomenirii ierarhului Andrei următoarele detalii, reprezentând durerile mamelor fetelor ortodoxe cazate acolo, dureri destăinuite mie personal la mănăstirea Făgețel, în ultimii ani, de aceste mame îndurerate.
Cu toate că, în limitele canonice, i-am ajutat după puteri pe toți eterodocșii care au solicitat ajutorul mănăstirii noastre, rugându-mă pentru ei, sfătuindu-i și încurajându-i la vreme de necaz și de ispită, se pare că, pe de altă parte, conducătorii lor spirituali (preoți, maici, călugări) continuă prigonirea ortodocșilor și trecerea lor forțată, prin orice mijloace, la erezia catolicismului (papistașă).
1. Generații de fete și de băieți au fost avertizate, în chip amenințător, odată cu primirea lor la internatul Liceului menționat mai sus, că din acel moment trebuie să se considere pe ei înșiși catolici și să participe în mod obligatoriu la programul ”liturgic” papistaș săvârșit în capela aflată în incinta internatului.
2. Fetele ortodoxe sunt cazate în felul următor, ținând cont de faptul că fiecare cameră dispune de două locuri: o fată ortodoxă este pusă alături de o fată papistașă. Scopul acestei repartizări este îndoctrinarea eretică forțată a fetelor ortodoxe, precum și prigonirea lor directă, prin confiscarea cărților și a icoanelor ortodoxe pe care ele le au de acasă și înlocuirea lor cu ”material didactic” eretic.
3. Nu numai cele două fete cazate în fiecare cameră dispun de câte o cheie proprie, ci intimitatea fetelor ortodoxe este încălcată grav de către conducerea internatului, care dispune de o a treia cheie, iar în cazul în care o fată ortodoxă nu vrea să participe la slujbele ereticilor, ascunzându-se în camera ei, este scoasă de acolo cu forța și obligată să participe la aceste ”slujbe.”
4. De asemenea, în cazul refuzului fetelor ortodoxe de a se supune inchiziției papistașe menționată mai sus, este aplicat un șir înjositor de ”pedepse”, cum ar fi: sunt obligate să spele toaletele vreme de mai multe zile, li se oferă mâncare alterată sau care a fost congelată multă vreme, depășind termenul de garanție etc.
5. Unele dintre fete mi-au mărturisit că li s-a întâmplat următorul lucru: fiind obligate să participe la ”slujbele” ereticilor, ele și-au luat pe ascuns câte o carte școlară (pentru că le-am recomandat să nu își ia cărți de rugăciune ortodoxă cu ele, ca să nu cadă în greșeala de a se ruga, chiar fără voie, împreună cu ereticii), pentru a-și petrece timpul făcându-și acolo temele, însă au fost ”descoperite”, iar cărțile confiscate cu furie și cu amenințarea că li se vor lua toate cărțile pe care vor îndrăzni să le mai aducă vreodată în ”biserica” catolică.
6. Conform mărturiei lor, dacă fetele ortodoxe maltratate aruncau la gunoi mâncarea alterată primită ca ”hrană”, erau forțate să ia mâncarea din gunoi și totuși să o consume. Seamănă cu un Fenomen Pitești, însă cel care răspunde de sufletele acestor fete, adică ierarhul Andrei, oare va lua vreo măsură pentru apărarea turmei sale, devreme ce oricum vizitează destul de des internatul cu pricina, având relații cordiale cu conducerea și oferind din partea Episcopiei hrană bună pentru cei cazați acolo? De asemenea, dulapurile fetelor ortodoxe erau controlate, pentru a nu avea hrană de acasă, astfel încât reeducarea prin ”hrană” să nu aibă efectul scontat.
7. Fetele care nu se conformează ”reeducării” papistașe sunt amenințate cu excluderea din cămin, conducerea acestuia știind că majoritatea dintre ele provin din familii cu situații materiale modeste. Sau li se propune să părăsească de bunăvoie internatul, dacă nu le convine ”programul” de care au parte.
8. Fetele care se conformează ”reeducării” și se convertesc la catolicism au parte de multă ”cinste”, oferindu-li-se burse papistașe în străinătate, pentru a-și continua studiile.
În concluzie, în durerea mea de duhovnic al unora dintre aceste fete ortodoxe și al familiilor lor am recurs la această modalitate de a anunța poporul ortodox, pentru că niciodată (de când sunt duhovnic, adică de 14 ani), la Consiliile duhovnicilor din Episcopia Covasnei și Harghitei nu am fost chemat deloc și nu am avut posibilitatea de a-mi spune frământările mele, inclusiv cele relatate mai sus, de a căror existență am aflat în ultimii trei ani.
În lumina celor relatate și în scrisoarea de întrerupere a pomenirii, aș vrea să spun că decât să ne prigonească pe noi, cei care vrem să păstrăm, cu smerenie, cu statornicie și cu rugăciune, puritatea Ortodoxiei, mai bine s-ar ocupa intens Preasfințitul Andrei al Covasnei și Harghitei de rezolvarea urgentă a celor de mai sus, însă condiția clară pentru a face acest lucru este lepădarea lui de concepția filo-papistașă și ecumenistă eretică pe care o are, căci iată că ”iubirea” față de eretici are drept rezultat pierderea propriei turme.

Așadar, avem nevoie de un ierarh cu cuget ortodox, curat, patristic, care să ne fie far călăuzitor spre mântuire. Altminteri, înseamnă că a ajuns lupul păstor la oi, iar datoria noastră este să apărăm, după puteri, pe cei încredințați nouă de către Mântuitorul Hristos, Capul Bisericii, de Care vrem să facem ascultare până la ultima suflare a vieții noastre.

Mănăstirea Făgețel

15 ianuarie 2017

Ieromonah Onisim Banu

21 Responses to Ieromonah Onisim Banu – Glasul și lacrimile mamelor din Ghimeș (județul Bacău), din județele Harghita și Covasna se înalță către Dumnezeu

 1. Alexandru says:

  Doamne ajuta!
  Noi, cititorii, ce putem face pentru a le ajuta?

  • admin2 says:

   Bună întrebare, îl voi întreba pe părintele Onisim. Deocamdată, ar fi bine, zicea părintele Onisim, dacă acest ”caz” ar ajunge la urechile celui care face emisiunea Nașul sau la Carmen Avram. Dacă știe cineva cum se ia legătura cu ei… Poate fac ei o anchetă pe teren…

 2. Nicoleta C says:

  Daca acel internat e sub ,,obladuirea” catolicilor,adica,intr-un fel,particular,sigur ca ei nu dau nici o bucatica de paine pana acele fete nu isi vand sufletele.Trebuia ca de la bun inceput mamele sa nu isi lase fetele intr-un asemenea internat.Daca internatul este finantat de stat si apartine inspectoratului scolar,atunci toti elevii ar trebui sa fie tratati doar ca elevi,fara intimidari si agresiuni de genul acesta.In acest caz,mamele ar trebui sa mearga la inspertoratul scolar si sa faca reclamatii impotriva acestor gesturi inchizitionale.

 3. BALTAG LICĂ says:

  „Cărțile” sunt făcute între cei mai mari ale celor două instituții religioase, între papistași și conducerea BOR. De aceea nu zice nimic peasfințitul Andrei. Dacă îndrăznește să zică ceva spre îndreptarea situației, cum ar fi normal sau firesc, atunci are de-a face cu Marele alb al BOR. Această denumire de Marele alb am găsit-o uzitată de locuitorii comunei din de unde era de fel Patriarhul Teoctist. Așa spunea o femeie într-un articol pe care l-am citit cândva, că locuitorii acelui sat îl numeau pe Teoctist – Marele alb, probabil(sigur) fiindcș era cu totul îmbrăcat în alb. Nu vreau să-i ating cu nimic memoria, dar noi am învățat la boilogie că această denumire era dată unuia dintre animale, animale pe care Petre Țuțea le-a evocat atunci când l-a întrebat pe comandantul închisorii Jilava dacă are porci acasă. Este o mare virtute să fii alb, dar dacă nu ești cu adevărat alb, adică curățit de păcate, atunci devii cu siguranță Marele alb pe care l-am învățat când eram în clasele mici și despre care știm că avea parcă un rând de coaste în plus, adică foarte rentabil pentru sărbătoarea Ignatului după mulți tradiționaliști. Nu avem cu cine discuta, cărțile au fost făcute mai demult, toate câte se lucrează acum sunt doar de fațadă. Exact cum ne spun Sfinții Părinți, adică nu se mai lucrează la sufletul omului ci se lucrează la cărămizile lui Faraon. Asta nu înseamnă că dezarmăm în fața situației. Aducem cum putem și cât putem contribuția noastră prin sesizări și informări a toate cât se întâmplă pe dos. Am zis într-un alt comentariu că Hristos este țepușa în care mai marii BOR și copiii lor dau înverșunați cu piciorul, ca odinioară Saul(devenit ulterior Sfântul Pavel) care-i prigonea pe creștini. Noi am devenit țepușa, adică suntem una cu Hristos, iertată să-mi fie îndrăzneala, dar noi atrăgând atenția asupra lucrurilor nedrepte, de fapt le oferim mai marilor BOR și copiilor lor țepușe de dat în ele cu piciorul. Când se vor răni îndeajuns, abia atunci vor înceta să mai ne bată. Mergem înainte tot așa. Doamne ajută !

 4. Marius Sebastian says:

  Toata lumea a auzit de Maica Tereza. Dar nu prea era ea Sfanta saraca. In Calcutta orfelinatele infintate de ea erau insalubre, mancarea proasta, servici medicale aproape inexistente. Dar conturile misiunii catolice Maica Tereza, ajungeau milioane de dolari. Iar la amarati doar cateva firimituri si indoctrinare catolica si umilinta. La fel si cu misiunile catolice din Africa. Papa e atat de corupt incat si- a infintat propria tara, nici autoritate europeana sau internationala nu – i cere lui socoteala. El doar un batranel nevinovat care spala si pupa picioarele emigrantilor musulmani, preocupat pana peste cap de soarta crestinilor din lumea intreaga si pacea intre popoare, nu-i asa ?

 5. anador says:

  Iata datele de contact pentru emisiunea In premiera a lui Carmen Avram:

  Contact
  Adresa: Soseaua Bucuresti – Ploiesti, Nr. 25-27, Sector 1, București

  Email: inpremiera@antena3.ro

  Facebook: http://www.facebook.com/inpremiera

 6. Emil Baciu says:

  Romanii sunt prigoniti in propria lor Tara si au fost abandonati de pastarii lor. Conform acordurilor tradatoare (…Balamand, sa) ortodocsilor le este interzis a face misionarism, in schimb sunt obligati a accepta convertirea la papistasi prin viclenie, corupere, violenta, etc. Acum ierarhii nostri sunt ai lor, i-au cumparat si sunt demni urmasi ai anatemizatului tradator Atanasie Anghel fost mitropolit devenit papistas din interes. Fac temenele cardinalilor, slujesc impreuna, ii invita la marile praznice unde participa zeci de mii de credinciosi fiind prezenti in purpuriu pe „podium” imbratisandu-se cu ierarhii „ortodocsi” in vazul lumii, spre smintirea si prostirea turmei (vezi M. Necula etc); se declara fericiti sa-l intalneasca pe antihristul papa samd. Iar daca episcopul Andrei declara ca este si al greco-catolicilor, atunci este si al papistasilor latini si cum dar sa faca dreptate bietelor fete? Vai bietului popor ! Doamne nu ne parasi asa cum noi Te-am parasit !

 7. Ileana says:

  Din acest exemplu se vede ce ravagii fac acesti ierarhi ecumenisti in ceea ce priveste periclitarea fiintei neamului nostru romanesc. Sa ii fie rusine acelui ierarh, mai ales ca e nascut pe acele meleaguri. Isi vinde proprii credinciosi din eparhie pentru afacerile lui cu catolicii si greco-catolicii, care presupun ca in zona nici macar nu sunt romani majoritatea. Tocmai in HarCov vine tradarea din partea Bisericii. Dumnezeu nu lasa nepedepsita o asemenea infruntare a poporului roman. In loc sa aiba grija de turma lui, are grija sa o nimiceasca, sa o dea pe mana lupilor. Si cu aceasta atitudine o sa ceara chiar romanii asimilati de heterodocsi autonomia tinutului, pentru ca nu se vor mai identifica cu ceilalti romani. Acesti ierarhi surpa incet dar sigur stabilitatea statului nostru. Politicienii au reusit sa lucreze armonios cu reprezentantii maghiarilor din partidele lor, dar vin unii romani, spun ei, care sapa la temelie, acolo unde s-a varsat mult sange ca aceasta sa se cimenteze. Marturisirea Parintelui Onisim este si un act patriotic de mare curaj. Acolo in cer, Parintele Iustin si alti duhovnici patrioti si oameni ai lui Dumnezeu se roaga pentru ceea ce nu au reusit sa faca ei cat au fost in viata. Se roaga sa fie demascata vinderea tarii si a poporului roman de catre cei care spun ca au grija de sufletele noastre. Cu durere au asistat ei, care vedeau mai bine si mai profund decat noi, la ce se intampla, la incercarile de subminare a neamului si tarii, dar astazi, cand aceste lucruri se fac pe fata si exista dovezi clare ale actelor lor, se poate lua si atitudine de catre cei curajosi care nu vor sa-si vanda sufletul lor si vor sa il salveze si pe al altora.

 8. tudor says:

  Doamne ajuta!
  Nu deznadajduim niciodata; cu mai multa rugaciune la Maica Domnului;
  pana se va imprastia ecumenismul ca fumul de la fata lui Dumnezeu:

  http://www.click.ro/news/national/2017-primul-fara-patriarh-cadrul-saptamanii-pentru-unitatea-crestinilor

  Sa afle toti de spurcaciunea acestei erezii, nu va lasati parinte Ciprian.
  Daca se pune accent pe parohii, atunci noi, mirenii de rand,
  sa spunem la toti cunoscutii nostrii despre erezie,
  in orice imprejurare ne-am afla.
  Mirenii front comun cu preotii marturisitori, ca sa se intoarca si ceilalti;
  iar in fata tuturor Hristos si Maica Domnului care nu ne lasa.
  Cum spunea Sfantul Marturisitor Iustin Parvu:
  „Eu tot timpul asa am mers, cu neamu’ in spate si cu Evanghelia in fata.”

  Curaj; cu noi este Dumnezeu!

  Cu drag,
  Tudor

 9. Ileana says:

  Nu stiam ca e anul „omagial” Martin Luther. Bine ca stiu aia de la Click. Pai atunci urma sa omagiem si noi faptul ca nu ne-am lepadat, nu sa le cantam in struna la eretici. Urma ca in 2056 sa avem anul omagial de la schisma? Chiar atat de penibili am ajuns?

 10. Ileana says:

  https://www.youtube.com/watch?v=igA1xA_-VA8

  Cand conducatorul barcii o ia razna si deviaza de la traseu, musai sa sari. Actiunea e de la jumatatea clipului incolo.

 11. Mariana Alexandru says:

  Dupa umila mea parere,cred ca ar trebui sa ne unim toti anti-ecumenistii in preajma unei sărbători la o mare rugăciune, fie pe regiuni, fie intr-un loc din tara, dar la aceeasi data. Nu sunt de acord cu vreun protest, dar o rugăciune la nivel național…cred ca ar dovedi că trebuie să fim luati in seama si lăsați macar in pace si nicidecum prigoniți. Daca se tot vorbeste de drepturi si toleranță, macar sa încerce aceasta toleranță cu noi cei ce il dorim pe Hristos Domnul,cu adevarat.

 12. Doina says:

  De acord cu parerea doamnei Alexandru despre rugaciune, cel mai indicat ar fi o zi de Duminica pentru ca majoritatea dintre noi avem serviciu. Vom fi tare surprinși de numarul mic al antiecumenistilor, dar să nu uităm că Mântuitorul spune „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia.”(Sf. Evanghelie dupa Luca, cap 12).
  Prigoana nu este plăcută dar este folositoare sufletului, aşa că sa-i dăm Slavă lui Dumnezeu pentru toate.

 13. Mihai says:

  Bun, dar Ghimeș/ Bacău nu face parte din jurisdicția lui monsenior Ioachim băcăuanul?,în altă ordine de idei ce caută fetele ortodoxe în cuibul acela de eretici romano-catolici?!, Și presupun că în Odorheiul secuiesc este populație majoritar maghiara, dar nu asta e problema căci am văzut și din maghiari ce erau ortodocși, problema este că se procedează aidoma că în penitenciar
  Nu vreau sa fiu absurd, dar fetele ortodoxe sa plece imediat căci nu au ce căuta acolo

  • admin2 says:

   Este liceu pedagogic. Acolo vin și eleve din județul Bacău. Problema este cu internatul, care este al papistașilor.

 14. Marius Gogonea says:

  Mariana Sandu Ca si parintele Ciprian, subscriem la idea ta. Asteptam locatia si data. Poate la Oituz? Dumnezeu sa ne ajute! Maica Domnului sa ne adune ca pe ai Sai copii!

 15. tudor says:

  Sfanta Liturghie nu trebuie sa inceteze, ci sa se savarseasca cu regularitate. Aici ii rugam pe parintii marturisitori sa stabileasca ei date si ore si sa anunte pe internet si prin oameni. constant. La fel cu totii trebuie sa ne anuntam intre noi. Cand apuca fiecare sa mearga chiar si de departe, pentru ca slujbele sunt curate. De asemenea, predicile (care cu siguranta vor fi adevarate marturisiri de credinta si invatatura Ortodoxa) sunt de pus pe internet, ca sa aiba hrana sufletului tot omul.

  Toate Sfintele Taine trebuie savarsite constant. Nu uitati, caterisirile ereticilor nu sunt valabile; parintii marturisitori nu trebuie sa se opreasca din lucrarea lor.

  Si de ar fi putini prezenti, pomelnicele pot fi trimise si departe de fiecare si parintii pomenesc. La fel cu toate celelalte rugaciuni si acatiste pentru fiecare.

  Nu mai dati bani la ecumenisti, pana nu se intorc sa marturiseasca impotriva ereziei care ataca Biserica lui Hristos! Nu sustinem erezia, dar pe parintii marturisitori DA.

  Cu mai multa nadejde la Maica Domnului!

  Cu drag,
  Tudor