Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Două lămuriri referitoare la ”caterisirea” mea în stil masonic

Am primit de la cineva un mail în care spunea că în mod providențial în comunicatul de presă al Episcopiei Covasnei și Harghitei, cuvântul care desemnează condamnarea a fost pus în ghilimele – ”CATERISIREA”. iar explicația expeditorului mesajului era: devreme ce ei (ecumeniștii) nu recunosc Sfintele Canoane ale Sfinților Părinți, nu aveau cum să facă o caterisire reală, ci una… în ghilimele, fără valoare.

Al doilea mail a venit acum două minute, nu necesită comentarii (este o corectură care evidențiază adevărul sau realitatea).

Vă mulțumesc tuturor pentru rugăciuni, vă îndemn la luptă demnă, frumoasă, dar fără oprire contra fiarei ecumeniste, la rugăciune pentru pocăința apostaților și, ca preot al lui Hristos, fiu al Bisericii Lui și aflat în comuniune euharistică cu toți cei care sunt următori ai Sfinților Părinți, vă pomenesc cu smerenie și cu recunoștință în fața sfântului altar și vă binecuvântez!

Pr. Ciprian Staicu

68 Responses to Două lămuriri referitoare la ”caterisirea” mea în stil masonic

 1. BALTAG LICĂ says:

  Păstrați comunicatul cu scrierea între ghilimele căci poate fi folosită cu succes la timpul potrivit într-un proces de atacare a sentinței nedrepte. Ghilimelele sunt de fapt reușita în acest proces care va urma. Are dreptate Domnul Care v-a înștiințat. Se vor încurca singuri în ițele(urzeala) lor, căci se împlinesc cuvintele lui Hristos în ceea ce-i privește: „Fără Mine nu puteți face nimic”. Și iată că aceste cuvinte deja încep a se adeveri. Doamne ajută !

  • admin2 says:

   Gând la gând cu bucurie.
   Exact aceasta am de gând să fac, cu voia lui Dumnezeu și mai ales pentru frații mei preoți care vor fi aruncați în același cuptor de foc al păgânismului sincretist antihristic ecumenist.
   Și frații judecători și avocați care mă sprijină vor nuanța lucrurile, ca lupta să fie frumoasă și egală, nu execuție papistășească inchizitorială și masonică în haine … ortodoxe.
   Pr. Ciprian

 2. Nicolae Radu says:

  Hristos către prigonitori:

  Cât am putut să vă iubesc,
  Dar iubirea voastră nu e,
  Şi în loc de-un gând ceresc,
  Voi îmi dăruiţi doar cuie.

  Într-adevăr, neîndoielnic, ascultarea faţă de „autoritatea bisericească” este ascultarea de satana. Cam de multişor ierarhii nu mai au autoritate, iar ei au devenit doar nişte organe prin care Hristos lucrează pentru săvârşirea Tainelor, atât. Dar nici Tainele nu le lucrează, măcar, aşa cum trebuie. Nu mai are rost să înşir toate cele 7 Sf. Taine şi să enumăr toate încălcările dogmelor şi a canoanelor. Botezul şi Mirungerea greşite sau nebotezul; Sf. Împărtăşanie idolatrizată şi ţinută în potire reci şi nu în inimi calde; Pocăinţa înţeleasă greşit, un fariseism general; Hirotonia prin simonie; Casatoriile mixte, etc.
  Hristos lucrează prin cei slabi, prin păcătoşi, ca să se slăvească puterea Lui.
  Biserica e cea care nu se trece peste hotarele puse de Hristos!

 3. MULTA SANATATE ,PARINTE STAICU , DUMNEZEU SA VA INTAREASCA IN LUPTA CEA DREAPTA SI SA SE INMULTEASCA CEI MARTURISITORI

 4. tudor says:

  Parinte Ciprian, astia fac propaganda mincinoasa prin ziare:
  http://www.bzb.ro/stire/raspopit-a107157
  Ce ar fi sa punem si prin ziare adevarul, impotriva minciunilor lor?

 5. tudor says:

  Atunci nu; multumiri pentru indrumare.
  Mergem mai departe pe rabdare, iertare si rugaciune.
  Cele bune, Tudor

 6. AUGUSTIN says:

  http://www.bzb.ro/stire/raspopit-a107157

  ”FINANTATI DE RETELELE INTERNATIONALE…” HAHAHAHAHAHAHAHAHA

  • admin2 says:

   E o vorbă: unde nu e (minte), nici Dumnezeu nu cere.
   Dacă aceștia sunt ”colaboratorii” ereticului Laurențiu, atunci Doamne-Ți mulțam de ”caterisirea” lor.
   Și ”Doamne, iartă-i, că nu știu ce fac!”

 7. Doina says:

  Dragoste si rugaciune pentru răufăcători, neștiutări, denigratori și prigănitori.
  Bunul Dumnezeu să-i miluiască pe toți pentru că dincolo este veșnicia și să ne ferească Dumnezeu și pe noi și pe vrășmașii noștrii de osânda veșnică.
  Să avem parte cu toți de mântuire!

  • admin2 says:

   Amin, stimată doamnă profesoară și soră în Hristos!
   Mâine vine părintele Sava. Urmează o nouă rundă antiecumenistă, mărturisitoare, demnă, frumoasă, cu binecuvântarea Maicii Domnului, cu rugăciune către Hristos să mai se trezească măcar 5 preoți din țara asta și UN ARHIEREU !

 8. Mihaela Duțu says:

  Mulțumim pentru tot sfatul bun și pentru faptul că ne puneți mereu în temă cu tot ce se întămplă legat de lupta contra ereziilor. Ne rugam unii pentru alții ca sa stăm in ADEVAR.
  Cu tot respectul.

 9. Bacosca Antoanela Iustina says:

  Doamne, ajuta! Sa se trezeasca cat mai multi. Azi am fost la parintele Pamvo si am mai stat nitel de vorba. Unde nu s-ar trezi mai multi preoti si mai multi mireni? Preotii nepomenitori trebuie sa fie joi la Radeni. Sa-mi ajute bunul Dumnezeu sa ajung si eu! Multumim, parinte Staicu, pentru ca marturisiti adevarul! Avem nevoie de preoti ortodocsi!

 10. Consuela Ortodoxa says:

  Pentru că nu mai e valabilă treaba cu „părinte”, zic aşa: Ciprian, dragă, îţi transmite Sfântul Nicolae: Arie, stai cuminte!

  • admin2 says:

   Cine zice, ăla e!

   • Claudiu says:

    Pentru ca in niciun caz nu te poti numi ortodoxa, consuela, iti zice Mantuitorul Iisus Hristos, consuela treci de-a stanga, habar n-ai ce inseamna Biserica! Va raportati la ziduri, ziduri o sa aveti!

   • Mihai says:

    Consuela drăguțo, TREZESTETE, stiu/știm că visezi frumos, arie sunt cei care te-au băgat la înaintare

  • Pamvo says:

   Unii cu numele, alţii cu faptele şi credinţa.

  • Martyrik Appeal says:

   Pentru ca nu mai e valabila treaba cu „omule”, zic asa:
   Consuela, reptile ca tine populeaza padurea lui Rebreanu si culmile lui Cioran. Esti crema hidratanta a dosurilor stapanilor tai. Deci, pune mana pe cartea de rugaciuni si nu-ti fa curaj unde sunt sanse sa-ti prinzi urechile, salbaticiune!
   Tu si cei de teapa ta ati vantut Biserica pe mancare si bautura, pe haine scumpe si pe masini, dar judecata voastra e aproape.
   Sfantul Ierarh Nicolae sa te judece, mormant varuit!

 11. Ileana says:

  Sa caute jurnalistii la Banceni, poate gasesc si acolo un peste mai mare care vorbeste aceeasi limba cu ai nostri. Sau la bulgari, daca e mai aproape.

 12. Un enorias says:

  Părinte, dumneavoastra îl numiți pe PS Andrei pseudo-episcop eretic și trădător al Bisericii. Dar va zic ceva: IPS Teodosie al Tomisului a comis fapte imorale și chiar penale, incompatibile cu statutul său, dar și în flagrantă contradicție cu învățăturile Lui Iisus, ale Sfinților Părinți și Apostoli, cu prevederile canonice și cele ale regulamentelor B.O.R.
  Preoții din Constanța știu și de următoarele:
  – A fost colaborator al Securității
  – Este primul înalt ierarh din istoria modernă a B.O.R. cercetat penal pentru luare de mită și complicitate la fals.
  – A devalizat ferma Nazarcea (350 ha de livadă și vie, grupuri sociale, locomotive și cale ferată etc);
  – În prezent, este anchetat în stare de control judiciar pentru primire de mită și pentru însușirea și deturnarea de fonduri europene (pentru terenurile necultivate de la Nazarcea);
  – Acuzat de cerere și primire de bani pentru atribuirea de parohii;
  – A fost complice la mutilarea arhitectonică a orașului Constanța, prin amplasarea unor așa-zise biserici, de fapt niste șandramale, niște grajduri, niște bojdeuci, incompatibile cu rangul de municipiu și cu statutul de oras turistic, unele dintre acestea neavând autorizații de construcție;
  – Acuzat de practicarea simoniei, cerând bani pentru hirotonia unor preoți;
  – Acuzat de relații de homosexualitate;
  – Acuzat de relații de pedofilie;
  – A vărsat Sf. Potir de Împărtășanie în altarul Catedralei din Medgidia, ceea ce reprezintă, d.p.d.v. canonic, un păcat de moarte;
  – A îndatorat Arhiepiscopia Tomisului, sediul acesteia ajungând să fie pus sub sechestru, datoria de 500.000 de euro către Stat fiind și în prezent achitată în rate;
  – A suspendat și a caterisit abuziv preoți;
  – Menține în funcții (consilieri) preoți ale căror fapte sunt imorale, penale, anticanonice și împotriva regulamentelor B.O.R.;
  – A contribuit la scindarea B.O.R., unii dintre preoții caterisiți fiind nevoiți să treacă și să slujească în cadrul altor organizații religioase ortodoxe (exemplu: Mitropolia Autonomă Creştin Ortodoxă după Vechiul Calendar, condusă de IPS Gherasim Bratu)
  În concluzie, de Teodosie ce ziceți? Vi se pare normal ceea ce face el?

  • admin2 says:

   Domnul să ne dea tuturor pocăință. Eu m-am raportat doar la un eretic așa cum mă învață Sfinții Părinți.

   • Mihai says:

    Un enoriași, bun dar voi constănțeni ce faceți?!, Bun hai că voi sunteți neștiutori și în letargie dar pr parohi și monahii și monahiile depe întreg cuprinsul Dobrogei ce fac?!, Și hai sa fim serioși, cazul Teodosie nu este singular, în erezie este toată ,,ierarhia ” b.o.r, bine ar fi să-și vina/revină în fire, dar slabe speranțe, trăim anii apocaliptici din plin și suntem muti surzi și orbi, și acus că doar o chestiune de timp ne mai desparte de dreapta judecată și ce răspuns vom da?!, Aici ar trebui sa ne înfricoșam cel mai tare, este valabil și pt tanti consuela care vorbește dar fără să conștientizeze ceea ce vorbeste

  • ovidiu says:

   Daca prietrele ar marturisi, atunci noi oamenii nu ne-am mai intelege .Eu personal il cunosc pe domnul teodosie din 1996,cand m-am intalnit cu el la manastirea SFANTUL NICOLAE -SITARUL, CARE APARTINE DE MANASTIREA CALDARUSANI ,SI DE ATUNCI SE VEDEA CA DORESTE SLAVA OAMENILOR ,SI NU A LUI DUMNEZEU CEL INTREIT SLAVIT!ovidiu pacatosul
   HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!

 13. AUGUSTIN says:

  ………….
  Si miroase-a oxid
  Până-n ceruri
  Şi la modă
  E muzica – za,
  În cătuşe
  Se pun adevăruri
  Şi-nvăţăm,
  Umiliţi, a tăcea.
  Românie,
  Cu oasele frânte,
  Românie,
  Cu oameni de terci,
  Surdomuţii
  Învaţă să cânte,
  Cultivăm
  Pe morminte ciuperci.
  Bal mascat,
  În dezordinea tristă,
  Într-o ţară, mai strâmtă ca ieri,
  Niciun semn
  Pozitiv nu există
  Şi femeile
  Nasc temniceri.
  Democratic
  Purtăm tirania,
  Ca pe-o haină
  La modă, prin târg,
  Struguri putrezi
  Acoperă via
  Şi oţetul
  Transpiră cu sârg.
  Dar mai mult
  Şi mai rău decât toate,
  Noi,
  Ca bieţi cerşetori importanţi,
  Mirosim
  A cătuşe-ncarnate,
  Mirosim
  A rugină de lanţ.

  (Adrian Păunescu)

 14. xyz says:

  Si despre episcopul Corneliu Barladeanu se pot spune multe. Cum de isi pastreaza functiile astfel de episcopi? Mai multe informatii puteti gasi pe pagina de facebook Opriti abuzurile episcopului Corneliu al Husilor.

 15. Ovidius says:

  Parinte ! Aveti noutati cu privire la sinedriul facut pentru pr.Claudiu Buză ?
  Au hotărât altceva ?

 16. Ileana says:

  @ un enorias

  Multe din cele pe care le insirati dumneavoastra cu privire la activitatea anticanonica IPS Teodosie nu sunt dovedite, din cate stiu. Iar faptul ca preotii caterisiti au plecat la alte factiuni schisamtice arata mai degraba ca acei preoti nu au avut discernamant. Nu ierarhul i-a impins in bratele lupilor. Chiar daca am inteles ca a avut scapari ecumeniste, a reusit sa fie discret si nu sa o faca chiar pe fata tragand si alti credinciosi dupa el. Din punctul asta de vedere a fost mult mai discret decat altii. Cred ca in lupta asta impotriva ecumenismului trebuie focusat asupra acestor abateri care constituie o tradare a Bisericii.

  • admin2 says:

   Nu suntem aici să judecăm pe nimeni, ci ne străduim să nu cădem din adevăr. Mie nu îmi e frică de alții, nici nu le judec căderile, ci mă tem de mine însumi, să nu cad, iar dacă deja am căzut, mă rog lui Dumnezeu să mă ia de chică și să mă scoată afară la liman. Căci fără harul lui Dumnezeu nu suntem nimic. Avem îngrădirea prin Evanghelie, Sfintele Canoane, hotărârile Sinoadelor ecumenice și toate dogmele Sfinților Părinți. În afara acestui GARD nu există mântuire!
   Pr. Ciprian.

 17. Ileana says:

  Aici puteti vedea cum da cu cadelnita pe la statuile catolice IPS Teodosie.

  https://www.youtube.com/watch?v=biGWsJiz4Vk&feature=youtu.be

  • admin2 says:

   Vai de el. Nici fum nu iese. Dar în cartea vieții fiecăruia se scriu toate faptele, vorbele și gândurile. Grijă mare!!!

 18. Marius Gogonea says:

  Au vrut vinzatorii de suflete, sa foloseasca caterisirea dumneavoastra parinte Ciprian, drept sperietoare pentru cei „neascultatori” dar si pentru cei inca supusi masinariei clericalismului materialist dirijat de masonerie. Ce smerenie sa mai ai ca episcop daca lucrarea ta nu incepe cu Adevarul Mantuitorului Hristos? Lucrarea pseudoeposcopilor BOR incepe cu adevarul propriu: stapanirea cu orice pret peste cei ce neconditionat sunt obliogati la ascultare, si incalecarea-asezarea prin aroganta deasupra Adevarului Revelat prin Sf Scriptura si prin lucrarea Sfintilor Parinti ai Bisericii. Au intors spatele dragilor nostri, Sfintii Parinti, carora Mantuitorul Hristos le-a daruit sa care in spate de-a lungul veacurilor Biserica. Dumnezeu sa ne lumineze sa ascultam mai mult de El decit de oameni! Va purtam in inima si in rugaciune intreaga familie parinte Ciprian!

 19. Ileana says:

  „Mai invocăm și harta lui Huntington, despre care am mai vorbit, unde acum 20 ani se trasa exact pe Munții Carpați linia de falie între civilizația vest-europeană catolico-protestantă și cea răsăriteană ortodoxă, respectiv „balcanico-islamică”. Rezulta că Transilvania e privită ca aparținând de facto sferei civilizaționale occidentale; fostul Regat rămânea însă, iremediabil, în sfera sud-estică, balcanic-ortodoxă, fiind condamnat a priori să fie „coridorul sanitar” al Europei.”

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/A-cui-securitate-o-ameninta-autostrada-trans-carpatica-140147

  Tocmai aceasta preconceptie periculoasa cum ca n-ar apartine sferei Ortdoxe Ardealul si Banatul trebuia sfaramata de catre Biserica. Teoriile iredentiste insistau pe un „fapt” de altfel fals cum ca romanii nu ar avea continuitate in Ardeal, iar in zilele noastre, pentru a revendica iarasi aceste teritorii romanesti, se invoca faptul ca aceste provincii nu sunt de facto ortodoxe. Ii ramanea Institutiei Bisericii sa contrazica acest neadevar. Din pacate, lepandadu-se de Ortodoxie, prin acceptarea unor compromisuri inadmisibile, ai nostri macina la moara vrajmasului. E de inteles ca grecii nu se confrunta cu asa ceva si au timp berechet sa rumege greselile comise la sinod. Perspectiva care ar putea duce le dezintegrarea noastra statala le este straina si nu sunt deloc cei mai buni sfetnici. Si, daca se vede de la o posta dezbinarea dintre noi, sa nu ne miram ca un „copil minune” primeste de la taticul lui harta Moldovei mari. Si nici nu mira pe nimeni, pentru ca ani de-a randul ziarul lui Basescu, EVZ, titra titluri precum Putin, derbedeul planetei, si cerea efectiv sa fie cotropita tara de apostati. Acum cu sinodul, cei care nu stiu ca credinciosii traiesc intr-o crunta dezinformare, intretinuta tocmai de cei care ar fi trebuit sa le trezeasca constiitele, sa nu se cruceasca tardiv daca o sa incerce ne felieze stapanii lumii acesteia, Doamne fereste, ca pe un pepene, care a mirosit dintotdeauna mult prea imbietor ca sa fie lasat in pace.

  • admin2 says:

   Mânia lui Dumnezeu este asupra noastră, pe bună dreptate, și noi, ca niște copii, încă ne certăm pentru… jucării. Doamne, dă-ne minte și smerenie!

 20. Andrei Grosu says:

  Sa ne traiti parinte, noi va sustinem pana la capat. Cat despre episcopi, e rusine pentru Biserica si pentru tara. Eu am inceput sa compar episcopii cu politicienii, mare diferenta nu mai e. Sa ii ierte Dumnezeu.

 21. Florina says:

  @Consuela Ortodox De când îți spune tie SF.Ierarh Nicolae ce să-i spui Pr.Ciprian???? Arie e tocmai „episcopul”apostat care l-a „caterisit”.Nu mă stresez că această caterisire e egală cu zero.

  • admin2 says:

   Sâmbătă, 21 ianuarie 2017, în timp ce ne servea masa ca un părinte drag (impresionant, câtă dragoste are omul acesta), mi-a spus personal vlădica Longhin de la Bănceni (în prezența a peste 10 martori, precum și a părintelui Sava Lavriotul): ”Părinte Ciprian, acum ești mai preot ca niciodată; să le spui așa celor care te acuză: eu nu sunt caterisit, ci voi, care ziceți că sunt, voi sunteți cei caterisiți de Duhul Sfânt.” Așa că pentru mine ”problema” aceasta a ieșit din minte, ca și cum nu a existat. Rugăciune, smerenie, datorie, mărturisire. Iar restul, mila Domnului !
   Cu binecuvântare, pr. Ciprian.

 22. Florina says:

  Vrednic și Marturisitor a lui Hristos este și Pr.Claudiu!!!

 23. Nicolae Radu says:

  Părinte, până apare sinaxa filmată pe net, puteţi să mai repetaţi încă odată despre cum lucrează Sfinta Împărtăşanie acum, în biserici? Mă refer la exemplul cu focul. Şi vreau să îmi spuneţi şi din ce carte este. Vă mulţumesc! 🙂

  • admin2 says:

   Uitați-vă pe video-ul despre Taine, cu Gheron Sava, pe care l-am postat pe site (filmări făcute pe 11 ianuarie 2017) și acolo este clar răspunsul. Pentru alte detalii, voi reveni.
   Deocamdată, apropo de foc – acesta are atât calitatea de a lumina și încălzi, dar și cea de a arde (la fel este și cu harul, cu diferența că harul este necreat, desigur). A ne împărtăși la ecumeniști înseamnă a băga mâna în foc, adică a ne împărtăși spre osândă. Hristos este prezent în Tainele săvârșite de ei – până la condamnarea lor sinodală (care va fi în curând), însă ei se împărtășesc, asemenea lui Iuda, spre osândă. Căci și despre Iuda s-a zis la Cina cea de Taină, după ce Hristos l-a împărtășit, că ”de îndată a intrat satana în el.” Cumplit lucru!
   Doamne, apără-ne și învrednicește-ne a ne împărtăși cu Tine spre sfințire, spre împodobirea sufletului nostru cu toate darurile Tale cerești și spre viața veșnică.

 24. iuliabur says:

  Patriarhul întemniţat al Ierusalimului, Irineu: „Biserica ecumenistă nu este vie, ci moartă, căci minciuna ucide în sine tot adevărul”
  La 20 iunie 2015, Patriarhul legitim al Ierusalimului, Irineu I, fiind în stare de arest în Ierusalim s-a adresat către „toată pleroma dreptslăvitoare a Ortodoxiei Universale” cu o Epistolă prin care a condamnat ecumenismul ca erezie, iar Sinodul Pan-ortodox planificat pentru anul 2016 l-a declarat „lipsit de har şi scârbos în faţa lui Dumnezeu”.

  http://lumea-ortodoxa.ro/patriarhul-intemintat-al-ierusalimului-irineu-biserica-ecumenista-nu-este-vie-ci-moarta-caci-minciuna-ucide-in-sine-tot-adevarul/

 25. Martyrik Appeal says:

  Binecuvantati!
  Parinte, totul e in regula??

  • admin2 says:

   Foarte. Este minunat. De abia am ajuns acasă, de aceasta încă nu scrisesem nimic. Voi scrie azi un articol despre cele întâmplate. Mulțumim de rugăciuni.
   Cu recunoștință, pr. Ciprian.

 26. Nicolae Radu says:

  Părinte Ciprian, nu ştiţi când apare filmarea conferinţei de la Rădeni?

  • admin2 says:

   Doamne ajută. Am ajuns acasă, după o ”misiune de luptă” cu Gheron Sava. Voi face astăzi un articol referitor la ce se întâmplat în Moldova și în Ucraina, unde am fost împreună. Referitor la sinaxa de la Rădeni, cei care s-au ocupat de filmare au fost coordonați de organizatorii locali ai întâlnirii, adică în primul rând părintele Pamvo și teologul Mihai Silviu Chirilă. Probabil că va apare toată filmarea – au fost peste 3 ore – cât de curând.
   Iertați.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 27. Varu" lu' Florin says:

  Doamne ajuta Parinte.
  Daca tot s-a dat „dezlegare” la caterisit preoti, la dat afara din manastiri monahi si monahii, bine ar fi sa actualizam si sa vedem cat mai des frontul de lupta antiecumenista din Romania. Lumea trebuie sa-si cunosca eroii.
  Harta parintilor nepomenitori ai arhiereilor eretici semnatari la sinodul talharesc din Creta 2016
  https://s24.postimg.org/5j859ruc5/4e_HUSYp.jpg

  • admin2 says:

   Mai sunt mulți alții, dar nu știu dacă îi știți. Merită pomenit părintele Ioan Miron de la Turdaș (județul Alba) și ieromonahul Serafim Raicea (Petru Vodă). De asemenea, este un părinte Andrei din Teleorman, părintele Nicolae din Timișoara, părintele Acachie din Munții Vrancei, părintele Emanuel din Satu Mare, părintele Cosmin din Beiuș etc.

  • admin2 says:

   Câteva păreri referitoare la articolul de pe site astradrom, apărut azi, aflat la adresa:
   http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/01/o-invitatie-la-discernamant-si-buna.html
   1. Este foarte bună invitația la discernământ; ecumeniștii vor să ne dezbine pe criterii de evlavie personală; unii antiecumeniști vor să interzică evlavia personală. Cred că cu discernământ ar fi ca în centrul vieții noastre să fie Hristos. Parcă am uitat de El și că nu este ușor să ne mântuim, mai ales dacă în inimă tronează lașitatea.
   2. Acolo unde slujesc ierarhii români semnatari în Creta este un duh drăcesc, de care se împărtășesc cei prezenți. De ce? Pentru că acei ”ierarhi” au fost caterisiți deja de Duhul Sfânt prin semnătura pusă pe erezii. Chiar dacă și-ar retrage-o, ei știu că nu mai pot fi ierarhi în veci, conform Sfintelor Canoane, ca niște trădători ai Ortodoxiei. Așa că merg din rău în mai rău, se îndrăcesc din ce în ce mai mult. Argumente în acest sens: deschideți ochii la ce se întâmplă!
   3. Mergeți la ”biserică” doar pentru a spune ”nevrednic”, a împărți materiale antiecumeniste, a face misiune, desigur într-un duh pașnic, fără invective. Nu luați de la ecumeniști sau de la ortodocșii lași anafură, aghiazmă și binecuvântare. Nu pentru că nu ar mai fi har în lucrarea lor, ci pentru că tot ce oferă ei se primește spre osândă, datorită căderii în duh, în erezie.
   4. În curând va fi anatematizat ecumenismul și Creta, așa că ce s-o mai lungim; căutați preoți curați, care au spus NU ereziei deja. Nu vă mai amăgiți, că vă pierdeți mântuirea. O categorie care nu se mântuiește sunt ”fricoșii”, conform Sfintei Scripturi.
   5. Articolul acesta – ca să citez pe o doamnă din Oradea – este ”mâna lungă a preoților care nu vor să întrerupă pomenirea” și se ascund în spatele unor jumătăți de adevăr.
   Dacă principiul nostru de viață creștină ortodoxă este AMÂNAREA, vă dați seama ce ne va spune Hristos la Judecată?
   Doamne, dă-ne minte, că inima parcă e de piatră!
   Ioan Selejan, mitropolitul ecumenist al Banatului, a spus public că hotărârile din Creta au fost o ”soluție amiabilă”. Dacă asta este ”buna înțelegere” recomandată, eu vă spun că miroase de la poștă a … ecumenism cu fustiță și codițe! Adică tot un drac, dar… mai alb!
   Cu respect și cu dor de unitate în Adevărul lui Hristos, pr. Ciprian

  • admin2 says:

   Vă rog să updatați … harta cu numele oferite.

 28. Varu" lu' Florin says:

  Nu ma asteptam sa fie atat de multi. Ar trebui sa avem cat mai multe inregistrari audio video cu toti marturisitorii credintei ortodoxe. Daca nu ne grabim o s-ai gasim cat de curand in puscarie.Sa nu uitam de profetia Parintelui Iustin facuta (cu 5 zile) inaintea mortii(16 iunie2013) : „…12 luni de libertate si vine urgia” si in alta imprejurare: „Vor veni vremurile când veţi fi vânduţi de ciobani, de păstorii voştri! Vor vedea păstorii cum vă sfâşie în ocol fiara sălbatică şi nu vor veni să vă apere. Să ştiţi că sunt vremurile acestea apocaliptice pe care le întâlnim şi vor fi vremuri grele”. Asa cum a spus parintele dupa un an, la Strasbourg, intre 25,29 iunie 2014, se semneaza un Super-Memorandum, privitor la colaborarea politică, administrativă și religioasă dintre Uniunea Europeană, pe de o parte, și Guvernul Greciei, Biserica de la «Istanbul» (Constantinopol), Bisericile Ortodoxe, «Biserica» Romano-Catolică, Guvernul Rusiei și Guvernul Republicii Cipru.
  http://www.cuvantul-liber.ro/news/90524/61/UN-PACT-ODIOS-CARE-NE-PREGaTE-TE-DEZASTRUL-FINAL-SUPER-MEMORANDUMUL-NOUA-SUPER-RELIGIE-MASONICa-MONDIALa-i-BISERICA-iN-PERIOADA-2016-2020

 29. florentina says:

  Dati-ne o idee cum sa abordam pe preotul paroh ca sa nu o ia ca pe un atac personal… e grea lupta..nu m-am asteptat…nu m-am asteptat sa prin vremurile astea apocaliptice sau mai bine zis vremuri de prigoana…..99% sunt comozi…sau le e frica. rUGACIUNE E COLACUL DE SALVARE DAR TREBUIE SA STIM CE SI CUM SA VB…DATI-NE UN SFAT….DOAMNE AJUTA! MULTUMESC ANTICIPAT!

  • admin2 says:

   Ne întărim cu rugăciunea și vorbim frumos cu preotul paroh. Nu răspundem la mișto-ul lui (dacă e cazul) și îl întrebăm frumos în final, dacă vedem ca e tare reticent: ”Părinte, mă iertați, eu pentru botez plătesc, pentru Liturghie plătesc, pentru cununie plătesc, pentru sfeștanie plătesc, pentru orice serviciu plătesc; ce anume faceți sfinția voastră gratis pentru mântuirea mea? Cum vă asumați misiunea mântuirii mele? Am dreptul să vă întreb frumos și aveți obligația să îmi răspundeți, cu respectul cuvenit, căci sunteți preotul meu paroh, răspunzător de mântuirea mea.” Și vă uitați în ochii lui, zâmbiți cu indulgență, să nu o ia ca pe un afront și… Doamne ajută la rezultate bune.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 30. florentina says:

  E o idee buna daca -i zicem preotului sa intrerupa pomenirea ? sau sa-i dam doar brosura cu Sinodul dracesc? cum e mai bine?

  • admin2 says:

   Și, și. Cât mai multă misiune. Aș recomanda următorii pași:
   1. Vorbiți cu preotul, dându-i materiale de citit. Sunt mulți preoți care habar nu au de trădarea cretană. Sau altora nici nu le pasă, fiind axați pe alte ”direcții.”
   2. Trebuie împărțite materiale prietenilor, cunoscuților și apoi credincioșilor din parohie (chiar duminica după slujbă, desigur undeva la ușă sau afară), cu condiția ca această misiune să fie făcută frumos, demn, cu pace. Cine nu vrea să primească, nu insistăm. Dar înainte de a pleca ”la luptă” vă întăriți cu rugăciunea, mai ales cu Paraclisul Maicii Domnului. Cel mai mult conving nu materiale, ci atitudinea măsurată, calmă și tonul lipsit de tulburare a celui aflat ”în misiune.”
   3. Dacă preotul este laș, se face ”că plouă”, zice că nu e treaba noastră, se opune sau începe să arunce cu acuze în predică la adresa antiecumeniștilor, se trece la faza în care spunem ”nevrednic este”, când auzim numele ierarhului apostat. Nu strigăm, dar zicem hotărât.
   După ce se trece de aceste trei faze mai vorbim, de la caz la caz.
   Doamne ajută!
   Pr. Ciprian

 31. Adrian says:

  Nu ați fost caterisit doar masonii cred asta… Dumnezeu să vă ajute și să vă întărească în continuare că sa ne ajutați și pe noi …Inca lumea e confuza dar Dumnezeu are Oamenii Lui care luptă pentru Ortodoxie Credința cea Adevărată!

 32. Adrian says:

  O arma puternica e și Psaltirea Maicii Domnului. Tot o catisma pe zi e recomandat din această carte?

  • admin2 says:

   Am auzit păreri pro și contra despre această Psaltire. Probabil că cel mai bine ar fi de rămas la Psaltirea din Vechiul Testament, iar Maicii Domnului ne rugăm citind un Paraclis sau un Acatist.

 33. Adrian says:

  Știți cumva Mănăstirea Banceni are sait ? ne ar placea sa știm că are .