Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Foarte important! Varianta audio a Conferinței lui Gheron Sava la Schitul Rădeni (19 ianuarie 2017)

Am primit de la fratele Dinu din Râmnicu Sărat, căruia îi mulțumim pentru întreaga lui activitate misionară ortodoxă, un link cu Conferința de la Rădeni de săptămâna trecută. Fiind un fișier de 160 MB, este greu de pus linkul direct pe site, așa că vă ofer celor doritori a descărca în calculator direct linkul de pe wetransfer. Probabil este valabil numai câteva zile, așa că cei doritori să nu amâne.

https://we.tl/0lvKBWzLLV

Fratelui Dinu îi dorim sănătate, discernământ, smerenie și multă dragoste în Hristos. Iar tuturor ortodocșilor, asemenea! Iar ecumeniștilor le dorim să redevină ortodocși!
Doamne ajută !

18 Responses to Foarte important! Varianta audio a Conferinței lui Gheron Sava la Schitul Rădeni (19 ianuarie 2017)

 1. alexandru says:

  Doamne ajuta!
  Aveti idee cu ce anume nu este de acord pr. Longhin din filmarile conferintei de la Radeni ca sa intelegem de ce nu se urca pe internet acele filmari?

 2. Anisoara says:

  https://www.youtube.com/watch?v=VlKBuE10seI
  aici se afla inregistrarea audio. Ceea ce a-ti publicat nu functioneaza! DOAMNE AJUTA!

 3. Anisoara says:

  nu a functionat la mine, am mai insistat si am descarcat conferinta. Multumim Parinte

 4. Andrei Grosu says:

  Doamne ajuta parinte, ii multumesc si eu fratelui Dinu pentru lucrarea sa de a ne informa. Conferinta a aparut intretimp si pe youtube (audio):
  https://www.youtube.com/watch?v=VlKBuE10seI&feature=youtu.be

 5. Mihai says:

  Sa intrați și pe site-ul ,,milostivei” și ,,binefacatoarei” fundatii ,, omenia”, sa vedeți ce gașca sa format acolo, ce ramificații, ce spălări de bani, de către cine sunt sponsorizați, și să vedeți cine este președinte onorific, masoni din diverse loje, efectiv te crucești ce vezi

 6. Roman says:

  Doamne ajuta !Parinte ,cineva se foloseste de numele d-vstra ,mai bine spus de IP-ul dumneavoastra si se semneaza ,,Ioan si un crestin”,avand un comportament deviat pe blogul lui Saccsiv ,dand publlic nr. de telefon al lui Saccsiv ,precum si a altor preoti nepomenitori de eretici din Romania,laudandu-se chiar ca la el ar fi filmarile de la ,,Sinaxa de la Radeni ”la care a-ti participat si d-vstra si alte debileli.Poate ar trebui sa interveniti la Vasile alias Saccsiv sa lamuriti problema cu acel descreierat ca s-a ramas ,,ca-n tren”,plus ca eu nu pot sa cred ca sunteti dumneavoastra!Iertati-ma!

  • admin2 says:

   Nici măcar nu intru să citesc site-ul saccsiv. Acesta este răspunsul meu.
   Vreți să știți ce gândesc referitor la anumite probleme, apelați la acest site.
   Pr. Ciprian

 7. Dr.Gabriela Naghi says:

  Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra
  Domnul sa va rasplateasca jertfa si sa va umbreasca cu harul,bucuria si dragostea Sa nesfarsita,in veci,Amin
  Mai pot savarsi in biserica ,o pomenire a celor adormiti,sau deja trebuie sa fac ultima spovedanie inainte de a pleca in cautarea altui Parinte Duhovnic?
  „Unde sunt preoţii noştri cei citiţi şi curaţi cu inima? Ca muştele fug şi se îmbrâncesc în sfântul altar. Unul pentru slava, altul pentru bani, al treilea ca să-şi ascundă pornirile. Unde au învăţat să păstorească? Când au trăit în nevoinţă? S-au facut toţi neguţători de Hristos şi şarlatani.Nu ştiu, fraţii mei… însă preotul nu-i oricine. Trebuie sa fie încercat duhovniceşte…. Intru toate să fie pildă. Să-şi biruiasca patimile. Departe de bani! Păcatul să-l înfricoşeze. De virtuţi sa se îngrijească zi şi noapte. Să urce treaptă cu treaptă, să nu se oprească. Să nu se măsoare pe el însuşi privind la cei din jur, ci la Dumnezeu Insuşi. Datoria lui nu-i doar să-i ţină pe creştini în biserică. Trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă ca aceştia să sporească duhovniceşte. Să-i pregătească şi să li-L aducă între ei pe Hristos, prin lucrarea Duhului Sfânt. Nici mai mult, nici mai puţin: trebuie să poarte grijă să se facă toţi dumnezei, să se desfete de fericirea dumnezeiască. Câţi din preoţii noştri fac acestea? Şi totuşi, spre aceasta a venit Fiul lui Dumnezeu: spre a-i ridica pe oameni din stricăciune şi spre a-i indumnezei. Greu vă pare cuvântul… însă aşa este, fraţii mei! Şi preotul este împreuna lucrător la această mare lucrare. Cea mai de seamă, căci se îngrijeşte de lucrul cel mai de seamă – îndumnezeirea omului. Şi cea mai anevoie, căci se luptă cu patimile omului şi cu diavolii. Din fericire însă, Sfântul Duh este necontenit de faţă, întărindu-l pe preot şi, în cele din urmă, făcându-l în stare să fie pe măsura lucrării la care este chemat……Cu toate acestea, preoţia nu încetează a fi o slujire mare şi greu de purtat!
  Atunci, de ce te temi, Grigorie?

  De războiul nostru. De vrăjmaşii ce-s înăuntrul Bisericii, pe care nu-i vezi. Ce par prieteni şi ortodocşi, însă sfâşie Biserica, batjocoresc şi schimbă învăţătura ei.”
  Stelianos Papadopoulos,“VULTURUL RANIT – Viata Sfantului Grigorie Teologul”, Editura Bizantina, Bucuresti, 2002

  „Doamne, Iisuse Hristoase, miluieşte-mă pe mine, înşelata! Doamne, nu în­gădui vrăjmaşilor să batjocorească până în sfârşit zidirea Ta, pe care Tu ai răscumpărat-o cu Cinstit Sângele Tău!”AMIN
  Sfântul Ambrozie de la Optina, Învăţături duhovniceşti, Editura Sophia, 2010

  • admin2 says:

   Acum, la ora 18, începem privegherea în cinstea Sfântului Grigorie Teologul. Slavă Ție, Doamne !
   Mi-a spus părintele Sava că atunci când a murit, Sfântul Grigorie era în pustie, singur, părăsit de toți. De abia s-au găsit câțiva oameni să îl îngroape. Așa că avem nevoie de un asemenea ocrotitor !

 8. marinela says:

  Parinte drag,va rog sa dati o dezmintire in ceea ce priveste acele comentarii desantate trimise de un anume Ioan sau Crestinul ,ca foloseste mai multe nick-name-uri acest individ,folosind ip-ul sfintiei voastre,fiind un cunoscator intr-ale informaticii,probabil.Eu am lasat un comentariu pe saccsiv, in apararea sfintiei voastre,pt ca mi s-a parut de datoria mea s-o fac,atita timp cit v-am cunoscut personal si mi-am dat seama ce fel de om sinteti-UN MARTURISITOR si cu asta am spus tot.Multi deja,incep sa creada ca ati fi sfintia voastra acea persoana,atita timp cit nu dati o dezmintire in privinta asta.Stiu ca nu mai intrati pe acest blog,dar faceti o derogare de data asta ,pt ca e necesar,ca sa nu se sminteasca atitia cititori si marturisitori,care au o anumita stima si pretuire pt dvs.Va rog sa ma iertati si rugati-va pt mine pacatoasa!Doamne ajuta si pocainta spre mintuire!

  • admin2 says:

   Nu intru pe site saccsiv, nu comentez acolo.
   În rest, treaba fiecăruia ce citește și ce spune.
   Dacă aveți nevoie de tulburare, citiți saccsiv. Dacă vreți pace, renunțați la acel site. Nu comentatorii sunt de vină, ci administratorul care vrea să mă jignească cum îi place. Domnul să îl miluiască!
   Pr. Ciprian

 9. Cristina says:

  in inregistrarea de pe youtube la min 9:30 Fr. Serafim vorbeste despre ecumenism si „teologii/ierarhii nostri” … le-a mers vestea si peste ocean
  https://www.youtube.com/watch?v=ihXtHezsIh0

 10. Dr.Gabriela Naghi says:

  Blagosloviti si iertati ,Sfintia Voastra!
  Domnul nostru Iisus Hristos sa va daruiasca Dvs.,Parintelui Sava Lavriotul si tuturor clericilor,si intregului cin monahal prezent la Sinaxa eliberarii noastre,[din anchiloza duhovniceasca in care ne gaseam],ani multi de pastorire indelungata,ptr,a ajuta crestinii ortodocsi sa urce in corabia mantuirii, marturisind si propovaduind Cuvantul intrupat.
  „Trebuie sa iubesti cu un zel extrem ceea ce apartine Bisericii si sa te agati cu putere de traditia adevarului”, predica el (Impotriva Ereziilor III, 14, 4),…asteptand darul preaînalt al milei, pe care Duhul Sfânt il acorda Crestinului în trupul viu al Bisericii. Numai în aceasta din urma ne putem potoli setea cu apa limpede care curge de partea strapunsa a lui Hristos, pentru a primi în ea viata vesnica. Toate celelalte doctrine nu sunt decât „cisterne sparte” (cf. Ieremia 2 :13)[Sf.sfintit Mc.Irineu de Lyon]
  Cu bucurie si lacrimi in ochi,am urmarit Sinaxa,dand Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  ” „Slava Tie, Hristoase, Celui ce pururea îngaduiesti”[Sf.Ierarh Calinic Patriarhul Constantinopolului]AMIN