Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Vești bune despre Sinaxa panortodoxă și … o atitudine


Slavă lui Dumnezeu pentru toate și mulțumim tuturor fraților ortodocși pentru împreuna-rugăciune!

După conferința lui Gheron Sava la Rădeni (a cărei filmare a fost deja postată, iar mai sus sunt link-urile ei) am plecat împreună în Moldova și în Ucraina. Am cunoscut oameni minunați. Am stat la masă cu episcopul Petru de Ungheni, care, cu toate că unii preoți au întrerupt pomenirea sa (căci îl pomenește încă pe patriarhul Kirill), nu a pornit prigoană contra lor, ci încearcă să ajungă la un numitor comun, el însuși fiind un antiecumenist convins, care s-a ridicat în Sinodul Rusiei contra acestei panerezii, dar a fost ”pus la punct.” Acum nădăjduiește să poată face echipă cu alți episcopi în lupta contra ereziei.

Am fost la mănăstirea Răciula, unde părintele Sava a ținut trei conferințe succesive: pentru mireni, pentru maici și pentru părinții care au întrerupt pomenirea. Minunat om este părintele Pafnutie, duhovnicul acestei mănăstiri, care ne-a spus că ”Dumnezeu ne va ține pe mâini oriunde vom merge.” Și exact așa a fost!


L-am cunoscut pe vlădica Longhin, care m-a uimit cu dragostea lui nețărmurită. Este un om smerit, dar hotărât, plin de iubire, dar și atent la orice abatere de credință, pe care o condamnă. Mi-a spus că acum, după simulacrul de proces de care am avut parte, sunt mai preot al lui Hristos ca niciodată și că oricui îmi vorbește despre ”caterisire” să îi spun: ”eu nu sunt caterisit, sunt caterisiți cei care afirmă despre mine aceasta.”

Cu emoție sfântă am stat alături de ierarhul Longhin, împreună cu care ne-am împărtășit amândoi (părintele Sava și eu) din același Potir, la Sfânta Liturghie de sâmbătă 21 ianuarie 2017.
Gheron Sava mi-a dat binecuvântarea să anunț că Sinaxa panortodoxă antiecumenistă, clericală și laică, este în pregătire intensă. Vor participa ierarhi, preoți, monahi și mireni din: România, Grecia, Georgia, Serbia, Bulgaria, Moldova, Rusia, Ucraina, Elveția, Germania, Anglia, America, Australia, Creta, Cipru etc. Sunt așteptate cam 3.000 de persoane. Organizarea și-o asumă părinții athoniți care au oprit pomenirea patriarhului eretic Bartolomeu. Resursele financiare necesare există deja. Sinaxa nu va fi în Grecia, ci în altă țară. Urmează să anunțe oficial părinții athoniți, din timp, data și locul desfășurării ei.
Scopul ei va fi triplu:
1. Condamnarea Sinodului din Creta ca fiind eretic și tâlhăresc.
2. Condamnarea și anatematizarea panereziei ecumenismului.
3. Întreruperea generală a pomenirii de către participanți a episcopilor ecumeniști și nădejdea în întoarcerea lor la Ortodoxie.
Aș vrea să subliniez aici și faptul că nu mă definesc ca un ”nepomenitor.” Nu știu cine a inventat diferența asta, însă eu spun despre mine că nădăjduiesc să fiu mereu un slujitor al lui Hristos. O definire a cuiva cu un ”nu” în față este tragică. Nu sunt decât împotriva diavolului, dar ceea ce vreau să mă definească este iubirea față de Hristos, adică un DA spus Lui. Acest deziderat se poate înfăptui, desigur, numai cu sprijinul celor care se roagă pentru fiecare dintre noi.
Voi reveni cu detalii la momentul potrivit, nădăjduind ca cei care ducem lupta de mărturisire curată a Ortodoxiei să fim uniți, smeriți și împreună-rugători, așteptând cu răbdare întoarcerea cât mai multor frați preoți la mărturisirea Ortodoxiei. În timp ce scriam am primit mesaj despre încă un preot român care vrea să întrerupă pomenirea. Îi rugăm pe ierarhii români să se ridice împotriva ecumenismului, căci scopul nostru nu este îndepărtarea noastră de ei, ci trezirea-conștientizarea lor, căci erezia îi aruncă în afara Bisericii. Ierarhii trebuie să fie în fruntea luptei cu erezia. Noi rămânem în Biserică, suntem pro-Ortodoxie, ca să zic așa. Domnul să ne lumineze pe toți!
Atitudinea de care vorbeam în titlu se referă la faptul că mi s-a adus la cunoștință că sunt anumite persoane care vorbesc în numele meu sau ceva de genul, pe site-ul saccsiv sau pe aiurea. Nu citesc și nu comentez pe acest site, nu am nici o legătură cu comentatori de genul celor care împrăștie venin. Eu îmi văd de treaba mea și nădăjduiesc ca fiecare să se ocupe de propria persoană. Ceea ce gândesc și vreau să afirm public o fac prin intermediul acestui site, cu ajutorul lui Dumnezeu.

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

67 Responses to Vești bune despre Sinaxa panortodoxă și … o atitudine

 1. Mihaela Duțu says:

  De mare folos sufletesc aceste sinaxe, de mare folos. Pe toți cei care luptă în aceste vremuri de apostazie să rămană în adevarul ortodoxiei, Dumnezeu să îi apere și să îi acopere oriunde se vor afla. Mulțumim tuturor care poartă lumina adevarului în lume.

 2. Parascheva says:

  Doamne ajuta !
  Ps.122
  1. Către Tine, Cel ce locuieşti în cer, am ridicat ochii mei.
  2. Iată, precum sunt ochii robilor la mâinile stăpânilor lor, precum sunt ochii slujnicei la mâinile stăpânei sale, aşa sunt ochii noştri către Domnul Dumnezeul nostru, până ce Se va milostivi spre noi.
  3. Miluieşte-ne pe noi, Doamne, miluieşte-ne pe noi, că mult ne-am săturat de defăimare,
  4. Că prea mult s-a săturat sufletul nostru de ocara celor îndestulaţi şi de defăimarea celor mândri.

 3. MARIA GHEORGHE says:

  Asa sa va jute DUMNEZEU,amin!

 4. cp says:

  Parinte drag si luptator pentru dreapta credinta,sunteti biruitor si aici in vremelnicie si dincolo in vesnicie.Stim ,va vine greu dar veti lua cununa muceniciei pe care, doar cu truda o obtinem.E multa „liniste”in episcopii si arhiepiscopii! Nimeni nu scoate un sunet,o parere,ba mai mult,avem preoti care nu stiu cu adevarat, ce se intampla .Iar cei informati ,sunt nepasatori,indiferenti si comozi.Nu este judecata,ci constatare.Mirenii in marea lor majoritate sunt si mai nestiutori ,iar cu cei cu care am vb,spun acelasi lucru:”sa ne vedem de propriile pacate”.La asa pastori,asa turma! Sa va intareasca Bunul Dumnezeu in mila Lui mare,daruindu-va pace in suflet si sanatate sa puteti birui.Doamne ajuta!

 5. Ovidiu says:

  Doamne ajuta părinte Ciprian !

  As vrea sa va mărturisesc convingerea mea ca sinaxa de la Bănceni va rămâne ca o mărturie vie până la sfârşitul veacurilor.
  Câtă diferenţă face prezenţa unui ierarh mărturisitor !!! Sigur că şi părinţii preoţi şi noi smeriţii mirenii formăm Biserica – Trup al Lui Hristos, dar atunci când supraveghetorul (episcopul) este în fruntea mărturisirii curajul e mai mare, nădejdea e mai bună.
  Tot aşa diferenţă, dar în sensul rău, o fac ierarhii căzuţi din dreapta mărturisire !! Cât rău produc, ce mare gol lasă în căderea lor, şi câte suflete trag cu ei … ! Domnul să-i întoarcă ! Domnul să ne mântuie pe toţi, căci nu are pe nimeni de pierdut !!!
  Mulţumim pentru jertfa care o faceţi ! Ştim că pentru Domnul o faceţi dar noi care „beneficiem” de roadele mărturisirii sfinţiei voastre dimpreună cu fraţii ceilalţi, întărindu-ne încredinţă, suntem datori să vă mulţumim în numele Domnului !
  Bine zicea părintele Sava că noi nu ştim când va avea loc un sinod mărturisitor care să anatemizeze ecumenismul. Nu ştim dacă îl vom prinde şi daca va fi vreodată ! Dimpotrivă, trăiesc cu convingerea ca un alt „sinod” -pan-eretic va avea loc în curând pentru că aşa cum noi ne întărim în credinţă şi deschidem ochii în faţa ecumenimului, tot aşa ecumeniştii vor strânge rândurile şi se vor uni între ei. Cu sprijinul duhului lui Iuda Iscarioteanul.
  Noi trebuie să ştim care e drumul, să ascultăm de Păstorul Cel Bun şi de slujile Sale cele bune şi ascultătoare care ne duc la El.
  Măicuţa Domnului şi toţi sfinţii să mijlocească pentru toţi păstorii mărturisitori şi pentru noi păcătoşii ! Amin.

 6. Ion says:

  Sa va dea Dumnezeu putere si sanatate! Vorba dvs. buna este un exemplu si pentru noi.

  • admin2 says:

   Mulțumesc. Nădăjduiesc și mă rog că nu sunteți ”Ionul” negativ atât de ”publicat” în ultima vreme de bietul saccsiv, probabil din lipsă de audiență ortodoxă.

   • Ion says:

    Nici o legatura.

   • Pąʍvo says:

    Va faultati reciproc, si nu e bine. Domnul sa va impace !

    • admin2 says:

     Eu am și iertat, am și uitat!

    • Roman says:

     Asa e ,aceste rautati duc la rautati si mai mari !!Trebuie stinse .Acest an abia a inceput ,iar destrabalarile cretane se vor intensifica mult mai tare in Biserica si trebuie sa se faca o unitate bazata pe adevar si sustinere a unuia cu altul ,intre aceasta micro rezistenta si nu dezbinarea de care va profita vicleanul.Doamne ajuta!.

   • Dorin says:

    Părinte Ciprian, remarca referitoare la saccsiv nu e potrivită. Cel puţin nu vădeşte un duh împăciuitor şi smerit.
    Cu iertare!

 7. Ileana says:

  Asa sa Va ajute Dumnezeu!

  • admin2 says:

   Pe noi toți!

   • Ileana says:

    Aveti dreptate, Parinte. Mie imi era sincer teama ca nu vor reusi cei dornici de marturisire sa se faca auziti, inainte sa incerce falanga ecumenista sa treaca la noi dezinformari si noi invinuiri de schisma. Ca locului nu cred ca stau slujitorii diavolului. Eforturile preotilor marturisitori fac parte dintr-o categorie aparte, a acestui veac in care turma e amortita si efectiv sedata aproape in intregime si e foarte greu sa patrunda vreun semnal de alarma in urechile lor. Nu stiu cum s-a putut intampla asa ceva si cine le-a bagat atata vata in urechi si incerc cateodata sa-mi dau seama cam cum se pot minti ei pe sine insisi. Si ori de cate ori am incercat sa transmit ceva despre PS Longhin sau cei care marturisesc, am fost ignorata in mediile care pareau ca il indragesc inainte sa inceteze pomenirea PF Kirill si nu erau nici de acord cu hotararile sinodului. Tocmai faptul ca pe aici nu mai stiu decat doua persoane care s-ar opune sinodului, dar cunosc doar pe una din ele, ma face cateodata sa ma gadesc ca va fi foarte greu daca nu se intorc ierarhii sa se revina la matca. Asta ma inspaimanta cateodata. Dar vad ca a venit vremea ca atunci cand un frate cade in deznadejde altul sa-l ridice, deci cei care raman in picioare sa ii ridice pe cei cazuti, ca in cazul cand chiar ei se vor clatina sa poata fi ridicati de acestia. Sa va rugati si pentru mine.

 8. Nicolae Radu says:

  Abia aşteptăm să vedem unde va fi organizată Sinaxa panortodoxă. Există vreo cerere, ceva, unde să ne înscriem pentru participare?

 9. Alexandru says:

  Doamne ajuta!
  Pe saccsiv sunteti acuzat ca „umple(ti) internetul cu UN MESAJ MINCINOS in numele Parintelui Antim Gadoi, al Parintelui Pamvo Jugănaru, al fratelui Mihai-Silviu Chirila si a mea(saccsiv)” si ca solicitati donatii sub nume false folosind numere de telefon care nu va apartin. Au ajuns la aceasta concluzie din pricina faptului ca acel user se cheama „Ioan”, are acelasi gravatar cu userul „un crestin” care „cica” are IP-ul calculatorului pe care il folositi dumneavoastra, parinte Ciprian.

  Atasez link-ul cu articolul”https://saccsiv.wordpress.com/2017/01/23/un-indracit-disperat-umple-internetul-cu-un-mesaj-mincinos-in-numele-parintelui-antim-gadoi-al-parintelui-pamvo-juganaru-al-fratelui-mihai-silviu-chirila-si-a-mea/”

  Imi cer scuze ca va pierd timpul cu asemenea abjectii dar ma gandesc ca poate trebuie sa aveti habar despre aceasta.

  Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Nu am nici o legătură. Dar, dacă insistă cu treaba asta, se poate apela la brațul legii. Eu nu scriu decât de pe calculatorul meu, nu știu dacă și cum se poate fura un IP, însă este clar că lupta antiecumenistă a unora s-a transformat în dorința de denigrare a mea. Maica Domnului să le stea împotrivă, cu toți Sfinții Arhangheli!
   Și nu m-am semnat niciodată pe net decât cu propriul nume. Știu cum mă cheamă și sunt responsabil de ceea ce fac!
   Recomand tuturor celor apropiați câte două catisme din Psaltire pe zi pentru năruirea acestor planuri încurajate de oameni lipsiți de onestitate și de deontologie profesională, ca să spun așa.
   Pr. Ciprian

   • Alexandru says:

    va rog sa ma iertati pentru orice tulburare, dar cred ca mai bine este sa prevenim niste sminteli care pot sa iasa din citirea acelor comentarii, indracite (dupa cum citeaza autorul), pentru ca nu poti vedea raul din cineva decat daca il ai si tu in tine. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.

    Doamne ajuta!

    • admin2 says:

     Pentru păcatele mele pătimesc această ocară și necinste. Slavă Domnului !
     Însă nu eu am provocat-o și mă rog lui Dumnezeu să o stingă, iertându-i pe toți cei implicați în ea.
     Pr. Ciprian

 10. Doina says:

  Nădăjduiesc în Bunul Dumnezeu ca această sinaxă să fie în duhul Sfinților Părinți și să se trezească și ierarhi români pentru a fi alături de noi.
  Bine ar fi să ne unim cu toti în rugăciune special pentru acest eveniment important (consultați-vă cu IPS longhin și Gheron Sava ce anume să facem în acestă perioadă premergătoare sinaxei).
  Legat de comentariile de pe alte site-uri pe noi nu ar trebui să ne intereseze. Nu ar trebui să ne intereseze nr comentatorilor ci calitatea mesajelor lăsate de comentatori, iar dacă alții denigrează (fie bloghiști, fie comentatori), noi trebuie să ne rugăm pentru ei, nu să ne răzbunăm dând replici tăioase, dezmințiri sau mai știu eu ce. Răzbunarea este a Domnului nu a omului și dacă avem răbdare Dumnezeu va limpezi totul.
  iertati și binecuvântati părinte!

  • admin2 says:

   Am fost amenințat inclusiv cu plângere penală pentru cele ”scrise” (de alții, desigur). Pentru că nu îmi place minciuna, am considerat necesar ca, în numele lui Hristos, să spun că nu am nimic de-a face cu acuzele aduse.
   Și cu asta, din punctul meu de vedere, subiectul este încheiat.
   Avem multe lucruri bune de făcut. Iar primul ar fi, ca umilă recomandare, rugăciunea ”Doamne, Iisuse…”, măcar un sfert de ceas pe zi și ”Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi” – tot un sfert de oră zilnic, pentru buna organizare, desfășurare și desăvârșire a Sinaxei Panortodoxe.
   Iertați!
   Domnul cu noi!
   Pr. Ciprian

 11. ban says:

  Iertati, la sinaxa de la Radeni au fost si parintii de la Lacul Frumos si Oituz?

 12. admin2 says:

  Părinții athoniți spun că inima ortodoxiei este acum aici în România, datorită împotrivirii vii și continue față de fiara ecumenistă. Dar unde și când va fi sinaxa ține de ei, căci sunt organizatorii. Noi trebuie să luptăm cu noi înșine și să ne iubim ca frații.
  Pr. Ciprian

  • admin2 says:

   După o verificare atentă a realității știrii, oricine este binevenit să ajute. Și noi o vom face!

 13. Florina says:

  SF.Ciprian sa va ajute mereu!

 14. Laura says:

  Hristos a înviat! Chiar m-as bucura sa se tina in România:) V-am întâlnit, Părinte, la Banceni… loc drag, Părinți dragi….

 15. Alexandru TM says:

  Se va stinge ocara atat la adresa dumneavostra , cat si la adresa saccsiv.
  Preasfanta Nascatoare va avea grija de acest lucru ca pentru toti cei sinceri sa naruie lucrarea diavoleasca, si sa ne acopere cu prea cinstitul acoperamant.

  Le e frica de unitate impotriva ereziei si exploateaza slabiciunile noastre pentru a ne invrajbi unul cu altul. Impreuna in adevar suntem mai puternici. Mai multa vorba este de prisos.

  Va multumesc sincer pentru toata osteneala, si pentru faptul ca ati clarificat pozitia dumneavoastra.

  Un prea mic Alexandru

  Mantuire

 16. Nicoleta says:

  Vrednici sunteti de pomenire cu totii !
  Cu asa stalpi marturisitori , cu asa putere ,dragoste si har al Cuvantului cine poate rezista in fata Lui ?
  Mare este Dumnezeu si intru toate voia Lui se face .
  Putere si bucurie mi-a adus aceasta sinaxa ascultand cat de dulce si de frumos este sa traiesti in Adevarul Lui Hristos . Dragi Parinti si crestini marturisitori sa fim mai uniti ca niciodata si asa cum spune pr Sava ,in cuget de credinta , de marturisire ,in iubire vom iesi invingatori asa cum Insusi Domnul spune ; „In lume necazuri multe veti avea , dar indrazniti Eu am biruit lumea ! ”
  Greu este ,dar cu Domnul langa noi vom avea putere ,discernamant ,curaj si intelepciune sa mergem inainte .
  Bunul Dumnezeu si Maica Sa si cu toti Sfintii Parinti Marturisitori sa va calauzeasca si ocroteasca sa duceti si sa ducem mai departe Credinta Ortodoxa chiar cu pretul vietii asa cum o avem de la ai nostri Sfinti Parinti Marturisitori si de la Sfintii Inchisorilor .
  „Turma mica nu te teme… !”
  Plecaciune tuturor Dragilor si Neinfricatilor nostri Parinti Marturisitori !
  Ma alatur si eu rugaciuni !
  Iertati si blagosloviti Pr Ciprian !

 17. Geo says:

  Bine-ar fi să fie un adevărat Sinod panortodox decât o Sinaxă. Mulți dintre noi am dori să participăm la un astfel de eveniment și bine-ar fi să se poată. Dificultățile organizării vor fi foarte mari luând în calcul faptul că pseudo ierarhii vor face tot ce le este în putință să zădărnicească realizarea unui astfel de eveniment. Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat la Iași anul trecut când a trebuit să se schimbe locația conferinței dată de călugării de la Sf. Munte Athos la intervenția Mitropoliei Moldovei. Să vă întărească bunul Dumnezeu și să vă dea putere ca să biruiți în această luptă împotriva puterilor întunericului care de abia începe și nu se anunță ca fiind una ușoară ci deosebit de grea. Să fim totuși conștienți că Domnul nostru Iisus Hristos va fi biruitorul că prin noi înșine nu putem birui dar este nevoie de lupta noastră.

 18. Carmen says:

  Parinte, Doamne ajuta!
  Citind tot ceea ce ati facut in ultimile zile, inima noastra se umple de bucurie sfanta! Suntem alaturi de dumneavoastra in tot ceea ce faceti impreuna cu ceilalti marturisitori ai ADEVARULUI .Sa speram ca aceasta sinaxa se va tine la noi, in Romania!
  Sunteti Intr-adevar, toti impreuna preoti marturisitori, adevarate „FARURI” ale scumpei noastre ORTODOXII. Bunul Dumnezeu sa va lumineze si sa va acopere cu IUBIREA SA in tot ceea ce ve-ti face, in aceasta lupta anti ecumenista !
  Maicuta Sfanta sa vegheze asupra dumneavoastra in veci, Amin!
  Cu multa stima si respect, Carmen si Joita
  Roma

 19. Carmen says:

  Doamne ajuta! Am citit cu tristete stirea despre maicutele de la Varatec.. Acum, in plina iarna , sunt date afara..Le e frica sa nu „contamineze” cu adevarata credinta si pe restul maicilor .O cunosc pe maica Grigoria , o adevarata luptatoare pentru credinta. Dumnezeu sa le ajute si sa le lumineze calea Pentru mine sunt un exemplu .Sa ne rugam pentru dansele .

 20. kosma says:

  Cu noi este Dumnezeu!

 21. Iuliana says:

  Când se face pe voia lui Hristos, nimic nu este imposibil și totul iese așa cum îi place lui Hristos! Cinste lor! Cinste mărturisitorilor! Adevărat sânge de al nostru ortodox! Prea buni sunteți! Prea minunați sunteți! Vrednici sunteți! Dumnezeu să vă aibă în pază pe toți cei ce mărturisiți credința curat ortodoxă! Doamne ajută!

 22. Emil Baciu says:

  Am ascultat cu bucurie inregistrarea de la Schitul Sfanta Parascheva Radeni, iar la final am simtit ca trebuie sa-I multumesc si sa-I dau slava lui Dumnezeu pentru darul facut noua prin slujitorii Sai.
  In afara de asta as avea rugamintea fata de fratii care isi expun gandurile pe acest site, sa nu faca acuze publice fata de alte persoane, decat numai daca se refera la erezia ecumenismului si alte rataciri care ne bantuie , si primul si celelalte avand acelasi tata al minciunii. Precum vedeti, nu sunt de nici un folos ,ba fac mult rau. Blogurile ortodoxe se completeaza cum pot unele pe altele si este bine ca sunt mai multe. Nu toate sunt perfecte, ci sunt asisderea noua romanilor, unii mai blanzi, altii mai guralivi, insa toti incearca sa zideasca. Unii reusesc sa se inalte mai mult, altii raman ceva mai jos, dar cu privire la merite s-ar putea sa se potriveasca pildei talantilor. Este nevoie de pace intre noi si sa nu ripostam la prima vorba, caci poate fi un test al rabdarii. Cand expui gandul public ranesti nu numai pe cel vizat ci si alte zeci de inimi care pot si sa se sminteasca. Cred ca ar fi de dorit ca inainte de publicarea unor comentarii care aduc astfel de prejudicii si sunt aidoma bulgarelui de zapada, sa fie citite si apoi nepublicate. Cand se ia la cunostinta despre un neadevar referitor la o persoana, se poate apela la „institutia” dreptului la replica, insa ar fi de preferat sa se discute personal la telefon sau prin email si situatia sa se lamureasca de catre parti, fara intermediari (care nu au facut decat sa complice si sa adanceasca „conflictul”). Va spun sincer, ca astept o impacare (tot publica), iar cel care este mai smerit sa faca primul pas. Iertati-ma , Doamne ajuta !

  • admin2 says:

   Mi-am mai cerut o dată iertare pentru tot ce am greșit. O mai fac și acum. Doamne miluiește!

 23. Marius Sebastian says:

  Serios, parca suntem in emisiunea lui Capatos. Cineva e acuzat ca a zis, ca sustinut, ca facut nu stiu ce, si e apoi chemat sa dezminta acuzatile, si sa aduca probe sa isi sustina nevinovatia. Bucurati- va ca cei de pe blogul respectiv si-au arat coltii inainte de vreme si s- au compromis definiv.
  Pe de alta parte pr Eftimie Mitra tocmai a scris un articol foarte frumos pe facebook, la adresa pr Ciprian. Dar din nefericire lumea e tare amortita pe facebook. Pe unii ii sperie atat de mult adevarul, ca si-ar baga capul in zapada sa nu mai vada si sa nu mai auda nimic.
  Aveti incredere in pr Ciprian si in alti preoti marturisitori, caci dupa roade ii veti cunoaste. Dumnezeu sa ne ajute.

 24. Mircea Suta says:

  Dragi parinti, dragi frati si surori intru Hristos Domnul,

  Se bucura sufletul meu cand citesc aceasta veste despre organizarea unui adevarat Sfant Sinod pentru trezirea constiintelor ! Un Sfant Sinod care va zadarnici lucrarea satanei si va impiedica caderea sufletelor !!! Nu am cuvinte ca sa multumesc lui Dumnezeu pentru taria credintei Sfintiilor voastre !!! Multumesc Bunului Dumnezeu ca existati !!!!!!

  DOAMNE AJUTA !!!

  • admin2 says:

   Părintele Onisim a fost ”executat” și el.
   Anunțul e pe site-ul Episcopiei: http://www.episcopiacvhr.ro/index.php/15-stiri/184-comunicat-de-presa-2
   În cazul lui este valabil același cuvânt spus și mie de vlădica Longhin acum câteva zile: ”nu tu ești caterisit, ci caterisiți sunt cei care spun aceasta.”
   Desigur, va urma apelul, lupta este lungă. Fiii duhovnicești ai părintelui Onisim îi sunt alături. Iar eu 100%.
   Pr. Ciprian

   • Ion says:

    Asta e singura solutie? Miei dusi la taiere? Cand biserica e ocupata de episcopi eretici, dpdv tehnic, care-i solutia? Nu-s teolog si ma umplu de revolta cand aud de caterisirile astea.

    • admin2 says:

     Crucea e cruce. Luptăm cum putem, dar ne păstrăm liniștea sufletească, căci oricând ne poate veni ”sorocul” și vom da seama de ce am făcut noi, nu alții.
     Pr. Ciprian

 25. anador says:

  Poti lua sufletul cuiva? Nu. Tot la fel, nici calugaria nu i-o poti lua!
  Cainii latra, caravana trece!

  • admin2 says:

   Nu mor caii când vor câinii !
   Doamne, dă-ne tuturor pocăință!
   Iar nouă putere pentru slujire.

 26. Nicolae says:

  Pentru pr. Ciprian, pr. Onisim, măicuțele de la Văratec si…….

  Vremuri si icoane

  Lupi urlând a oaie,
  Crivăț năpraznic.
  Nămeți de ură,
  Icoana Răstignirii.

  Rânjet metalic,
  Echere si compasuri.
  Frați sfâşiați,
  Crivăț furibund.

  Veche catacombă,
  Morți plângându-şi vii.
  În candela inimii,
  Icoana Învierii.

 27. Pamvo says:

  Sunt „invitat” la Judecată !

  https://s24.postimg.org/i93ysu2id/2017_01_27_16_01_29.png

  Pe 2 februarie împlinesc cu Mila Domnului 40 de ani, iar a doua zi pe 3 februarie 2017 arhiepiscopul Varsanufie mă invită să-mi dea un cadou… 🙂

  „Nu am şezut în adunarea deşertăciunii şi cu călcătorii de lege nu voi intra.
  Urât-am adunarea celor ce viclenesc şi cu cei necredincioşi nu voi şedea…
  Căci piciorul meu a stat întru dreptate; întru adunări Te voi binecuvânta, Doamne.”
  (Psalmi 25; 4-12)

  • admin2 says:

   Welcome to our team !

  • admin2 says:

   V-au vândut frații, se pare. Nu-i bai, Hristos cu noi!

  • Doina says:

   Cu Hristos la drum porniţi
   Pe iude să le biruiţi
   Ca toţi să se pocăiască
   Şi în dreapta credinţă să se nevoiască!

   La multi ani cu sănătate şi Hristos să vă întâmpine la Judecata de Apoi!
   Iertaţi şi binecuvantati!

 28. anador says:

  Bunul Dumnezeu va va rasplati inmiit pentru ca ati spalat rusinea de pe fata monahismului valcean care, prin „staretii” manastirilor de acolo au semnat, fara exceptie, impotriva pr Grigorie de la Lacu Rosu!
  Fericit sunteti pentru ca acum, alaturi de ceilalti prigoniti, reprezentati adevarata lume monahala romaneasca!
  Multi ani marturisitori si mantuitori!

  • Pąʍvo says:

   A fost întrebat odată avva F. de un frate:
   – E adevărat că în Frăsinei sunt cei mai duhovnicești călugări din țară ?
   Răspuns-a bătrânul:
   – Noi cu numele, alții cu faptele.

   • admin2 says:

    Citat de la sursă…
    Pentru rugăciunile Cuviosului Efrem Sirul, Doamne, dă-ne tuturor pocăință și CURAJ !!!

 29. Dorin says:

  Părinte Ciprian,
  Există vreo înregistrare audio/video de la sinaxa care aţi avut-o la Bănceni cu monahul Sava şi PS Longhin?
  Va fi sau este deja publicată undeva?

 30. Mariana Alexandru says:

  Doamne ajuta! Ma bucur din tot sufletul si cugetul ca vi se mai alătura si alte fete bisericești in aceasta mărturisire. Ne simtim copii cu părinți, nu orfani. Domnul sa fie cu noi!