Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mesajul Părintelui Claudiu Buză pentru ieromonahii și preoții care-l numesc ”schismatic”

Sursa: http://www.glasulstramosesc.ro/blog/mesajul_parintelui_claudiu_buza_pentru_ieromonahii_si_preotii_care_l_numesc_39_39_schismatic_39_39/2017-01-28-300

Doamne ajută!

Scriu acest mesaj, nu pentru a vă tulbura și a vă strica liniștea rugăciunii, ci pentru a lămuri câteva probleme, aducând, sper eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, neliniștea cea bună. Știu părerea sfințiilor voastre despre mine! Anume, că m-am grăbit cu întreruperea pomenirii și că am adus tulburare în Biserică, făcând dezbinare între credincioși. E un punct de vedere, însă nu cel al Bisericii!

Nu sunt supărat sau frustrat, ci doar îndurerat! De ce? Pentru că nu suntem împreună în această lucrare de conștientizare și apărare a poporului dreptcredincios în fața pericolului unei boli care se întinde, de la o zi la alta, în organismul Bisericii. Efectul nu este doar nociv, a fost până acum; este nimicitor!

Nu despre mine vreau să vă vorbesc. Eu sunt, slavă Domnului, foarte bine! Ce faceți sfințiile voastre? Cum luptați împotriva panereziei ecumenismului? Spunând despre cei care au întrerupt pomenirea că sunt în afara Bisericii! Cum îi arătați lui Hristos că Îl iubiți? Stând ascunși în chilii/case ,,de frica iudeilor” și spunând că nu e nici un pericol de a pătrunde panerezia ecumenismului în mănăstirea/parohia sfințiilor voastre! Nu așteptați ca erezia să vină în chip văzut sau impus prin rugăciuni împreună cu eterodocșii sau prin potirul comun! Ea vine prin pomenirea ierarhului! Nu o spun de la mine, verificați sursele patristice!

Iată ce spune Dr. Alexandros Kalomiros: ”Biserica este acolo unde Adevărul este mărturisit, iar acolo unde ecumenismul este mărturisit, acolo nu este nici Biserică și nici Hristos. În Biserică noi mărturisim credința noastră prin numele Episcopului pe care îl pomenim. Ortodocșii pomenesc pe Arhiereii ortodocși, arienii pomenesc pe episcopii arieni, monofiziții pomenesc pe episcopii monofiziți, iconoclaștii pe episcopii iconoclaști, uniații pe episcopii uniați, iar ecumeniștii pomenesc pe episcopii ecumeniști. Este posibil ca orice lucru să pară a fi ortodox în Biserica; cu toate acestea, episcopul care este pomenit de către preot ne va arăta nouă unde ne aflăm cu adevărat. În „biserica” uniata (greco-catolică), toate lucrurile par a fi ortodoxe… dar preotul uniat pomenește un episcop uniat, care la rândul lui pomenește pe Papa de la Roma.” (Al.Kalomiros – Piatra de poticnire).

Un alt lucru important pe care vreau să îl precizez, este următorul:

Știați că la Sinaxa panortodoxă din martie 2017 se vor impune trei lucruri?!

1. Condamnarea ecumenismului și ieșirea din CMB;
2. Condamnarea ,,sinodului” din Creta;
3. Întreruperea pomenirii.

Nimic altceva! E posibil, ca Sinaxa să fie socotită Sinod Mare și Sfânt! Nu de noi, nevrednicii, ci de ierarhii, preoții, monahii și mirenii ortodocși din toată lumea!

Asta e singura cale de a rămâne în Biserică!

Ceilalți, înrădăcinați în nepăsare și indolență ucigătoare de suflete, vor fi condamnați, chiar dacă se consideră antiecumeniști, pentru că urmează trădătorilor și apostaților! Să nu fie!

Iertați! Chiar nu înțelegeți că e vremea mărturisirii?!

Preot Claudiu Buză

46 Responses to Mesajul Părintelui Claudiu Buză pentru ieromonahii și preoții care-l numesc ”schismatic”

 1. Carmen says:

  Doamne ajuta ! Sper din tot sufletul ca pana la Sinaxa din martie 2017 sa-si mai revina si oltenii.. Acum se vede cat de slaba e credinta in partea asta a tarii…Cata frica si lasitate . Il avem doar pe parintele Grigore Sanda.Cinste parintelui ! Din pacate nu prea poti vorbi decat cu foarte putini… Nici nu vor sa auda de Sinod , sau de ce s-a intamplat in Creta… Zic toti ca nu-i intereseaza subiectul… Si chiar asa e.. din pacate. Ma rog sa se ridice si de aici cativa preoti..Mirenii ii vor urma .Rugati-va si pentru noi.Doamne ajuta!

 2. Marius Sebastian says:

  Dupa cum stiti parinte duhovnic eu cunosc foarte putina teologie. Dar ce am auzit in predicile sfintiei voastre referitoare la pericolul ecumenismului, comparam adesea cu Uniatia din Ardeal. Singura diferenta din punctul meu de vedere, acum diavolul lucreaza mai subtil, iar crestinii din ziua de azi nu sunt luminati la minte cum erau stramosii nostrii. Al doilea lucru: Parintele Ilie Cleopa ne indemna sa mergem in biserici pana in momentul in care ortodocsii si ereticii se vor impartasii din acelasi potir. Avand in vedere ca pruncii nu sunt botezati corect, prin 3 afundari, iar ereticii sunt transformati „ortodocsi” fara cateheza, si fara botez, doar unsi in mare graba cu Sfantul Mir. Eu consider ca suntem in situatia de care spunea pr Ilie Cleopa. La care se adauga pomenirea episcopului cazut in erezie, a preotilor care nu au curaj sa marturiseasca adevarul, papistasi invitati la colinde, si chiar sa participe la slujbe. E foarte clar pentru mine ca participarea la Sfanta Liturghie in conditile de mai sus, la care mai adaug si faptul ca sunt „biserici” care au pe turle crucea la Bahometh, nu facem decat sa ne atragem asupra noastra mania lui Dumnezeu. Din aceste considerente eu nu am mai participat la Sfinta Liturghie in ultimile luni in astfel de biserici. Doamne ajuta.

 3. Nevrednica says:

  Dumnezeu si Maica Domnului sa va ajute,sa va intareasca si sa va acopere de tot raul pe dvs.si pe toti luptatorii pt.Adevar!
  Ma bucur si sintem foarte multi care va sustinem si ne rugam pt.dvs.si pt.toti cei care ne indrumati si pe noi pe calea cea ingusta a mintuirii!
  Doamne ajuta!
  Amin.

 4. admin2 says:

  Să trăiți! Bine spus. ”Liniștirea” să aibă la bază adevărul, nu minciuna sau nepăsarea.

 5. Un păcătos smerit says:

  Am primit și eu acest mesaj pe adresa de email, in urma cu câteva minute:
  „A murit vrednicul de pomenire Monahul Proclu Nicau,inmormantarea va fi la Man Sihastria Putnei.
  Dumnezeu sa l ierte si sa l odihneasca in pace!”
  Este real?!

 6. Emil Baciu says:

  Vrednic este parintele Claudiu ! Dumnezeu sa-i ocroteasca pe preotii Sai !

  • admin2 says:

   Biserica Greciei a dat un anunț ”către popor”, în care își bate joc efectiv de credincioșii ei, acceptând fără probleme sinodul din Creta.
   În această ordine de idei, cred că a venit momentul ca părintele Matei Vulcănescu să întrerupă pomenirea mitropolitului Serafim de Pireu, membru în Sinodul Permanent al Bisericii Greciei, care a dat acest comunicat.
   Doamne ajută!
   Pr. Ciprian

   • Maxymos says:

    Adică ăsta: http://basilica.ro/catre-popor-sinodul-bisericii-greciei-despre-sfantul-si-marele-sinod-din-creta/
    IPS Serafim de Pireu nu cred că are vreo legătură cu acest anunț….păi,ce facem??…adică,IPS Serafim de Pireu,cu alte cuvinte, este eretic ecumenist și trebuie să întrerupem pomenirea lui??Gheron Sava ce zice?

    • admin2 says:

     Eu știu că el face parte din Sinodul Permanent, care a dat acest anunț. Mai știu de la părintele Sava că mitropolitul Serafim de Pireu i-a spus părintelui Teodor Zisis de curând că sinodul din Creta nu a fost așa mare problemă. Pe de altă parte, se pare că se vrea organizarea unei noi conferințe la Pireu despre sinodul din Creta. Lucrurile sunt încurcate rău. Însă mesajul Sinodului grec este clar pro Creta (pe site-urile grecești este numit ”bătaie de joc”), așa că cine nu e de acord cu el dintre ierarhii greci probabil că va da de știre.
     Să nădăjduim că va fi bine. Oricum, Sinaxa panortodoxă nu va fi în Grecia. Asta e sigur.
     Pr. Ciprian

     • Maxymos says:

      Asta se vede clar că mesajul Sinodului grec este ”pro Creta”.
      Așteptăm o ”vorbă” clarificatoare din partea IPS Serafim…Oricum,să fim siguri că există inși din ”interior” care deja lucrează puternic la torpilarea Sinaxei panortodoxe(de ex. cum e aici, prin denaturarea canalelor de comunicație- eu,personal,nu cred că Mitropolitul Serafim ar fi spus așa ceva…)Mondialiștii religioși CMB-iști sunt hotărâți să facă orice(poate și eliminare fizică,Doamne ferește!)ca acest Sinod antiCreta să nu aibă loc,miza e prea mare…
      Mulțumesc ,părinte pentru răspuns,și, cu Dumnezeu înainte!

     • admin2 says:

      Toți suntem datori cu o moarte…

    • Mihai says:

     Părinte, dacă și acest ierarh a căzut, incredibil ce se petrece, poate Pr. Matei Vulcănescu vine cu ceva lămuriri, căci chiar Ips Serafim a dat anatemei ecumenismul

    • Claudiu says:

     Ar fi tare daca este asa precum spuneti, Pr Matei sa nu intrerupa pimenirea IPS Serafim de Pireu..si daca o intrerupe, IPS Serafim sa il cateriseasca! Ar fi culmea culmilor!

 7. Ileana says:

  Am fost si eu profund dezamagita de comunicatul sinodului Greciei, care e la fel de subversiv precum actele sinodului. In primul rand, cred ca atunci cand au fost adusi ierarhi din Grecia la noi, s-a creat un precedent care, pana la urma poate fi folosit in lupta pentru marturisirea Adevarului. Asa cum la maicile de la Paltin si la cine-o mai fi asistat la conferintele acelea li s-a adus de fapt un soptitor in ureche (care, recunosc, m-a tranchilizat si pe mine la data respectiva), asa si PS Longhin, cu atat mai mult cu cat este roman de-al nostru, poate sa tune sa se auda dintr-un colt in altul al tarii. Adica de ce as asculta de un ierarh grec caruia i s-a pus portavocea-n brate si n-as asculta de unul roman din Ucraina? Pe sirienii de la Putna, al caror patriarh lasa imamul sa tina predici in biserica, chiar nu-i mai pun la socoteala. Mai urma sa fie adusi vreo trei sarbi si patru bulgari, ca sa-i ameteasca fara probleme pe toti de la Petru Voda, dar au facut grecii excelent treaba aproape pana la capat.

  Redau mai jos doua comentarii de pe Cuvantul ortodox ale cuiva care este acum asa cum eram eu acum cateva luni, dar care diseca acest comunicat gaunos mai bine decat as fi facut-o eu:

  emanuel
  28-01-2017 00:44

  “Astfel, li se face cunoscută autenticitatea Tradiției Ortodoxe, valoarea învățăturii patristice, experiența liturgică și credința ortodocșilor. ”

  Adica sa vada ca e frumos in Ortodoxie,dar acestia sa NU vina la Ortodoxie.Cam asta sta la baza miscarii bizantine din romano-catolicism.Ademenirea oamenilor pe o ruta gresita.Asta e si scopul Institutului pentru Orient de la Roma .
  Pe scurt:”Am vazut ca romano-catolicismul e mort ,asa ca…ce-ar fi sa-i studiem bine pe ortodocsi,sa-i ademenim,sa le imprumutam din traditii …dupa care vom zice: Hei,nu sunt mari diferente ! ” .Imprumutati ceea ce vi se pare frumos in Ortodoxie,dar nu care cumva sa renuntati la eresul papesc.

  Recomand cartea : “Convertirea mea la Ortodoxie.Marturia unui fost calugar franciscan “
  emanuel
  28-01-2017 00:57

  “«a scinda Biserica și a fi predispus spre dispute și a face dihonii și a te lipsi continuu de Sinod, este lucru de neiertat și vrednic de osândă și are mult chin» ”

  Asta-i Sinod (ca sa fiu rautacios)? Nu ma intelegeti gresit. Eu frecventez o biserica oarecare.N-am nimic de-a face cu nimeni.Dar nu am nimic impotriva celor care nu pomenesc anumiti ierarhi .De ce le e greu sa zica(doar atat) : “Reneg acest Sinod Panortodox” ? E atat de simplu.Fara politica si jocuri complicate (ca Patriarhia face si drege,mentine,cara,duce,pastreaza imaginea bla bla bla) . Duhul Sfant. Cum sa aiba oamenii Duhul Sfant cand nu mai au exemple ? Din carti e mai greu (stiti cum e…) . Marea trauma a zilelor noastre este lipsa oamenilor cu viata vadit sfanta.Lipsa sfintilor este un semn al Sfarsitului totusi.Mai sunt prin munti,manastiri…poate chiar printre noi.Nu zic : “Nu se poate!” .

 8. ovidiu says:

  Lupta este la inceput pentru multi dintre noi ,care credeam ca doar mergand la
  sfantele liturghii sarbatoare de sarbatoare ,ne vom mantui.Din fericire DOMNUL IISUS A SPUS CEVA SI CU PRIGONIREA … pe care eu pacatosul n-am inteles-o pana de curand….iertati si va rugati si pentru ovidiu pacatosul P.C Parinte Ciprian. HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!

 9. Mihaela popa says:

  Este adevărat. Parintele Proclu a trecut la Domnul. Dumnezeu sa odihnească sufletul lui in pace.

 10. Adrian says:

  Cred că P.S.Serafim de Pireu a fost terorizat psihic și a cedat….Din păcate..
  .Cel ce de va ruga Maicii Sfinte va fi luminat și va vedea perfect că Sinodul a fost unul drăcesc!!!!

 11. Adrian says:

  Trebuie să fie întrerupta pomenirea lui….Mă mir …. Serafim de Pireu a început bine lupta … Poate își va reveni la normal…Asta daca mai are ideea de veșnicie… Doamne ajuta, tuturor! sa ne pomeniți,Pr.Ciprian! va rugam.

 12. Adrian says:

  Dumnezeu să il ierte pe Pr.Proclu!

 13. kosma says:

  1.De ce o numiti „sinaxa” si nu „sinod”? Vor zice baietii ca pot continua ca si pana acum, din moment ce nu s-a intrunit un sinod, ca mai au har, etc.
  2.Ce ii lipseste intalnirii proiectate pt. a fi sinod? Din cate stiu poate fi si numai un sinod local care sa arate adevarul.
  3. Sinodul ROCOR din ’80 care a anatemizat ecumenismul nu e suficient se sustina preotii in demersul lor?

  • admin2 says:

   Mai bine o sinaxă care să fie în final sinod decât un sinod care să fie receptat doar ca o sinaxă.
   Răbdare și rugăciune. Părinții athoniți sunt la cârmă!

 14. Mariana Alexandru says:

  Dumnezeu sa-l odihnească pe parintele Proclu cu sfinții ! Ii pierdem pe rând pe adevărații nostri ,,mai mari” cu adevarat calauze.

 15. Iuliabur says:

  Am in minte o secventa dintr-un documentar despre insecte: exista o viespe care isi injecteaza oul in corpul unui gandac. Gandacul isi vede apoi de treaba de parca nu s-a intamplat nimic, insa in interiorul lui din ou iese o larva care se hraneste din corpul gandacului pana devine viespe si din gandac nu mai ramane nimic.

 16. alexandru says:

  Doamne ajuta!
  Parinte, puteti va rog sa traduceti https://katanixis.blogspot.ro/2017/01/blog-post_795.html?m=1? Cred ca este foarte important

  • admin2 says:

   Părinții de la Esfigmenou aruncați în închisoare. Patriarhul ecumenic … își arată colții de fiară.

   • Ion says:

    La nivelul lor, acesti patriarhi ori nu cred deloc in Dumnezeu, ori au interviuri zilnice cu michidutza. Alta explicatie nu gasesc pentru ceea ce fac.

    • admin2 says:

     Mai degrabă … nocturne, însoțite de nădușeală, accese de groază, fugitu pământului de sub picioare etc (așa spunea Sf. Nicolae Velimirovici). Ferească Dumnezeu!

     • Ion says:

      Sf. Nicolae Velimirovici se referea cumva chiar la episcopii zilelor noastre? in ce lucrare apare scris asta?
      as cauta sa o citesc

     • admin2 says:

      În filmul despre viața lui, disponibil pe site arhivaortodoxa.ro, la arhiva video. Parcă acolo am auzit.

    • Mihai says:

     Se anunță proteste la Atena în favoarea monahilor de la Esfigmenu

 17. Alin Stefan says:

  Vor veni si episcopi la sinaxa? Speranța mea e sa fie in număr cat mai mare.

 18. Stefan says:

  Doamne ajuta!
  Parinte,este adevarat ca monahii de la Prodromu au reluat pomenirea lui Bartolomeu?
  Va multumesc!

 19. un ins dintre atatia says:

  Problema cu grecii este ca „nu pun mana pe sabie” cum zice Avva Arsenie Papacioc. Adica dau din gura si bune si rele, pun imediat de o Agora insa nu mai iau atitudine. Fiindca asta ar insemna sa-si puna pielea in joc. Si eisunt buni la cuvinte, nu la fapte martirice. Cinste Par. Savva care din fapte, nu numai din cuvinte marturiseste Dreapta Credinta! A venit omul acela atat amar de drum sa fie tinut in frig la portile episcopiei Covasnei si Harghitei!… Toata cinstea pt asemenea greci, mostenitori vrednici ai inaintasilor lor sfinti.
  Ceilalti greci + romanasi „dati cu grecii”, carr numai din vorba zic bine – si asta pana la vreme de prigoana, cand indulcesc brusc melodia…- acestora sa le fie rusine pt galagia ce o produc! Ca sa nu mai zic sminteala oamenilor simpli, care au nevoie de calauze in duhul Sf Parinti, nu de calauze oarbe, mergatoare in zig-zag.
  Sa imi fie iartata critica, insa noi sa ne vedem de durerile noastre, mereu mai multe, si sa-i primim pe cei care realmente isi pun sufletul pt fratii de o Credinta. Sa nu mai trambitam falsi „lei ai Ortodoxiei”, plini de epitete pompoase si lipsiti de fapta marturisitoare/martirica.
  Abia acum vine momentul Adevarului, cand e vorba de martiriu (deocamdata nesangeros, insa la fel de dur ca cel sangeros). Suntem noi gata de el, ori ba?…
  Domnul sa ne pomeneasca pe toti in Imparatia Sa cea cereasca, sa ne dea cuget ortodox si simtamant de pocainta pt toti si toate. Doamne, mantuieste-i pe cei Drept Credinciosi!

 20. MARIA TIMOFTE says:

  DUMNEZEU să se milostiveasca asupra neamului românesc si sa ne dăruiască credința si mîntuire.