Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

29 Responses to Ortodocșilor, gata cu ”somnul cel de moarte”, vă rugăm să vă implicați în acest demers

 1. anisoara says:

  foarte bun demersul asta, dar oare aceste semnaturi online pot avea valoare, insemnatate intrucat sa se schimbe ceva? am semnat!

  • admin2 says:

   În primul rând le vom revedea la judecată. Apoi e foarte bine de scris și câte un scurt mesaj. Le vom aduna pe toate și le vom face cunoscute. Iar dacă întrunim multe semnături putem apela și la autorități, și noi avem drepturi în țara aceasta, iar BOR nu este o cloacă de eretici, ci este Biserica lui Hristos, care are nevoie de fii credincioși. Mai multe nu spunem acum.
   Deocamdată, pasul 1 este să semnăm.
   Doamne ajută!
   Pr. Ciprian

 2. Vali says:

  Bun demers, o mica marturisire.

 3. BALTAG LICĂ says:

  Trebuie să fim pregătiți oricând pentru marele examen final: care dintre cele două orientări(direcți) este cea bună(adevărată), a celor care au semnat actele Sinodului din Creta din 2016 sau a noastră, a celora care nu suntem de acord cu inovațiile în materie de canoane ortodoxe. Cine are dreptate ar trebui să nu poată fi afectat de foc. Atunci se va vedea clar, dacă până atunci nu se va reuși altfel, cine are dreptate și cine nu. Cine arde în fiecare zi, nu-i va mai fi frică de următorul foc ! Doamne ajută !

 4. Pop Adrian says:

  Antiecumenic, anti sinod creta l

 5. Claudiu says:

  Parinte, de mult ma tot gandesc la asta dar nu stiu de ce abia acum reusesc sa adresez intrebarile unui preot:
  1)pentru un credincios crestin ortodox care isi ia in serios mantuirea sufletului este acceptabil sa lucreze intr-o institutie care da bani cu impumut?
  2)dar daca el are bani economisiti si-i tine la banca este in regula sa incaseze dobanda la depozite?

  m-am gandit adesea ca imprumuturile date societatilor comerciale pentru dezvoltare nu ar trebui sa fie ceva rau si sunt chiar de dorit sa existe..

  dar cred ca imprumuturile date persoanelor fizice pentru a-si cumpara mai repede anumite produse sau chiar case sunt discutabile… adica accesul masiv al oamenilor simpli la creditele imobiliare in valori mari au dus la cresterea foarte mare a preturilor caselor si la indatorarea peste puteri a unor oameni

  • admin2 says:

   Eu am renunțat la carduri, sunt un om liber, fără împrumuturi, încerc să mă mulțumesc cu ce am, muncesc din greu să îmi câștig pâinea, mă las în grija lui Dumnezeu, Care să deschidă și să închidă ușile pe care le consideră de cuviință.
   Mai mult ce putem spune? Să cerem Domnului să ne lumineze spre hotărârea cea bună și să Îi mulțumim pentru tot ceea ce DEJA ne-a dat.
   Foarte frumos spunea cineva:
   Doamne, Îți mulțumesc pentru ceea ce mi-ai dat!
   Doamne, Îți mulțumesc pentru ceea ce mi-ai luat!
   Doamne, Îți mulțumesc pentru ceea ce mi-ai lăsat!

 6. Claudiu says:

  scuze pt cateva dezacorduri , am tot reformulat pana am pierdut urma predicatelor 🙂

 7. Mariana Alexandru says:

  Pr.Ciprian, am o problema: suntem mai multe persoane care vrem sa semnam petitie, dar nu toti au tel sau net. Asadar suntem nevoiti sa folosim toti o singura adresa de mail , dar constat ca nu se poate. Am incercat sa o ajut pe mama si mi s-a sters înregistrarea mea. Va rugam sa solicitați informaticianului sa rezolve aceasta pr.daca se poate. Multumesc si astept raspuns.

  • admin2 says:

   Petiția este găzduită de site-ul respectiv, nu există in informatician… de serviciu, ca sa zic așa. Eu am semnat de pe aceeași adresă și cu numele soției și al fiicei și a mers. Dacă nu, faceți niște adrese de mail, se rezolvă rapid și le folosiți pe acelea.

 8. Nimic nu sunt says:

  E mai bine ca fiecare semnătura sa fie efectuata de pe o alta adresa de mail.

 9. Mihaela Duțu says:

  De mult folos cred eu si îl împartașesc si altora

  https://www.youtube.com/watch?v=_09luQqkjVg

  • admin2 says:

   Tare frumos. O pun și ca articol.
   Mulțumim.
   O binecuvântare pentru dvs. Ba mai bine, 10.

 10. Doina says:

  O alta forma de marturisire chiar daca nu o vor lua in seama ecumenistii.
  Important este ca Dumnezeu stie ce vrem noi prin aceasta petitie.
  Doamne ajuta sa o semneze tot mai multi!

 11. Mariana Alexandru says:

  Bine. Va multumesc si Doamne ajuta.

 12. Adrian says:

  CNP-ul e păcat?

  • admin2 says:

   CNP este o trădare la care suntem supuși fără voia noastră. Din persoane ajungem numere, aflate în stăpânirea sistemului.
   Măcar să refuzăm cardurile, actele cu cip, că altfel nu avem nici o șansă în … repriza finală.

 13. Bataiosu Spirea says:

  Adunarea din Creta este ecumenista ,adica eretica ,,,si nu numai,,este erezia ereziilor,,,varful ereziilor,,,tradarea Mantuitorului,ma delimitez de asa ceva,,,imi este straina aceasta actiune a cretanilor in care DUHUL SFANT nu a fost invitat .Fara Duhul SFANT orice este de la diavolul ,este lumesc
  nevrednicul spirea bataiosu

 14. Mihaela Duțu says:

  Multumesc parinte Ciprian, facem si noi ce putem pentru dragostea în Hristos și pentru toată suflarea.Multumim parintilor din Athos care ne poarta pe drumul ADEVARULUI, multumim tuturor celor ce ne îndrumă spre măntuire. HRISTOS ÎN MIJLOCUL NOSTRU !

 15. Mariana Alexandru says:

  Cred ca ar trebui sa se tina cont si de nr persoanelor trecute in mesaje. Va iesi un nr multi mai mare de persoane decat de semnături… de aceea cred că trebuie luat în calcul nr persoane.

 16. Mariana Alexandru says:

  Iar, in privinta actelor biometrice ne trebuie la fel, un demers puternic, sustinut de noi toti si condus de un om cu acelasi curaj pe care l-ati avut d-voastră pr Ciprian in lupta anti-ecumenism. …Pacat mare ca multe fete bisericești nu vad acest pericol, ba mai mult ne îndeamnă să le luam.

 17. Ortodox says:

  Parerea mea este ca nu trebuie diluata lupta prin deschiderea mai multor fronturi. Cu intelepciune!

 18. ioan says:

  Părinte, am semnat petiţia, dar nu înţeleg de ce trebuie să cerem respectarea dreptului de a ne apăra credinţa. În primul rând a apăra credinţa nu este un drept, ci prima datorie a ortodocşilor, mai ales a românilor (să nu uităm că în trecut se spunea Ortodoxiei : legea românească). În al doilea rând, dacă ne respectă bine, dacă nu cu atât mai bine : nici alţi luptători pentru dreapta credinţă nu au fost respectaţi.

  • admin2 says:

   Aveți dreptate.
   Însă românii au cam uitat de îndatoriri sfinte, au rămas doar cu drepturile. Și atunci unim îndatorirea cu dreptul, poate iese ceva bun.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 19. ioan says:

  Să trăiţi Părinte!