Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

O excelentă sinteză actuală și … un răspuns

Pentru cei care nu înțeleg situația actuală din Biserică

Răspund fratelui Daniel (nădăjduiesc că chiar așa îl cheamă pe administratorului blogului de mai sus):

1. Sinaxa panortodoxă este în plină organizare. Când totul va fi bine pus la punct, părinții athoniți vor anunța locul și data (desigur, din timp) și poate participa oricine. Mare nădejde va fi în participarea mirenilor din toată lumea. Organizatorii se pregătesc pentru cel puțin 3.000 de oameni.

2. Ierarhii ortodocși antiecumeniști vor fi prezenți și vor anatematiza Sinodul din Creta, dar și ecumenismul în general.

3. Toți clericii – episcopi, preoți și diaconi – condamnați ca eretici și anatematizați de această Sinaxă-Sinod nu vor mai putea fi niciodată clerici, ci, prin mirungere, doar mireni în Biserica Ortodoxă.

4. Biserica ”oficială” își va vedea de planurile masonice pe care le slujește, noi rămânem cu Hristos, orice ar fi. Le dorim trădătorilor pocăință, iar nouă sprijin de la Domnul spre a nu cădea. Lupta e grea, dar minunată. Nu avem de ce ne teme. Toată Biserica biruitoare din ceruri este alături de noi. Singurii care tremură din toate mădularele sunt trădătorii lui Hristos, din care amintim câțiva cu adevărat rătăciți și din păcate tot mai îndrăciți: Daniel, Teofan, Laurențiu, Ioachim, Sofronie (cred că înțelegeți la cine ne referim).

Domnul să ne miluiască pe toți și să trăim în adevărul Ortodoxiei, fără compromisuri!

Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

40 Responses to O excelentă sinteză actuală și … un răspuns

 1. IOAN says:

  din obiectiv nu trebuie să scape sub nicio formă și aceasta:

  Biserica Ortodoxă trebuie să condamne și semnul economic antichristic 666 implementat ca coduri îndiferent de tehnologia folosită pentru fiecare om…dacă nu înțelegem aceasta codul va ajunge inevitabil pe mână și frunte exact cum ajunge musca în lapte.

  • admin2 says:

   De acord. Soborul panortodox va anatematiza ecumenismul, iar la o altă întâlnire ulterioară se vor lua în discuție și celelalte aspecte specifice vremurilor din urmă. Ca să îl citez pe părintele Sava, acum ceea ce doare și arde este să fie tăiat cancerul ecumenismului de pe trupul cel viu al Bisericii. De peste 100 de ani Biserica a fost atacată de această fiară ecumenistă, este vremea să i se zdrobească toate capetele. Asta vrea Hristos și așteaptă conlucrarea noastră.
   Pr. Ciprian

   • Mihai says:

    Ioan, aduti tu bine aminte, în 2009 când a apărut și la noi scandalul actelor biometrice, aduti aminte care a fost atitudinea b.o.r-ului, dacă ai uitat, iată ce declara purtatorul de cuvânt b.o.r Pr. Constantin Stoica, citez: nr. 666 este un nr. Că oricare altul și că atare voi fi pintre primi pe care îl voi accepta, Părintele Iustin fiind făcut habotnic și in fel și chip, iar pt ai noștri ,,ierarhi” nici nu sa inventat apocalipsa SF Ioan Teologul

    • Ion says:

     Nu s-a inventat pentru ca sunt unii – chiar la varf – care deja au semnul Fiarei, cipul ! Si atunci e firesc sa fie in pozitia celor care „nici ei nu se mantuiesc, nici pe altii nu ii lasa !”. Noi trebuie doar sa-i desconspiram si sa le cerem sa plece de pe niste tronuri pe care nu le reprezinta.

 2. Claudiu says:

  „7 – Tainele savarsite de preotii care inca asculta de episcopii ecumenisti (adica eretici) sunt folositoare numai poporului nevinovat, adica batranilor, copiilor, celor neputinciosi cu trupul sau cu mintea, care nu au capacitatea de discernere, care nu sunt capabili sa marturiseasca”

  Deci daca fiecare biserica va avea cate un batranel sau o batranica sau copii, Harul va fi prezent! Pr Ciprian, rog lamurire..caci merg pe mana dvs, a Pr Sava si a celorlalti!

  • admin2 says:

   Harul lucrează personal, nu în grup. Unul dintre punctele fundamentale ale teologiei ortodoxe este sinergia, adică împreună-lucrarea omului cu harul, spre sfințirea omului.
   Punctul 7 se referă la cei ce nu știu sau nu înțeleg ce s-a întâmplat în Creta, din cauza vârstei, a neputinței, a bolii, dar ei sunt și vor să fie în Biserică. Normal că Dumnezeu lucrează împreună cu ei. Noi să nu ne culcăm pe o ureche, ci să ducem lupta cea bună. De milogeală e plină istoria României în ultimele două secole. Dar și de martiriu și mărturisire curată.
   Pr. Ciprian

 3. Ortodox says:

  Bun, chiar credeti ca punctul 3 poate fi altfel decat teoretic ? In zilele noastre? De facto care va fi situatia din teren dupa parerea dvs.?

  • admin2 says:

   De facto nu vor mai avea har, li se va împuți aghiazma (iertați verbul mai neaoș) așa cum DEJA i se întâmplă ereticului mitropolit Serafim al Germaniei de multă vreme (și nu numai, chiar și la Petru Vodă, la actualii călugări, se întâmplă), ecumeniștii se vor îndrăci împărtășindu-se cu euharistie fără Hristos etc. Nu stau să contabilizez căderile, important e să ne ferim de ele. Cine are urechi de auzit, să audă!

 4. AUGUSTIN says:

  Nadajduiesc sa se numeasca SOBOR PANORTODOX, nu sinaxa! Sinaxa a fost cea de la Banceni sau Radeni…

 5. Ortodox says:

  Panortodox inseamna a toata ortodoxia. Daca negam, pe buna dreptate, titulatura de la Creta, desi au fost prezenti prin reprezentanti aproximativ jumatate din toti ortodocsii, 3000 de oameni sau cat vor fi prezenti nu pot folosi aceasta sintagma. Oricat de placut ar suna auzului. Sa nu ne imbatam cu apa rece.

  • admin2 says:

   Panortodox nu înseamnă ecumenic.
   Hai să spunem așa: se vor aduna cei căror la pasă, ca să se lepede de erezia celor cărora nu le pasă decât de ei înșiși, nu de credința ortodoxă.

 6. Ortodox says:

  Daca aghiazma se va strica, va fi evidenta erezia pentru mult mai multa lume cred eu (desi daca nu au ascultat de Moise si de prooroci…).
  Nu stiam de faptul ca s-a stricat aghiazma la Mitropolitul Serafim. Nu ca ar fi de mirare. Daca e adevarat e minunat pentru intarire. Amintiti-va ca in catedrala din Munchen este zugravit Francisc de Assisi (nu profetic! – aviz celor cu inima invartosata). Ar fi bine sa avem dovezi, chiar si in ceea ce priveste Petru Voda (stiti ca cei din urma chiar faceau caz ca o dovada in favoarea pomenitorilor este ca nu s-a stricat aghiazma).
  Bine, daca se va strica aghiazma dupa anateme lucrurile sunt foarte clare, sper ca pentru toata lumea.
  Dar daca Dumnezeu hotaraste altfel?

  • admin2 says:

   Dumnezeu și-a întors demult fața de la ereticii ecumeniști. Este cazul să urmăm și noi exemplul Lui. Că doar e Dumnezeu, trebuie urmat, viitorul nostru depinde de El, nu de ei.

 7. Carmen says:

  Doamne ajuta! Speram din tot sufletul ca aceasta Sinaxa- Sinod (SOBOR PANORTODOX) sa fie o lupta castigata de marturisitorii adevarati ai credintei. Dar unde se vor tine slujbele (ca ereticii nu-si vor parasi locurile-iar cei care nu au inteles ce s-a intamplat in Creta nu vor pleca din bisericile lor) Dupa aceasta sinaxa ,in bisericile in care slujesc ecumenistii ( si vor sluji fara frica mintind lumea) nu va mai fi har nici pentru copii, batrani, neputinciosi ? Multi nu se pot informa de pe internet . Ar trebui gandita si o forma de informare… Mirenii care au inteles despre ce e vorba incearca ,dupa puterile lor,dar parca vorbesc in zadar.. Ar fi bine sa fie emisiuni la televizor ( dar cum televiziunea e cu ei,cu masonii… e cam greu)

  • admin2 says:

   Revenim la soluțiile de dinainte de epoca mass-media. Creștinismul s-a propovăduit de la om la om. Dar oamenii erau oameni și se întâlneau în realitate, acum doar butonăm la tastatură, ”mucenicind-o”, cum spunea cineva.
   Nu se pleacă în misiune cu gândul că EU voi câștiga lupta, ci cu gândul că TREBUIE să îmi apăr țara. În cazul nostru vrem să ne păstrăm credința curată, că altfel vom fi izgoniți de la fața lui Hristos.
   Pr. Ciprian

  • admin2 says:

   Este un comunicat plin de întrebări, ceea ce vădește că autorii lui sunt lipsiți de răspunsuri. Nu mai stau să analizez minciunile din el, dar mă bucur că numai la gândul despre numele părintelui Sava și tremură zorzoanele ecumeniste de pe ei. Nici măcar nu îndrăznesc să rostească numele părinților athoniți mărturisitori, atât de mult îi arde rugăciunea lor.
   ”Teologia” lor ”ortodoxă” este cea a victimizării proprii și a prigoanei cu colți de fiară împotriva celor care nu se lasă atrași în erezia ecumenistă.
   Un posibil și trebuincios răspuns la acest comunicat: autorii lui vor da seama de viclenia lor exact în fața celui care a rostit cuvintele folosite de ei ca titlu. Ori acela era Arhanghelul Mihail, a cărui sabie de foc dumnezeiesc este nebiruită de orice limbă de aspidă surdă și vicleană ecumenistă urâtoare de adevăr.
   Părinte Claudiu, ei cu comunicatele, noi cu crucea. Să slujim pe Domnul Crucii. Ereticii ecumeniști slujesc pe domnul ban și pe lucifer, inspiratorul masonilor și al tuturor mincinoșilor.
   Cu respect pentru iubitul meu părinte și frate Claudiu, nevrednicul preot Ciprian.

 8. BALTAG LICĂ says:

  Bine-ar fi ca lupta să fie doar sub această formă. Nu prea cred că vor ceda scaunele de care s-au lipit azi înalții BOR. Ei pot trece foarte ușor la prietenii lor – ecumeniștii – căci tot le cântă-n strună, dar nu știu dacă o să le convină atunci cânt vor conștientiza cu ce s-au ales. Lupta nu cred că va fi ușoară. Să dea Domnul să mă înșel eu în privința luptei. Sunt prea mulți ca să cedeze doar la un semn. Dar până la urmă tot vor ceda, Adevărul va fi de parte celor care-I slujesc în adevăr și dreptate, nu în inovații ecumeniste. Oricum ar fi, lupta trebuie dusă până la capăt, cu orice sacrificii. Să luăm seama fiecare la noi înșine ca să ne întărim cât mai permite încă timpul. Vremurile sunt tulburi și încă de abia-i începutul tulburărilor. Iată că ne-a creat Hristos condiții de a ne sfinți. Nimeni nu poate să zică: „Dacă eram eu pe vremea mărturisitorilor din vremea comuniștilor, făceam și dregeam”. Iată că ni se oferă fiecăruia șansa de a ne sfinți prin mărturisire dreaptă a credinței ortodoxe. Numai cine nu vrea nu intră-n „hora mărturisirii”, horă sângerie azi dar aurie în veac. Cununile sunt pregătite, se așteaptă doar premianții. Îmi vine să zâmbesc, de ce? Pentru că la firma la care am lucrat anterior, deoarece mi s-a luat mașina de serviciu că nu cântam în strună nimănui(acesta fiind motivul principal, căci aveam colegi care cântând în strune primeau chiar și câte două mașini de serviciu; deh, eu nu putem să dau cu biciul!), eu le răspundeam colegilor care mă întrebau pe această temă: că nu sunt premiant. Ce vreau să insinuez? Că o regulă a compensației spune că atunci când nu ești premiant într-un domeniu, sigur te va compensa alt domeniu. Acolo am fost lipsit de mașină, măcar aici să compensez cu ceva. De aceea zâmbesc, zâmbet trist-vesel așa cum au fost și vor fi etapele vieții. Conchid, în orice domeniu este o luptă de dus. Fiecare este preot sau arhiereu la locul lui de muncă. Bineînțeles metaforic, adică să nu încerce să facă el slujbe, ci să facă misiune, apostolat ortodox. Și acum mesajul de aur: Hristos va câștiga această luptă începută azi. Dar cine va fi Hristos azi?

 9. IOAN says:

  Adunarea să se numească SOBORUL BISERICII ORTODOXE

  sau SOBORUL BISERICII CREȘTINE ORTODOXE

  Biserica este UNA și este ORTODOXĂ pentru toate țările

  nu poate fi denumită panortodoxă ca se uită baba Floarea uluită….

  • admin2 says:

   Prima varianta pare a fi perfectă. Voi informa… autoritățile, că eu sunt un biet servitor.

   • utzu says:

    În afară de nume, îndrăznesc să cred că trebuie ca soborul să cerceteze lucrările sinodului local din 1983, care a dat mai întâi anatemei ecumenismul și apoi să coboare spre sinoadele mai vechi, inclusiv cel de la Iași, împotriva papei și astfel să fie limpede pentru oricine filiația duhovnicească a mărturisirii noastre. Să nu se grăbească părinții atoniți cu sinodul/soborul ci să îl pregătească pe îndelete, mai ales în privința lucrărilor și studiilor teologice. Mă rog să nu fie doar certare, mustrare și anatemă ci, poate, va rândui Domnul să amâne anatemele astfel încât să mai fie vreme de întoarcere pentru părinții noștri ierarhi și preoții care îi ascultă în nebunia lor. Mă doare inima gândindu-mă la atâta popor înșelat și aruncat în iad. Poate soborul vor publica mai întâi o carte, din care să se cunoască greșeala și erezia și poate mai apoi, mai târziu, vor fi rostite anatemele. Domnul să ne miluiască și să îi întoarcă din nebunie pe toți cei înșelați de ecumenism. Iertați-mă! Doamne, ajută!

  • Iuliabur says:

   Denumirea de BISERICA CREȘTIN ORTODOXA da impresia ca mai exista si alte biserci crestine.
   Aceeasi denumire a folosit-o si preotul la predica si a zgariat la ureche.
   Inca ma mai duc la biserica din parohie. E dificil si din pentru faptul ca as dezobisnui copiii.

 10. Emil Baciu says:

  Bine ar fi ca cei din Romania, care vor dori sa participe la Soborul Panortodox sa se poate deplasa fara pasaport.
  Doamne ajuta !

 11. Doina says:

  Doamne ajută!
  Pentru ecumeniști noi trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să-i întoarcă la Dreapta Credință, dar asta depinde în primul rând de ei dacă vor pt că Dumnezeu nu forțează pe nimeni, adică dacă ei strigă la Dumnezeu cu toată sinceritatea să-i lumineze cu siguranță le va arăta calea;
  – noi să strigăm tot timpul la Dumnezeu să nu ne lase pt. că lupta va fi din ce in ce mai grea și vom fi f. greu încercați(să nu uităm că de-a lungul istoriei acest pământ a fost udat cu sânge mucenicesc transformându-l într-un adevărat antimis);
  – unde vor sluji preoții antiecumeniști lăsăm tot în voia lui Dumnezeu pt că proorociile Sfinților Părinți arată clar că în vremurile din urmă ne vom face pravila acasă și vom merge sute de km pt a întâlni un adevărat preot al Lui Hristos;
  – cei care sunt încă în neștiință ce s-a întâmplat în Creta ori nu le pasă pt. că Slavă Domnului sunt destule surse de informare, iar cei care chiar nu a auzit și au sufletul curat, sigur Dumnezeu le va descoperii (numai la Biblie dacă se raportează ei tot află pt. că Cuvântul Domnului este clar, nu duplicitar ca doc. din Creta, și ne arată semnele vremurilor, un ex. „Oare când voi venii a doua oară voi mai găsi credinţă pe pământ?,”asistam la o apostazie în masă (să ne ferească Dumnezeu de această cădere, pt că omul are tendinţa de a alege calea uşoară);
  – să nu ne punem vreo speranţă în mas-media ca sursă de informare că de mult nu se mai află în slujba poporului, a adevărului nici nu mai vorbim, dincontră vor lupta pe toate căile să ne dezinformeze şi mai mult;
  -şi dacă aceasă sinaxă mult aşteptată nu va fi pe măsura aşteptărilor noastre, noi să nădăjduim în Dumnezeu că nu ne va lăsa chiar de vom rămâne singuri (de la Sf. Părinţi ştim că acest sinod din Creta este unul tâlhăresc aşa că nu există cale de întoarcere).
  Dă-ne Doamne neliniştea cea bună şi fereşte-ne de linuştea cea rea.
  Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea e Fiul, acoperământul meu e Duhul Sfânt
  Treime Sfântă Slavă Tie!
  iertaţi şi binecuvântati părinte!

 12. remus says:

  Slava lui Dumnezeu !
  Este o veste minunata, mi-ați luat o piatra de pe suflet părinte.
  Sunt atâtea de repus în rânduiala.
  Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Căderea BOR ecumenistă va fi din ce în ce mai abruptă. Noi să ne ținem de Hristos.

 13. daniel vla says:

  Doamne ajuta pr Ciprian! Numele acela e.
  Raspundeti-ne va rog la o intrebare.
  Eu inteleg ca un preot sau episcop care sunt caterisiti de un sinod pentru motiv de erezie, sunt exclusi din Biserica si isi pierd capabilitatea harica si succesiunea apostolica, dar…

  Avand in vedere ca un mirean care cade in erezie si chiar trece cu totul la o secta eretica poate reveni la Ortodoxie prin mirungere, botezul nemairepetandu-se, de ce un cleric cazut in erezie si caterisit pentru asta (adica exclus din Biserica) nu mai poate reveni tot ca preot, avand in vedere ca si botezul si hirotonia sunt tot taine (din cele 7, sau mai multe)?
  Mireanul nu se auto-exclude si el din Biserica precum si clericul care cade in erezie? De ce nu poate reveni pe pozitia dinainte de cadere si clericul ca si mireanul?

  • admin2 says:

   Pentru că odată căzut, clericul respectiv pierde încrederea credincioșilor, care este fundamentală în lucrarea pastorală, deci nu mai poate sluji la altarul Domnului. El nu este exclus din Biserică, ci doar a mai sluji Sfintele Taine.

 14. elena cleopatra olteanu says:

  Antiecumenistasi antisinodCreta.

 15. Nimic nu sunt says:

  Preasfânta Treime, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Sfintele Ierarhii de Sfinții Îngerii și Toți Sfinții sa vegheze asupra celor care apără credința ortodoxă și suferă prigoane din aceasta cauza! Amin.

 16. ortodox says:

  frate ciprian, nu stiu daca o sa postezi, dar scriu asa pentru tine macar,
  1. cu binecuvantarea cui mai slujesti , pt ca dupa argumentele si logica ta inseamna ca oricine poate sa slujeasca Sfanta Liturghie, mergeti spre
  neoprotestantism…
  2.intrebare: tu ai mai slujit sub binecuvantarea episcopului dupa sinodul din creta, ?daca da, inseamna ca si tu ai intrat intr-o forma de indracire; stim cum a cazut si din ce cauze a cazut primul inger , cel mai stralucitor, si tu ai momente de sclipire, si se vede ca esti invatat,dar sa luam aminte ca ingerul a devenit drac si a luat pe multi cu el si, stim ca dracul e intre cei mai mari invatati
  3 .cum poti sa spui ca numai voi va mantuiti, sau ca ceilalati se duc in iad? sa ne gandim la farisei si carturari, cu dreptatea in mana, cu legea etc, Hristos s-a dus la samarineni la alte popoare si la toti cei care ii poarta chipul,
  4. vad ca voi puneti legi , in locul lui Hristos, cred ca veti da seama pentru asta, voi vreti sa va puneti in locul Lui, va puneti judecatori, nu stiu daca asta vrea Hristos de la slujitorii Lui, Matuitorul a venit pentru ca toti sa se mantuiasca
  5.mi se pare odioasa rautatea cu care ai exprimat unele parreri despre unii sau altii, nu stiu daca cel mai rau ortodox ar putea gandi asa, dar tu spui ca inca esti preot
  6. stiu ca o sa zici sunt al nu stiu cui sau nu stiu ce…. oricum nu conteaza, am exprimat cateva ganduri dupa ce am vazut ce e scris pe aici, Dumnezeu sa va ierte si sa ne ierte pe toti

  • admin2 says:

   Doamne ajută.
   În primul rând, nu sunt frate, sunt preot și țin nespus de mult la asta, chiar dacă am fost ”aruncat” cu ”gunoiul lumii” (apropo, asta era expresia folosită de Sf. Pavel pentru apostoli în genere; nu mă compar cu ei, însă nici nu vreau să ajung ca cel care nu a prins ”le grand finale”, adică Iuda). Să vă răspund la fiecare întrebare:
   1. Slujesc ca preot ortodox, luptător împotriva ecumenismului și a oricărei alte măsluiri a Adevărului, atât cât mă luminează Dumnezeu. Pentru mine nu s-a schimbat nimic; Biserica este hristocentrică, nu papisto-episcopo-centrică. Mă rog să dea Dumnezeu un arhiereu ortodox acestei eparhii, că primii doi de la înființarea ei au fost profund ecumeniști. Slujesc cu binecuvântarea lui Hristos, Îi slujesc Lui și mă închin Lui. Vă doresc asemenea.
   2. După Creta am slujit – așa cum au făcut toți Sfinții Părinți în vremuri de prigoană – pe un antimis care nu poartă semnătura episcopului căzut în erezia ecumenistă. La fel fac și acum, nepomenind pe altul în loc. Singura mea mândrie este că sunt ortodox – mulțumindu-I Domnului pentru aceasta – și marea mea bucurie ar fi ca TOȚI să fie ortodocși.
   3. Nu există mântuire în afara Ortodoxiei, pentru simplu fapt că MÂNTUIRE înseamnă Hristos, Împărăția lui Dumnezeu este Hristos, veșnicia este Hristos; TOTUL ESTE HRISTOS. Iar neortodocșii Îl urăsc pe Hristos; ei nu vor să se mântuiască, nu Hristos.
   4. Noi avem ca lege: Sfânta Scriptură, dogmele Bisericii, Sinoadele Ecumenice. Nu inventăm nimic, nu adăugăm nimic și nu scoatem nimic. Ne străduim cu smerenie, dar cu hotărâre, să fim ”următori ai Sfinților Părinți.” Dacă vă cheamă cu adevărat Ioan, spuneți-mi, dacă doriți: ce ar fi spus Sf. Ioan Botezătorul ecumeniștilor de azi? Oare nu: ”pui de năpârcă, faceți roade vrednice de pocăință!” Cu Adevărul nu te joci; Adevărul se slujește, se respectă, NU SE CIOPÂRȚEȘTE !
   5. Dacă am jignit pe cineva, îmi cer iertare. Dacă adevărul pe care îl spun a ars pe cineva, problema lui. Să își facă o analiză a conștiinței în lumina Adevărului mântuitor al Ortodoxiei. Sunt ceea ce sunt cu mila Domnului, nu funcția contează, ci modul în care ne închinăm: ”în Duh și în Adevăr” sau masonicește și eretic.
   6. Mă bucur că v-ați descărcat. Acum puneți mâna și citiți ceva de la Sfinții Părinți. Și apoi, în duhul lor, să veniți să mă certați din nou, iar dacă sunt vinovat, de acum îmi cer iertare. Eu gândesc în perspectiva judecății de care voi avea parte după moarte și mă cutremur la acest gând.
   Vă doresc mântuire, în Ortodoxie !
   Cu respect (pentru dvs ca persoană-om-chipul lui Dumnezeu, dar nu pentru părerile neortodoxe pe care le-ați afișat), pr. Ciprian.
   PS – Mă puteți jigni cât vreți, nu mă atingeți, dar de Hristos și de Ortodoxie când se leagă cineva, oricine ar fi acela, mă fac foc.

 17. un ins dintre atatia says:

  Este normal sa reactionam cu acrivie la desantatele si antihristicele „pogoraminte” ale capeteniilor ecumeniste, ce lucreaza sarguincios de un secol la surparea Ortodoxiei. Insa la mijloc este mult popor nestiutor (si din vina lui, dar mai ales din vina lupilor ce-l pastoresc) si mai este si foarte multa neputinta la toti crestinii ortodocsi de azi, indiferent de treapta bisericeasca. Dragostea multora s-a racit, povatuitori duhovnicesti nu (prea) mai sunt, amagiri peste tot, decadenta morala, materialism, valori „europene” antihristice, etc.
  In contextul acesta, a folosi acrivia pe post de panaceu universal nu face decat sa inrautateasca starea de lucruri. Cum zice si Avva Arsenie Papacioc: „Sfintii Parinti la sinoade nu au dat cu anatema dupa oamenii de pe strada, ci dupa ereziarhi!”
  Hotarul canonic si dogmatic trebuie restabilit soborniceste, ca intotdeauna in istoria Bisericii. Insa vremea cernerii nu s-a terminat, ci abia incepe. Abia dupa acest sobor/sinaxa ortodoxa multa lume va incepe sa afle ca „s-a petrecut ceva”. Ca nu au net, popa la predica nu zice niciodata nimic notabil, oricate cuvinte ar folosi, iar poporenii nostri au fost obisnuiti, cel putin de la implementarea comunismului incoace, ca in afara de rugaciuni si slujbe Biserica nu are vreun rol istoric in prezentul nostru, deci normal ca predica bisericeasca sa nu spuna nimic, din moment ce tot ce se petrece intre zidurile bisericii este ritual anistoric.
  Vremea cernerii nu e aceeasi pt toti. Pt Sfintia Voastra, Parinte Ciprian, si poate pt alti nepomenitori (unii doar in devenire…) lucrurile sunt clare, pot fi transate. Pt altii, insa, Drumul Crucii nici n-a inceput! Altii, iarasi, incet incet fac primii pasi, dar mai au pana sa ajunga la o lamurire si hotarare interioara pe calea cea buna. Nu ma refer la cozile de topor, la cei deja hotarati sa lichideze cu Hristos de dragul vietii imbelsugate in aceasta lume. Ma refer strict la cei alesi de Hristos sa iasa din lume si sa-i urmeze Lui pe calea stramta si cu scarbe. Pe acestia numai Domnu ii stie si tot El da fiecaruia dupa momentul sufletesc in care se afla. Cata osteneala sa cresti (bine!) un copil! Sf Pavel pomeneste aceasta osteneala ce si-o da cu fii sai duhovnicesti „pana va prinde Hristos chip/forma in voi”.
  In concluzie:
  1. Hotarul incalcat de panereticii ecumenisti trebuie restabilit cu toata pravoslavnicia.
  2. Capeteniile-ereziarhi neaparat trebuie anatemizati.
  3. Usa trebuie lasata deschisa tuturor celor pe care Domnul ii va (re)aduce la lumina Dreptei Credinte, dintre randurile ecumenistilor. Tiranisirea si nelegiuirile arhiereilor romani, de exemplu, sunt suficient de mari pt a da de gandit multor preoti & nu numai, si asta nu de ieri, de azi… E bine sa-i asteptam pe toti, de la arhierei la mireni, in Sobornicitatea Ortodoxiei. Si aici e rostul iconomiei adevarate, aplicate fratilor, nu vrajmasilor Credintei.
  Daca veti aplica acrivia fratilor ortodocsi, si nu pogoramantul/iconomia, veti adauga la rautatile veacului inca una: dezbinarea in numele Ortodoxiei.
  Cu respect si nadejde va scriu acestea, sper ca le veti citi in acelasi duh.
  Hristos in mijlocul nostru!

  • admin2 says:

   Întru totul de acord. Cât despre calea canonică de urmat, cuvântul hotărâtor îl vor avea arhiereii antiecumeniști. Noi ne dorim ca toți să scape de ciuma ecumenistă, dar nu ne-o putem dori (decât zadarnic) mai mult decât cei ce nu și-o doresc defel.

 18. AUGUSTIN says:

  10. De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te,
  11. Ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.

  (Tit 3, 10-11)