Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Bucură-te, suflete, căci Domnul te iubește!

9 Responses to Bucură-te, suflete, căci Domnul te iubește!

 1. Mihaela Popa says:

  Doamne, da-mi sa întâmpin cu liniște sufleteasca tot ce-mi vă aduce ziua care începe.
  Da-mi sa ma predau cu totul voii Tale sfinte. În fiecare ceas al acestei zile, povățuiește-ma în toate și ma ajuta. Chiar dacă as primi necazuri și nenorociri,învață-ma sa le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare,ca în toate este voia Ta cea sfântă.
  În toate faptele și cuvintele mele, Tu călăuzește-mi gândurile și simțămintele.
  În toate întâmplările neașteptate, nu ma lasă să uit ca totul vine de la Tine.
  Învață-ma sa fiu deschis și înțelept cu toți frații mei,pe nimeni amarand,pe nimeni întristand.
  Doamne, da-mi putere sa port ostenelile zilei de astăzi și toate întâmplările din vremea ei. Călăuzește-mi voia și învață-ma sa ma rog, sa nădăjduiesc, sa cred,sa rabd și sa iert.Amin! ( rugăciunea stareților de la Optina.)
  Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim mai buni și mai înțelepți!Amin!

 2. Mariana Alexandru says:

  Iertare: ma voi repeta , nr persoanelor este mult mai mare si cred ca el ar trebui luat in considerare. Numai că trebuie extras din mesaje. Ce parere aveti? Cum trebuie procedat?

  • admin2 says:

   Eu mă gândeam așa. Cine dorește (dar mai întâi să îmi scrie pe mail: ciprioan@yahoo.com) să se ocupe de contabilizarea numelor, a numărului și al mesajelor, bine ar fi. Facem o echipă de trei persoane și purcedem la treabă. Primii trei sunt numiți… mușchetari ai petiției.

 3. Irina says:

  Puțini…dacă ar fi să voteze melodia preferată la Eurovision,ați vedea mobilizare

 4. Mihaela Duțu says:

  Doamne ajută ! Părinte Ciprian, eu sunt cu plănsul mirenilor… dar pentru cei care nu au ascultat PLĂNSUL CĂLUGĂRILOR, îi rog să își faca timp intr-o- seara liniștită ,să ia puțin din untdelemnul Athosului ca acest plans iți unge sufletul.
  Cu stimă, Mihaela Luminița (de Cămpina)

  https://www.youtube.com/watch?v=NIyJyZOLvzI