Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mulțumim Maicii Domnului că ne-a trimis asemenea părinți aghioriți cu mintea lui Hristos

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/02/transcrierea-integrala-conferintei.html#more

11 Responses to Mulțumim Maicii Domnului că ne-a trimis asemenea părinți aghioriți cu mintea lui Hristos

 1. nimic nu sunt says:

  Celor care inca nu stiu, le reamintesc faptul ca exista petitia

  https://www.petitieonline.com/cerem_respectarea_dreptului_de_a_ne_apara_credinta_ortodoxa#sign
  E bine sa o semneze cat mai multi. Doamne ajuta.

 2. kosma says:

  Parinte cred ca se urmareste dezmembrarea Romaniei. PSD cheama oamenii la demonstratie…
  Daca Vestul va vedea ca pierde initativa va zice prin marionete: guvernul PSD nu e in stare sa conduca tara ,
  propunem FEDERALIZAREA.
  Alternativa : RAZBOI CIVIL.

  Propun post incepand de azi si rugaciune.

  Va rog luati legatura cu ceilalti Parintii marturisitori: rugaciunea sfintiilor voastre e auzita mai bine.
  E clar ce urmeaza daca se continua pe linia aceasta . Posibil ca Romania actuala sa nu prinda aniversarea a 100 de ani. Amintiti-va ce a spus Parintele Justin despre URGIE. Aceasta este, si are legatura cu tradarea din Creta. Masonii vad ca avem marturisitori crestini si vor sa ne nimiceasca , chiar daca suntem putini, ei se tem de noi, de cei putini. Intelegeti ca este FOARTE TARZIU.
  Doamne miluieste-i pe romani.

  • admin2 says:

   Nu se poate ține post duminica, în afara posturilor mari, este interzis de Sfintele Canoane.
   Eu cred că urgia A VENIT deja și o trăim ca lașitate, indiferență, amânare, complacere etc. L-am trădat pe Dumnezeu, mai mult și mai grav de atât ce poate fi?
   Dar voi vorbi, pentru dragostea dvs, cu părinții și vă spun care este rezultatul sfatului.
   Iertați.
   Pr. Ciprian

   • Ileana says:

    Am citit ca Parintele Argatu tinea post aproape tot anul si se dezlega doar in perioadele de harti de la Craciun si Pasti. Iar un parinte cuvios din Sfantul Munte, despre care relateaza Sfantul Paisie Aghioritul, inmuia cu ata un schelet de peste in mancare ca sa spuna ca s-a dezlegat la peste. Poate in sensul asta, am putea macar sa nu ne indopam si sa ne infranam putin de la toate.

    • admin2 says:

     Chiar Sf. Paisie însuși făcea aceasta.
     Una dintre regulile vieții duhovnicești este să nu ne ridicăm sătui, îmbuibați de la masa.

 3. nimic nu sunt says:

  Am găsit o prorocie care merită atentie in cartea intitulata ,,Fericitii nebuni pentru Hristos”, p. 292. Monahul Gherasim , din Manastirea Neamt, care luase nevointa aspra a nebuniei pentru Hristos, la 90 de ani, a fost gasit raposat avand in mana o hartiuţă pe care scria aşa :

  ,,iubiţii mei fraţi si parinţi, iertaţi-mă, n-am putut să plac şi lui Dumnezeu şi oamenilor. Toate le-am făcut ca să fiu de râsul lumii în acest veac, dar să ştiţi, la vremea vremii, Mănastirea Neamţ se va pustii, Agapia se va scufunda într-un eres, iar Văraticul va fi ars cu foc. Luati aminte, de nu veti păzi pravila pusa de Sfintii Părinţi, pierea va veni mai degraba si nu vă veti mântui!”

 4. Ana says:

  Doamne, ajuta !

  Parinte Ciprian,

  A fost postata pe Facebook o scrisoare a Parintelui Theodoros Zisis. Se pare ca este foarte importanta dar nu ma pricep sa o traduc.

  https://katihisis.blogspot.fr/2017/02/blog-post.html?m=1#!/2017/02/blog-post.html

  V-o dau dumneavoastra, si daca nu a mai aparut nicaieri in limba romana, cu siguranta ca dumneavoastra ati putea sa ne transmiteti mesajul ei.

  Va multumim pentru tot ce faceti pentru Ortodoxie si va suntem alaturi in rugaciune !

 5. Marius Gogonea says:

  Multe a daruit Dumnezeu neamului nostru, parca mai mult decit oricarui neam. Am ajuns astfel, ca nu mai pretuim darurile ce le-a revarsat peste noi Domnul. Fie si numai Frumoasa Ortodoxie, fara toate celelalte de ar fi si tot ar fi trebui sa ne simtim coplesiti de darul lui Dumnezeu. Chiar si astazi, la o asa delasare, indiferenta, lasitate si rautate, inca ne mai striga, inca ne mai cheama, inca ne mai asteapta la Inviere, El, Tatal Ceresc, Vesnicul Milostiv, asteapta un neam intreg la pocainta, a pregatit pentru acesta vitelul cel ingrasat si haina noua a Mantuirii. Efortul acestor parinti aghioriti este darul lui Dumnezeu, darul Mantuitorului Hristos si al Maicii Sale, ei sunt trambite menite sa aprinda din nou in pustiul sufletelor noastre, in pustiul acestui neam, flacara Credintei Ortodoxe asa cum au aparat-o si au lasat-o si noua mostenire, prea mult incercatii, prea iubitii, Sfintii nostri Parinti.

 6. florentina says:

  am observat ca si manastirea Sihastria Putnei a cazut in eres nu numai Agapia ca sustine sinodul din Creta…au ajuns sa-l promoveze ,la greu ,pe Rafel Noica care nu are nimic in comun cu ORTODOXIA si Canoanele SF.Parinti….paote Sihastria ca staretul face vrajba in inima celor care au intrerupt pomenirea.

 7. florentina says:

  cert e ca numeri pe degete adevaratii preoti si monahi dar pt acestia mai tine Dumnezeu lumea…din ei unii se vor intoarce si vor ajunge SFINTI ,MUCENICI sau MARTURISITORI…Dumnezeu ni -l va tine pe P.S Longhin ca sa nu ne prabusim cu toti in prapastie.

 8. florentina says:

  la ultimult com….din ei…ma refer la cei lumesti…