Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cele 11 minciuni din Enciclica Sinodului Greciei ”Către popor”

Părintele Nicolae Manolis din Tesalonic, unul dintre marii luptători antiecumeniști greci de astăzi, a scris textul atașat acestui articol, mânat de faptul că în data de 5 februarie 2017, la începutul perioadei Triodului, Enciclica Sinodului Greciei intitulată ”Către popor” s-a citit în toate bisericile din Grecia, fiind împărțită și în milioane de exemplare credincioșilor prezenți la slujbă.

Textul ierarhiei grecești este analizat de părintele Nicolae în mod foarte argumentat. L-am tradus cu multă grijă și am găsit și câteva lucruri foarte interesante referitor la Canonul XV al Sinodului I-II Trulan, în comentariul marilor canoniști ai Ortodoxiei, netraduși până acum în Pidalionul românesc.

Părintele Nicolae a întrerupt de duminică, 19 februarie 2017, oficial pomenirea mitropolitului Antim al Tesalonicului, semnatar în Creta.

Lupta noastră merge înainte, chiar dacă ecumeniștii folosesc în continuare cele pe care le inspiră ”tatăl minciunii”, adică satana. Biruința nu va fi în nici un caz a lor, ci a lui Hristos, Care ”nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu.”

Textul tradus, în format pdf:

Cele 11 minciuni din Enciclica Sinodului Greciei Catre popor

Sursa: https://katihisis.blogspot.ro/2017/02/11.html

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

21 Responses to Cele 11 minciuni din Enciclica Sinodului Greciei ”Către popor”

 1. ban says:

  Multumim pt. efort, iertati.

 2. Florina says:

  Dumnezeu sa-l ajute mereu! Axios!

 3. Mihai says:

  Doamne ajuta, este ft bine că se ridica din ce in ce mai mulți mărturisitori

 4. Mihai says:

  Chiar un tip care i-am pus și lui sursa mi-a reproșat că să ami țin pt mine ereziile, daca i-am zis despre acest Produs Mărturisitor gata sunt eretic, dar mă rog fiecare pasare pe limba ei piere

 5. Mihai says:

  Scuze Preot mărturisitor, are defecțiune tastatura

 6. florentina says:

  DUMNEZEU ISI ARATA LA LUMINA OAMENII LUI NU NE LASA LA GREU! NU AVEM MOTIVE DE DEZNADEJDE.NU E USOARA CRUCEA MARTURISIRII DAR CUNUNA E VESNICA . DOAMNE AJUTA!

 7. admin2 says:

  Văleu, parcă e Luceafărul…
  Dar e frumos. Mulțumim.

  • Maria says:

   Iertati ma !

   • admin2 says:

    Domnul să vă ierte, să vă binecuvânteze, să aveți un post cu folos, în pocăință, adevăr și dragoste de Dumnezeu și de aproape!
    Valabil pentru toți cei care rup din timpul lor pentru a poposi aici, între prietenii Sf. Efrem cel Nou, nu doar pentru a se informa, ci pentru a prinde curaj în lupta cu ispitele veacului din urmă.
    Pr. Ciprian

 8. o soră says:

  Superbă tragere la răspundere!

 9. Claudiu says:

  Mitropolitul Neofit de Morfou:
  „Într-o mare adunare, așa cum a fost cea din Creta, se cere claritate dogmatica cand vorbim de ceea ce este Biserica si ce sunt crestinii eterodocsi. Sustinem cu umilinta ca textul de mai sus suferă de ambiguitate teologică intenționată.”

  deci INTENTIONATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/07/07/marturisirea-mitropolitului-neofit-de-morfou-care-a-refuzat-semnarea-documentului-panortodox-relatiile-bisericii-ortodoxe-cu-ansamblul-lumii-crestine-intemeiata-pe-marturiile-sfintilor-contempor/

 10. Ortodox says:

  Vedeti daca va ajuta cu ceva.
  Nu este nevoie sa publicati.

  IULIA TIPA

  Avand in vedere hotararea Sfantului Sinod din februarie 2017 prin care se ia act de dispozitiile Noului Cod PENAL si pe cale de consecinta se dispune luarea masurilor de prevenire a faptelor penale, toti parintii nepomenitori pot sa adreseze o notificare Patriarhului prin care sa i se pune in vedere perpetuarea faptelor care intra in sfera penala in teritoriu… :))))))))
  Sa-i fie notificata solicitarea de a lua act de faptul ca BOR prin autoritatile canonice este in imposibilitate de a proceda la aplicarea dispozitiilor Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare si al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române pe care, de altfel, il invoca in mod nelegal.Autoritatea d-voastra si a B.O.R nu poate fi manifestata decat in limitele prevazute de dispozitiile legale in vigoare, limite carora se subordoneaza si atributiile d-voastra de serviciu.
  In speta,efectele juridice ale lipsei aprobarii de catre stat a codurilor canonice se concretizeaza in situarea demersului d-voastra in afara cadrului legal.
  Altfel spus, Biserica Ortodoxa Romana prin organele de conducere nu poate demara procedura disciplinara prin intrunirea Consistoriului eparhial, nu poate dispune masuri disciplinare nu-si poate exercita prerogativele instituite prin Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare si al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române
  Autoritatile canonice ale bisericii (autoritatile canonice disciplinare si de judecata ) isi exercita autoritatea biserioceasca fie in mod direct, fie prin organisme constituite in acest sens.
  Astfel, in exercitarea judecatii bisericesti, autoritatile canonice ale BOR actioneaza fie direct emitand sentinte disciplinare sau de judecata, fie prin intermediul unui organism ajutator, in speta, consistoriul eparhial.
  Lipsa procedurii de aprobare prin Hotarare de guvern a codurilor canonice in conditiile legii interzice exercitarea autoritatii canonice , respectiv: intrunirea consistoriului eparhial, emiterea sentintelor disciplinare sau de judecata sau mai explicit, urmarea oricarei proceduri instituita prin Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare si al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române sau aplicarea prevederilor acestuia.

  TOTI PARINTII NEPOMENITORI POT SA MA CONTACTEZE PENTRU A LE REDACTA DOCUMENTELE NECESARE ( CATRE EPISCOP ,ETC) PRO BONO.
  TEL : 0742 753672
  AV. IULIA TIPA
  februarie 22, 2017
  Reply
  IULIA TIPA

  RECTIFICARE LA COMENTARIUL ANTERIOR :

  A SE CITI : In speta,efectele juridice ale lipsei aprobarii de catre stat a codurilor canonice se concretizeaza in situarea demersului LOR, ADICA AL BOR, in afara cadrului legal.

  AV. IULIA TIPA

  De aici:
  http://sinodultalharesc.tk/parintele-cosmin-tripon-acuza-nerespectarea-dreptului-de-se-apara-si-refuza-sa-participe-la-consistoriu/#comments

 11. Mihai says:

  Conferinte deosebite: ale Pr. Sava Lavriotul noembrie 2016- subtitrata in lb engleza, si Pr. Prof. Teodore Zissis in lb greaca, usor de inteles pentru cei ce se familiarizeaza cu problematica ereziei ecumeniste si a falsului sinod din Creta. Doamne ajuta !
  Linkuri https://www.youtube.com/watch?v=bq9FUhuMgN4
  si https://www.youtube.com/watch?v=qxBDeLhrLO8
  si marturisirea unor parinti atoniti catre un grup de pelerini- in engleza pe https://www.youtube.com/watch?v=tbvTZR9WLIg ca si afirmatiile Marii Lavre a Meteorei prin vocea Pr. Arhim. Athanasios Anastasiou despre motivatiile reale ale lui PF Bartolomeu in obligarea lumii ortodoxe sa accepte pseudo-sinodul pe https://www.youtube.com/watch?v=G5_I1yMuPTk