Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

A început prigonirea pr. prof. dr. Theodor Zisis

Azi, marți, 7 martie 2017, au fost trimise prin curier din partea Mitropoliei Thesalonicului două documente, având ca destinatar pe pr. prof. dr. Theodor Zisis.
Prin primul document i se interzice părintelui Theodor să slujească și să predice la biserica Sf. Antonie din Thesalonic, unde a slujit vreme de 24 de ani. Interzicerea este valabilă pentru toate bisericile din cadrul Mitropoliei Thesalonicului.
Prin al doilea document se anunță începerea urmăririi canonice, în scopul deferirii pr. Theodor Zisis către consistoriul bisericesc, pentru cinci acuzații:
a) schismă;
b) neascultare și disprețuire a autorității superioare bisericești;
c) scandalizarea credincioșilor;
d) injurie și calomniere;
e) apartenența la o grupare (nerecunoscută sau neacceptată de Biserică) (se referă la antiecumeniști, desigur; în curând așa ne vor cataloga, că NOI suntem schismaticii și ereticii – n.trad.).
Documentele acestea sunt aproximativ identice cu cele trimise acum câteva zile părintelui Nicolae Manolis, care întrerupsese și el pomenirea mitropolitului Antim al Thesalonicului.
Nu le-a fost de ajuns ecumeniștilor să hotărască a-i interzice părintelui Theodor săvârșirea oricărei slujbe și predicarea, ci l-au pedepsit și prin interzicerea împărtășirii și pierderea titlului de protopresviter (titlul onorific cel mai înalt pentru un preot, echivalent la noi cu cel de iconom stavrofor – n.trad.), iar în termen de 5 zile de la primirea documentului este somat să răspundă în scris la acuzațiile primite.

Sursa: https://katanixis.blogspot.ro/2017/03/2_7.html#more

traducere din greacă:

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

PS – Noi spunem cu toții: VREDNIC ESTE ! Oricine mărturisește pe Iisus Hristos va fi prigonit. Aceasta este ”oferta” de aur a cerului. Cine este laș, o respinge, cine o primește, se va putea mântui. Să ne dea Dumnezeu tuturor gândul cel bun, mai ales preoților, să nu uităm că suntem chemați a sluji Domnului !

31 Responses to A început prigonirea pr. prof. dr. Theodor Zisis

 1. Lucian Pop says:

  Da, lupta e apriga, rasplata e pe masura: cununa marturisirii Adevărului, adică a lui Hristos. Axios părintelui Theodor Zisis!

 2. Nevrednica says:

  VREDNIC ESTE!
  „Stiu ca Domnul va face judecata celui sarac si dreptate celor sarmani;
  Iar dreptii vor lauda numele Tau si vor locui cei drepti in fata Ta.”
  ………
  „Si va inalta puterea poporului Lui.Cintare tuturor cuviosilor Lui….,poporului ce se apropie de EL”

  Da Doamne tarie si putere vrednicilor Tai sa sa duca in izbinda lupta pt.Adevar!
  Pazeste.i Doamne de vrajmasii vazuti si nevazuti!
  Sfintul Duh sa lumineze pe cei drepti!
  Maica Domnului sa acopere vrednicii Fiului ei!
  Amin.

 3. anador says:

  Vrednic este, intr-adevar!
  Cu cat ne dau ei mai tare cu smirghel, cu atat ne lustruim noi mai bine ca sa se poata imprima cat mai fidel chipul Mantuitorului in noi!

 4. Maxymos says:

  Păi deja suntem catalogați ca schismatici,mie mi se spune așa de câteva luni…pe aici pe unde viețuiesc eu(încă…),și ,printre alții,de un popă care susține că botezul la papistași e valabil…ce să mai zici?

  • admin2 says:

   Numai… tiptil, ca iepurele pe hat (cum zicea pr. Justin Pârvu) ne mai putem izbăvi de capcanele satanei.
   Doamne ajută.
   Pr. Ciprian

 5. Daniel says:

  VREDNIC ESTE, Părintele Theodor!

 6. Adrian says:

  Anatema celor care il prigonesc pe P.Theodor Zisis! Amin!

 7. Claudiu says:

  Eu zic s-o ia pe tanti aia cu barba de la eurovision s-o puna direct episcop. O sa faca unirea a tot si toate caci e dovada vie ca se poate orice pe lumea asta.

  Au ajuns sa dea cu toate valorile de pamant si sa ne serveasca numai rahat.

  Am o scarba infinita.

  Theodor Zisis e un preot vrednic si o lumina. Sa-l apere Dumnezeu si sa ajunga cu bine la sinaxa.

 8. vasilica says:

  Vrednic este Parintele Theodor Zisis!

 9. Pąʍvo says:

  8 martie – Ziua Mamei
  Și a femeilor care vor să devină mame.
  Astăzi desființată și înlocuită josnic cu – ziua femeilor.
  Conceptul de mamă, familie este unul depășit în societatea de astăzi – știința laboratorului înlocuind prin surogate artificiale valorile creștine tradiționale.
  Nu mai este important și ideal ca femeile să fie iubitoare, familiste ascultătoare și născătoare de prunci – toată aprecierea lor bazându-se pe frumusețea exterioară, răsfăț și libertinaj.

  • admin2 says:

   Ziua mamei este îndeobște pentru noi, ortodocșii, praznicul Buneivestiri (25 martie).

   • Pąʍvo says:

    Da. Ar fi mai corect asa… Dar rusii, sarbii, bulgarii inca o serbeaza public pe 8 martie.
    La noi a devenit inexistenta in spatiul social.

    • admin2 says:

     Da, halal ”grădina a Maicii Domnului.”
     De fapt, cu excepțiile de rigoare (bine ar fi să fie mulți pe calea bună, dar mă tem că nu e așa), suntem o nație obișnuită să ucidă prunci nenăscuți, să mintă, să înjure (inclusiv de cele sfinte) și să fure. De asta ne pedepsește Dumnezeu, dându-ne pe mâna ereticilor !
     Doamne, iartă-ne!

 10. BALTAG LICĂ says:

  Părintele Zisis a anticipat cumva acest pas, de aceea a întrerupt pomenirea începând cu Duminica Ortodoxiei. A avut o strategie, dar până la urmă și-a dat seama că aceasta îl putea răni mult mai grav decât întreruperea pomenirii ereziarhilor. Slavă Domnului că a început să mărturisească pe față, altfel tot ce ne învățase pe noi despre erezie nu avea fundament. Nu putea ca să învețe într-un fel și să facă altfel(opus) având ca justificare marea dragoste față de oameni. Ce, Sfinții Părinți nu-i iubeau pe oameni? Ba da. Numai că noi înțelegem, uneori, altfel această iubire. Desigur că într-un mod greșit. Altfel îi contestăm deja pe Sfinții Părinți. Ia uitați la Ieromonahul Macarie Banu cum, tot dintr-o dragoste prea mare față de credincioși, de teama ca să nu-și piardă credincioșii, îi pomenește pe ierarhii ecumeniști spunând totodată că nu-i de acord cu ecumenismul !!!? Tot o strategie (dac-o fi strategie?) și aici. Părerea mea este că Macarie Banu greșește lungind astfel boala. Mai, mai că era să-l cred având în vedere că a spus că o astfel de atitudine a antiecumeniștilor ar putea face schismă în biserică. Macarie Banu se situează contrar zicerilor Sfinților Părinți. Adică aduce ceva nou. Părerea mea că acest nou nu face altceva decât să conteste afirmațiile Sfinților Părinți. Să spună credincioșilor adevărul despre Sinod, credem că ar fi mult mai util și în spirit ortodox. Poate că și-o reveni la dragostea pe care au manifestat-o Sfinții și nu oamenii. Mulțumim Părintelui Zisis și îl fericim pe dânsul și pe toți cei ce sunt într-un duh cu el. Doamne ajută !

 11. Cobjug Stefan says:

  VREDNIC ESTE. DUMNEZEU SA-L INTAREASCA SPRE RIDICAREA MULTORA !

 12. Ileana says:

  Ma mir ca n-a aparut stirea despre „schismatici” si pe la EVZ, care acum are rubrica despre Sfantul zilei. Parintelui Theodor, precum si celorlalti parinti marturisitori, nu le pot lua preotia si nici drepturile de pastori adevarati pe care si le-au castigat aparand Ortodoxia, iar la un moment dat, cand randurile celor curajosi se vor inmulti, se va vedea ca strategia lipsei de dialog a fost de la diavol si in detrimentul marilor fetse afaceriste. Nu trebuie dat apa la moara nici stilistilor, ci mers inainte pe calea de mijloc, cea ingusta si de aur. Cand grecii au trecut prin clipe extrem de grele si practic unii sarmani au cam facut foamea la ei, sau cel putin asa a scris la noi in ziare, ma gandeam ca Romania este atat de mare si are atatea bogatii, incat i-ar mai putea hrani si pe grecii sarmani. Gandindu-ma la piatra seaca de la ei, mi se rupea sufletul. Ieri sapam in gradina si scoteam tone de pir si ma gandeam ca pana si pirul asta o fi bun la ceva, ca pe urma sa citesc intr-un prospect la un antibiotic naturist, pe care il ia tata, pentru ca a facut reactie adversa la antibioticele sintetice, ca unul dintre ingrediente este extractul de pir. Dar cred ca cea mai buna este hrana duhovniceasca, si, daca preotii marturisitori din Romania sau alte tari le pot oferi aceasta transfuzie ortodocsilor greci, este si asta ceva, mai ales avand in vedere ca nici Sfantul Munte nu poate ramane neatins si pana la urma se vor desparti apele si acolo, iar inchinatorii la ziduri vor fi de neclintit. Inevitabil se va crea o punte intre toti ortodocsii care impartasesc aceeasi credinta si considera ca ecumenismul este o blasfemie urata si prea mult tolerata, care insa acum, cand si-a scos cu nerusinare coarnele la inaintare, poate fi apucata de ele.

 13. Tanase Gheorghe says:

  Vrednic este parintele Teodor.Anatema ereticilor.

 14. Kmi says:

  Pr. Theodor Zisis propovaduieste Adevarul, deci este in Biserica, pt. ca Biserica = Adevar, prin urmare nu poate fi schismatic! Ereticii ecumenisti sunt rupti de Adevar => sunt rupti de Biserica => sunt schismatici

  Trebuie sa fim alaturi si de preotii care nu au cuget ecumenist, dar care inca nu au intrerupt pomenirea ierarhului partas la erezie, pt. a-i ajuta sa faca acest pas! Pr. Theodoros a avut alaturi credinciosii in acest demers, asa se si explica entuziasmul cu care a fost receptata decizia de nepomenire! Este adevarat ca Pr. Zisis a avut activitate laborioasa de constientizare a poporului grec asupra tradarilor credintei din spatiul ortodox, ceea ce pe meleagurile noastre reeducate dupa 1989 mai ceva ca in lagarele comuniste, mai greu, dar nu imposibil! Sa nadajduim in Domnul, ca El le va indrepta pe toate, noi sa vrem ! „Dai vointa, iei putere” , conform invataturilor Pr. Papacioc!

  Doamne ajuta!

 15. florentina says:

  MA IERTATI,PR.MACARIE BANU POMENESTE „IERARHUL”? STIAM CA A INTRERUPT POMENIREA SAU NU SUNT BINE INFORMATA…DACA FAC O CONFUZIE SA MA IERTATI! POST USOR LA TOTI!

 16. florentina says:

  TOTI CEI PRIGONITI PENTRU HRISTOS SUNT NISTE FERICITI! EI DUC CRUCEA PRIGONIRII CU MARE BUCURIE PE DRUMUL GOLGOTEI….SFINTII MUCENICII SUNT ALATURI DE FRATII CEI PRIGONITI.