Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Apel pentru tipărirea Broșurii care conține 40 de argumente că ”Sinodul” din Creta nu a fost în duhul Sfinților Părinți

După multă trudă este gata de tipar această broșură, care pe coperta 1 arată așa:
Iar coperta 4 este așa:

Broșura este editată în format A5, deci jumătate de coală A4, interiorul este alb-negru, iar coperțile, după cum se vede, sunt color.

Cuprinsul ei (48 de pagini) este următorul:

Argumente scripturistice

Binecuvântarea Maicii Domnului prin părinții athoniți

40 de argumente că „Sinodul“ din Creta NU a fost în duhul Sfinților Părinți ai Ortodoxiei

1. Introducere

2. Ideea de “Sinod panortodox”

3. Pregătirea presinodală

4. Regulamentul de organizare al adunării cretane

5. Desfășurarea lucrărilor “adunării” interortodoxe dn Creta

6. Receptarea hotărârilor din Creta de către Bisericile Ortodoxe neparticipante

7. Lupta antiecumenistă românească

8. Prigoana ecumenistă împotriva noastră

9. Recomandări pentru a păstra o cale echilibrată în privința mărturisirii ortodoxe

10. Soluții și perspective pentru viitorul B. O. R.

Expresia conștiinței noastre

Să ne întărim în credința neprihănită a Sfinților Părinți

Sinteză istorico-teologică despre Sinoadele Ecumenice

Declarație antiecumenistă

Autorii broșurii sunt trei:

preot Claudiu Buză

preot Ciprian-Ioan Staicu

jurist Cristian-Nicolae Bucuroiu

Marți, 14 martie 2017, vrem să o băgăm la tipar. Deja se fac ultimele corecturi la tipografie.

Broșura va fi împărțită GRATUIT.

Avem nevoie de susținere financiară pentru editarea ei. La 2.000 de exemplare ne trebuie cam 4.000 de lei, la 5.000 de exemplare, aproximativ 7.000 de lei, iar pentru 10.000 de exemplare sunt necesari cam 3.000 de euro. Nădăjduim măcar 5.000 de broșuri să scoatem.

De dvs depinde acum. Noi am muncit câteva săptămâni, adunând esența problemei ”Creta”, în cuvinte simple, după principiul: ”punct ochit, punct lovit.”

Nu vom trimite apoi prin poștă câteva exemplare, ci le vom da persoanelor noastre de încredere, care să le distribuie – personal sau prin prieteni – apoi în țară și în străinătate (la românii din diaspora). Vor ajunge la toți doritorii. Iar cine dorește, poate să o multiplice personal la xerox.

Încercăm să facem și o variantă în engleză și una în franceză, pentru frații noștri ortodocși vorbitori ai acestor limbi.

Modalități de susținere (nu vom pune pe site conturi, pentru a nu transforma acest site în ceea ce nu se dorește a fi):

1. Primul pas este ca cei doritori să ajute să sune la nr. 0740788876 (pr. Ciprian); în caz de apel nepreluat, lăsați sms sau trimiteți mail la ciprioan@yahoo.com

2. Dacă suma este mai consistentă, atunci vă vom spune contul tipografiei, pentru a trimite direct acolo suma donată.

3. Sumele mai mici le vom aduna probabil prin modalități nebancare (mandat poștal, curier, personal etc), iar apoi vom vira suma totală tot în contul tipografiei.

Mulțumim frumos de sprijin. Hristos este cu noi toți, cei iubitori de adevăr!

Doamne ajută!

Cu respect,

autorii broșurii

36 Responses to Apel pentru tipărirea Broșurii care conține 40 de argumente că ”Sinodul” din Creta nu a fost în duhul Sfinților Părinți

 1. ovidiu says:

  Daca estse gratuita ,ar fi bine si varianta pdf,in zona Moreni -Ploiesti ocupandu-ma eu de scos la imprimanta si de distribuit.HRISTOS in mijlocul nostru!Ovidiu pacatosul.

 2. un ins dintre atatia says:

  Se poate descarca pdf-ul de undeva? Sau va circula strict pe suportul fizic al hartiei?

 3. Simona si Ovidiu says:

  Astazi este ziua Sf.Ciprian,si va dorim Pr.Ciprian dvs.si familiei ani multi cu sanatate,liniste si bucurii familiale si duhovnicesti!
  Dumnezeu sa va binecuvinteze pe drumul drept al vietii!
  Multumim tuturor vrednicilor Parinti care renunta la confortul inselator pt.a lupta pt.Hristos si a ne deschide si noua mirenilor ochii mintzii si ai inimii spre a ne feri de inselaciune.
  Sa va dea Dumnezeu tarie si putere pt.a duce lupta cea grea cu izbinda pina la sfirsit!
  Duhul Sfint,Maica Domnului si Sfintii Parinti sa va lumineze!
  La multi ani vrednic Parinte Ciprian!

  • admin2 says:

   Vrednic a fost Sfântul Mucenic Ciprian. Cu rugăciunile lui să ne mântuim toți!

  • BALTAG LICĂ says:

   Să vă țină Hristos sănătos alături de întreaga mică și mare familie ortodoxă. La mulți ani buni, bunule Părinte Ciprian !

 4. Alexandru says:

  La multi ani si Doamne ajuta!
  Mi se pare cam mare pretul la tipografia de care spuneti. La 48 pagini format A5 este nevoie de 12 coli A4 imprimate fata-verso. La un tiraj de peste 2000 buc. ar trebui sa fie maxim 1 ron pretul per bucata, cu tot cu prima pagina si ultima imprimate color (o singura pagina A4 color + 11 negru). V-am zis si eu parerea mea. Poate ne ajuta si fratele de la Glasulstramosesc cu o recomandare pt ca si el s-a ocupat de o brosura anti Creta.
  La tipografia Docuprint din Bacau (docuprint@clicknet.ro 0744774818) a fost printata brosura anticip a pr. Justin, pretul fiind 1ron, avand 42 pagini.

  • admin2 says:

   Depinde și de hârtia folosită în interior. Eu cred că e un preț bun. Dar ne mai putem sfătui.
   Oricum, după ce iese primul tiraj, cei care aveți posibilitatea de a tipări în număr mare altundeva, nu va fi o problemă, vă dăm documentul, cu condiția nemodificării lui.

   • Alexandru says:

    Nici nu mi-a trecut prin minte ca se poate gandi cineva sa-l modifice. Dar acum stau si ma gandesc la ce pervertiri se pot face… Mie mi-e si frica sa mai cumpar o carte editata dupa 2016.
    Legat de ajutor pt brosura, zilele urmatoare trebuie sa imi vina somajul si vreau sa dau si eu zeciuiala. Puteti, va rog, sa ma indrumati prin adresa de mail?
    Apropo, ce parere aveti de Dogmatica Sfantului Iustin Popovici care tocmai a aparut la editura Doxologia?
    Doamne ajuta!

    • admin2 says:

     Trimiteți sms la 0740788876 pentru datele tipografiei.
     M-a impresionat treaba cu ”zeciuiala șomajului.” Să trăiești, om bun !
     Am auzit de cartea Sf. Justin. Depinde cine și cum a tradus-o… Azi sunt multe duhuri. Dar și din cele bune.
     Nădăjduim că e bine. Ca lucrare, ea este extraordinară, așa îmi spunea Ionuț Gurgu, conducătorul Editurii Predania, care are legături bune cu Serbia.

 5. o soră says:

  Sfîntul Mucenic Ciprian să vă aibă-n pază!
  Admirabilă broşură şi foarte necesară.
  Patruzeci de argumente, tot atîtea cîte generaţiile de la David la Hristos şi nu numai, tot atîtea cîţi anii petrecuţi de neascultătorii de Dumnezeu în deşert, tot atîtea cîte şi zilele postului…, ritmul divin.
  Să ne trăiţi, Părinţi dragi, şi să ne luminaţi drumul anevoios. Fie ca turma să crească întru lauda Domnului.

  • BALTAG LICĂ says:

   Tot atâtea pagini cât numărul(codul) nostru de țară – 40 – între țările lumii !!! O fi întâmplător? Dacă este ceva întâmplător pe pământ și-n Cer, atunci și aceasta-i o-ntâmplare. Doamne ajută !

   • admin2 says:

    Totul e proniator. Important este să fie spre slava lui Dumnezeu! Și spre îmbărbătarea ortodocșilor.

 6. vasilica says:

  La multi ani sanatosi! Parinte Ciprian.

 7. Nevrednica says:

  Slava Domnului!
  Parinte,se mareste delegatia vrednicilor participanti la Sinaxa!
  https://danielvla.wordpress.com/tag/pr-vasile-savin/
  Cinste Parintelui Savin!
  Dumnezeu si Maica Domnului sa.l pazeasca pe el si familia!
  Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Fratele nostru cel bun, în Hristos !

   • admin2 says:

    Am ascultat un pic din interviul luat părintelui Sava de către părintele Matei Vulcănescu.
    Un lucru să fie clar de la început, care ține de deontologia profesională: una zice părintele Matei că îl va întreba pe părintele Sava și altceva îl întreabă, în sensul că varianta în română este plină de un caracter tendențios, pe când în greacă îi spune mai puține cuvinte. Iar părintele Sava răspunde ceea ce crede că a fost întrebat.
    Aceasta o spun fără a intra în subiectul discuției respective, ci doar referitor la modalitatea de intervievare care are această carență. Să nu uităm că părintele Matei este 100% contra părinților Arsenie și Nil, iar asemenea interviuri au ca scop să îi ofere cât mai multă credibilitate, prin interlocutorii ”de marcă” pe care îi întreabă.
    Din păcate, în acest moment, înainte de Sinaxa din 4 aprilie, părintele Matei face o mare greșeală, ca unul căruia nu îi pasă de ce se întâmplă cu adevărat acasă: reușește să provoace multă dezbinare între români și să discrediteze munca de misiune făcută de părintele Sava în urmă cu câteva luni.
    Inclusiv prezența mea ca traducător la Rădeni în final a fost doar o cursă mijlocită de același personaj, care voia să lanseze acolo – fără să fie prezent – o declarație mirenească de întrerupere a pomenirii, având tupeul să îi spună după conferința de la Rădeni părintelui Sava la telefon, că a ratat momentul. Eram în mașină și am auzit discuția life.
    Deci, părinte Matei, dacă vrei Ortodoxie, jertfă, mărturisire, hai în România, este destul loc pentru jertfă și puțini lucrători în via Domnului.
    Consider că se pot exprima referitor la părinții Arsenie și Nil doar cei care le-au citit opera, le-au cercetat viața și au discernământul necesar. Eu personal nici nu mă gândesc să dau verdicte referitor la ei, nefiind în cunoștință de cauză 100% despre acest subiect.
    Așa că, frați români, nu băgați în seamă toate ispitele, cei care vreți să vă cunoașteți frații întru mărturisire veniți la Sinaxa din Grecia, uniți în jurul lui Hristos. Și apoi este vreme și pentru elucidarea altor probleme. Vor veni și români de la capătul lumii, ca să fim împreună, să ne strângem în brațe și să ne bucurăm că Îl iubim pe Hristos și vrem să fim fii curați și buni ai Bisericii Lui. Să îi lăsăm pe alții cu rating-ul pe net și să ne vedem de mântuire!
    Post cu folos și rugăciune sfântă vă doresc!
    Pr. Ciprian Staicu

    • Lucretia says:

     Mie mi se pare o diversiune sa includem in acelasi pachet lupta impotriva hotărârilor luate la Creta exprimarea atitudinii fata de parintii Arsenie Boca și Nil Dorobanțu. Sunt doua probleme diferite, ba chiar trei, și trebuie nuanțate. Nu ne cere nimeni sa ne facem idoli din ei. Au avut si ei momente in care Dumnezeu i-a smerit. Am citit undeva ca, in astfel de cazuri, am putea spune: ,,Aici, aici și aici a gresit binecuvântatul”.

     Eminescu, observând tendința romanului de a-și nega valorile, spunea: Toate micile mizerii unui suflet chinuit/ Mult mai mult o sa-i atraga decât tot ce am gândit. Am citat din memorie, de aceea nu am pus ghilimele. (Scrisoarea I.)

     Greșeala e greșeală și nu trebuie preluata ca virtute. Care se poate lauda ca nu a gresit din cauza mandriei niciodata? Nu știm în ce împrejurări s-au făcut acele picturi. E greu sa nu greșim și când emitem păreri fără a aprofunda cercetarea. În acest moment, fata de părintele Arsenie Boca exista doua poziții diametral opuse. Iar mie mi se pare ca adevarul este undeva la mijloc. Fiind un duhovnic cunoscut, a avut ispite pe măsură. Personal, nu cred ca a pictat pe cine nu trebuia din proprie initiativa. Trebuie cercetat si acest lucru. Mai inainte spusese ca ecumenismul este ,,erezia tuturor ereziilor”.

     Era de datoria noastra sa preluam ce a fost bun, in primul rand. Este, fără îndoială, un mare duhovnic al romanilor, cu bune și cu eventuale rele. În pomii încărcați cu roade se mai arunca și cu pietre! E nevoie de o comisie neutra care sa se ocupe de acest lucru.

     Pe noi, pentru mantuire, ne interesează nectarul cules de părintele Arsenie Boca, predici, cuvintele de folos duhovnicesc. Nu ne obliga nimeni sa-l canonizam, dacă aceasta canonizare vine la pachet cu picturile cu semnificații ambigue care pot fi utilizate de ecumenisti în scopuri rele. Dar rămâne un mare duhovnic, fata de care evlavia romanilor este justificata. Iar Dumnezeu are judecățile Lui și știe cel mai bine unde sa-i aseze sufletul. A trait intr-o perioada dificila si a fost in centrul atentiei. Dumnezeu stie lucrarea lui tainica.

     Unul dintre ucenici spunea ca parintele i-a spus ca in fiecare noapte, la ora doua, incepea Sfanta Liturghie. Singur. Acest lucru denota o lucrare tainica de rezistenta in masura sa-l faca placut lui Dumnezeu, chiar dacă, din slabiciune, o fi făcut și oarece compromisuri.

 8. Adrian says:

  Doamne ajuta sa fie aceasta broșură la câți mai mulți oameni!

 9. Dr.Gabriela Naghi says:

  Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  Post binecuvântat cu luminarea mintii,intelepciune,dreapta -cugetare,”dulceata duhovniceasca”{Sf,Dimitrie al Rostovului-viata si omiliile},aceasta va doresc!
  Folos, bucurie și întărire în rugăciune să rânduiască tuturor, Domnul!
  Iar de ziua Sf.Mc.Ciprian,intrucat sarace si modeste, sunt cuvintele mele, „Vreau sa va daruiesc un lantisor pretios,de aur cu pietre scumpe,ca sa-l aveti la piept si inca si mai bine,sa pastrati in inima voastra acest prea scump lantisor…Pomenirea lui Dumnezeu,frica de Dumnezeu,pocainta,vegherea de sine,smerenia,pacea constiintei si pacea cu oamenii.”.[*1-Sf.Sfintit Mc.Serafim Zvezdinski-Calauza Duhovniceasca-Sfaturi ale nevoitorilor ortodocsi din veacul al XX-lea,pg.152]
  Mantuitorul Iisus Hristos,Cel Vechi de Zile, sa va rasplateasca jertfa,ca si tuturor celor care s-au ostenit la alcatuirea si tiparirea brosurii,celor care vor contribui cu un banut la editare cat si celor care o vor distribui. Axios! Sa randuiasca Domnul Slavei ca sa fie mult folositoare tuturor,spre limpezirea ca diamantul a constiintei,spre intarire duhovniceasca,spre barbatie in lupta,caci”Sosit-a vremea începutului luptelor duhovnicești si de marturisire a credintei”[Pr.Prof.Theodoros Zisis-Predica din Duminica Ortodoxiei] .Am luat aminte cuvantul Sf.Voastre despre Pr.Matei si despre toti cei care sunt impotriva Ieromonahului Arsenie Boca si a Ieroschimonahului Nil Dorobantu,[var primar cu regretatul Prof.Dr.Valerian Popescu,decanul Facultatii de Stomatologie,mare personalitate stiintifica, renumit in intreaga lume medicala ptr.interventiile sale chirurgicale,mai ales in Despicaturile labio-maxilo-palatine:”buza de iepure ,”gura de lup”,alaturi de care Domnul mi-a randuit onoarea de a-i fi alaturi].Nici eu nu am citit toate invataturile acestor sfinti Parinti ,pe care Domnul a randuit sa se nasca si sa propovaduiasca pe pamantul romanesc.Dumnezeu sa-i ierte si sa-i pomeneasca cu Dreptii Sai!
  „Cand vezi in altii nedesavarsiri ,sa stii ca viata ta duhovniceasca este in declin”[*2.ibidem-pg.192 Staretul Efrem Kantunakiotul]”A judeca pe preoti ar trebui sa fie teama noastra cea mai mare.Tu nu poti sa intelegi carei taine este el partas.Una din lacrimile lui de pocainta,cazuta la altar,este de ajuns ,ca el sa-si spele toate pacatele'[*ibidem-pg.193 Staretul Mihail de la Valaam]

  • admin2 says:

   E vreme de rugăciune. Vai de noi, nu știm ce ne așteaptă!
   Iertați.
   Mulțumesc de gândurile bune. Le port în inimă.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 10. IOAN says:

  Nu vă așteptați la cine știe ce… de la Sinaxa Ortodoxă …deoarece cernerea va fi în continuare devastatoare…CE TRĂIM NOI ASTĂZI NU A FOST NICIODATĂ ÎN ISTORIA LUMII…Noi poate apucăm de vii ( dacă scăpăm de marele razboi mondial care e gata să înceapă ) și…antichristul în persoană…și VENIREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS LA JUDECATA DE APOI

  Cine e lămurit până la sfârșit va avea scăpare în Împărăția Cerurilor !

  Toate proorocirile Sfinților Părinți se împlinesc de multă vreme exact sub ochii noștrii…

  Avem noi minte să înțelegem ce se întâmplă ? …sau ne facem că totul e ploaie de vară trecătoare cum se exprimă mai nou ecumeniștii.

  VAI ȘI AMAR DE NOI DACĂ NU NE TREZIM CU ADEVĂRAT PE CALEA MÂNTUIRII.

 11. Dr.Gabriela Naghi says:

  ‘Citandu-l pe profesorul sau ,Theodor M.Popescu,Ieroschimonahul Nil zicea:”Compromisul este mai periculos decat persecutia si mai nefast decat propaganda.El este punctul cel mai critic pentru Biserica,in toata actiunea antireligioasa a comunismului,este patrunderea dusmanului de moarte al Bisericii in chiar incinta ei,insinuarea antihristului deghizat in sanctuarul Domnului.Bolsevismul a incercat si a reusit aceasta,opunand Bisericii Ortodoxe o biserica rosie,asa numita,<>,care este a treia capodopera de impietate a bolsevismului:dupa preotul apostat si dupa copilul ateu,Biserica anti-Biserica!”.
  In anul1952 ,primeste schima mare,la recomandarea duhovnicului sau,Benedict Ghius,devenit profesor la seminarul Neamt,fiind schvnicit pe 5 august,de ieroschimonahul Daniil Sandu Tudor,luand numele de Nil…. Astazi sunt voci bisericesti sau nebisericesti care cartesc impotriva memoriei sale.A pune la indoiala o viata incununata de martiraj si privatiuni greu de imaginat nu este doar nedrept,ci aproape indecent,mai ales cand e vorba de oameni care nu au trecut prin incercarile calvarului comunist si n-au produs in sfera teologiei sau a culturii,nici echivalentul unui simplu caiet cu note de lectura,sau al unui singur condac din miile de pagini ramase de la Nil Dorobantu…
  In luna martie a anului 1977,dupa cutremur,ajunge in punctul maxim al Golgotei sale,fiind dus in satul natal de un ucenic,astazi monah,batut in zona pieptului,tumefiat de la gat pana la brau.In trei zile trece in vesnicie,in bratele Celui caruia Ii striga:”O,Iisuse, sunt nebun de dragostea si de credinta Ta!O,Doamne cum te-as apara!O,cum pe brate Te-as purta!Dar azi nu e vremea mea!Ci zac sub chenoza si smerenia Ta!.Preotul care l-a spalat traieste si marturiseste ca a primit ordin sa-i ingroape imediat.Este inmormantat fara vesminte clericale,i s-a facut slujba ca la un mirean,ordinul episcopiei. „[Cuvant inainte la volumul *1-Ieroschimonah NIl DOROBANTU-Talcuiri la Tatal Nostru si Psalmul50-ed.Floare de april-2016 ]
  „Dar care-i altarul adevarat al lui Hristos?Ortodoxia crestina,dar mai ales inima si duhul umilit si infrant ortodox prigonit.Noi suntem infranti si legati prin temnite si prin catacombe,dar pe niste moaste facem ultimele liturghii ale veacului,ca Sfantul Luchian pe piept,amestecand Sfant Sangele lui Hristos cu al nostru.Voi paganii,sectantii,fariseii si carturarii,aduceti jerfa doar din buze ,insa nu din inima si din suflet umilit”[*2 Ibidem Talcuiri la Psalmul50,pg.94]
  „Voi,papii catolici,aveti heghemonie si universalitate cezao-papista,cu halebarde si limba latina veche,dar si imparatia voastra se va spulbera,ca mai multa hula si discreditare ati adus prin inchizitie si infaibilitate decat aport divin,incat din cauza voastra se huleste numele lui Hristos intre neamuri…Voi ateii,ati adus neobarbaria si sclavagismul universal chiar intre frati,poligamia comuna,fobia,vanitate si ura,incat chiar cand sunteti in pace va rasculati si va razboiti fara mila cu fanatism morbid.”[*3.Talcuiri la Tatal Nostru,pg.36]
  Si inca un cuvant profetic ,pentru vremea de acum:
  „…iata ca azi chiar voi fariseii,negati dogmele si tainele cele mai principale,impotrivindu-va tocmai teofaniei si Euharistiei!Voi,semi-savanti,semidocti,pedanti,ati compromis cauza ortodoxiei,caricaturizand pe Hristos si devenind insiva prooroci si hristosi incinosi…Noi suntem fugariti din altare,pe cand voi fugiti de buna voie si va duceti in iad.S-au inchis inimile voastre,dar altarele sunt inca deschise….hristos ne descopera in teofanii tainele sale,dar noi nu ne mandrim,ci ne ascundem si mai tare in catacombe,in temnite,cu margaritarul de bun pret,tainic….Azi lumina-i sub obroc,sarea e in pamant,cetatea e sub munte,margaritarul si aluatule ascuns fara valorificare.Hristos e tradat,creatura s-a robit satanei.De la loculcel sfant uraciunea pustiirii Il defaima,hristosii mincinosi Il deiscrediteaza,proorocii mincinosi Il fac de minciuna si de necrezut,arhiereii Il predica crud si nemilos,ateii Il neaga;crestinii Il dezonoreaza prin faptele lor nedemne,paganii nu-Lcunosc si se zbat in ereziierori si superstitii,idealistii Il fac de rascu conduita lor si-i neaga tocmai Intruparea si soteriologia,bogatii materialisti se razboiesc in numele pacii lui Hristos,toti cresc in acest caleidoscopal minciunii si al discordiei,iar Adevarul se zbate si azi pe Cruce rastignit”[Ieromonah NIL DOROBANTU DUMNEZEU IN NATURA-Camille Flammarion EXEGEZA-ed.Floare de april2016]

  „Acum este vremea ca doar prin necazuri sa se mantuiasca omul.Astfel fiecarui necaz trebuie ca pana la pamant sa ne inchinam si mana sa i-o sarutam..[Arh.Ioan Krestiankin-
  Calauza duhovniceasca pg.130]
  Slava lui Dumnezeu pentru toate!

 12. Dr.Gabriela Naghi says:

  Iertati!Rog,a se corecta<>
  Hristos ne descopera in teofanii tainele Sale
  si-I neaga tocmai
  Blagosloviti si iertati ,Sfintia Voastra!

 13. Adrian says:

  E în sfârșit scurt dar nu Imposibil doar greu…. Doar inceputul e greu pe urma vine harul pt cei ce răbda vitejește-un monah a zis asta …. Doamne ajuta si ne întărește!

 14. Florina says:

  @sora Lucreția,: dvs.ati scris pe blogul Monahului Teodot pravila Sfântului Lavrentie al Cernigovului? Daca DA o mai scrieți odată că nu o mai găsesc căci fiind pe telefon e mai greu. Iertați… Doamne ajuta la toată lumea!

 15. Gelu says:

  La ce banca este contul tipografiei, ca nu este mentionat in sms primit pe tel.?.