Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Iară și iară… facem apel

Am primit acum două zile o înștiințare de la Mitropolia Ardealului că nu am formulat bine cererea de Apel la hotărârea de caterisire, neadresând-o direct Mitropolitului, ci Consistoriului. De fapt, un fel de șicană, dar asta e, nu e prima.

Între timp au apărut și niște argumente noi, în apelul formulat de părintele Claudiu Buză, pe care le-am preluat și eu și am formulat această nouă cerere de apel. Nădăjduiesc să mi se dea un termen. Judecata de la Miercurea-Ciuc a fost doar o mârșavă execuție.

Cu Dumnezeu înainte!

pr Ciprian Staicu Apel catre Mitropolia Ardealului

4 Responses to Iară și iară… facem apel

 1. Ileana says:

  Incercati sa-i iertati, caci mintea nu mai e demult la ei. Cu caterisirea Sfintiei Voastre si-au dat singuri foc la valiza. Au asteptat de la inceput ca cei care au gasit de cuviinta sa-si asume marturisirea sa faca greseala de a emite si teoreme schismatice. Cred ca important acum nu este cum si unde este Harul repartizat, pentru ca la asemenea descoperiri nu cred ca vom putea noi cei de azi ajunge, iar Dumnezeu a lasat si liberul arbitru, pe care fiecare, dupa abilitatile noastre ar trebui sa-l folosim, insa stim clar ca la eretici si stilisti Harul pentru hirotonii lipseste, iar daca undeva exista o problema vatamatoare pentru ortodocsii ramasi in Biserica tot Dumnezeu o va remedia, si deci este nevoie sa se argumenteze canonic, patristic si nu in ultimul rand logic sau juridic, ca sinodul din Creta reprezinta un atac la Ortodoxie si care sunt consecintele practice atunci cand in biserica au loc niste slujbe fantoma care oficializeaza curvia dintre ortodocsi si neortodocsi. Nu este timp si spatiu pentru risipire, alegeri gresite si divagatii care nu au legatura cu stringenta problemei. Ma iertati ca atac acest subiect, dar Parintele Sava, care e un stalp al Ortodoxiei la ora actuala, a venit sa rezolve si inca alte trei probleme romanesti, la care insa doar bunul Dumnezeu are raspunsuri: 1. arsenismul, care e o inventie pura, bine lucrata si deloc documentata, dupa parerea mea, dar care are totusi o obiectie valida, si anume reprezentarea murala a lui Francis de Assisi cu aureola printre sfintii ortodocsi la Draganescu. Insa nu pricep ce legatura are aspectul asta cu efortul de a combate sinodul din Creta. 2. Felul si vitezele cu care se impartasesc romanii, care, in ciuda faptului ca o fac in mod traditional mai rar, nu au cazut la fel de lamentabil precum grecii din afara Sfantului Munte cel putin. Si, nu in ultimul rand, 3. validitatea sau invaliditatea tainelor in BOR, care pare a diferi in functie de spatiu geografic si de trecerea sau nu a Prutului. Deci concentrarea trebuie sa fie maxima pe atingerile facute Ortodoxiei in Creta, pe faptul ca orice dialog pe aceasta tema in Romania sau Grecia, de exemplu, atrage la ora actuala asupra sa consecinte nedrepte si neconforme cu traditia si canoanele ortodoxe, de genul caterisirii Sfintiei Voastre si nu trebuie fortata si deraiata argumentarea pe chestiuni colaterale care tin pana la urma, mai in ales in lipsa citarii unor autori ortodocsi cu autoritate, de iconomia dumnezeiasca.

  • admin2 says:

   Dumnezeu să ne lumineze.
   Eu i-am iertat pe toți, mai ales pe cei care m-au împins spre Hristos, cărora le mulțumesc în mod special.
   Pr. Ciprian

 2. simona says:

  Intru totul de acord cu Ileana:trebuie discutata erezia semnata la Creta,si Pr.Arsenie Boca lasat sa se odihneasca in Imparatia lui Dumnezeu!
  Dumnezeu sa ne ierte!

 3. Lucretia says:

  Dumnezeu sa va întărească. Sfântul Apostol Iuda Tadeu, Ruda Domnului să va mijlocească ajutor în aceasta lupta!