Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Unde nu e minte, nici Dumnezeu nu cere… Dar măcar să luăm noi aminte!

Acum câteva luni era un articol despre ”înmormântarea” unui câine săvârșită într-o ”biserică” papistășească. Oamenii prezenți au venit și ei cu cățeii lor – vii, de altfel – să prezinte condoleanțe…

A luat-o lumea razna, nu?

Iată poze de la acea …”înmormântare”:

Ei, acum se pare că au făcut rost și de o … strană potrivită. Iată ce citim la articolul cu titlul:

Câinele care a părăsit cele lumești și a devenit… monah

(subiectul este numit de greci: batjocură la adresa monahismului)

Faceți cunoștință cu Friar Bigotón, un fost câine fără adăpost, care a fost adoptat de monahii ”bisericii” «St. Francis» din Bolivia.
Câinele pare că este foarte fericit alături de noua lui familie și de multe ori poartă… rasă și fuge fără griji prin grădinile… mănăstirii.

”Este și el o creatură a lui Dumnezeu. Aici toți îl iubim pe Friar foarte mult”, a spus în legătură cu acest câine unul dintre monahi.”

Sursa: https://katanixis.blogspot.ro/2017/03/blog-post_95.html

Știți cum se zicea într-o scenetă umoristică românească: ”Ce ne dă câinele? (că știm că vaca ne dă lapte și carne, găina ne dă ouă etc) Câinele ne dă.. din coadă!”

Iată dovada papistașă, din mai multe unghiuri, că doar e VIP:

Concluzia mea umilă: ecumenismul va reuși să îi îndobitocească pe oameni, căci singurul ”adevăr” pe care îl conține sunt trăznăi de acest gen sau altele și mai și.

Și mai e o știre… revelatoare despre fiara căreia vor ecumeniștii să închine Ortodoxia.

”Prin decembrie 2016 papa Francisc spunea că peste câteva luni va dezvălui informații ale Vaticanului despre extratereștrii. Desigur, că aceasta o va face în cadrul unei… conferințe.”

Sursa: http://www.pronews.gr/portal/20161212/genika/x-files/84863/tha-kanei-apokalypseis-vatikano-gia-toys-exogiinoys-vinteo

Iată… prietenii! Ptiu, necuraților!

Anathema ecumenismului și tuturor ereticilor!

52 Responses to Unde nu e minte, nici Dumnezeu nu cere… Dar măcar să luăm noi aminte!

 1. Florina says:

  Chiar că au luat-o razna nu gluma…Sunt mai răi că legiunile de diavoli ce-i stapanesc! Vorbesc serios! Anatema lor!

 2. Lucretia says:

  Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Cine merge cu ecumenismul înainte așa va
  ajunge. Sirul compromisurilor nu are sfârșit pentru ei. Sa nu se amăgească!

 3. Doina says:

  Înfricoșător!
  Păi aceștia ne arată pe față pe cine iubesc ei. Este alegera lor.
  Nouă să ni-l lase pe Hristos și ei să rămână cu câinii.

 4. Mihai says:

  Intradevar trăim intr-o lume extrem de nebuna

 5. vasilica says:

  CĂUTAȚI CREDINȚA!

  de Preot Sorin Croitoru

  Căutați credința ce deschide porți,
  Căutați credința ce învie morți.
  Numai ea ridică mințile la Cer,
  Dacă ea lipsește, sufletele pier..

  Căutați credința ce aduce har,
  Fără ea necazul este în zadar.
  Fără ea durerea nu e cu folos,
  Fără ea, în viață pierdem ce-i frumos!

  Viața în credință se va face Rai:
  Vor veni din ceruri îngeri în alai.
  Vor privi cu grijă sfinții cei de Sus
  Spre acei ce-‘n viață cred în Domn Iisus!

  Căutați credința ce se face scut,
  Căci vrăjmașii negri dinții își ascut..
  Unde nu-i credință, groaznic vor mușca,
  Răni ucigătoare ei vor provoca!

  Soarele se-ascunde deseori în nori,
  Iar credința tare, moare uneori.
  Fără soare cerul este mohorât,
  Fără de credință, traiul e urât!

  Mă aflam la poarta Raiului (în vis).
  Am pierdut credința și poarta s-a închis..
  Am strigat: „Iisuse, vreau să intru-acum”!
  Însă-atuncea Raiul dispăru în fum..

  Și mi-am zis: credința s-o păstrezi de-o ai,
  Căci ea luminează calea cea spre Rai,
  Fără ea se pierde mintea pe poteci,
  Fericit e omul ce n-o pierde-‘n veci!
  amin

 6. elena adriana says:

  IERTATI-MA ….Parinte ..poate ar trebui sa faceti un articol special despre sinaxa din Grecia din patru aprilie….si daca este importanta participarea unui numar cat mai mare de clerici si mireni….Am citit comentariiprin care lumea se arata nemultumita …ca este numai o sinaxa …Ar trebui sa se tina cont …de dificultatile timpurilor pe care le traim…si daca sunt chemati la nunta imparatului….arhierei care sunt ocupati..cu alte probleme si nu pot veni….sa venim macar ..noi..cei din piete ,din strada ….si sa ne intalnim ..aolo cu Hristos …poate o sa fie si o Sfanta Liturghie ..de care ne e atat de dor …

  • admin2 says:

   Va începe cu o priveghere, în seara dinainte. Așa am auzit. Deci acolo va fi Hristos, cu suita Lui îngerească. Așa că mergem la întâlnirea cu Împăratul. Cine nu vrea să participe, treaba lui.
   Nu poți convinge oamenii să Îl iubească pe Hristos. Asta ține de fiecare.
   Când voi avea mai multe detalii voi scrie mai multe. Deocamdată am terminat de corectat Broșura anti-Creta, a intrat la tipar. Vom scoate 3.500 de exemplare, în prima tură, în funcție de cât ajutor am primit de la românii cu inimă mare, cu dragoste de Hristos, români din țară, dar și din Olanda, Italia, Germania, Elveția, SUA, Spania, Anglia, Canada, Austria și Grecia. Le voi mulțumi și oficial printr-un articol de vineri încolo, după ce avem broșura în mână.
   Pr. Ciprian

 7. Nevrednica says:

  Toti diliii legati,impreuna cu ciinele- papa- sef si aruncati porcilor,care saracii nici ei nu.i vor suporta si se vor aruna in ape adinci.
  Mintuitorul nostru Iisus Hristos sa ne duca pe drumul cel ingust al Lui!

  PS:imi pare rau,pt.ca eu iubesc toate animalele dar profanatorii astia sint stapiniti de necuratul.

 8. Monah Teodot says:

  Acest blestemat de papa chiar crede ca demonii cu care vorbeste el din cand in cand, sunt extraterestri care vor sa salveze lumea. Cine se aseamana, se aduna.

 9. Mihai says:

  Pai câinele acela are mai multa minte decât ei

 10. Dr.Gabriela Naghi says:

  Pentru toti fratii ortodocsi iubitori de Hristos, O Epistola din Sf.Scriptura, text mai putin cercetat,care iti atinge sufletul,de mare actualitate si folositor tuturor ,celor care doresc însoţit de tîlcuirea săvîrşită de Sfîntul Ierarh Teofilact al Bulgariei:

  EPISTOLA SOBORNICEASCĂ A SFÎNTULUI APOSTOL IUDA, RUDA DOMNULUI

  1. Iuda, rob al lui Iisus Hristos şi frate al lui Iacov, celor ce sunt chemaţi, iubiţi în Dumnezeu-Tatăl şi păstraţi pentru Iisus Hristos:
  2. Milă vouă şi pace şi iubirea să se înmulţească!
  3. Iubiţilor, punînd toată rîvna să vă scriu despre mîntuirea cea de obşte, simţit-am nevoie să vă scriu şi să vă îndemn ca să luptaţi pentru credinţa dată sfinţilor, odată pentru totdeauna.
  4. Căci s-au strecurat printre voi unii oameni nelegiuiţi, care de mai înainte au fost rînduiţi spre această osîndă, schimbînd ei harul Dumnezeului nostru în desfrînare, şi care tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpîn şi Domn, pe Iisus Hristos.
  5. Voiesc dar să vă aduc aminte vouă celor ce aţi ştiut odată toate acestea că Domnul, după ce a izbăvit pe poporul Său din pămîntul Egiptului, a pierdut, după aceea, pe cei ce n-au crezut.
  6. Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri veşnice, spre judecata zilei celei mari.
  7. Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrînare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veşnic.
  8. Asemenea deci şi aceştia, visînd, pîngăresc trupul, leapădă stăpînirea şi hulesc măririle (cereşti).
  9. Dar Mihail Arhanghelul, cînd se împotrivea diavolului, certîndu-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: „Să te certe pe tine Domnul!”
  10. Aceştia însă defaimă cele ce nu cunosc, iar cele ce, – ca dobitoacele necuvîntătoare, – ştiu din fire, într-acestea îşi găsesc pieirea.
  11. Vai lor! Că au umblat în calea lui Cain şi, pentru plată, s-au dat cu totul în rătăcirea lui Balaam şi au pierit ca în răzvrătirea lui Core.
  12. Aceştia sunt ca nişte pete de necurăţie la mesele voastre obşteşti, ospătînd fără sfială împreună cu voi, îmbuibîndu-se pe ei înşişi, nori fără apă, purtaţi de vînturi, pomi tomnatici fără roade, de două ori uscaţi şi dezrădăcinaţi,
  13. Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veşnicie.
  14. Dar şi Enoh, al şaptelea de la Adam, a proorocit despre aceştia, zicînd: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Lui,
  15. Ca să facă judecată împotriva tuturor şi să mustre pe toţi nelegiuiţii de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, şi de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoşi, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui.
  16. Aceştia sunt cîrtitori, nemulţumiţi cu starea lor, umblînd după poftele lor şi gura lor grăieşte lucruri trufaşe, deşi, pentru folos, dau unor feţe mare cinste.
  17. Voi, însă, iubiţilor, aduceţi-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos,
  18. Că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblînd potrivit cu poftele lor nelegiuite.
  19. Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul.
  20. Dar voi, iubiţilor, zidiţi-vă pe voi înşivă, întru a voastră prea sfîntă credinţă, rugîndu-vă în Duhul Sfînt.
  21. Păziţi-vă întru dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viaţă veşnică.
  22. Şi pe unii, şovăitori, mustraţi-i,
  23. Pe alţii, smulgîndu-i din foc, mîntuiţi-i; de alţii, însă, fie-vă milă cu frică, urînd şi cămaşa spurcată de pe trupul lor.
  24. Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere şi să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniţi cu bucurie mare,
  25. Singurului Dumnezeu, Mîntuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere şi stăpînire, mai înainte de tot veacul şi acum şi întru toţi vecii. Amin!

  https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2016/10/29/s-au-strecurat-printre-voi-unii-oameni-nelegiuiti-cei-ce-fac-dezbinari-care-nu-au-duhul-sau-despre-ingradirea-de-eretici/

 11. Dr.Gabriela Naghi says:

  Sa nu uitam nici o clipa si sa ne plecam fruntile la pamant, noi nevrednicii, in fata Jertfei Sf. Martiri,Mucenici,Marturisitori din temnite comuniste si inchisori,in aceste clipe grele si sa le cerem in rugaciune smerita,ajutorul.”Poeţii Crucii, ca Marii Sacerdoţi ai Cuvântului dumnezeiesc şi co-liturghisitori ai Suferinţei Neamului, au plămădit în sângele, în crezul, în nădejdea, în jertfa şi în dragostea lor, toată voinţa pătimirii, întrupată în: vânzarea, trădarea, prigoana, persecuţia, defăimarea, batjocura, umilirea, biciuirea, amărăciunea, întemniţarea, calvarul Răstignirii, dar şi în harul Slavei şi al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.”[Gh.Constantin Nistoroiu ]

  O, de-ar mai trece Dumnezeu prin ţară/ să ne citească sufletul afund,/ cel răstignit a nu ştiu câta oară / pentru ăndrăzneala de-a se vrea rotund,/ ar da de mari palate-mpestriţate/ şi de bordeie-ascunse sub pământ,/ dar niciodată, Doamne, ferecate/ la-nfăţişarea Oaspetului Sfânt./ O, de-ar veni Bătrânul din poveste/ cu barba Lui de sălcii şi mălini,/ ne-am ridica încreştinaţi pe creste/ spre Răsăritul hojma de străini. /Şi zornăind cătuşele commune/ ce-au ruginit în temniţele lor/ ne-am lumina de-o dulce rugăciune/ cu care-abia ne-mbujorăm de dor./ Dar Dumnezeu mai zăboveşte încă/ la ceasurile-acestea prea târzii. / În lume poate s-a lăsat vreo stâncă /mai grea, pe pieptul altei seminţii. /Ci noi, bolnavi de-adâncă neputinţă, / privim zadarnic înăspritul drum. / Din cele ce ne-ar fi de trebuinţă /ne sunt de lipsă scuturile-acum./ Sub cerul ţării, cătrănit sinistru, /s-a răstignit Hristos ca la-nceput, /cu palma stângă sângerând pe Nistru,/ cu palma dreaptă înflorind pe Prut./ Privindu-Ţi Fiul dăruit pierzării/ îţi mulţumim de codri şi de grâu, dar ne revoltă, Doamne-al îndurării,/ că nu ne-ai dat şi fulgere la brâu… (Răstignire-Andrei Ciurunga, Voievodul liric al Basarabiei răstignite, ilustru poet al Crucii)
  http://www.art-emis.ro/analize/367-crucea-si-invierea-in-poezia-golgotei-romanesti.html

 12. tibi says:

  Daca avea „basca” ca Feri de la vatican, „funeraliile” erau impresionante, insa vad ca este doar un simplu „monah”…

 13. Simona says:

  „Se impune înlocuirea tuturor ierarhilor ortodocşi filoecumenişti”,scris
  de Iorgos Zervos(s.ar potrivi foarte bine si BOR!)

  https://stranaortodoxa.wordpress.com/2017/02/21/se-impune-inlocuirea-tuturor-ierarhilor-ortodocsi-filoecumenisti/

  • admin2 says:

   Se pare că au apărut unii mireni care susțin pe net că strâng bani pentru nevoile personale ale preoților care au întrerupt pomenirea. Nu am nici o legătură cu o asemenea inițiativă și am mai spus-o: cine vrea să ajute un preot, să ia legătura direct cu el, fără intermediari.
   Doamne ajută.
   Pr. Ciprian

  • admin2 says:

   Fiecare face ce păcate vrea, așa îmi spunea un duhovnic de-al meu mai demult.

 14. Florentina says:

  Sfântul Cosma din Etolia ne spune:”Pe papa sa-l blestemati fiindcă el e cauza”. Anatema lui papa cu toată suita lui!

 15. Dr.Gabriela Naghi says:

  Iata o stire ,care ne aduce bucurie in suflete:

  Glasul oltenilor. Scrisoare de mărturisire către ÎPS Irineu Popa
  http://www.glasulstramosesc.ro/blog/glasul_oltenilor_scrisoare_de_marturisire_catre_ips_irineu_popa/2017-03-15-366
  Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Si o Declaratie de sustinere a Preotului Pamvo Juganaru
  https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/03/14/declaratie-de-sustinere-a-preotului-pamvo-juganaru/
  Vrednic este!

 16. AV. IULIA TIPA says:

  Avand in vedere ca efectul „in cascada” a demersurilor efectuate impotriva preotilor, monahilor il constituie savarsirea unor abuzuri care exced competentelor lor, contravin legislatiei speciale aplicabile in materie si intra in sfera dispozitiilor de drept penal, credinciosii trebuie sa stie ca :
  – pot formula plangeri penale sau denunturi impotriva ierarhilor in vederea cercetarii faptelor lor sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de 381 Cod penal pentru episcopi, membrii consistoriului iar pentru mitropoliti si patriarh pt. art. 381 dar si art. 297, 300 Noul Cod Penal.
  Organele abilitate urmeaza sa cerceteze si sa se pronunte cu privire la faptele sesizate.

  • admin2 says:

   Sperăm să nu fie nevoie, că mare e Dumnezeu!

  • Claudia says:

   Eu personal ma simt extrem de ingradita dpdv religios. Atata timp cat sunt cu ochii pe Bulgaria si ma gandesc cum sa ajung la liturghiile de acolo deoarece nu mai am incredere in liturghiile din Romania la care se pomeneste un episcop eretic, consider ca am fost extrem de stresata din cauza actiunilor arhiereilor. Unii poate vor rade, dar eu personal am parte de multa neliniste si tulburare de foarte multa vreme.
   Altii poate ma vor condamna ca gandesc lumeste, dar atata timp cat diavolul lucreaza in lume prin oameni si exercita presiune asupra arhiereilor nostri prin niste OAMENI EXTREM DE ACTIVI, crestinii ortodcsi din Romania de ce nu ar deveni si ei mai uniti si mai activi ca sa exercite si ei la randul lor o presiune consistenta asupra clerului superior prin apelarea legilor romanesti? Clerul superior trebuie sa fie un administrator corect al unei Biserici cladite si aparate de mosii si stramosii nostri. Nu pot face ce vor ei cu o avutie nationala pentru ca nu e bunul lor personal. Trebuie sa se miste strict in limitele invataturilor si practicilor traditionale nu sa vina cu inovatiile lor si sa le faca obligatorii prin forta.

  • Sandel says:

   @ Dr Gabriela Naghi
   Vrednici sunt acesti oameni impreuna cu toti care lupta prin diferite metode impotriva ecumenismului.
   Plecaciune in fata voastra-oameni luminati si inzestrati de Dumnezeu.
   Cum as putea sa descarc aceasta scrisoare ca sa o pot trimite la cativa prieteni ?
   Multumesc.

 17. AV. IULIA TIPA says:

  Sustin demersurile credinciosilor, redactez, ajut PRO BONO.

 18. Claudia says:

  rectific: nu avutie nationala am vrut sa spun ci comoara nationala
  Biserica e o comoara nationala.

 19. Dr.Gabriela Naghi says:

  @Sandel
  Puteti accesa link-ul:
  https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/03/15/scrisoare-de-marturisire-catre-ips-irineu-popa/
  Se poate copia ulterior ,fara nici o problema.
  Scrisoarea,mi s-a parut foarte bine argumentata,accesibila tuturor dreptslavitorilor crestini ortodocsi,cu mai putine trimiteri prin citate la operele Sf.Parinti,[extrem de importante de altfel ,mai ales pentru noi,cei de rand care nu avem studii teologice],dar care sunt mai de folos in cazul unor alocutiuni,procese, conferinte.Pentru „Inaltii”[cat nu imi place aceasta formulare,utlizata ,mai ales in mediul monahal-ex.:cand vine Inaltul,a spus Inaltul,etc.], sunt suficiente argumente prin fapte,verticalitate,tarie de nezdruncinat in fata panereziei propovaduite,care ne afecteaza dreptul de exercitare a Sfantei Credinte Ortodoxe pe teritoriul Romaniei,drept stipulat prin lege.Si eu am avut aceleasi ganduri de „emigrare” spre Bulgaria si chiar Rusia(!),intrucat prin inalta tradare de la Creta,s-a calcat in picioare,Sf.Credinta Ortodoxa ,si prin acest fapt ,urmat de prigonirile,izgonirile ,amenintarile,caterisirile ,procesele ,umilintele,urmaririle,folosirea jandarmilor si a altor mireni in scop de intimidare ,batjocorirea adresata preotilor si monahilor, care nu au acceptat cu seninatate vanzarea Iubitei Ortodoxii si a turmei binecredincioase, m-au „alungat”,din tara mea.
  Multumesc inca o data Doamnei Av.Iulia Tipa.Multumesc@Claudia.
  Iertati

 20. Claudiu says:

  Doamne ajuta Pr Ciprian! Referitor la Sinaxa de pe 4 Aprilie, stiti cumva pe cineva din Timisoara care ar vrea sa mearga?..

  • admin2 says:

   Cred că da, dar e devreme pentru detalii.

   • Claudiu says:

    Ma gandeam ca totusi sa ne grupam din timp..sa vedem ce masini avem la dispozitie! Eu sunt din Timisoara si as vrea sa merg..

    • admin2 says:

     Rugăciunea îi aduce pe frați împreună, ajung să se cunoască și să împreună-lucreze spre slava lui Hristos.

  • Sandel says:

   @Dr Gabriela Naghi
   Multumesc. O sa copii textul si o sa-l lipesc intr-un document word.
   Dar ma gandeam ca este si o varianta pdf.

 21. Alexandru says:

  Azi am cumparat si am scanat:
  Dogmatica Bisericii Ortodoxe vol. 1 – Sf. Iustin Popovici (200mb)

  Mai puteti gasi si:
  Furtuna din camara mea vol 1&2 – Enache Ioan (80 & 120 mb)

  https://yadi.sk/d/UaQedNVm3FxoM2

  Cine este amabil si doreste le poate urca pe ce site vrea si le poate transmite oricui.
  Doamne ajuta!

 22. Alexandru says:

  Părinte, azi am vrut sa depun în acel cont la banc post pe care mi l-ati trimis si nu m-au lasat pt ca imi trebuie o factura de la firma, zic ei, si nici donator nu se poate face, doar transfer bancar si eu nu am cont. Cum sa fac? Doamne ajuta!

 23. Dr.Gabriela Naghi says:

  La comemorarea a 100 de ani de la nasterea Cuvioasei Maici Teodosia Laţcu, “un rug aprins, un rug de iubire mistuitor”. ” Poezia Zoricăi ne duce mereu, pe căi de frumuseţe inefabilă la întâlnirea cu Dumnezeu. Ne arată cum poţi să trăieşti din iubire şi pentru iubire, ce înseamnă să poţi iubi cu inima lui Iisus, aşa cum iubeşte Iisus. Cu ochii mereu fixaţi spre Acela care ne conduce spre Patria Cerească, Zorica ne face să pătrundem în misterul relaţiei cu Divinul, prin iubire.” (Aspazia Oţel Petrescu, Permanenţe, aprilie 2001)O poezie ,ale carei versuri ,ne fac sa ingenunchem,cu durere ,cu smerenie si nesfarsita iubire
  Atotmilostivul Dumnezeu s-o odihneasca cu Dreptii Sai,”in Imparatia slavei Sale sfinte”!
  Pomelnic
  Pe toţi cei ce în veacuri au căzut luptând
  Pentru biruinţa Crucii prea cinstite,
  Cei ce în clipa morţii au avut în gând
  Numele Treimii preablagoslovite,
  Şi pe toţi aceia care au râvnit
  Slava şi cununa mai presus de minte,
  Pomeneşte-i, Doamne, Tu când vei veni,
  În împărăţia slavei Tale sfinte.

  Pe toţi mucenicii Neamului, eroi,
  Luptători cu spada sau cu rugi sfinţite,
  Toţi cei ce se roagă astăzi pentru noi
  Şi ne scot în grabă tainic din ispite,
  Şi pe toţi aceia care pentru neam
  Au trăit în temniţi ca-n morminte,
  Pomeneşte-i, Doamne, Tu când vei veni,
  În împărăţia slavei Tale sfinte.

  Pe tot neamul nostru evlavios şi sfânt,
  Voievozi şi doamne, boieri, jupânese,
  Toţi câţi dorm cu trupul în acest pământ,
  În hotarul ţării noastre prea alese,
  Pe părinţii noştri şi pe fraţii dragi
  Ce s-au dus la ceruri sus de mai-nainte,
  Pomeneşte-i, Doamne, Tu când vei veni,
  În împărăţia slavei Tale sfinte.

  Şi pe toţi aceia care neştiuţi
  Stinsu-s-au în vremea asprelor prigoane,
  Cei ce încă astăzi zac necunoscuţi
  Şi-n biserici nu au slujbe şi canoane,
  Pe toţi sfinţii care numai Tu îi ştii,
  Şi al căror nume numai Tu-l ţii minte,
  Pomeneşte-i, Doamne, Tu când vei veni,
  În împărăţia slavei Tale sfinte.

 24. Dr.Gabriela Naghi says:

  @Alexandru
  Domnul Milei si Izvorul nepatruns al milostivirii,sa va rasplateasca jertfa!

  „Fie ca răspunsul pe care-l vom da la sfârşitul mai lungului examen ce este viaţa
  fiecăruia dintre noi, să ne învrednicească şi El, desigur, nu de menţiunea “magna
  cum laude” obţinută de femeia hananeanca, însă măcar de nota de trecere sau
  poate chiar, din mila Judecătorului, de notă bună!

  Sursa: Nicolae Steinhardt, Dăruind vei dobândi, Editura Mănăstirii Rohia, 2006
  Glasul DomnuluiNumărul 100 (2016), Duminica a 17-a după Rusalii
  (a Cananeencei)

 25. UmbraDiminetii says:

  @Alexandru,
  Te duci la „Casierie” la o unitate sau agentie Bnacpost direct ca persoana fizica, nu la „Conturi Curente” unde cred ca ti s-a spus ceea ce ai scris (sa-ti ceara sa ai cont, factura etc). Sunt incompetenti peste tot…
  La „Casierie” prezinti cartea de identitate si spui ca depui acei bani ca persoana fizica in acel cont al acelei firme cu mentiunea indicata de parintele („Brosura….).
  Am lucrat in banca si stiu ce spun.

 26. Dr.Gabriela Naghi says:

  „Sa stam bine,sa stam cu frica ,sa luam aminte!”
  BALENA ALBASTRA | JOCUL MORTII | BLUE WHALE | JOCUL OMOARA ADOLESCENTI!
  https://www.youtube.com/watch?v=l8rt1iYrmlE
  https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/03/16/jocul-mortii-balena-albastra/
  „Philipp Budeikin, iniţiatorul jocului Balena Albastră, a stat de vorbă cu ziariştii de la site-ul St.Petersburg.ru, chiar înainte de a fi arestat. Tânărul de 21 de ani …Pe 16 noiembrie el a fost arestat în Sankt Petersburg. În discuţia cu reporterii Budeikin a recunoscut foarte senin că împinge tinerii la sinucidere.”
  „Între tăcerea cerului şi a pământului, înţelepţii se sfădesc cu înverşunare: ce este materia şi ce este duhul?
  Iar moartea stă în cimitir şi răspunde fără tocmeală: „Materia este aluatul, duhul este drojdia; voi sânteţi pâinea, iar eu oaspetele.”
  *Sfântul Nicolae Velimirovici Episcopul Ohridei şi Jicei, “Gânduri despre bine şi rău”, Editura Predania, Bucureşti, 2009
  „Dacă ţi-ar întinde cineva un pocal de aur cu cel mai bun vin din lume şi ţi-ar spune: „Bea, însă vezi că la fund se află un scorpion,” ai bea oare?
  În orice pahar al plăcerii pământeşti se găseşte un scorpion la fund. Şi, din nefericire, aceste pahare sânt atât de mici, încât scorpionul este întotdeauna aproape de buze.”
  *ibidem

  • admin2 says:

   Doamne, apără-i pe toți tinerii de rău!
   Recomand ca lectură cartea prezentată pe acest site – Ghid practic ortodox al tânărului contemporan.
   A avut și are un mare impact asupra tinerilor, unii dintre cei care au citit-o schimbându-și total viața în bine, spre slava lui Dumnezeu și spre dobândirea unei reale împliniri duhovnicești.
   Pr. Ciprian.

 27. nathema says:

  Ar putea sa imi zica cineva DEOSEBIRILE dintre acei calugari si canele cela? Ca eu vad ca canele, sarmanul nu are nici o vina ca oamenii ceia sunt betegi la minte. E singura deosebire. In rest…cam la fel.