Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Atitudine ortodoxă mărturisitoare


M-a impresionat poza aceasta și o pun aici, chiar dacă nu are legătură directă cu cele de mai jos. Dar are LEGĂTURĂ cu cerul!

Unii au doar pe Hristos. Însă este de ajuns! Alții au totul (lumește vorbind), însă de fapt nu au nimic.

Pentru că deja a fost publicată pe site-ul părintelui Claudiu Buză (eu am fost plecat din țară și nu am mai avut vreme de internet), eu voi pune aici doar linkul scrisorii plină de duh ortodox a familiei formată dintr-o mamă și două fiice. Domnul să le binecuvânteze!

Scrisoare către Patriarhul BOR la ,,pomenirea de 9 luni” de la dezastrul din Creta

Aș adăuga doar două lucruri:

1. După expresiile din scrisoare ”Eu nu pot să vă cer…” ar merge adăugat: ”însă Hristos, Dumnezeul nostru, vă poruncește…”
2. Anathema panereziei ecumenismului și promotorilor lui !

 

Cu respect pentru marea familie ortodoxă,

pr. Ciprian