Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Atitudine ortodoxă mărturisitoare


M-a impresionat poza aceasta și o pun aici, chiar dacă nu are legătură directă cu cele de mai jos. Dar are LEGĂTURĂ cu cerul!

Unii au doar pe Hristos. Însă este de ajuns! Alții au totul (lumește vorbind), însă de fapt nu au nimic.

Pentru că deja a fost publicată pe site-ul părintelui Claudiu Buză (eu am fost plecat din țară și nu am mai avut vreme de internet), eu voi pune aici doar linkul scrisorii plină de duh ortodox a familiei formată dintr-o mamă și două fiice. Domnul să le binecuvânteze!

Scrisoare către Patriarhul BOR la ,,pomenirea de 9 luni” de la dezastrul din Creta

Aș adăuga doar două lucruri:

1. După expresiile din scrisoare ”Eu nu pot să vă cer…” ar merge adăugat: ”însă Hristos, Dumnezeul nostru, vă poruncește…”
2. Anathema panereziei ecumenismului și promotorilor lui !

 

Cu respect pentru marea familie ortodoxă,

pr. Ciprian

5 Responses to Atitudine ortodoxă mărturisitoare

 1. ovidiu says:

  Marire vesnica PREA SFANTEI TREIMI SI MAICUTI DOMNULUI!
  Prea cucernice parinte Ciprian ,a aparut cumva brosura despre ecumenism si sinodul talharesc din Creta ?HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!Cu respect ovidiu pacatosul.

 2. Dr.Gabriela Naghi says:

  Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  Atotmilostivul Domn Iisus Hristos sa va umbreasca cu Nesfarsitul sau Har,sa va acopere cu mila si indurari!
  Impresionanta,plina de invataminte,aducatoare de lacrimi in inima ,aceasta imagine ,pe care ati postat-o si care a luminat dint’o data cugetul meu.
  „Cine vă primeşte pe voi pe Mine Mă primeşte, şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.”[Sf.Evanghelie dupa Matei 10,40]
  Tuturor Parintilor Marturisitori ,cat si mirenilor dreptcredinciosi,care ii urmeaza ,in aceste vremuri tulburi, de prigoana,le inchin frumoasele cuvinte ale Pr.Martir Constantin Sarbu :”Acela pe care-l trimite Hristos, o, ce fiinţă trebuie să fie acela şi ce lumină trebuie să-l învăluie, ori când vine, ori când vorbeşte, ori când slujeşte. Umblarea lui trebuie să cutremure, cuvântul lui trebuie să zdrobească, duhul lui trebuie să aprindă, tăcerea lui trebuie să fie plină de chemarea lui Dumnezeu. Smerenia lui trebuie să fie simţită, blândeţea lui – caldă, răbdarea lui – liniştită, iubirea lui – statornică.
  Pe toată viaţa şi lucrarea unui astfel de trimis al lui Hristos trebuie să se vadă strălucind semnul ceresc, pecetea fierbinte şi dovada luminoasă a roadelor Duhului Sfânt (Galat. 5, 22). Purtându-se aspru cu trupul său şi ţinându-şi-l în frâu, va propovădui altora cu mare folos (1 Cor. 9, 27). Trăind o viaţă de rugăciune, va fi de folos multora (Iac. 5, 15). Croind cărări drepte cu picioarele sale, va îndruma pe mulţi spre Hristos (1 Cor. 11, 1). Lucrând cu mâinile sale, chiar zi şi noapte, va căuta să nu fie povară nimănui, propovăduind Evanghelia lui Dumnezeu (1 Tes. 2, 9). Indurând cu răbdare toate suferinţele lui Hristos, va fi găsit totdeauna vrednic de încredere şi slujbă (1 Tim. 1, 12). Fiind în toate privinţele o pildă de fapte bune pentru credincioşi – în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie – se va mântui pe sine însuşi şi pe cei care îl vor asculta (1 Tim. 4, 12-16).

  Acela care se poartă aşa este trimisul lui Hristos, fiindcă şi el trăieşte tot aşa cum a trăit Hristos. Pe un astfel de om trebuie să-l primim, într-adevăr, cum ni se porunceşte şi să-i preţuim cuvântul din toată inima, căci preţuim astfel cuvântul lui Dumnezeu (Gal. 4, 14; 1 Tes. 2, 13). Pe un astfel de om trebuie să-l urmăm totdeauna, nu numai ţinând învăţătura pe care ne-o dă, dar mai ales străduindu-ne să urmăm pilda virtuţilor lui, căci bărbaţi plini de o astfel de credinţă, de putere şi de vrednicie sunt din ce în ce mai puţini pe pământ. Şi pe măsură ce fărădelegea se va înmulţi, ei vor fi tot mai puţini.”(din: Lacrima si har. Preotul martir Constantin Sarbu, Editura Bonifaciu, 2011)
  Iar pentru cei care ne urasc,ne ocarasc,ne dispretuiesc, osandesc incearcand dezbinarea fratilor intru Hristos prin viclenie si viclesuguri,cu inimile intarite de duhul uraciunii si pustiirii,cuvintele Sf.Teofan Zavoratul:”Daca nu exista credinta in inima, atunci nu exista credinta deloc, chiar de s-ar declara cineva ortodox. Daca nu exista suspinuri in inima, atunci nu exista deloc, chiar de ar agita cineva aerul ori s-ar bate cu pumnii in piept. Daca frica de Dumne­zeu nu este in inima, atunci nu este deloc, chiar de ar parea ci­neva plin de blagocestie. De nu exista curatenie şi lepadare de sine in inima, nici acestea nu exista deloc, chiar de ar fi cineva curat cu trupul şi nu ar avea nimic din bunatatile lumii. Daca omul nu este cu inima in biserica, atunci nu este deloc in biserica, chiar de ar fi şi cu trupul….Nu va amagiti cu increderea in voi inşiva, intrati mai bine inlauntrul vostru şi cercetati-va gandurile şi aspiratiile cele mai fine ale inimii — fiecare, in inima sa — şi dupa aceasta judecati-va şi stabiliti, fara nici o partinire, cine sunteti, ştiind ca in acest fel, iar nu altminteri, sunteti descoperiti in fata lui Dumnezeu şi a intregii lumi duhovniceşti”;spre a nu ajunge sa auda intr-o zi cuvintele de foc ale Prorocului Isaia:
  „Sodomitilor şi gomoritilor!… Neam viclean… limba pacatoasa!…Ce-Mi sunt Mie jertfele voastre, tamaierile voastre — sunt uraciune pentru Mine… Su­fletul Meu uraşte sarbatorile voastre… Si nu mai veniti aici sa va aratati in fata ochilor Mei…”(Sfantul Teofan Zavoratul, Viata launtrica, Editura Sophia, Bucuresti, 2011)

 3. Florina says:

  Da ! E o imagine ce te ridica din deznădejde. . ..Mie îmi plac și pozele cu Dobrin Dobriev ,cerșetorul cu viață sfântă,care a ridicat o Catedrala in Bulgaria.Doua exemple minunate care atrag in Rai pe multi ortodocși…. Pentru rugăciunile lor Doamne ajuta-ne!

 4. Simona says:

  Dna dr.Naghi,va multumim pt.straduinta si cunostintele dvs.(mi.as fi dorit si eu sa le am dar sint prea pacatoasa);daca veti transforma aceasta minunata scrisoare care de fapt este un strigat sfîsietor la inima inselata a patriarhului,intr.o petitie,va rog sa anuntati pe blogul vrednicului nostru Pr.Ciprian ca sa putem si noi semna.
  Mi.as fi dorit ca in locul dl.Chirila sa faceti dvs.Omilia si s.o prezentati impreuna cu Pr.Ciprian din partea poporului roman.
  Dumnezeu,Maica Domnului si Duhul Sfint sa.i pazeasca si sa.i ajute pe toti vrednicii participanti la Sinaxa de miine 4 aprilie!
  DOAMNE ajuta.ne,nu ne lasa prada vrajmasilor!
  Amin.