Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Broșură împotriva adunării cretane

Am scos 5.000 de exemplare, cu ajutorul românilor de pretutindeni. Peste 4.000 le-am împărțit deja. Urmează să mai scoatem și altele. Pentru cei doritori, aici aveți și varianta electronică. Este în format a5.
Se poate tipări liber, numai să fie integrală și să nu se ceară bani pe ea.
Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, în special lui Cristian P., un marinar care m-a căutat din Oceanul Indian, unde se află plecat cu vaporul pe care lucrează. A insistat să facă ce poate și el pentru Ortodoxia străbună. Și datorită lui deja iese de sub tipar al doilea tiraj. Domnul să îi binecuvânteze pe toți ostenitorii și donatorii acestei inițiative!
Donatori au fost mai mulți, Dumnezeu îi știe pe nume pe fiecare și îi va răsplăti veșnic. Eu mă voi ruga pentru ei după putere.

Și încă o veste bună: traducerea în franceză a broșurii este finalizată, urmează și cea în engleză, pentru frații noștri ortodocși vorbitori ai acestor limbi, care duc aceeași luptă cu fiara ecumenistă.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Brosura antiCreta

Cu respect, pr. Ciprian și coautorii broșurii:

pr. Claudiu și fratele Cristian-Nicolae

2 Responses to Broșură împotriva adunării cretane

 1. ovidiu says:

  SLAVA VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICUTEI DOMNULUI !
  Maine 03.04.2017.o voi scote la imprimanta ,pentru inceput,10 exemplare pe care le voi distrubui in Moreni.HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!ovidiu pacatosul.

 2. Dr.Gabriela Naghi says:

  Bucurie pentru noi toti si dam Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Sa va rasplateasca Imparatul Slavei jertfa,cu Mila si cu indurari.Caci ce poate fi mai minunat cand miluiesti pe cel sarac,istovit ,nestiutor, de langa tine , pe cel impovarat de rautatea nenorocirii care cauta cuvantul de invatatura, cum frumos ne talcuieste Sf.Grigorie de Nazianz:”Iar tu, de esti in stare sa faci lucruri mai mari si prin care se face bine sufletului (caci, de vei voi, si cu acestea te-a imbogatit Dumnezeu), nu te da inlaturi de la facerea de bine celui lipsit nici prin aceste lucruri, ba chiar mai intai si indeosebi da din acestea celui care cere de la tine si da chiar mai inainte de a fi cerut el de la tine, dand toata ziua de pomana si imprumutand cuvantul invataturii si cerand inapoi sarguitor imprumutul cu dobanda lui, cu sporirea de invatatura adica a celui care a avut folos de la tine, pe care o adauga intotdeauna invataturii, crescand in el, incet incet, semintele evlaviei…Iti sta in fata prilej de iubire de oameni, chiar daca diavolul te alunga de la dobandirea binefacerii de la Dumnezeu…Vino in ajutor firii dupa putere, cinsteste libertatea cea de la inceput, rusineaza-te de tine insuti, acopere necinstea adusa neamului tau omenesc, adu ajutorare bolii, adu mangaiere nevoii: tu cel sanatos, tu cel bogat, nevoii bolnavului, nevoii saracului, tu care nu te-ai poticnit, nevoii celui care a cazut si a fost strivit, tu care esti in multumire sufleteasca, nevoii celui intristat, tu care prosperi in cele de la dreapta, nevoii celui care se canuneste in cele de la stanga.
  Da ceva lui Dumnezeu ca multumire ca ai ajuns sa fii dintre cei in stare sa faca bine, ci nu dintre cei care au nevoie de binefacerea altora, ca nu te uiti la mainile altora, ci altii cauta spre mainile tale. Imbogateste-te nu numai cu prisosinta, ci si cu evlavia, nu numai cu aur, ci si cu virtute, si mai ales imbogateste-te numai cu aceasta. Fa-te mai de cinste decat aproapele, aratandu-te mai bun! Fa-te Dumnezeu pentru cel lovit de nenorocire, prin imitarea milostivirii lui Dumnezeu.”[Grigorie de Nazianz (Teologul),
  Despre iubirea pentru cei saraci]