Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

A paște fericit depinde… de calitatea ierbii! Boii, oile, caprele pasc, creștinii se bucură în Domnul înviat!

18 Responses to A paște fericit depinde… de calitatea ierbii! Boii, oile, caprele pasc, creștinii se bucură în Domnul înviat!

 1. Apa trece, pietrele rămân. says:

  Iertati-mă, dar mai întâi am râs cu pofta! Apoi, meditând, mi-am dat seama de profunzimea celor afirmate. Nici mie nu-mi place urarea ,,Paște fericit!” Se produce un comic de limbaj. Însă acest comic sugerează un adevăr trist. Da, exista tendința de a ne îmbuiba. Și mai exista tendința de a face în așa fel, încât numele lui Iisus Hristos sa fie pomenit cât mai rar chiar și cu prilejul Sfintei Invieri! Asadar, în curand vom sărbători Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos. Bucurii!

 2. Apa trece, pietrele rămân. says:

  În privința ,,calității ierbii”, aceasta.sugerează un alt adevăr profund. Noi suntem oițele lui Hristos (,,Paște oile Mele!”) și fiecare duhovnic ne oferă o anumita hrană duhovnicească pe care o numim simbolic ,,pășune”. Da, ca sa reușim sa fim fericiți, contează ce fel de hrana duhovnicească prîmim.

 3. Dorel says:

  Suntem alaturi de dumneavoastra parinte in crucea pe care ati luat-o. Orice ar spune unii despre d-voastra eu cred in sinceritatea si buna credinta pe care o aveti in fata lui Dumnezeu. Hristos a Inviat, Bucuria noastra!

 4. ovidiu says:

  nu prea este in regula cu urarea pascala ! Vineri a inviat sau duminica ? Stiu ca n-o sa-mi publicati mesajul ! Doamne ajuta! ovidiu

 5. Mihai says:

  Hristos a Inviat draga Parinte Ciprian ! Mihai

 6. Adrian says:

  Multi nu știu profunzimea cuvintelor și le acceptam așa de dragul aproapelui căzut în neștiință….Cei ce ureaza Paste fericit nu se referă la iarba, clar că lumina zilei ,ci la Învieres Domnului.Poate doar cei în stare de ebrietate vb ironic.Doamne ajuta si Iertați-ma cu toți! Hristos a înviat!

 7. Parascheva says:

  Iisus sa va ierte pacatele, lacrimile Maicii Domnului sa va spele durerile din suflet!! HRISTOS A INVIAT !!

 8. Irina says:

  Hristos a Înviat!…știți ceva de PS LONGHIN?

 9. Tanase Gheorghe says:

  Hristos a inviat

 10. alexandru says:

  Cu adevarat! Sa ne vedem cu bine acolo, Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *