Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

O dedicație athonită pentru cei care luptă cu panerezia ecumenistă


13 Responses to O dedicație athonită pentru cei care luptă cu panerezia ecumenistă

 1. Simona says:

  HRISTOS A INVIAT!
  Parinte Ciprian,va multumesc pt.lupta dvs.si eforturile depuse pt.mintuirea noastra,a oilor lui Dumnezeu.
  Citind acest articol cu Gheronda Gavriil si nestiind la cine va referiti cind spuneti vatopedinul Th.,am cautat si asa am avut marea bucurie sa gasesc aceasta scrisoare a Arhimandritului Epifanie,in care dinsul explica duhovniceste,clar si cu smerenie ca cel putin din anul 1054,cu ingaduinta Dumnezeului Atotputernic in Biserica se foloseste iconomia!
  http://www.parohiacopou.ro/arhim-epifanie-theodoropulos-despre-pericolul-schismei-care-poate-incepe-cu-nepomenirea-episcopilor
  De fapt mila Domnului ne.a fost aratata (de peste 1600 de ani de cind a fost construita Biserica Invierii din Ierusalim de catre Sf.Imparateasa Elena)cind ne.a dat Sfinta Lui Lumina la rugaciunile patriarhului ecumenist Teofil,Dumnezeu sa.l lumineze!
  Dumnezeu sa va binecuvinteze pt.smerenia dvs.!

  • admin2 says:

   Adevărat a înviat!
   La Judecată vom avea parte de acrivie și noi am uitat ce este aceasta! Asta este durerea cea mare!
   Nu mă lăudați, nu aveți de ce, că nici măcar datoria nu mi-o fac cum se cuvine, ci lăudat să fie numele Domnului Hristos în veci!

  • Mihai says:

   Simona, pai tocmai că majoritatea episcopilor au căzut în schisma prin adoptarea de învățături străine de Biserica lui Hristos, iar din ceea ce spui tu aici că și când am fi în ,, iconomie” cu papistasi

  • Cristian says:

   @Simona

   Spuneti: „clar si cu smerenie ca cel putin din anul 1054,cu ingaduinta Dumnezeului Atotputernic in Biserica se foloseste iconomia!”. – Oare si Sfintul Grigorie Palama sau Marcu Evghenicul (si destui altii, slava Bunului Dumnezeu) au ramas intr-o iconomie pierzatoare de suflete vreme de 1000 de ani? N-as zice, istoria Bisericii vă contrazice.

   ###############################

   Cat despre pasajul citat pe siteul parohiei Copou, el include, nu intamplator, „logica” arhiconica a falsei smerenii propovaduita de arhim Epifanie Theodoropulos: ” … Iar dacă conştiinţa Sfinţiei Tale îţi va răspunde negativ, dacă-ţi va spune că părerea că „toţi s-au abătut netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bine, nu este afară de unul (eu şi încă câţiva)” constituie mândria şi nesăbuinţa cea mai de pe urmă; dacă te va înştiinţa că întreaga armată a episcopilor şi preoţilor evlavioşi din Biserica Ortodoxă Universală care păstrează adevărul şi iubesc credinţa neschim­bată, …”. Folosind acest sofism al unei false smerenii ce face uz de argumentul numarului (dat anathemei de Biserica) – cativa versus cei multi – , ne vor spune sa stam linistiti in banca noastra (adica in comuniune cu ereticii) pana la sfarsitul veacurilor. Daca Sfantul Maxim (de exemplu) ar fi gandit in termenii relativisti ai sofismului arh. Epifanie, nu cred ca mai era astazi in Sinaxar. De Adevarul absolut al lui Hristos n-a auzit candidatul la sfintenie Epifanie Theodoropulos?

  • Cristian says:

   P.S. Cand am spus ca criteriul numarului e dat anathemei de Biserica m-am referit desigur numai la contextul marturisirii Adevarului lui Hristos si lupta cu ereticii si erezia, la un anumit moment al istoriei.

 2. Mihai says:

  Și încă un lucru, întocmai că dumnealor când prinde ocazia slujesc atît cu papistasi cât și cu alți, avem nenumărate exemple și în acest sens

 3. Irina says:

  Si de unde știm noi unde se termină lupta cea dreaptă a pr nepomenitori si începe schisma?

 4. Elena says:

  Hristos a înviat! Nu se vede unde a dus această iconomie de sute de ani? Adevărat este că după roade ne dăm seama. Oricum, trebuie rugăciune multă să ne lumineze Dumnezeu mintea, să nu ne lase. Iertați

 5. Elena says:

  Nici nu mai vorbim de compromisuri. Ai apucat să faci unul, greu îți mai revii, dacă nu chiar deloc. Să vă ajute Dumnezeu, pe toți părinții care nu vreți să faceți compromisuri, să dați înainte tot așa, spre ajutorul și luminarea multora, spre mântuirea noastră și a Sfințiilor Voastre!

  • admin2 says:

   Citeam acum pe un site grecesc un articol despre islam, în care un profesor universitar arată fața urâtă a acestei religii dominatoare și violente, iar în final are un post scriptum, unde spune așa:
   ”Strigătul Allahu Akbar, care se aude peste tot și mai ales de fiecare dată când au loc decapitări și acte teroriste, nu înseamnă Allah este Mare, ci înseamnă Allah este Mai Mare decât Dumnezeul creștin, adică decât Hristos. Strigătul acesta se referă la relația dintre dumnezeul islamului și Dumnezeul nostru.”
   Să luăm aminte, ca să înțelegem semnele vremurilor și ce ne așteaptă!
   (Sursa: http://trelogiannis.blogspot.ro/2017/05/blog-post_897.html)

 6. Nevrednica says:

  Hristos a inviat!
  Asa este Parinte,sint o plaga si scursura scursurilor;pe perioada 5 mai-13 mai 2017,deci o sapt.,au intrat in europa aproape 30.000 de refugiati si inca 1.000.000(un milion!!!) asteapta in Libia ca sa intre in Europa!!!
  Nu am cum sa trimit ca dovada,dar in presa vestica scrie in toate ziarele,ceea ce in presa ns.nici nu se pomeneste,sau se minimalizeaza la 2-3 rinduri.
  Nimeni nu stie ce tragedii se intimpla in Suedia,Norvegia,Franta,Italia si nu mai sp.de Germania!!!!
  Toti romanii ii pupa.n…..pe americani,si.i ironizeaza pe rusi,bulgari,chiar si unguri care stiu sa.si aleaga presedinti care sa.i apere,nu care sa bata palma cu Merkel,Hollande/Macron &co,servitorii care duc Europa si crestinismul la pieire;dar cei „mari”habar nu au ca Biserica lui Dumnezeu nu va disparea nici cind vine seful lor distrugator!!!….si prin tot ce fac isi accelereaza drumul rapid in cuptor,ca biletele le.au luat de mult,din pacate.
  Mare intunecime in tara noastra din cauza ca toti refuza sa vada adevarul politic,economic si mai ales cel crestinesc!
  Au ajuns romanii sa iasa pe strazi in pijamale si sa se bata cu perne,ca deeh…asa.i la americani,”prietenii”nostri,dar nu demonstreaza impotriva descrestinizarii tarii,nici nu.si dau seama ca doar domnitorii nostri,Dumnezeu sa.i odihneasca,au ferit sute de ani Europa de musulmani!
  Acum ii vezi la tv.,chiar moderatori,in conducere,peste tot si sint luati ca „ai nostri”doar ca traiesc in Romania.
  Defrisarea si vinzarea tarii este total ignorata,ba inca nemtii,austriecii,englezii….hotii hotilor,sint model pt.roman,si pt.un neamt (sau orice strain)am fi in stare sa impingem in groapa pe crestinul nostru roman;acum nu mai circula vorba”maieul e mai aproape decit camasa”ci euro e mai buuuun decit ron.ul!
  Mare,rapida si vertiginoasa degradare/prabusire!
  Muuuulte sint inca de spus,dar…cui????
  Dezinteres total pt.valorile si traditiile romanesti,din pacate.
  Sanse de trezire?maximul 10%
  Sa.i vedem pe „pupatori”ce vor face cind le vor fi violate fetele,sotiile,prietenele,omoriti copii,prietenii,sotii!
  Sigur ca ma rog sa nu se intimple asa ceva,dar sintem doar la un pas!
  Dumnezeu sa ne pazeasca,pt.ca noi sintem aburiti de lozincile vestice si play station.
  Maica Domnului sa acopere Romania!
  Amin.