Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Să oprim construirea mega moscheii din București! Suntem urmașii Sfântului Constantin Brâncoveanu!

Cu ajutorul doamnei Daniela, vă oferim modelul de mai jos, necesar pentru ca inițiativa legală a domnului Cătălin Ioan Berenghi să aibă parte de susținerea necesară.

Cerere de interventie accesorie impotriva construirii mega moscheii

Trebuie urmați acești pași:

1. Listați cererea.

2. Completați-o clar și citeț și puneți-o într-un plic.

3. Trimiteți-o prin poștă la adresa următoare, trecută pe plic:

Curtea de Apel Bucuresti 
Splaiul Independentei nr 5, sector 4 Bucuresti.
Cod postal 050091
Sectia a-VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal.
Dosar 2315/2/2016

Motivele posibile pe care le puteți trece acolo (aici ca exemplificare):

 1. Sunt creștin ortodox.
 2. Strămoșii noștri și-au dat viața pentru țara noastră, să rămână ortodoxă.
 3. Nu accept, din motive de conștiință religioasă, construirea moscheii pe pământ românesc.

De noi depinde dacă vrem să mai avem sau nu o țară.

Cineva îmi povestea că a fost în Arabia Saudită. La un moment dat cineva l-a invitat să meargă la spectacol. Și el a întrebat ce fel de spectacol. A primit răspunsul că la singurele spectacole existente: decapitări de oameni. Acesta este ”rodul islamului”: ura, adică crima, adică haosul etc.

Hai, frați români, cheltuiți câțiva lei și puneți un plic la poștă, să facem ceva pentru Biserica noastră. Să nu așteptăm de la mai-marii noștri vreo inițiativă. Nu sunt nici mari, iar de inițiativă întru apărarea neamului și a credinței străbune nu prea au auzit.

Câteva aspecte pe care trebuie să le luăm în seamă:

* Nu exista o altă cerere tip! 
* Nu avem nevoie de like-uri si comentarii pe Facebook, NU AU NICI O VALOARE, pentru ca, acțiunea se desfășoară în viața reală și nu în cea virtuală!
TERMENUL PÂNĂ LA CARE CERERILE VOASTRE TREBUIE SĂ AJUNGĂ ESTE 6 iunie 2017.

Să nu lăsăm ecumenismul inter-religios să ne distrugă țara.

Cu nădejde,

Daniela cu familia și

pr. Ciprian Staicu cu voi toți

19 Responses to Să oprim construirea mega moscheii din București! Suntem urmașii Sfântului Constantin Brâncoveanu!

 1. elena says:

  Multumim parinte Ciprian.Bunul Dumnezeu sa impiedice construirea acestei moschei, care tulbura linistea poporului roman ortodox.Noi trimitem astazi prin posta cererea, speram sa fie valabila!!! Doamne ajuta

  • admin2 says:

   Dacă voi, din diaspora, sunteți pe metereze, cei de acasă nu vor mai avea nici o scuză să nu o facă.
   Doamne ajută!
   Pr. Ciprian

 2. Gabriel says:

  Doamne ajuta! Sa le trimiteți cu confirmare de primire

  • admin2 says:

   Da, să trăiți!

   • marinela says:

    Hristos S-a inaltat!
    Astazi am pus la posta 3 plicuri cu 3 cereri ,recomandate cu confirmare de primire.Sa dea Dumnezeu sa fie de folos si sa ajute la impiedicarea construirii acestei blestematii de moschee.Doamne ajuta si mintuire!

 3. BALTAG LICĂ says:

  Ieri am intrat pe Glasul Strămoșesc și am văzut apelul la solidaritate împotriva construirii Mega Moscheii în București. Am redactat scrisoarea încă de la serviciu și când am ajuns acasă am pus-o într-un plic pe care apoi l-am pus recomandat cu confirmare de primire la poștă. M-a costat 6,80 lei în afară de plic și timbru. Dimineață am scos factura din haină și am pus-o într-o carte, altfel vă dădeam aici și nr. facturii recomandatei(dar o pot face mâine). Am distribuit chemarea la unitate împotriva acestei construcții și pe pagina de Facebook. Cine-și dorește să fie alături de eroii neamului românesc, dar și de toți sfinții creștinătății, să pună umărul la stoparea acestei construcții ce deschide o rană abia vindecată dar neuitată a poporului român și a întregii creștinătăți. Cine crede că este creștin ortodox, acum are ocazia s-o dovedească trimițând dezacordul său scris(scrisoarea recomandată) față de ridicarea unei construcții necreștine pe pământ creștin. Să nu lăsăm, atât cât depinde de noi, să fie adus Islamul în inima creștinătății. Să luptăm pentru ca noi și copii noștri să ne putem ura oricând, fără teamă: Hristos a Înviat !

  • BALTAG LICĂ says:

   Serie Factură: CNPRWB1632 Nr. 00018664/29.05.2017
   Nr. facturii DIV00010987
   Fiecare dintre noi umple cu ce are spațiile acestui site. Cei ce trimit astfel de scrisori n-o să poată fi acuzați în veci că s-au turcit, iar Sfântul Ștefan cel Mare le va fi prieten.
   Doamne ajută la cât mai multe scrisori !

 4. filip alina elena says:

  nu trebuie sa lasam sa se intample asemenea grozavie, pentru binele copiilor nostri, atat cat a mai ramas…

 5. Dr.Gabriela Naghi says:

  HRISTOS S’A INALTAT!
  Multumim pentru toate indicatiile in spijinirea procesului intentat de Dl.Catalin Ioan Berenghi,guvernului Romaniei impotriva construirii mega -moscheii pe pamantul sfant al tarii.
  https://www.dzr.org.ro/procesul-impotriva-construirii-mega-moscheii-in-bucuresti-guvernul-romaniei-este-aproape-de-a-castiga-procesul/#

  Scrisoarea pe care o adresa in 1475 ianuarie 25, Ştefan Cel Mare şi Sfânt – Purtător de biruinţă şi apărătorul creştinătăţii,catre principii crestini ai Europei, dupa biruinta dobandita impotriva turcilor la Podu-Inalt langa Vaslui:
  „Noi, Stefan Voievod, va spun ca necredinciosul imparat al turcilor a fost de multa vreme si este inca pierzatorul intregii crestinatali si in fiecare zi se gandeste cum ar putea sa supuie si sa nimiceasca toata crestinatatea … Susnumitul a trimis in tara noastra si impotriva noastra o mare ostire … Auzind si vazand noi acestea, am luat sabia in mana si cu ajutorul Domnului Dumnezeului nostru Atotputernic am mers impotriva dusmanilor crestinatatii, i-am biruit si i-am calcat in picioare. Pentru care lucru, laudat fie Domnul Dumnezeul nostru. Tara noastra este poarta crestinatatii pe care Dumnezeu a ferit-o pana acum. Dar daca aceasta poarta, care este tara noastra, va fi pierduta, Dumnezeu sa ne fereasca de asa ceva atunci toata crestinatatea va fi in mare primejdie … Noi, din partea noastra, fagaduim pe credinta noastra crestineasca si cu juramantul domniei noastre ca vom sta in picioare si ne vom lupta pana la moarte pentru legea crestineasca, noi cu capul nostru„.
  http://www.stefancelmare.info/viata.php
  Cântecele lui Ştefan Vodă

  Ştefan, Ştefan, Domn cel mare

  Ştefan, Ştefan, Domn cel mare
  Seamăn pe lume nu are
  Decât numai mândrul soare!
  Din Suceava când el sare,
  Pune pieptul la hotare
  Ca un zid de apărare!
  Braţul lui fără-ncetare
  Bate hoardele tătare,
  Bate cetele maghiare,
  Bate leşi din fuga mare,
  Bate turci pe zmei călare
  Şi-i scuteşte de-ngropare.
  Lumea-ntreagă stă-n mirare,
  Ţara-i mică, ţara-i tare
  Şi duşmanul spor nu are.

  _______________
  Ştefan, Ştefan, Domn cel mare,
  În Suceava cuibu-şi are
  Ca un şoim voinic şi tare.
  Din Suceava când el sare
  Zi şi noapte, de călare,
  Se bate-n patru hotare.
  Pe tătari îi căsăpeşte,
  Pe unguri îi pârjoleşte,[1]
  Şi pe turci îi risipeşte.
  Iar pe leşi cu chica tare[2]
  Îi avântă-n spânzurare,
  Şi-i înjugă ca să are! [3]
  Pe unguri îi pârjoleşte. Aluzie la bătălia de la Baia, unde o mulţime de unguri au pierit în focul acelui oraş.
  Iar pe leşi cu chica tare
  Îi avânta-n spânzurare.Într-una din năvălirile leşilor în Moldova, Ştefan Vodă i-a surprins într-un codru, şi pe câţi din ei a robit i-a spânzurat de păr în copaci. După acea nenorocită expediţie, regele polon, întorcându-se în ţara lui, a dat un decret poruncind ca toţi leşii să poarte chica scurtă. (Tradiţie).
  Cântecele lui Ştefan Vodă
  Şi-i înjugă ca să are.
  Aluzie la Dumbrava Roşie ce a fost arată de leşi înjugaţi la plug şi semănată apoi cu ghindă
  https://sitadeasa.wordpress.com/category/stefan-ce-mare-si-sfant/

 6. elena says:

  ADEVARAT S-A INALTAT!
  Multumim mult dna dr.Naghi pt.marturisirea dv.Bunul Dumnezeu sa va tina pina la sfirsit asa Marturisitoare!!!
  Va citesc cu interes toate mesajele dv.scrise cu multa dragoste si daruire pt.Ortodoxie.
  Doamne ajuta

 7. Dr.Gabriela Naghi says:

  “Şi Tu, Doamne Ştefane, scutul Creştinătăţii şi cetatea Crucii, tu, care însuţi nemuritor, ai crezut în nemurire şi, lumină din lumină, ai crezut în Dumnezeul luminii, s’asculţi pe aceşti oameni incapabili de adevăr şi de dreptate, pe aceşti traficanţi de credinţe şi de simţiri?
  Nu cu fraze şi măguliri, nu cu garde naţionale de florile mărului se iubeşte şi se creşte naţia adevărată. Noi o iubim aşa cum este, cum a făcut-o Dumnezeu, cum a ajuns prin suferinţele seculare până în zilele noastre. O iubim sans-phrase; o iubim fără a-i cere nimic în schimb, nici chiar încrederea ei, atât de lesne de indus în eroare, nici chiar iubirea, înădită azi la lucruri străine şi la oameni străini.
  Noi susţinem că poporul românesc nu se va putea dezvolta ca popor românesc decît păstrînd, drept baze pentru dezvoltarea sa, tradiţiile sale istorice astfel cum ele s-au stabilit în curgerea vremilor; cel ce e de o altă părere, s-o spună ţării!
  Suntem români şi punctum.
  Noi sustinem ca e mai bine sa inaintam incet, dar pastrind firea noastra romaneasca, decit sa mergem repede inainte, dezbracindu-ne de dinsa prin straine legi si straine obiceiuri…

  Nu e permis nimanui a fi stapan in casa noastra, decat in marginile in care noi ii dam ospetie. Daca natia romaneasca ar fi silita sa piarda o lupta, va pierde-o, dar nimeni, fie acela oricine, sa n’aiba dreptul a zice c’am suferit cu supunere orice masura i-a trecut prin minte sa ne impuna.
  Noi am zis de la inceput ca nu exista compensatii pentru Basarabia, precum nu exista niciodata vro plata pentru o palma macar din pamantul patriei.
  Aceste sunt lucruri sfinte, cari se pierd sau se castiga prin imprejurari istorice, dar nici se vind, nici se cumpara, nici se schimba.
  Eu las lumea ce merge deja, ca sa mearga cum ii place dumisale – misiunea oamenilor ce vor din adancul lor binele tarii e cresterea morala a generatiunii tinere si a generatiunii ce va veni. Nu caut adepti la ideea intai, dar la cea de-a doua sufletul meu tine cum tine la el insusi.

  Crist a invins cu litera de aur a adevarului si a iubirei, Stefan cu spada cea de flacari a dreptului. Unul a fost libertatea, celalalt aparatorul evanghelului ei. Vom depune deci o urna de argint pe mormantul lui Stefan, pe mormantul crestinului pios, al romanului mare”.

  (Mihai Eminescu la Putna, 1871)

 8. Dr.Gabriela Naghi says:

  DE LA NOI
  OCTAVIAN GOGA(1881 – 1938)

  Cu fruntea-n țărână, plângând azi ne vezi,
  Din slavă, cerescule soare;
  Rugămu-ne ție, azi sufletul nostru
  Tu lasă-l departe să zboare.
  Trimite și vântul, pribeagul drumeț,
  El, crainicul bolții albastre,
  Să ducă departe, pe aripa lui,
  Cuvântul strigărilor noastre.

  Acolo, departe, spre soare-răsare,
  În freamăt de foi din dumbravă,
  Pe veci cetluite în marmura rece,
  Dorm clipele noastre de slavă.
  Voi sunteți acolo, viteji pârcălabi,
  Și voi, preacinstiților vornici,
  Statornici în cinstea de lege și țară,
  În focul credinței statornici.
  Acolo dormi și tu, arhanghel bătrân,
  Tu, Ștefane, sfânt voievoade,
  Ce-ai scris strălucirea norodului tău
  Cu sânge dușman de noroade.
  De sfânta ta dreaptă, de spada ta sfântă
  Spun toate poveștile slovei.
  Să nu se-nfioare de numele tău
  Nu-i frunză în codrii Moldovei…
  Azi mașteră-i vremea… Acum văduvite
  Zac sfintele tale oțele,
  Și luna, când trece, de milă tresare,
  Căci vede rugina pe ele.
  Amarnic ne poartă pe strâmbe cărări
  Vicleana și vitrega soarte,
  Mărit voievoade, în țara ta azi
  Și vise și fulgere-s moarte…
  Noi suntem drumeții piticelor vremi,
  Pitici în putință și vrere,
  Copii fără sprijin, ne scurgem viața
  Din dor și din nemângâiere.
  A noastră moșie, frumoasă nespus,
  Grumazul și-a-ntins spre pierzare,

  Căci brațele noastre azi spada nu strâng,
  Și steag țara noastră nu are…
  Măria ta! Suntem bătuți de nevoi!
  La noi în zadar ară plugul,
  Căci holdelor noastre cu spicul de aur
  Străinul le fură belșugul.
  Am vrea să purcedem cu jertfele laudei,
  Dar n-avem nimica la casă…
  Măria-ta! Toate străinii le duc,
  Și numai cu lacrimi ne lasă…
  Dar spunem cu toții nevestelor noastre
  Să plângă cu lacrimi de jale,
  Potopul să treacă și plaiuri și munte,
  Să spele oțelele tale.
  Atunci, când în soare din nou străluci-vor,
  De sus, din a ta-mpărăție,
  Crai tânăr, crai mândru, crai nou să le-ncingă,
  Trimite, rugămu-ne ție!
  P.S.Multumesc ,la randul meu cu recunostinta Doamnei Elena,pentru frumoasele cuvinte adresate.Domnul Atotindurarilor sa va rasplateasca cu alese binecuvantari si sa va umbreasca cu Mangaietorul Sau Har,cu pace,mila si nesfarsita iubire,in veac, pe Dvs.si pe toti cei dragi,AMIN

 9. Anda Barbulescu says:

  Hristos s-a inaltat!
  Multumim mult pentru informare.Cu ajutorul lui Dumnezeu vom trimite mai multe cereri – fiecare membru al familiei si rude.
  As vrea sa accentuez 2 aspecte:
  1. Faptul ca opozitia fata de construirea acestei uriase moschei nu contravine respectului pe care-l datoram oricarui om – dupa porunca Mantuitorului Hristos, nu inseamna xenofobie, etc.
  In Bucuresti exista cel putin o moschee, iar comunitatea musulmana este foarte restransa, sub 1% din totalul cetatenilor, deci acesti oameni au unde sa-si manifeste credinta.
  2. In Dobrogea traiesc in pace si respect reciproc cel putin 4 comunitati religioase diferite, de sute de ani, ceea ce dovedeste o data in plus imensa toleranta a poporului roman ortodox.
  Dumnezeu sa ne ierte, sa ne intoarca la pocainta adevarata – ca nu degeaba s-a ajuns aici – si sa ne ajute sa nu pierim.
  Anda Barbulescu – Bucuresti

 10. Pingback: Vrea cineva moschee? Iată duhul cotropitor al mahomedanilor |

 11. mihaela ct says:

  Vom pune si noi la posta 3 plicuri!!
  Dumnezeu sa ne ierte, sa ne intoarca la credinta si in pocainta adevarata pentru a nu venii mania lui Dumnezeu si peste noi!
  Doamne ajuta!

 12. varu' lu' Florin says:

  Text preferat de Recep Tayyip Erdogan, preşedinte islamist şi infractor al Turciei:
  „Moscheile sunt cazărmile noastre,
  Cupolele sunt coifurile noastre,
  Minaretele sunt baionetele noastre
  Credincioșii musulmani sunt soldații noștri.”
  https://www.aparatorul.md/departamentul-de-stat-al-sua-ii-cere-turciei-sa-pastreze-semnificatia-istorica-a-a-marii-catedrale-sfanta-sophia/

 13. varu' lu' Florin says:

  „Să apărăm cu râvnă Ortodoxia
  Şi-acest pământ, cu Sfinţi şi cu eroi!”
  https://www.youtube.com/watch?v=og1hObjs8tg