Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Să oprim construirea mega moscheii din București! Suntem urmașii Sfântului Constantin Brâncoveanu!

Cu ajutorul doamnei Daniela, vă oferim modelul de mai jos, necesar pentru ca inițiativa legală a domnului Cătălin Ioan Berenghi să aibă parte de susținerea necesară.

Cerere de interventie accesorie impotriva construirii mega moscheii

Trebuie urmați acești pași:

1. Listați cererea.

2. Completați-o clar și citeț și puneți-o într-un plic.

3. Trimiteți-o prin poștă la adresa următoare, trecută pe plic:

Curtea de Apel Bucuresti 
Splaiul Independentei nr 5, sector 4 Bucuresti.
Cod postal 050091
Sectia a-VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal.
Dosar 2315/2/2016

Motivele posibile pe care le puteți trece acolo (aici ca exemplificare):

 1. Sunt creștin ortodox.
 2. Strămoșii noștri și-au dat viața pentru țara noastră, să rămână ortodoxă.
 3. Nu accept, din motive de conștiință religioasă, construirea moscheii pe pământ românesc.

De noi depinde dacă vrem să mai avem sau nu o țară.

Cineva îmi povestea că a fost în Arabia Saudită. La un moment dat cineva l-a invitat să meargă la spectacol. Și el a întrebat ce fel de spectacol. A primit răspunsul că la singurele spectacole existente: decapitări de oameni. Acesta este ”rodul islamului”: ura, adică crima, adică haosul etc.

Hai, frați români, cheltuiți câțiva lei și puneți un plic la poștă, să facem ceva pentru Biserica noastră. Să nu așteptăm de la mai-marii noștri vreo inițiativă. Nu sunt nici mari, iar de inițiativă întru apărarea neamului și a credinței străbune nu prea au auzit.

Câteva aspecte pe care trebuie să le luăm în seamă:

* Nu exista o altă cerere tip! 
* Nu avem nevoie de like-uri si comentarii pe Facebook, NU AU NICI O VALOARE, pentru ca, acțiunea se desfășoară în viața reală și nu în cea virtuală!
TERMENUL PÂNĂ LA CARE CERERILE VOASTRE TREBUIE SĂ AJUNGĂ ESTE 6 iunie 2017.

Să nu lăsăm ecumenismul inter-religios să ne distrugă țara.

Cu nădejde,

Daniela cu familia și

pr. Ciprian Staicu cu voi toți

15 Responses to Să oprim construirea mega moscheii din București! Suntem urmașii Sfântului Constantin Brâncoveanu!

 1. elena says:

  Multumim parinte Ciprian.Bunul Dumnezeu sa impiedice construirea acestei moschei, care tulbura linistea poporului roman ortodox.Noi trimitem astazi prin posta cererea, speram sa fie valabila!!! Doamne ajuta

  • admin2 says:

   Dacă voi, din diaspora, sunteți pe metereze, cei de acasă nu vor mai avea nici o scuză să nu o facă.
   Doamne ajută!
   Pr. Ciprian

 2. Gabriel says:

  Doamne ajuta! Sa le trimiteți cu confirmare de primire

  • admin2 says:

   Da, să trăiți!

   • marinela says:

    Hristos S-a inaltat!
    Astazi am pus la posta 3 plicuri cu 3 cereri ,recomandate cu confirmare de primire.Sa dea Dumnezeu sa fie de folos si sa ajute la impiedicarea construirii acestei blestematii de moschee.Doamne ajuta si mintuire!

 3. BALTAG LICĂ says:

  Ieri am intrat pe Glasul Strămoșesc și am văzut apelul la solidaritate împotriva construirii Mega Moscheii în București. Am redactat scrisoarea încă de la serviciu și când am ajuns acasă am pus-o într-un plic pe care apoi l-am pus recomandat cu confirmare de primire la poștă. M-a costat 6,80 lei în afară de plic și timbru. Dimineață am scos factura din haină și am pus-o într-o carte, altfel vă dădeam aici și nr. facturii recomandatei(dar o pot face mâine). Am distribuit chemarea la unitate împotriva acestei construcții și pe pagina de Facebook. Cine-și dorește să fie alături de eroii neamului românesc, dar și de toți sfinții creștinătății, să pună umărul la stoparea acestei construcții ce deschide o rană abia vindecată dar neuitată a poporului român și a întregii creștinătăți. Cine crede că este creștin ortodox, acum are ocazia s-o dovedească trimițând dezacordul său scris(scrisoarea recomandată) față de ridicarea unei construcții necreștine pe pământ creștin. Să nu lăsăm, atât cât depinde de noi, să fie adus Islamul în inima creștinătății. Să luptăm pentru ca noi și copii noștri să ne putem ura oricând, fără teamă: Hristos a Înviat !

  • BALTAG LICĂ says:

   Serie Factură: CNPRWB1632 Nr. 00018664/29.05.2017
   Nr. facturii DIV00010987
   Fiecare dintre noi umple cu ce are spațiile acestui site. Cei ce trimit astfel de scrisori n-o să poată fi acuzați în veci că s-au turcit, iar Sfântul Ștefan cel Mare le va fi prieten.
   Doamne ajută la cât mai multe scrisori !

 4. filip alina elena says:

  nu trebuie sa lasam sa se intample asemenea grozavie, pentru binele copiilor nostri, atat cat a mai ramas…

 5. Anda Barbulescu says:

  Hristos s-a inaltat!
  Multumim mult pentru informare.Cu ajutorul lui Dumnezeu vom trimite mai multe cereri – fiecare membru al familiei si rude.
  As vrea sa accentuez 2 aspecte:
  1. Faptul ca opozitia fata de construirea acestei uriase moschei nu contravine respectului pe care-l datoram oricarui om – dupa porunca Mantuitorului Hristos, nu inseamna xenofobie, etc.
  In Bucuresti exista cel putin o moschee, iar comunitatea musulmana este foarte restransa, sub 1% din totalul cetatenilor, deci acesti oameni au unde sa-si manifeste credinta.
  2. In Dobrogea traiesc in pace si respect reciproc cel putin 4 comunitati religioase diferite, de sute de ani, ceea ce dovedeste o data in plus imensa toleranta a poporului roman ortodox.
  Dumnezeu sa ne ierte, sa ne intoarca la pocainta adevarata – ca nu degeaba s-a ajuns aici – si sa ne ajute sa nu pierim.
  Anda Barbulescu – Bucuresti

 6. Pingback: Vrea cineva moschee? Iată duhul cotropitor al mahomedanilor |

 7. mihaela ct says:

  Vom pune si noi la posta 3 plicuri!!
  Dumnezeu sa ne ierte, sa ne intoarca la credinta si in pocainta adevarata pentru a nu venii mania lui Dumnezeu si peste noi!
  Doamne ajuta!

 8. varu' lu' Florin says:

  Text preferat de Recep Tayyip Erdogan, preşedinte islamist şi infractor al Turciei:
  „Moscheile sunt cazărmile noastre,
  Cupolele sunt coifurile noastre,
  Minaretele sunt baionetele noastre
  Credincioșii musulmani sunt soldații noștri.”
  https://www.aparatorul.md/departamentul-de-stat-al-sua-ii-cere-turciei-sa-pastreze-semnificatia-istorica-a-a-marii-catedrale-sfanta-sophia/

 9. varu' lu' Florin says:

  „Să apărăm cu râvnă Ortodoxia
  Şi-acest pământ, cu Sfinţi şi cu eroi!”
  https://www.youtube.com/watch?v=og1hObjs8tg