Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Foarte important!!! Corectură în cererea pentru oprirea construirii mega moscheii din București

Azi dimineață am fost sunat de o persoană din sistemul juridic, care mi-a atras atenția asupra unei inadvertențe referitoare la cererea de intervenție accesorie pe care am atașat-o unui articol anterior.
O altă persoană, specialistă în domeniu, ne-a ajutat să facem modificările necesare, pentru ca cererea să fie absolut corectă din punct de vedere al exprimării juridice, să nu aibă de ce să nu fie admisă.
Am modificat și textul în articolul despre mega moschee și îl pun și aici. Aceasta este varianta care trebuie listată, completată și trimisă la Curtea de Apel București.
Greșeala nu fusese voită, însă Dumnezeu ne-a ajutat să o diortosim la timp. Slăvit să fie numele Lui!

Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat și spor la luptă, dragi români!

Cerere de interventie accesorie impotriva construirii mega moscheii

Adresa este:

Curtea de Apel Bucuresti 
Splaiul Independentei nr 5, sector 4 Bucuresti.
Cod postal 050091
Sectia a-VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal.
Dosar 2315/2/2016

Data limită de expediere a plicului cu cererea este 6 iunie 2017.

34 Responses to Foarte important!!! Corectură în cererea pentru oprirea construirii mega moscheii din București

 1. BALTAG LICĂ says:

  E bine și mai târziu, referitor la modelul cererii, decât niciodată. Totul pentru stoparea acestei construcții ofensatoare la adresa poporului român și a întregii creștinătăți. Hristos S-a Înălțat !

 2. Kmi says:

  Hristos S-a inaltat!
  Am reusit sa depun astazi la posta cererea, conform ultimelor indicatii ale Sfintiei Voastre, intuind ca mini-vacanta care urmeaza pt. bugetari ar putea afecta si programul Postei, cel putin pt. oficiul postal din cartierul meu programul se va relua Marti 6 iunie!!! Si pe 6 iunie – data limita de trimitere a cererii- as fi putut depune (conteaza sa fie stampila Postei pe plic cu data limita indicata de dumneavostra – 6 IUNIE !!!), dar am vrut sa rezolv mai repede aceasta problema! Cei doritori sa se implice in aceasta initiativa trebuie sa verifice programul oficiilor postale din localitatile lor pentru a trimite in timp util, daca nu cumva exista si oficii de serviciu care deservesc publicul pana pe 6 iunie, pentru a nu lasa pe ultima zi!

  Nu am avut imprimanta, am redactat cererea de mana! Cred ca trebuie sa se mentioneze , pe langa motivele ce tin de constiinta religioasa, si cele ce tin de securitatea nationala (avand in vedere conflictele militare si persecutiile asupra crestinilor din Orientul Mijlociu, Africa, respectiv actele teroriste din Marea Britanie, Franta s.a.m.d.)

  Am trimis cererea conform indicatiilor, cu confirmare de primire!

  Doamne ajuta!

  cei

 3. Ciungu Ion says:

  Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos! Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

  „Cetatea Constantinopolului, capitala marelui Imperiu Bizantin, a căzut în fața turcilor otomani invadatori în 29 mai 1453. Amintind despre marea pierdere suferită de creștinii ortodocși în acel timp, unii ierarhi greci, vorbind la unele evenimente [organizate] în amintirea acelei pierderi, au făcut apel la grecii de astăzi să se ridice în picioare și să apere comoara lor cea mai mare – credința ortodoxă – împotriva lumii moderne care caută să-L elimine pe Hristos.”

  Mitropolitul Isaia Kykkotis de Tamassos și Oreini (Biserica Ortodoxă a Ciprului) „s-a folosit de această ocazie pentru a critica politicile anti-creștine ale Europei moderne, după cum relatează AgionOros.”

  „Ierarhul cipriot a accentuat faptul că, în ciuda cuceririi și jugului străin, romano-bizantinii au reușit să-și păstreze, adânc în inimile lor, credința lor ortodoxă, limba și loialitatea față de tradițiile poporului lor. În schimb, noii franci folosesc legi și răspândirea învățăturilor eretice pentru a încerca să dezrădăcineze toată sfințenia din sufletele grecilor moderni și pentru a tăia Greciei capul, despărțindu-o de Hristos.”

  Așa am aflat din articolul „ANNIVERSARY OF FALL OF CONSTANTINOPLE GIVES OCCASION FOR GREEK HIERARCHS TO CALL FOR RESISTANCE TO GREECE’S “DECAPITATION FROM CHRIST” „, publicat în data de 31 mai 2017, pe site-ul ortodox rus, Pravoslavie.
  http://www.pravoslavie.ru/english/103948.htm

  Eu aș traduce clar faptul că noii franci sunt evrei-derbedei-atei de azi, care continuă să-și afirme fără rușine minciunile și hoțiile prin ateismul lor pretins științific. De exemplu, parlamentarii evrei atei ruși din Sankt Petersburg, Boris Vishnevsky și Maksim Reznik, au influențat online multe persoane și au organizat proteste, contra retrocedării către Biserica Ortodoxă Rusă a Catedralei Sfântului Isaac, pe care bolșevicii atei au transformat-o în 1931 în Muzeu al Ateismului. Dar, sperăm că, totuși, nu vor reuși să împiedice revenirea Catedralei la proprietara de drept.
  http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/02/evrei-contra-catedralei-sfantului-isaac_17.html

  Kirie eleison! Kirie eleison! Kirie eleison!

  (Frate Ciprian, aș prefera să nu postați primul text, nici al doilea, pe care vi le-am expediat; căci, din motive de defecțiune a tehnicii info, lipsesc din text cuvintele noii franci, deși eu le-am scris. Tehnica info are capriciile ei ca și oamenii. În sfârșit, a treia oară, să fie în Numele Sfintei Treimi! Am depistat cauza lipsei cuvintelor din ghilimele. Deci, cuvintele noii franci le-am pus între niște ghilimele inadecvate pentru site-ul dvs, și din cauza aceasta nu apăreau. Acele ghilimele inadecvate sunt cauza dispariției cuvintelor. Deși în original cuvintele sunt în ghilimele; acum am eliminat ghilimelele, ca să rămână cuvintele. Sorry! Eu consider că informațiile acestea de la greci și ruși sunt importante și insist să le publicați, dacă doriți!)

  Hallelujah neîncetat, Că Iisus a Înviat, Și e Viu cu Adevărat!

 4. Mihai says:

  Din categoria râde ciob de oală spartă, chiar citeam pe publicația ilumina, cum la facultatea de tehnologie Andrei șaguna din Sibiu a avut loc un simpozion cu ,,combaterea” ereziei monotelista, și chiar mă intrebam, ce glumă fiind asta că erezia sa fie ,,combătută” culmea de către eretici?! Sau dumnealor o ,,combate” intrand in horă cu ei și nu știm noi?! Căci ei il foloseau și pe SF Maxim Mărturisitorul, care Sf Maxim Mărturisitorul nu avea absolut nimic în comun cu chestii invocate de ei

  • admin2 says:

   Praf în ochi…
   Provoacă doar o ”conjunctivită”. Dar e dureroasă.

 5. Mihai says:

  Teodot ne explica pe blogul său întrun comentariu dece nu este pt oprirea pomeniri, dar și cu ce argumente vine, și ce scuză lea găsit ierarhilor semnatari in Creta

 6. Ciungu Ion says:

  Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos! Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

  În Vechiul Testament citim că Șimei îl blestema pe David, iar David a înțeles că Dumnezeu l-a pus pe Șimei să-l blesteme, din cauza păcatelor pe care le făcuse:
  5. Iar când a ajuns regele David la Bahurim, ieşea de acolo un om din neamul casei lui Saul, cu numele de Şimei, fiul lui Ghera. El mergea şi blestema,
  6. Aruncând cu pietre asupra lui David şi asupra tuturor robilor lui David; Iar poporul tot şi toţi oamenii de luptă erau la dreapta şi la stânga regelui.
  7. „Pleacă, pleacă, ucigaşule şi nelegiuitule, zicea Şimei, blestemând pe rege.
  8. Domnul a întors asupra ta tot sângele casei lui Saul, în locul căruia te-ai făcut tu rege şi a dat Domnul domnia în mâinile lui Abesalom; fiul tău; şi iată tu eşti în necaz, pentru că eşti băutor de sânge”.
  9. „Pentru ce acest câine leşinat blesteamă pe domnul meu, rege?, a zis Abişai, fiul Ţeruiei. Mă duc să-i iau capul”.
  10. „Fiii Ţeruiei, a zis regele, ce ne priveşte aceasta pe mine şi pe voi? Lăsaţi-l să blesteme, căci Domnul i-a poruncit să blesteme pe David. Cine deci poate să-i zică: „De ce faci tu aşa?”
  11. Apoi David a mai zis lui Abişai şi tuturor slugilor sale: „Iată, dacă fiul; meu, care a ieşit din coapsele mele, caută sufletul meu, cu atât mai vârtos fiul unui veniaminean. Lăsaţi-l să blesteme, căci Domnul i-a poruncit.
  12. Poate va căuta Domnul la umilirea mea şi-mi va răsplăti cu bine pentru acest blestem al lui”.
  13. Şi s-a dus David şi oamenii lui în drumul lor, iar Şimei mergea pe coasta muntelui în preajma lui, mergea şi blestema, aruncând spre el cu pietre şi cu praf. (2 Regi 16).

  Deci, dacă vi se pare că planul turcilor de a construi o moscheie la București este ca un blestem la adresa României, s-ar putea să înțelegem că multe păcate apasă asupra României (22 de milioane de bebeluși omorâți în pântecele mamelor lor în perioada 1958-2008, plus alții omorâți în continuare, până azi ! ), iar blestemul s-ar putea să fie lăsat de Tatăl nostru Ceresc!

  Creștinii sunt în mare decadență sub nfluența evreilor atei, care sub madca umanismului apără avorturile și destrăbălările. Iar Tatăl nostru Sfânt din Ceruri s-ar putea să permită concurența islamicilor, pentru a stârni gelozia creștinilor, după cum a permis concurența creștinilor pentru a stârni gelozia evreilor (Romani 11,11):
  Şi prin căderea lor, neamurilor le-a venit mântuirea, ca Israel să-şi întărâte râvna faţă de ele.
  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=70&cap=11

  Referitor la refuzul repetat al unei municipalități americane de a acorda dreptul de construire a unei moschei, am citit că moscheia din New Jersey va primi o despăgubire de 3,25 milioane de dolari, în urma procesului în justiție, după cum a anunțat în 30 mai 2017 Departamentul de Justiție.
  http://religionnews.com/2017/05/30/nj-mosque-wins-3-25-million-in-settlement-of-discrimination-case/

  Kyrie eleison! Kyrie eleison! Kyrie eleison!

 7. sanda alexandru says:

  ieri am completat una si i-am dat -o parintelui Emanuel
  DUMNEZEU SA AJUTE NEAMUL ROMANESC

 8. BALTAG LICĂ says:

  În București Poșta își începe activitatea pe 6 iunie. Avem timp și pe 6 iunie să punem scrisoarea recomandată cu confirmare de primire. Atitudinea contează, iar dacă scrisoarea este și corect întocmită, cu atât mai mult. Hristos S-a Înălțat !

 9. AV. IULIA TIPA says:

  Am trimis parintelui Teodot, la comentarii, un material in care informam preotii , credinciosii despre situatia juridica a lacaselor de cult si a preotilor nepomenitori.
  Precizez ca nu a vrut sa publice materialul si mi-a raspuns doar ca un avocat „de-al lor ” a mentionat ca se apli8ca doar la Radeni (in detaliu raspunsul se afla pe site-ul monahului Teodot).
  La afirmatiile avocatului am trimis un raspuns pe care nu l-a publicat nici in ziua de azi.Raspunsul meu este acesta:
  **** Referitor la raspunsul unui avocat de-al d-voastra , raspunsul este unul lipsit de argumentare juridica. Ma indoiesc ca avocatul cunoaste situatia juridica a tuturor manastirilor, BISERICILOR, SCHITURILOR. Eu personal am investigat si situatia este similara la multe, multe BISERICI SI MANASTIRI.
  Cat despre afirmatia avocatului d-voastra („Preotii de mir sunt caterisiti in consistoriu, li se desface contractul de munca, si valea, nu au cum sa aplice nimic din ceea ce spune avocata.”) , daca este un veritabil jurist stie ca orice afirmatie in drept se argumenteaza, motiv pentru care il invit sa-si prezinte teza cu argumente juridice. Si desigur sa-si decline si identitatea.
  Si daca vreti sa stiti ADEVARUL, situatia juridica a BORULUI ESTE MULT MAI GRAVA DECAT AM PREZENTAT-O IN SPATIUL PUBLIC….
  Acum am trimis de pe o alta adresa de email. Cat despre solutia prezentata de mine, gasesc ca este firesc sa o publicati iar preotii vor face ce cred de cuviinta. Ei stiu mai bine ce acte au la propriile biserici si manastiri. Nu este nevoie sa vina un avocat x sa le spuna ca BOR are acte pe biserica sau manastirea in care slujesc cand de fapt BOR NU ARE. Cat despre expresia ” si valea ” folosita de avocat atunci cand se refera la nepomenitori, gasesc ca este mai degraba specifica unui ecumenist decat unui crestin de buna credinta, care vrea sa-si informeze corect semenii si sa le dea o mana de ajutor..
  Eu cred ca sunt nepomenitori care merita respectul nostru pentru sacrificiul lor, poate nu toti, dar sunt.Si daca nu ati fi spus ca este un avocat de-al d-voastra credeti-ma ca i-as fi spus ” jos labele de pe nepomenitori „.****

 10. Kmi says:

  Doamne ajuta!
  Sa ne opunem nu numai decimarii Traditiei (ortodoxe) milenare prin islamizarea Romaniei, dar si decimarii fizice prin legi ce tin de „cultura mortii” :

  De ce vaccinarea obligatorie frizeaza absurdul totalitar (cu Dr.
  Mircea Puscasu, de la asociatia Bucovina profunda)

  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2017/06/01/de-ce-vaccinarea-obligatorie-frizeaza-absurdul-totalitar-scurte-consideratii-mai-putin-cunoscute-pe-marginea-sigurantei-si-eficientei-vaccinarilor-explicate-pe-intelesul-publicului-larg/

 11. Kmi says:

  Doamne ajuta!
  Tot in categoria responsabilitatii crestine se incadreaza, mai imperativ ca niciodata, solidarizarea pentru extinderea sistemului educational de tip home-schooling (HS) (educatia acasa) si in tara noastra (crearea de institutii de educatie specializate in invatamantul la distanta sau prin corespondenta). Deja sunt parinti care au reactionat si si-au ferit copiii de sistemul de pervertire ideologica al invatamantului de stat, modelat dupa doctrina neo-comunist-globalist-corporativa (dupa directivele corecte-politic ale establishmentului Bruxelles-Washington).

  Un articol interesant: https://semneletimpului.ro/revista/actualitatea-homeschooling-in-romania.html

  HS, intrebari frecvente: http://homeschooling.urbankid.ro/faq/

  Desi nu exista in Romania institutii acreditate pt. home-schooling (dar poate cu ajutorul lui Dumnezeu vom avea), in legea invatamantului se pot gasi portite de scapare pt. HS la scoli-umbrela in strainatate.

  Ca de exemplu, paragrafele (2) si (3) de la articolul 21 (Legea invatamantului):
  (2) Elevii din invatamantul preuniversitar de stat si particular se pot transfera la alte unitati de invatamant de stat sau particular, cu acordul unitatii primitoare.
  (3) Statul garanteaza dreptul la educatie diferentiata, pe baza pluralismului educational, in acord cu particularitatile de varsta si individuale.

  Cum scolile romanesti, la nivel preuniversitar nu au si optiunea de invatamant la distanta, parintele poate opta pentru scolile din straintate care au licenta internationala pentru invatamant la distanta, online si prin corespondenta. Asa numitele „scoli-umbrela” accepta si copii romani si acorda – din punct de vedere legal si academic – foaie matricola si diplome la final de ciclu de invatamant. Parintele este astfel „acoperit”, iar copilul beneficiaza de documente oficiale de absolvire.

  Pentru mai multe informatii despre sistemul homeschooling si despre scolile-umbrela la care puteti adera, accesati pagina Asociatiei Homeschooling din Romania.

 12. Fratele Mihail says:

  Nou : înregistrarea Conferinței de la Arad a Părinților athoniți – gheron Sava și gheron Efrem, cu participarea Părintelui Cosmin din Beiuș, caterisit pentru dreapta credință

  https://www.youtube.com/watch?v=lgSutPSjH5c

  • admin2 says:

   Vrednic este!

   • admin2 says:

    Pentru cine are stomacul tare… și poate digera o farfurie cu minciuni.
    https://www.facebook.com/iustin.th21/videos/1476764692386407/
    Dacă nu știi deloc teologiei, poți înghiți tot pe nemestecate. Altminteri…
    Câteva răspunsuri:
    1. Românii care slujesc în Apus cumpără sau închiriază lăcașuri ale ereticilor, plătesc bani grei, le scot din paragină, deci este PRAF ÎN OCHI ce afirmă acest mitropolit eretic. De fapt, românii nu sunt datori occidentalilor, ci aceștia lor.
    2. Noi nu ne considerăm ”cei mai ortodocși dintre ortodocși”, ci ”cei mai mari păcătoși”, DAR NU ERETICI.
    3. Ecumenismul practicat la Sibiu este de o nonșalanță extremă. Singurii care nu au parte de ”iubire” sunt ortodocșii. Sunt și ei ”tolerați” pentru faptul că ei COTIZEAZĂ. Altfel, nu ar fi băgați în seamă. Nu de sufletele și de mântuirea lor se ocupă vorbitorul din acest videoclip, ci de amăgirea și atragerea la erezie a ortodocșilor. Desigur, ”suflând cu îngrozire” împotriva celor care s-ar opune ”liniei oficiale.”
    4. Orice se va întâmpla, ne vom duce lupta până la ultima suflare, fără a amenința, violenta sau amăgi, ci rămânând în duhul Sfinților Părinți, cât ne va lumina Dumnezeu.
    5. Ecumeniștilor, ne-ați alungat din biserici, ne-ați calomniat, ați vrut să ne faceți una cu pământul și încă nu v-a ajuns? Dați cu ”piciorul în țepușă” și vă doare? Potrivnici ai lui Hristos, arieni, luptători împotriva Duhului Sfânt, filo-papistași, îmbrățișători de eretici, manipulatori lipsiți de scrupule, asta este oferta ne-ortodoxiei voastre!
    Post cu folos nouă tuturor, sub binecuvântarea Sfinților Apostoli – iubitori și slujitori ai Adevărului – Petru și Pavel!
    Pr. Ciprian Staicu.

   • admin2 says:

    La Bănceni, unde Duhul Sfânt umple inimile cu har.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=VmwcRWBDuGs

 13. UmbraDiminetii says:

  Da, da – am completat si am trimis!
  Sper sa o fi facut destul de multi.
  Doamne ajuta!

 14. AV. IULIA TIPA says:

  Si eu tind sa cred ca monahul Teodot s-a unit cu ecumenistii.Cel putin atitudinea s-a nu poate decat sa confirme aceasta teza.
  Am in vedere inclusiv incercarea sa de decredibilizare a PS Longhin si refuzul de a posta comentariul meu vis-a vis de Preasfintia Sa. Am relatat intr-un comentariu ceea ce am vazut personal , respectiv un moment intre p. Longhin si un copil bolnav, cu dizabilitati care demonta teoria lansata de monahul Teodot.
  Ma refer la acele momente frumoase care sunt extrem de rare intre tati si copiii lor intr-o viata de om . PS Longhin nu putea face poza deoarece nu stia ca este privit .
  De asemenea, am mentionat in comentariu imprejurarea ca stiu sigur, din relatarile altei persoane ca a fost otravit , ca se simtea foarte rau si cu toate acestea era aplecat spre nevoile si durerea altor persoane, sustinand ca acelea sunt bolnave de cancer si trebuie sa se roage pentru ele.
  Totodata am punctat:
  – ca un om otravit nu va face valva si nu va chema alaiul de presa , nu va preciza locul in care urmeaza sa se trateze, logic , pentru a se asigura ca ajunge … ;
  – relatarile din presa prin care se doreste decredibilizarea PS Longhin nu sunt probe astfel cum sustine monahul Teodot, cu atat mai mult cu cat se stie ca presa libera este un mit…ca si ea raspunde la comenzi ;
  Iar in final, vazand refuzul monahului Teodot de a posta comentariile mele i-am scris urmatoarele:
  ***Daca tot sunteti atat de convins de ce nu lasati cititorii sa-si formeze singuri o parere, postand toate comentariile nu doar cele care sunt in asentimentul d-voastra?
  Am trimis comentarii in care am relatat cele vazute de mine despre PS Longhin, dar pentru ca erau in reala contradictie cu imaginea pe care d-voastra vreti sa i-o creati nu le-ati postat. D-voastra, este evident, sunteti portavocea unei grupari care are interesul sa manipuleze intr-o anumita directie credinciosii.Macar straduiti-va si creati aparenta corectitudinii postand toate comentariile.***

  • admin2 says:

   Monahul Teodot nu mai este în lupta noastră, ci întru surparea ei.
   Pr. Ciprian

 15. AV. IULIA TIPA says:

  Scuze: atitudinea sa

 16. Alx says:

  Poate ne traduceti putin din ultimul interviu al pr. Theodoros:
  https://www.youtube.com/watch?v=6KYD9DkXSiI

  • admin2 says:

   De abia am revenit din Grecia. Mă voi uita în zilele următoare.
   Pr. Ciprian

 17. socaciu90 says:

  https://youtu.be/UEtR1jNQZc4?t=1130
  Monahul athonit Pimen Vlad, Staretul Chiliei Intrarea Maicii Domnului in Biserica, din Schitul Romanesc Lacu despre situatia actuala :haosul provocat in Biserica

  • admin2 says:

   Părintele Pimen spune bine: să nu ieșim din Biserică. Are dreptate.
   Să luăm aminte însă că semnatarii ereziilor din Creta sunt în afara Bisericii, sunt ERETICI. Iar prin căderea lor în plasa panereziei ecumeniste, au făcut și schismă cu Biserică. Ei sunt ȘI SCHISMATICI, ȘI ERETICI. Iar roadele căderii lor se văd în manifestările lor.
   Deci, să rămânem în Biserică, însă să nu confundăm zidurile ecumeniste cu Biserica lui Hristos.
   Problema mare nu mai este dacă e sau nu har, ci cum ne împărtășim cu el: spre mântuire sau spre osândă. Să luăm aminte!
   Este nevoie de râvnă întru cunoștință. deci, să citim ce s-a întâmplat în Creta și ne vom lămuri fiecare că acolo a fost marea apostazie a vremurilor din urmă. Ori noi nu putem, dacă vrem să ne mântuim, să urmăm calea ecumenismului.
   Așadar, cu toții în Biserică, în adevăr, întru slujire. CU TOȚII !
   Doamne ajută!
   Pr. Ciprian

 18. Pr. Cristian says:

  Arsenie Boca facea confuzie intre ortodoxie si catolicism:

  Nichifor Crainic a tradus pentru Arsenie Boca cartea “Exercitii Spirituale” ale lui Ignatiu de loyola, deci se vede ca a studiat teologie catolica, si se vede cata teologie ortodoxa stia Boca cand zice ca: “greco-catolicii si ortodocsii sunt la fel”.

  Acelasi lucru este sa spui crezul cu filioque sau fara ?
  Arsenie Boca ii primea pe greco-catolici la spovedit si impartasit cu binecuvantarea mitropolitului Balan, fara trecerea lor la ortodoxie prin taina Botezului.
  (Pidalion :”nebotezaţi sunt latinii, pentru că nu fac cele trei afundări şi scoateri, după apostoleasca predanisire. Deci latinii, fiind ca nişte eretici botez nu pot da, pentru că au pierdut Darul cel începător desăvârşit, şi pe lângă aceasta, au răsturnat şi apostolescul botez prin cele trei afundări”)

  -“Marturii din tara Fagarasului ” despre p Arsenie Boca:
  “Se vorbeste despre unirea bisericilor, deci de ajungerea la sobornicitate, zice Arsenie Boca: la sobornicitatea bisericii ajung cei ce renunta la confesionalitate” – sau cum spune in”Cararea Imparatiei” la p 123: ”cei care renunta la cearta confesionala”
  – si in alta parte Arsenie Boca zice ca “Biserica ortodoxa si cea catolica sunt cele 2 strane ale aceeasi biserici” …
  Oare Ortodoxia este jumatate din Trupul lui Hristos ? Nu-I soborniceasca Biserica ? Trebuie sa renunte la dogme, adica la confesionalitate ca sa ajunga intreaga ?
  Asta e ratacire cumplita, minimul dogmatic vor si ecumenistii – in sprijinul acestor afirmatii sta pictura de la Biserica Draganescu unde gasim pictati cu aureola de sfinti pe ereticii Ulfila si Francisc din Asisi, catedrala Sfanta Sofia alaturi de pseudo-biserica de la Vatican – de asemenea exista pictura cu Mantuitorul la cina cea de Taina, pictat parca ar fi fantoma – pictura ezoterica interzisa de canoanele Bisericii si sfintii parinti
  („In pustnicie, au ajuns la cea mai vartoasa inselare demonica Francisc de Assisi, Ignatiu de Loyola si alti nevoitori ai latinilor”- Sursa: Sfantul Ignatie Briancianinov, ”Despre Inselare”) –
  Zice Sfantul Ioan Scararul: “Diavolul slavei desarte pe cei inselati ii face prooroci.”
  In cartea ”Despre Inselare” a Sfantului Ignatie Briancianinov sunt date multe exemple de pustnici si calugari care au ajuns in inselare demonica, chiar daca ii considerau oamenii prooroci – ei erau inselati de demoni.

  Deci, parinte, incetati a-l mai lauda pe p. Arsenie Boca.
  Stiti si sfintia voastra: niciun ecumenist nu e impotriva lui.
  De ce oare ?

  • admin2 says:

   Nu îl laud, de nici un fel.
   Mulțumim de citatele oferite, sunt foarte lămuritoare.
   Pr. Ciprian