Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Vrea cineva moschee? Iată duhul cotropitor al mahomedanilor

La adresa: https://katanixis.blogspot.ro/2017/05/1453.html#more găsim următorul articol:


Provocare din partea turcilor: paradă a 1453 de camioane cu ocazia căderii Constantinopolului (29 mai 1453), care intră în Cartea Recordurilor

Compania care se ocupă cu construirea celui de-al treilea aeroport al Constantinopolului (Instanbul-ul de astăzi) a sărbătorit împlinirea a 564 de ani de la căderea capitalei Bizanțului printr-o paradă cu 1453 de camioane.

Parada a durat 1,47 minute, în vreme ce înainte de a începe, camioanele au fost staționate vreme de 7 ore. ”Așa cum duhul căderii cetății (Bizanțului) a fost un prilej pentru a se încheia o epocă istorică și a începe alta, așa și noi suntem un popor care arată ce putem să facem atunci când suntem uniți. Când se va finaliza construirea aeroportului, sunt sigur că se va încheia o epocă și va începe alta”, a declarat directorul companiei de reconstruire a aeroportului Yusuf Aktsiaoglu.

Prin această paradă lungă de 3,2 km turcii au drept scop să intre în Cartea Recordurilor (Guiuness Book) cu cea mai mare paradă de camioane. Până astăzi pe locul 1 se afla Olanda, cu o paradă de 416 de camioane.

 

traducere din greacă

de pr. Ciprian Staicu

 

PS – Cu alte cuvinte, turcii sunt pregătiți să radă tot în calea lor. Noi ce facem? Stăm sau ne apărăm țara?

Să oprim construirea mega moscheii din București! Suntem urmașii Sfântului Constantin Brâncoveanu!

5 Responses to Vrea cineva moschee? Iată duhul cotropitor al mahomedanilor

 1. Nicoleta C says:

  Ma mir ca nu fac si romanasii nostri o astfel de parada in memoria biruintei turcilor asupra C-polului,ca doar trebuie sa ne bucuram si noi de bucuria lor,nu? Ca si cu holocaustul:ba se stabilesc cate zile,ba actiuni impotriva holocaustului in Romania.In primul rand,chiar istoricii am inteles ca spun ca nu e adevarat tot ce se afirma si in al doilea rand,nu au decat sa-si planga evreii singuri eroii.Pe ai nostri eroi si martiri cati dintre turci sau alte neamuri ii cinstesc?

 2. Dr.Gabriela Naghi says:

  Hristos S’a Inaltat!
  Sigur ca se doreste moschee de o parte a societatii romanesti si ceea ce nu ne mira de insasi cel care ar trebui sa ne apere in fata invaziei otomane ,care va veni in curand direct din Turcia.
  „Vasile Bănescu, purtător de cuvânt la Patriarhia Română: „Biserica Ortodoxă Română nu se opune și nu se poate opune în sensul construirii unui lăcaș de cult pentru un cult religios recunoscut de statul român”.
  Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte: „Tocmai de aceea viitoarea moschee, îmi spunea domnul muftiu, va avea trei imami, un imam pentru comunitatea tradițională turco-tătară, un imam pentru comunitatea musulmană arabă, și un al treilea imam pentru românii convertiți la islam”.[n.m.foarte interesant,nu?]
  În București sunt 17 moschei din care numai una este autorizată de statul român și funcționează sub autoritatea Muftiatului Cultutului Musulman. Restul moscheilor aparțin unor organizații culturale islamice. În perioada 2010-2013, o parte din aceste organizații au fost anchetate de procurorii DIICOT, fiind suspectate că au finanțat activități teroriste. Suspiciunile procurorilor nu s-au concretizat, iar dosarul penal a fost închis. Una dintre fundațiile a căror activitate a fost verificată de DIICOT este Centrul Cultural Islamul Azi, al cărui președinte este Abu Al Ola Al Ghithy….
  Bogdan Grama, opozant al construcției moscheii: „Noi stăm acum pe pământ brâncovenesc, pământ care a fost stropit cu jertfă de sânge de înaintașii noștri astfel încât să nu fim acum pașalâc turcesc!”.
  Andrei Tălmaciu, opozant: „Noi am trăit în legea noastră ortodoxă, să ne lase așa, fără influențe!”.
  Oficial, Patriarhia Română s-a delimitat de aceste acțiuni de protest pe care le consideră acte de fanatism.
  http://www.digi24.ro/special/reportaje/reportaj/din-interior-intoleranti-in-numele-credintei-nu-moschee-si-catedrala-neamului-se-radicalizeaza-societatea-romaneasca-512788
  Conform unui articol recent,se pare ca islamul va deveni principala religie in Berlin.
  http://evz.ro/islamul-va-deveni-principala-religie-in-berlin.html
  „Astazi, 85% dintre musulmanii din Romania locuiesc in judetul Constanta, formand numai 6% din populatia totala a judetului. Orasul Constanta poate fi socotit centrul Islamului din Romania. In Mangalia se afla o moschee monumentala, construita in anul 1525. In total, in Romania se afla astazi 80 de moschei. ”
  http://romanialibera.ro/aldine/history/islamul–in-lumina-coranului-103266
  mai marii au socotit ca e bine sa construiasca moscheea.Pe noi,bietii „pitici „nevolnici ai vremurilor de acum nu ne-a intrebat nimeni.De fapt ce reprezentam noi ,in fata conducatorilor Romaniei de astazi?
  Este o intrebare la care trebuie sa meditam cu totii.
  Un alt articol sesizeaza,pericolul islamichttp://www.contributors.ro/cultura/vor-sa-ne-omoare-musulmanii/
  „Ori in lumea islamica se aplica in continuare legislatii bazate strict pe legile coranice (sharia), asa ca astazi, cand dezbatem noi asa frumos si democratic, in Arabia Saudita se decapiteaza oficial, se taie maini, in Egipt, Sudan, Mauritania poti fi condamnat la moarte pentru “insulta contra profetului”, iar prin satele din Pakistan, Afganistan, Iran si diverse tari africane islamizate inca sunt ucise ceremonial, cu pietre, biete femei, pentru adulter.”

 3. Dr.Gabriela Naghi says:

  Hristos S’a Inaltat!
  Binecuvantat sa fie poporul grec ,a caror voci se fac auzite,protestand impotriva construirii unei moschei in Atena:
  ,,Suntem PREGATITI sa ne JERTFIM vietile, numai sa nu se construiasca MOSCHEEA! Grecia este un pamant al SFINTILOR si MARTIRILOR, nu un loc pentru MOSCHEE!”
  http://ortodoxinfo.ro/2017/06/02/protest-puternic-grecia-impotriva-cardurilor-sionismului-si-construirii-primei-moschei-oficiale-atena-suntem-pregatiti-sa-ne-jertfim-vietile-numai-sa-nu-se-construiasca-moscheea-grecia-e/

  Vrednic este Fratele Valerica!
  http://ortodoxinfo.ro/2017/05/29/un-strigat-din-catacombe/

 4. Dr.Gabriela Naghi says:

  Ar trebui sa invatam de la Marele Martir al neamului romanesc ,Luceafarul marilor,poetul universal, de neegalat Mihai Eminescu,ce inseamna jertfa pentru neamul romanesc,credinta strabuna si „Dulcea Romanie „.
  La”*18 iunie 1883 în ziarul „Timpul” poetul declara: „…Şi, Tu, Doamne Ştefane, stăteai rece asupra acestei adunări de precupeţi de hotare şi n-ai izbit cu ghioaga Ta răfuitoare de erou în capetele acestor reptile, acestor agenţi provocători ai străinătăţii… Tu, care de patruzeci de ani, în patruzeci de bătălii, Te-ai aruncat în rândul întâi al oştirii, căutând martiriul pentru Ţară, asculţi oamenii pentru care patria şi naţionalitatea sunt o marfă pe care o precupeţesc?”.
  http://www.art-emis.ro/jurnalistica/1651-doina-lui-eminescu-plansa-si-scrisa-in-inima-noastra.html
  Si iata si o alta varianta a “Doinei”, extrem de putin cunoscuta astazi – dar apartinand tot lui Eminescu – se gaseste in cartea “Mihai Eminescu – poezii tiparite in timpul vietii”, vol. III, note si variante, editie critica ingrijita de Perpessicius cu reproduceri dupa manuscrise, Editura Fundatiei Regale, Bucuresti, 1944.
  S-o scriem cu durere,dor si lacrimi in inimile noastre!

  De la Nistru pân’la Tisa
  Tot românul plânsu-mi-s-a
  Că nu mai poate străbate
  De-atâta singurătate;
  Din Hotin si pân’la Mare
  Vin Muscalii de-a călare
  De la Mare la Hotin
  Calea noastră ne-o atin
  Si Muscalii si Calmucii
  Si nici Nistrul nu-i înneacă
  Săracă tară , săracă!
  Din Boian la Cornu Luncii
  Jidoveste’nvată pruncii
  Si sub mână de jidan
  Sunt românii lui Stefan.
  Vai de biet român săracu
  Că-ndărăt tot dă ca racul
  Fără tihnă-i masa lui
  Si-i străin în tara lui.
  Din Brasov pân’la Abrud
  Vai ce văd si ce aud
  Stăpânind ungurul crud
  Iar din Olt până la Cris
  Nu mai este luminis
  De greul suspinelor
  De umbra străinilor,
  De nu mai stii ce te-ai face
  Sărace, român, sărace!
  De la Turnu-n Dorohoi
  Curg dusmanii în puhoi
  Si s-aseaza pe la noi;
  Si cum vin cu drum de fier
  Toate cântecele pier
  Zboară paserile toate
  De neagra singurătate
  Numai umbra spinului
  La usa crestinului
  Codrul geme si se pleacă
  Si izvoarele îi seacă
  Săraca, tară , săracă!
  Cine ne-a adus jidanii
  Nu mai vază zi cu anii
  Si să-i scoată ochii corbii
  Să rămâie-n drum ca orbii
  Cine ne-a adus pe greci
  N-ar mai putrezi în veci
  Cine ne-au adus Muscalii
  Prăpădi-l-ar focul jalei
  Să-l arză, să-l dogorească
  Neamul să i-l prăpădească,
  Iar cine mi-a fost misel
  Secă-i-ar inima-n el,
  Cum dusmanii mi te seacă
  Săracă, tară, săracă!
  Stefane, Măria Ta,
  Lasă Putna, nu mai sta,
  Lasă Arhimandritului
  Toată grija schitului
  Iară grija gropilor
  Dă-o-n seama popilor
  La metanii să tot bată,
  Ziua toată, noaptea toată,
  Să se-ndure Dumnezeu
  Ca să-ti mântui neamul tău…
  Tu te-naltă din mormânt
  Să te-aud din corn sunând
  Si Moldova adunând
  Adunându-ti flamurile
  Să se mire neamurile;
  De-i suna din corn o dată
  Ai s-aduni Moldova toată
  De-i suna de doua ori
  Vin si codrii-n ajutor;
  De-i suna a treia oară
  Toti dusmanii or să piară
  Dati în seama ciorilor
  Ş-a spânzuratorilor.
  Ştefane, Măria Ta,
  Lasă Putna, nu mai sta
  Că te-asteaptă litvele
  Să le zboare tigvele
  Să le spui motivele
  Pe câti pari, pe câti fustei
  Căpătâni de grecotei
  Grecoteii si străinii
  Mânca-le-ar inima câinii
  Mânca-le-ar tara pustia
  Si neamul nemernicia
  Cum te pradă, cum te seacă
  Saracă, tară, săracă!
  http://basarabialiterara.com.md/?p=14588