Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Sinaxa Națională Ortodoxă de la Botoșani (18 iunie 2017)

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Ieromonah Spiridon – Biserica ortodoxă și ecumenismul. Abaterile neortodoxe care au precedat Sinodul din Creta

Preot Ciprian Staicu – Influența mentalității ecumeniste asupra etosului creștin în Biserica Ortodoxă Română

Preot Claudiu Buză – Considerații teologice cu privire la caracterul eretic al pseudosinodului din Creta

Teolog Mihai-Silviu Chirilă: Întreruperea pomenirii, singura măsură eficientă contra ereziei. Considerații de ordin canonic

REZOLUȚIA SINAXEI de la Botoșani împotriva ecumenismului și a pseudo-sinodului din Creta


 

 

5 Responses to Sinaxa Națională Ortodoxă de la Botoșani (18 iunie 2017)

 1. FeliciaLivia says:

  Sinaxa a fost vizionata in direct la un moment dat de peste 18 500 de privitori . In timpul evenimentului a fost anuntat gresit un numar de doar 200 de persoane . Sper ca dupa cele doua Sinaxe sa fie intrunit un Sfant Sinod care sa condamne inca odata (deoarece acest lucru s-a facut deja de catre Biserica Ortodoxa Rusa din diaspora in urma cu cativa ani ) panerezia ecumenista adoptata in Creta sau oriunde in lume . Doamne ajuta !

 2. Marian says:

  Cred ca la anuntul de la sinaxa s-a tinut cont de vizionarile de pe youtube, dar au preluat si alte persoane pe facebook si acolo au fost acele mii de vizualizari. Slava Domnului!!!

 3. Mihai says:

  Sunt de acord cu Gheron Sava Lavriotul, care a facut la sfarsitul Sf Sinaxe propunerea de intocmire a unei Scrisori de sustinere catre Sinaxa Schitului Prodromu, si,n.n. simultan adresata si Sinaxei Marii Lavre, care sa sustina pe calugarii nepomenitori pentru a se inceta alungarea lor.
  In alta ordine de idei, aceeasi sustinere se cere si pentru cei “100 de calugari alungati din Sfantul Munte”(traducere google). O Sinaxa a noastra sau un grup de nepomenitori i-ar putea sustine intr-o scrisoare catre Sfanta Chinotita a Sf. Munte Athos (dupa aghioritikovima.gr, cifra apare in scrisoarea IPS Mitripolitului de Kalavrita adresata PF Bartolomeu in data de 25.04.2017).
  Pe youtube apar ca Sfaturi de la Sf Munte: sustinerea pseudo-sinodului din Creta, a patriarhilor semnatari ce “au har…lumina de la Ierusalim a venit la PF al Ierusalimului” si acuze de dezbinatori si amenintari canonice la adresa nepomenitorilor facute recent de catre calugarul Pimen Vlad de la Schitul Lacu – https://www.youtube.com/watch?v=UEtR1jNQZc4 , ( min 19,45- 2,45) ; de mirare ca sfaturi ecumeniste ratacitoare vin de la un calugar carturar si indrumator de pelerini.