Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pentru cei tari de … caracter!

Spargeți televizoarele!
articol de Spiridon Zorbalas

Literalmente. Spargeți televizoarele.

Situația a ajuns de nesuportat. Este anormală și chiar foarte periculoasă. Duhul New Age a intrat într-un mod obraznic și demonic în casele noastre, declarându-ne un război subliminal sau subversiv.

Duminica trecută, aflându-mă în casa unor rude, m-am uitat la un canal național de televiziune, la știrile de la prânz – lucru pe care nu obișnuiesc să îl fac, pentru că mă informez ce se întâmplă din alte surse. Ce mi-a trebuit? Iată câteva din subiectele buletinului de știri și gândiți-vă la războiul de care are parte omul contemporan:

1. Căldura mare, subiect care era legat de un reportaj despre plaje, cu arătarea unui număr foarte mare de părți posterioare feminine.
2. Marea paradă a homosexualilor (gay pride) care a avut loc în Spania.
3. Călătoria emoționantă de 2.000 km, pe bicicletă, a unui tată ca să audă cum bate inima fiicei lui în pieptul unui bărbat care o primise prin transplant.
4. Nașterea unei perechi de gemeni ai fotbalistului de talie mondială Ronaldo, cu ajutorul unei mame surogat.
5. Donația de 50.000 de euro a papei Francisc pentru sinistrații în urma cutremurului din insula Lesvos.
6. Căsătoria unui primar al unui oraș din străinătate cu un… crocodil (!)

Concluzii sau mesaje subliminale identificate

1. Concluzia: Costumele de baie femeiești se micșorează tot mai mult. /  Mesajul: Astfel trebuie să ne îmbrăcăm și să apărem în public astăzi, cu îmbrăcăminte cât mai sumară.

2. Concluzia: Bieții homosexuali se luptă pentru egalitate (exact astfel a spus prezentatoarea știrii), acceptare, înțelegere, iubire etc etc. / Mesajul: Homosexualitatea nu este păcat.

3. Concluzia: Din fericire există transplantul de organe și astfel sunt salvați anumiți oameni. / Mesajul: Transplantul este ceva bun (desigur, nimeni nu menționează că nu poți să faci transplant de inimă de la un om mort, adică de fapt este vorba despre ideea: moartea ta este viața mea).

4. Concluzia: Ce frumos să poți să ai copii, chiar și în modul acesta! / Mesajul: Scopul scuză mijloacele.

5. Concluzia: Papa este milostiv, plin de compasiune și ne iubește! / Mesajul: papistașii sunt într-adevăr frații noștri.

6. Concluzia: Poți și tu să te căsătorești cu un animal. / Mesajul: Doar nu crezi că și căsătoria este o taină!

 

Să fiți sănătoși, cu mintea întreagă și cu inima iubind de Hristos!

 

Sursahttp://trelogiannis.blogspot.ro/2017/07/blog-post_89.html

 

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

 

PS – ca unul care nu mai am televizor de peste 13 ani, slavă lui Dumnezeu, subscriu cu totul la cele de mai sus. Cu mintea întreagă și cu bucurie!

14 Responses to Pentru cei tari de … caracter!

 1. pr.mihai din zalău says:

  Mare adevăr despre efectele negative ale televizorului!
  Sunt si eu de părere să se renunțe total la el.
  Să fie scos din casă pentru că multe duhuri necurate lucrează prin el!

 2. Mihai says:

  Trăim intr-o Socola la nivel planetar

 3. anador says:

  „Icoana diavolului” merita un singur loc, acela unde sfarsesc murdariile!
  E mult mai multa liniste si pace in casa fara el!

 4. Ciungu Ion says:

  Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos! Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

  Referitor la parade gay, observăm că evreii-derbedei-atei se ocupă numai cu influențarea oamenilor spre nelegiuiri. Dar, în Sankt Petersburg nu le-a mers:
  http://m.activenews.ro/externe/Sankt-Petersburg-nu-e-Tel-Aviv.-Parada-gay-a-fost-INTERZISA-de-autoritatile-ruse-123002#.WVutjnmy3To.facebook

  http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/02/evrei-contra-catedralei-sfantului-isaac_17.html

  De asemenea, să vedem unde se ajunge când omul refuză Legea lui Dumnezeu:
  Dumnezeu, prin profetul Moise, ne spune: „Să nu alergaţi la cei ce cheamă morţii, pe la vrăjitori să nu umblaţi şi să nu vă întinaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.” Levitic 19, 31). „Bărbatul sau femeia, de vor chema morţi sau de vor vrăji, să moară neapărat: cu pietre să fie ucişi, că sângele lor este asupra lor”. (Levitic 20,27). Este adevărat că Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, a venit să împlinească Legea, nu să o strice. Este adevărat că El a salvat-o de la moarte pe femeia prinsă în curvie, și care urma să fie ucisă cu pietre; dar i-a spus să nu mai păcătuiască. (Ioan 8).

  Omul care nu vrea să țină cont de Legea lui Dumnezeu este un om nelegiuit, rătăcit, care începe să-și afirme rătăcirea, să o considere corectă, și să vrea să o impună ca Lege, așa cum vor unii tineri din Suedia acum! Doamne, ferește!
  http://www.culturavietii.ro/2016/02/25/suedia-poligamie-tineretul-cere-legalizarea-incest-necrofilie/

 5. Irina says:

  Oricât discernământ susținem că avem,efectele devastatoare asupra minții si sufletului ale tv nu le putem controla..așa că mai bine e scos din casă!…cu riscul de a fi catalogați drept înapoiați!!!

 6. Nicoleta C says:

  Eu nu am de vreo 15 ani televizor in casa si,slava Domnului,stiu si eu ca e caldura mare sau ca se schimba un presedinte.In rest,la cate prostii,minciuni si aberatii se prezinta,nu merita sa iti strici timpul si ochii.Fetele mele au crescut fara TV si nu vad ca nu ar face fata standardelor scolii sau societatii.Intr-adevar, au avut ceva,,probleme” cu colegii care pomeneau de vreun actor ,cantaret sau fotbalist si ele intrebau:dar cine e asta?Din contra,chiar de mici ,daca erau cumva apreciate de oameni si eu le spuneam acelora ca sunt copii ca toti copiii,ei raspundeau ca nu chiar,ca au ,,ceva”.Nu vreau sa ma laud,dar cred ca acel ,,ceva” era si este harul lui Dumnezeu pe care l-au dobandit in Biserica si care a avut unde se salaslui daca in sufletul lor nu erau prezente energiile negative ale ,,tembelizorului”.E groaznic cand vezi copii fragezi cum ii imita pe toti ,,idolii” prezenti pe micile ecrane,indiferent ca danseaza,se imbraca sau preiau gesturile si vocabularul lor.Sarmanii!Dar vai de parintii lor!

  • admin2 says:

   Citeam acum ceva frumos:
   ”Dacă îți va muri egoismul, îți va învia sufletul.” (Sfântul Paisie Aghioritul)

 7. Irina says:

  Noi,chiar dacă nu avem tv,avem „ceva probleme”în educarea copiilor:nu imită vedete,dar imită comportamentele negative din mediul lor…și pe astea nici nu le putem sparge,nici nu le putem da afară din casă…chiar dacă i’am purtat de mici la Biserică(acum că mergem rar,ce să mai zicem?)..așa că..stăm cu”ochi’n patru” și „geană pe ei”..dar mai ales la mila Maicii Domnului!

 8. anador says:

  Astazi, la Radio Romania Actualitati am auzit o stire: 84 % dintre romani se uita zilnic la tv. Si au cel putin un aparat tv in casa!
  Atunci, ne mai miram de nivelul pe care il avem ca popor?!
  Ca foarte multi iau de buna „informatia” de la tv si nu o mai trec prin filtrul gandirii proprii?! Ca lenea si autosuficienta au atins cote de speriat?!
  Am citit undeva (din pacate nu mai tin minte unde) urmatoarele : „spune-mi cu cine vorbesti primul dimineata ca sa iti spun cui te inchini!” Si sunt multi aceia care dimineata nici nu se ridica din pat inainte sa apese telecomanda…

 9. Marius Sebastian says:

  In calitate de fost depanator de televizoare, nu va recomand sa spargeti televizoare ca cel din imagine. Tuburile crt sunt vidate, iar la spargere produce implozie aruncand cioburi pana la 4-5 metri distanta. In alta ordine de idei nu tineti televizoare si apartura electronica, routere wireless in camera in care dormiti. Produce ioni pozitivi daunatori organismului (si asa exista un mare deficit de ioni negativi mai ales in orasele aglomerate), poluare electromagnetica in special pe spectru frecventelor foarte inalte, de ordinul gigahertilor, cunoscute si sub numele de microunde. Cuptorul cu microunde trebuie aruncat si el, find chiar mai periculos decat televizorul. Incerc cu ajutorul lui Dumnezeu sa renunt si eu definitiv la televizor.