Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Germania vrea ca statele naționale să dispară din Europa

https://www.aparatorul.md/germania-vrea-ca-statele-nationale-sa-dispara-din-europa-document-bomba-franco-german-dezvaluit-de-televiziunea-poloneza

Berlinul și Parisul vor crearea unui superstat federal european în care statele membre NU mai au drepturi. Iată documentul germano-francez pus pe masă şi semnat de miniștri de externe ai Germaniei şi ai Franței: Un stat Federal SUPRA-EUROPEAN în locul Uniunii Europene – o astfel de propunere a fost făcută la Mitingul de la Praga, țărilor de la Vișegrad, de către Ministrul de Externe German Frank-Walter Steinmeier.

Propunerea le-a fost prezentată sub formă de ULTIMATUM. Documentul care a fost publicat pe portalul de știri polonez TVP Info are 9 pagini și este SEMNAT de către miniștrii de externe ai Germaniei și ai Franței.

Principalele propuneri din document sunt următoarele:

• Statele membre NU vor mai avea dreptul să mai aibe armată proprie și servicii speciale proprii.

• Unificarea completă a sistemul juridic penal, civil și al sistemului de impozitare. Statele membre NU vor mai avea dreptul să-și impună pe plan național propriul sistem de taxare și de impozitare și nu vor mai avea dreptul să aibă propriul lor cod penal și propriul cod civil.

• Statele membre NU vor mai avea dreptul să aibă propria lor Monedă și propria lor Bancă Centrală.

• Statele membre NU vor mai avea dreptul să aibă propriul lor sistem de acordare a vizelor pentru cetățenii non-europeni. Sistemul de VIZE va fi legiferat DOAR de Bruxelles. Vizele vor fi acordate DIRECT de la Bruxelles pe baza unei legislații unice.

• Super-Statul Federal va avea o politică externă UNICĂ. Ministerele de externe și organizațiile pentru cooperarea internațională de la nivelul fiecărui stat VOR FI DESFIINȚATE.

• Limitarea rolului NATO în Europa. Crearea unei Armate Europene și a unor Servicii Speciale Centralizate Europene. Serviciile Secrete și Armatele Statelor actuale vor fi DESFIINȚATE. Ele vor deveni SECȚII sau PĂRȚI ale Armatei și ale Serviciilor Secrete Federale Europene.

• Actualele State Membre VOR PIERDE controlul asupra propriilor frontiere. Ele vor pierde de-asemenea controlul asupra procedurilor de admisie și de relocare a refugiaților pe propriile lor teritorii. Practic dorința explicită a germanilor care i-au luat în căruță și pe francezi, este să apară un suprastat European în loc de Uniunea Europeană.

Sursa: TVP INFO – Notă: TVP Info este postul național de știri al Statului Polonez – un fel de TVR Info cum era mai demult la noi – dar mult mai bine organizat și mai profesionist. Sursele folosite de TVP Info sunt, prin urmare, surse de primă mână ce provin direct din mediul politic polonez.

9 Responses to Germania vrea ca statele naționale să dispară din Europa

 1. Mihai says:

  Chestia asta este consemnata și în supermemorandum

 2. Tanase Gheorghe says:

  Se grabesc sa-si duca la indeplinire planurile.

 3. Dr.Gabriela Naghi says:

  Intr-adevar iata visul Germaniei cum prinde forma,in acest super stat,care mai devreme sau mai tarziu se va realiza,sub atenta coordonare din umbra a Eltelor.Din aceasta cauza ,Anglia a parasit UE,la vreme.Cu noi ce se va intampla?
  Sf.Cuvios Justin ne avertiza profetic,inca din 2008:”Romanii nostri au excelat intotdeauna prin tradare. Da, asa s-a intamplat la 1918, la 1944. Au intrat toate cozile de topor straine, au format guvern la tine acasa si te dirijeaza pe tine, roman. iti desfiinteaza limba, iti desfiinteaza istoria, iti desfiinteaza si traditia si tot ce ai tu mai valoros, ca toate actiunile acestea anticrestine – a nu pune icoanele in scoli, a legaliza prostitutia si homosexualitatea – tot de la ei vin. Se ajunge ca toti strainii sa devina ministrii cultelor si apoi te dirijeaza pe tine. Nu vedeti ca in guvernul nostru functiile cheie sunt in mainile strainilor? Mai rar sa gasesti un ministru de externe roman. Nu! Romanu-i asa, mai pe la subsecretari. Ai cate unul care nu-ti vorbeste bine limba romana si este ministrul Culturii si Cultelor sau al Educatiei!..Romanul s-a identificat foarte bine cu ortodoxia; ortodoxia circula in sangele romanului nostru. Dupa cum spuneau si marii nostri scriitori nationalisti, pe care acum vor sa-i desfiinteze – Eminescu, Iorga, Crainic, Nae Ionescu, Mircea Vulcanescu – asa spuneau – ca nu exista roman catolic. Asa cum zicea Nae Ionescu ca a fi roman inseamna a fi si ortodox…..Cum putem noi, ca ortodocsi, sa uitam si sa fim nesimtitori fata de atata sange varsat pentru apararea dreptei credinte? Sf. Ioan Gura de Aur spune ca mucenicii sunt mai mari si decat ingerii si ca au dat dovada de dragostea cea mai mare cu putinta fata de Mantuitorul, pentru inflacararea credintei lor, facandu-si si trupurile nemuritoare. Au, oare, mai mare dragoste ecumenistii de azi decat acestia? Vor veni vremuri grele asupra ortodocsilor, dar sa nu ne inspaimantam, sa nu ne uitam la stramtorarile ce le vom suferi vremelnic, ci sa privim cu nadejde la darurile cele vesnice, la dragostea Mantuitorului care ne asteapta sa fim alaturi de El, in ceruri, alaturi de toti sfintii marturisitori ai adevarului Lui. Pentru ca de nu ne vom pazi ortodoxia, ne vom pierde si neamul. Aceasta a fost cheia dainuirii neamului romanesc.”(http://www.crestinortodox.ro/stiri/ziua/avertismentul-duhovnicului-79072.html)
  Prin urmare lupta pentru Sfanta Ortodoxie ,trebuie continuata cu orice pret ,chiar pana la mucenicie,caci ea inseamna in acelasi timp,lupta pentru salvarea neamului romanesc ,a acestei tari „Ca Soarele Sfant de pe Cer” in nadejdea ca ,Domnul Atotindurarilor,isi va apleca privirea cu mila asupra acestui neam necajit,oprimat,chinuit,scrijelit pana la sange ,in decursul zbuciumatei noastre istorii.
  Istoricul Neagu Djuvara evoca intr-o nota cu atat mai pesimista,viitorul Europei:”*Europa de mâine va aparține arabilor și țiganilor. De aceea consideram că cea mai gravă crimă făcută împotriva europenilor de baștină și a culturii europene este deschiderea largă a porților Europei hoardelor barbare și hămesite de foame din Asia și Africa, hoarde care vor transforma Europa creștină, civilizată și prosperă de astăzi în Euro-Indo-Arabia de mâine, în care urmașii nostri vor putea, probabil, supraviețui pentru câteva generații în „rezervații”… Iar noi, europenii de rând, stăm cu brațele încrucișate și ne văicărim de toate ticăloșiile care se petrec sub soare fără a întreprinde nimic. Așa încât ne merităm soarta, spre rușinea noastră, a tuturor !”
  Sursa:*https://www.aparatorul.md/neagu-djuvara-din-pacate-europa-de-maine-va-apartine-arabilor-cea-mai-grava-crima-este-deschiderea-larga-a-portilor-europei/
  La aceasta se adauga un lucru foarte grav”* tineretul care se revoltă astăzi nu are absolut nici un ideal. Nu se revoltă pentru un ideal, se revoltă ca să dărâme. Asta înseamnă că s-a stricat ceva. Tineretul, care în general trebuie considerat ca purtător de idealuri viitoare, chiar greșite, așa cum a fost cu comunismul, astăzi nu mai are nici un ideal…”Pe o parte din tinerii romani,nu-i preocupa idealul european,nu doresc intemeierea unei familii,nu doresc copii,nu mai au ambitii,decat eventual parasirea melegurilor strabune pentru a-si croi o noua viata.
  Incet ,dar sigur prorocia Sf.Maxim Grecul (cat si a tuturor sfintilor ,care au prorocit timpurile grele care vor veni)se implineste:”De naşterea şi de arătarea lui, a lui Antihrist, se va bucura lumea, adică cei ce îl aşteaptă: jidovii, turcii, tătarii şi toate neamurile necredincioase asemenea lor – care sunt numite lume, deoarece atunci se vor înmulţi tot păcatul şi toată fărădelegea.” Sfântul Maxim Grecul, Tâlcuiri și sfaturi, Ed. Apologeticum 2006

 4. Parascheva says:

  „Din păcate, Europa de mâine va aparține arabilor și “țiganilor”. De aceea consideram ca cea mai gravă crimă făcută împotriva europenilor de baștină și a culturii europene este deschiderea largă a porților Europei hoardelor barbare și hămesite de foame din Asia și Africa, hoarde care vor transforma Europa creștină,

  civilizată și prosperă de astăzi în Euro-Indo-Arabia de mâine, în care urmașii noștri vor putea, probabil, supravietui pentru câteva generații în „rezervații”… Iar noi, europenii de rând, stăm cu brațele încrucișate și ne văicărim de toate ticăloșiile care se petrec sub soare fără a întreprinde nimic. Așa încât ne merităm soarta, spre rușinea noastră, a tuturor !”
  http://www.identitatea.ro/din-pacate-europa-de-maine-va-apartine-arabilor/

 5. BALTAG LICĂ says:

  Ce n-au reușit nemții în primul și al doilea Război Mondial, vor încerca din nou astăzi. Singura piedică este dreapta credință. Am mai spus că mi-a plăcut scena din filmul „Dacii” , scenă de început de film, când dacii întreabă: „ Cine sunteți voi?”, iar romanii răspund: „Stăpânii lumii!”. Răspunsul dacilor, pe care-l consider în situația de azi a lumii ca răspunsul întregii Ortodoxii la încercările altor imperii de a ne subjuga, a fost, și credem că va rămâne neschimbat până în veac, așa: „Veți fi dacă noi vom pieri !”. Numai că Hristos ne spune că Ortodoxia cea adevărată nu va pieri. Desigur că va fi greu, dar un fost șef de-al meu zicea celor care se văitau că le este greu(referitor la sarcinile de îndeplinit): „Măi, și să mănânci e greu !” . Așadar, greu sau ne-greu, lupta purtată cu armele dreptei credințe trebuie dusă până la capăt. Horia(Ursu Nicula) a spus foarte frumos, ca o conștientizare a ceea ce a făcut el și facem și noi acum: ”Când am pornit pe acest drum am consimțit să îmbrac cămașa morții”(citatul este aproximativ, dar evocă cele pe care trebuie să le înțelegem). Nimeni nu trebuie să se sperie, ci mai abitir să țină drumul drept conform zicerii: „Gătiți cale Domnului, DREPTE faceți cărările Lui, căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor”. Drumul drept nu este altceva decât învățătura lui Hristos, cea expusă în Sfânta Evanghelie și în scrierile Sfinților Părinți. Cum Hristos n-a dat mâna cu Ana și Caiafa, adică n-a făcut pace cu cei necredincioși, tot așa vom proceda și noi, ca următori al Lui, de acum și până în veac. A nu se uita faptul că cununile acestor vremuri, după zicerile Sfinților Părinți, vor fi îndoit mai frumoase. Antrenați-vă zilnic pentru așa cununi, căci noi am fost rânduiți acestor vremuri. Doamne ajută !

  • admin2 says:

   ”Cea mai mare închisoare în care trăiesc oamenii este teama de ceea ce gândesc ceilalți despre ei…”
   Temă de reflectat.

 6. Dr.Gabriela Naghi says:

  Iata ce se intampla acum in Germania,la Hamburg,violente puternice intre protestatarii impotriva Summitului G20 din Germania (la care participă liderii celor mai puternice state din lume.-este si prima intalnire Putin -Trump),si fortele de ordine.Protestul, desfăşurat sub sloganul „Welcome to Hell“ (Bun venit în iad), se anunţă a fi cel mai dur dintre cele 30 organizate în marja summitului ce are loc intre 7-8 iulie 2017.
  https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/07/07/violente-la-hamburg-inainte-de-g20-mai-multi-raniti-dupa-ciocniri-intre-manifestanti-si-fortele-de-ordine-la-protestul-bine-ati-venit-in-iad/