Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Nu sunt doar bețe de bambus, ci este muzică clasică…

Ce-i frumos, și lui Dumnezeu îi place!

11 Responses to Nu sunt doar bețe de bambus, ci este muzică clasică…

 1. Gabriel says:

  Mozzart a fost mason

  • admin2 says:

   A fost un mare muzician și compozitor. În rest, Dumnezeu știe. Articolul viza calitatea muzicii. Ca să ne mai destindem din ”lupta” cu tastatura întru… apărarea credinței.

 2. ban says:

  Referitor la articolul precedent, sfintii nu cred ca ascultau muzica clasica, sau se duceau la teatru, ceea ce sfintele canoane interzic.

  • admin2 says:

   Eu am făcut școala de muzică și îmi place ce e frumos. Gusturile nu se dispută!

 3. Irina says:

  Toți cei care ascultă muzică(indiferent de gen) zic că e frumoasă..din punctul lor de vedere…si atunci, care e reperul?

  • admin2 says:

   Pentru mine, ca muzician, este armonia și sincronicitatea.
   Singura însă care sfințește sufletul este cântarea psaltică. Dovedit chiar și științific.
   Însă site-ul acesta nu se dorește a fi loc de antrenamente de arte marțiale, de trânte ortodoxe 24 din 24h, ci o biată încercare de a aduce bucurie, frumos și adevăr în viața noastră. Iertați.
   Pr. Ciprian

 4. Irina says:

  Dacă spunem că singura muzică ziditoare de suflet e cea psaltică,nu luăm pe nimeni la trântă…oferim doar o alternativă!cine dorește poate experimenta,iar cine poftește altceva pentru urechea sa muzicală nu’l reținem pe aici..DOAMNE AJUTĂ!

 5. valentin says:

  eu am citit că sf. Serafim Rose a ascultat mai ales Bach pt. că era mai apropiat de liniște și sobrietate dar și un optimism îi inspira muzica asta.

 6. valentin says:

  de fapt sf. Serafim Rose nu a ascultat mai ales Bach, asculta cred că tot muzică psaltică dar din câteva alte melodii din genul clasic pe care le mai asculta, asculta mai ales Bach și recomanda în special unor apropiați de Biserică începători și altor frați care aveau nevoie de ceva optimism și să le deschidă mintea

 7. valentin says:

  și sufletul

 8. florentina says:

  @BAN SFANTUL LAVRENTIE AL CERNIGOVULUI INAINTE DE A SE FACE MONAH A FACUT VIOARA SI NICIODATA NU A ZIS CA A FAACUT PACAT CA A CANTAT LA VIOARA…ACUM SIGUR CA MONAHILOR LE STA BINE SA NU FACA MUZICA CLASICA SI ASTA PT CA EI TB SA FIE INGERI IN TRUP…NU E PACAT SA ACULTI MUZICA CLASICA MARELE MITROPOLIT ,BARTOLOMEU ANANIA SCRIA LITERATURA SI ZICEA DESPRE CULTURA CA INNOBILEAZA SUFLETUL…