Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

O rază de nădejde din Athos…

Conform articolului scurt postat la adresa:

https://katanixis.blogspot.ro/2017/07/4.html#more

”Precum rezultă dintr-un reportaj exclusiv al site-ului Katanixis, 4 Sfinte Mănăstiri din Sfântul Munte nu au fost de acord cu textul rușinos și laș al Sfintei Chinotite din 30 iunie 2017 referitor la problema sinodului tâlhăresc din Creta. Vă vom ține la curent referitor la evoluția situației.”

Nu se spune care sunt cele patru Mănăstiri, dar este un amănunt care se va afla curând, cu siguranță.

Maica Domnului nu ne va lăsa pe mâna ereticilor!

 

traducere din greacă de

pr. Ciprian Staicu

17 Responses to O rază de nădejde din Athos…

 1. Tanase Gheorghe says:

  Doamne ajuta

 2. anador says:

  Domnul si Maica Domnului sa ii rasplateasca si sa ii intareasca inmiit pe toti aceia care pastreaza aprinsa flacara credintei Sfintilor Parinti! Pe toti aceia care ne racoresc sufletele cu cate un strop de nadejde si ne arata ca mai sunt inimi care bat si lupta pentru Adevar!
  Hristos in mijlocul nostru!

 3. Nicoleta C says:

  Sa speram ca nu a ramas Athosul chiar fara marturisitori si vor reactiona cat mai multi.

 4. Daniel says:

  Cum 30 iulie 2017?

 5. grigorie says:

  Ideea ca “Tainele” savarsite de adeptii unei erezii vadite sunt valide pana la condamnarea sinodala a ereziei, vine si din confuzia pe care unii o fac intre “oros” si “canon”: “canoanele poruncesc soborului episcopilor celor vii sa cateriseasca pe preoti, ori sa afuriseasca, ori sa anatemiseasca pe mireni, cand calca canoanele”(Pidalion), prin urmare se refera la calcarea canoanelor nu a dogmelor. Impotrivirea prin erezie fata de dogme atrage dupa sine anatema, caterisirea; in acest caz un sobor constata caderea din har, intarind caterisirea; Pana si canonistii ecumenisti a inteles ca asa stau lucrurile: “caterisirea pentru orice fel de abatere, afara de: hula impotriva Sfantului Duh, apostazia, si schisma; si caterisirea pentru una din aceste trei abateri capitale. In primul caz…In cazul al doilea caterisirea inseamna atat aplicarea pedepsei… cat si constatarea caderii din har ca rezultat al savarsirii constiente a vreuneia din cele trei abateri capitale [hula impotriva Sfantului Duh, apostazia, si schisma] si prin persistent cu indaratnicie in ele”.
  Aceasta este starea celor care au semnat anul trecut in Creta, iar un viitor sinod ortodox nu va face decat sa constate si sa intareasca o stare de fapt daca acestia nu vor renunta la ratacirile ce si le-au insusit si pentru care au semnat in Kolimbari.

  • admin2 says:

   Că sunt deja eretici, e clar. După roade se cunoaște pomul. Dar nădăjduim în pocăința lor înainte de a avea parte și de o condamnare sinodală, care se apropie, fără îndoială.

 6. admin2 says:

  Pe documentul original, pus pe net în format pdf, nu se vedea nici o semnătură, deci s-ar putea să fi fost aruncat la plesneală că au semnat toți. Vom vedea.

  • admin2 says:

   Zis-a Avva: Uneori purtăm și crucea celuilalt, ca să îl odihnim. Să iubești un necunoscut…
   Și să plângi pentru el… Și să te rogi…
   Nu să te rogi numai pentru tine, care ești nevrednic…
   Atunci Domnul este foarte mulțumit…

 7. gheorghe says:

  Si la Kolimbarii au fost falsificate semnaturi ! Nemaivorbind de minciunile de dupa. Maica Domnului sa ne ocroteasca . Amin.

 8. Dorel says:

  Off topic sau nu….
  Dragul nostru, PS Gherasim Putneanul a trecut la Domnul la vârsta de 80 de ani, după o lungă și grea suferință, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae -6 decembrie 2004. De atunci scaunul episcopal a ramas neocupat
  pana zilele trecute cand a fost ales Părintele Damaschin Luchian de la Sihăstria Putnei ca nou Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuțil
  Speram ca P.S.Damaschin sa se ridice cel putin la nivelul PS Gherasim. Nu as vrea sa spun mai multe dar am o strangere de inima ………Dumnezeu sa il ajute ca impreuna cu noi sa putem sa marturisim dreapta credinta cea Ortodoxa.
  S. Un radautean

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/gherasim-putneanul/

 9. BALTAG LICĂ says:

  Mulți bănuiam că în Ortodoxie se întâmplă și lucruri neortodoxe. Momentul Creta le dă pe față. Acum se măsoară sau cântărește cât „atârnă” fiecare dintre ortodocși sau a venit timpul ca să se dea arama pe față a celor care s-au îndulcit cu ea. Unii au acumulat multă aramă și de aceea nu pot mărturisi. Altora le e frică de caterisire și, fiindu-le frică, îi susțin (indirect) pe cei cu sângele în obraji. Părintele Ioan de la Rarău ne spunea că nimic spurcat nu va intra în Cer, referindu-se, desigur, la cei care roșesc dar nu-și recunosc vina.
  Mă uitam la discursul pr. Ierotheos Vlachos atunci când încerca să-l „spele” pe IPS Teofan și am văzut că Teofan nu a ridicat nici o clipă ochii spre auditoriu, atâta timp cât Vlachos a ținut acel discurs. Nu a făcut-o din smerenie, ci pentru că dacă ar fi ridicat ochii din podea s-ar fi dat imediat în vileag dubla lui mișelie: prima că a greșit semnând actele din Creta, lepădându-se astfel de Hristos, și a doua pentru că l-a „cumpărat” pe Vlachos determinându-l astfel să țină un discurs mincinos. De ce spun acestea despre Vlachos ? Pentru că în discursul său amestecă adevărurile cu neadevărurile, ceea ce ține de o anumită tactică(tehnică) perfidă, ca oamenii să nu-și dea seama unde a strecurat el neadevărurile. Tehnica aceasta este foarte mult folosită și de Papa Francisc, și nu numai de acesta. Vlachos n-a semnat în Creta, dar pentru că a încercat să-l spele într-un mod mincinos pe Teofan, se alătură astfel celor care au semnat în Creta. Vedeți unde am ajuns cu Ortodoxia? Ortodoxia nu piere, dar trebuie curățată de mărăcini. Și, după cum se vede, din păcate, la adăpostul Ortodoxiei au „rodit” înmiit mărăcinii diavolului. Grădinarul este așteptat !