Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pelerinaj în Sfântul Munte Athos (24 – 29 iulie 2017)

Ziua 1 (luni, 24 iulie) – ora 5 a.m. plecare din București – Sofia, capitala Bulgariei (ne închinăm în catedrala Alexandru Nevsky, biserica rusă cu moaștele Sf. Serafim Sobolev și încă o biserică cu un Sfânt cu moaște întregi, chiar în centru) – Mănăstirea RilaThesalonic (închinare la Sfinții din Thesalonic), cazare la hotelul Pella.

Ziua 2 (marți, 25 iulie) – ora 9.45 intrare în Sf. Munte cu vaporul mare – portul Dafni – urcam la Kareia – Schitul Sf. Andrei – biserica Protaton (icoana Axion estin) – Mănăstirea Marea LavrăSchitul Prodromu (cazare) (este ziua de prăznuire a icoanei Prodromița)

Ziua 3 (miercuri, 26 iulie) – Mănăstirea Iviron – plecare spre Kareia – vizită la Gheron Hariton, Gheron Gavriil – la Panagouda, chilia unde a trăit Sf. Paisie Aghioritul – Schitul Sf. Andrei (cazare) (noaptea slujbă românească la părinții anti-ecumeniști).

Ziua 4 (joi, 27 iulie) – deplasare cu mașina la Mănăstirea Vatopedi, ne închinăm acolo la Brâul Maicii Domnului și ne întoarcem la Kareia. Apoi închiriem un microbuz și mergem la Mănăstirea Simonos Petras, ne închinăm și coborâm cu microbuzul la Dafne – cu vaporul mergem la Mănăstirea Xenofontu – ne închinăm – apoi avem cazare la chilia pr. Nikon (mare teolog și predicator ortodox, aflată lângă Mănăstirea Xenofontu)

Ziua 5 (vineri, 28 iulie) – mergem pe jos până la Mănăstirea Rusikon – apoi cu vaporul până la Mănăstirea Dohiariu (ne închinăm la icoana Grabnic ascultătoarea) – mergem pe jos 5 km până la Mănăstirea Konstamonitu (cazare).

Ziua 6 (sâmbătă, 29 iulie) – mergem pe jos (2 km) până la Mănăstirea Zografu, ne închinăm, apoi ieșim în port (4 km pe jos), cu vaporul mare ieșim la Uranopolis și ne întoarcem acasă. Ajungem la București pe la ora 1 noaptea.

Transportul se face cu un Volkswagen Touran de 7 locuri; vom merge 5 pelerini și șoferul. Ghid și șofer este pr. Ciprian Staicu.

Pentru alte detalii – mail: ciprioan@yahoo.com sau tel. 0740788876 (înainte de a suna dați un sms că doriți detalii despre pelerinaj). Mai sunt 4 locuri disponibile.

Prețul este 325 euro.

Prețul include TOT: transportul, taxele de drum, cazare la hotel, permis de intrare in Athos, vapoare, microbuze.

Maica Domnului să ne binecuvânteze !

4 Responses to Pelerinaj în Sfântul Munte Athos (24 – 29 iulie 2017)

 1. Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

  DOAMNE DUMNEZEULE SFINTE Vino sa judeci cu a Ta Dreptate Cea Adevarata ca nimic numai este drept pe acest pamant .
  amin

 2. Ion Ciungu says:

  Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos! Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

  TURCIA NU VA INSISTA PENTRU CONSTRUCȚIA MARII MOSCHEI LA BUCUREȘTI, după cum observăm din articolul publicat în 15 iulie 2017 pe infocreștin:
  https://www.news.ro/externe/interviu-ankara-nu-are-o-obsesie-pentru-moscheea-de-la-bucuresti-da-asigurari-ambasadorul-turc-acuzand-organizatia-lui-gulen-pentru-controversele-aparute-1922401014002017070917088505

  „În primul rând, vreau să subliniez că Turcia nu are o obsesie din a construi o moschee la Bucureşti (…).Dacă vedem că acest proiect pentru moschee în România este abuzat şi aprinde sentimente antiturce şi islamofobe în societate, ne oprim şi facem câţiva paşi în spate (…).Noi suntem o ţară responsabilă şi apreciem Parteneriatul Strategic şi nu am permite nimic care să pună în umbră această relaţie, nici măcar acest proiect”, a subliniat ambasadorul Turciei la București, Ertaș:
  INTERVIU: Ankara nu are o obsesie pentru moscheea de la Bucureşti, dă asigurări ambasadorul turc, acuzând organizaţia lui Gulen pentru controversele apărute

  https://www.news.ro/externe/interviu-ankara-nu-are-o-obsesie-pentru-moscheea-de-la-bucuresti-da-asigurari-ambasadorul-turc-acuzand-organizatia-lui-gulen-pentru-controversele-aparute-1922401014002017070917088505

 3. elena adriana says:

  Parinte CIPRIAN ….avem o mare rugaminte la sfintia voastra ….
  Suntem un grup mic de crestini ortodocsi din Londra si va rugam pentru ca ajungeti la Sfantul Munte sa puneti si pentru noi o intrebare la parintele IULIAN de la PRODROMU.
  -de ani de zile ..in diaspora SFANTA LITURGHIE se tine in( cum putem numi cladirile altor culte ,papistasi,anglicani.)capiste idolesti.?uneori chiar SFANTA LITURGHIE ORTODOXA se face la 12 dupa ce termina papistasi slujba lor ..nu pe aceeasi masa dar sub acelasi acoperis ,cu statuile lor ..cu iconele lor …la care le mai adaugam si pe ale noastre, sau in capele de cimitir unde se face SFANTA LITURGHIE normal dimineata ,numai ca daca este cineva decedat …vin si ei si fac rugaciunile lor …
  in aceste conditii in care se pomeneste binenteles si ierarhul ecumenist …mai putem participa la SFANTA LITUGHIE?indreznesc sa va rog asta pentru ca de sfintele sarbatori de PASTE au fost la Prodromu un grup de crestini si ei spun ca parintele IULIAN le-a spus sa ramana in biserica …
  IIn aceasta situatie sunt poate milioane de romani care traiesc in dispora si care participa la slujbe facute in aceste cladiri.,inchiriate cu multa bunavointa de papistasi ..ba chiar mai vine si preotul lor la slujba noastra …ba mai facem si noi o masa comuna la care vin si ei…ba parintele „e obligat „din politete sa participe la rugaciunile lor ….si fara sa realizam …ne pierdem sufletele …BINENTELES CA EXISTAU SI ALTE VARIANTE ….sa inchiriem depozite ,sali de sport ..orice altceva ….dar s-au inchiriat „biserici „…deci sa mai participam la SFANTA LITURGHIE ..in aceste” biserici”
  Mucenici nu au vrut sa arunce un bob de tamaie intr-un jerfelnic pentru un idol….noi ne cunoastea atat de putin credinta ..ne botezam si ne cununam copii in „bisericile”lor incurajati de arhierei nostri care vin si slujesc in capiste ….
  MA IERTAI DE INDRAZNEALA ..DAR ESTE O SITUATIE FOARTE GREA …SI NU STIM CINE NE POATE AJUTA SA IESIM DIN ACEASTA REALITATE IN CONDITIILE IN CARE PREOTII SLUJITORI …NICI NU VOR SA DISCUTE … ….

  • admin2 says:

   Dacă ne dau unda verde de la Schitul Prodromu în legătură cu permisele de intrare în Athos, atunci îl voi întreba. Dacă poate să mă primească. faceți Paraclisul Maicii Domnului, cu nădejde în ajutorul ei!
   Domnul să vă miluiască!
   Pr. Ciprian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *