Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Capcanele informatizării

Observănd cât de mult se investeşte în informatizare, pe de o parte mă bucur, iar pe de altă parte mă întristez. Mă bucur văzând că pot accesa cu uşurinţă internetul şi pot obţine într-o clipă diverse informaţii şi materiale video. Mă bucur pentru implicaţiile pe care le are informatica în diverse ramuri economice. Mă întristez când văd cât de puţin dezvoltată este industria românească, deşi noile cuceriri informatice ar trebui să-i sară în ajutor. Multi informaticieni pleacă din ţară, iar investiţiile noastre se îndreaptă spre control excesiv, nu spre industrializare. Şi mă mai întristez când văd că informatizarea scapă de sub control într-un mod îngrijorător şi se întoarce împotriva omului. De aceea, cred că informatizarea poate fi benefică doar dacă e folosită cu frică de Dumnezeu.

Nu sunt teolog, dar nu pot să nu observ că lumea se îndreaptă într-o direcţie greşită pe toate planurile: politic, economic şi spiritual. Când mă gândesc la aspectul spiritual, am în vedere ortodoxia, credinţa care le-a dat putere românilor să dăinuiască şi să umple pământul cu sfinte moaşte.

Acum se pune problema introducerii cărţii de identitate electronice, iar fariseii, cărturarii şi arhiereii acestor timpuri îmi întind şi mie 30 de arginţi, ca şi lui Iuda, ca să-L trădez pe Hristos şi să-mi iau insemnele lui Antihrist. Ştiu că va trebui să aleg între cruce şi pâine, de aceea mă tem chiar şi pentru citatele preluate de la sfinţi, la care apelez cu nevrednicie, deoarece voi da răspuns, în caz că îl voi urma pe Iuda Iscarioteanul, neputând spune că nu am ştiut voia lui Dumnezeu. De aceea, să ne rugăm unii pentru alţii să putem înfrunta încercările ce vor urma.

Ştiu că un bun bun creştin trebuie să facă totul spre slava lui Dumnezeu şi spre ajutorul aproapelui, pe care este dator să-l iubească la fel ca pe el însuşi.
Într-un limbaj simplu, am fost avertizati încă de la începuturile creştinismului să nu ne însemnam cu un număr în locul numelui de botez, al cărui semn este 666. Iar nouă ni s-a impus CNP, adică un număr, pentru decodificarea căruia se folosește o tehnologie bazată pe 666! Un număr în locul numelui de Botez! Adică exact ce ne interzice credinţa creştină!

Cum pot eu să-i conving pe cei apropiaţi că această carte electronică de identitate este spre slava lui Dumnezeu şi spre ajutorul aproapelui? Indiferent ce zic ierarhii ecumeniști care, în urma pseudosinodului de la Creta, şi-au câştigat dreptul de a avea ultimul cuvânt în materie de credinţă, cuvintele Apocalipsei ne mustră şi ne avertizează: ”Şi ea (fiara) îi silește pe toți, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogați şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mana lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni sa nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Apocalipsa, 13,16-17)

Calculatorul ne identifică după CNP, adică după număr, nu după nume. Aşa că numele de botez deja este doar de decor! Ce efecte are acest lucru? Să ne uitam împrejur şi să vedem cum se sălbăticesc oamenii. Să ne uitam cum oameni care se spovedesc şi se împărtăşesc îşi manifestă dispreţul faţă de cei care refuză ofertele lui Antihrist împroşcându-i cu invective. Sfinţii vorbesc despre un soi de demonizare care cuprinde lumea in aceste vremuri. De aceea, avem datoria să ne îngrădim de CNP şi de semnul fiarei ( 666)!

Utilizarea unui număr în locul numelui de Botez constituie un mod de a-L sfida pe Dumnezeu. Dacă un împărat ori un preşedinte se supără când este sfidat, oare ce va face Împaratul Ceresc cu noi, care ne obrăznicim mai rău decât în perioada comunistă şi preluăm insemnele necuratului?

În plus, aceste cărţi de identitate se pot pierde, deci se va gasi un motiv plauzibil să ni se spună peste puţin timp că soluţia salvatoare optimă este microcipul implantat în mâna dreaptă ori pe frunte! Şi acest lucru este profeţit în Apocalipsă. Însă ”Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primește semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul maniei sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua, nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primește semnul numelui ei.” (Apocalipsa, 14, 9-11)

Asa cum ne sfătuiesc Sfintii Paisie Aghioritul si Lavrentie de Cernigov, acceptarea documentelor cu microcip constituie o CĂDERE, din care nu ne vom putea reveni atunci cand se va pune problema primirii microcipului implantat, care este lepădare de Hristos.

Ne îndreptăm, aşadar, spre pierderea demnităţii umane, spre sclavia lui Antihrist, în care dezavantajele informatizării excesive le vom simţi pe pielea noastră! Propun să ne recâştigăm demnitatea de oameni şi să luptăm să putem deschide chiar şi un cont bancar şi salarial fără CNP!

Cartea electronică de identitate este un act premergator microcipului implantat în curs de perfecţionare şi poate deveni un act de vanzare-cumpărare a propriei persoane! Se spune că persoana nu poate fi urmărită şi că cipul va fi pasiv. Da, dar există dosarul electronic al pacientului şi registrul electronic al asociaţiilor de pacienţi centralizat la nivel naţional. Acestea cu ce scop s-au făcut? În era transplanturilor, acest lucru este îngrijorator!

Aşadar, se impun cel puţin cinci intrebări:

1. Cine garantează că aceia care refuză cartea electronică de identitate vor fi trataţi întotdeauna decent?
2. Cine garantează că informaţiile despre sănătatea românilor vor rămâne în România?
3. Cine garantează calitatea morală a administratorilor de sistem, a celor ce deţin toate informaţiile despre sănătatea românilor şi cum pot fi controlaţi aceștia?
4. Cine garantează că aceste informaţii nu se vor putea cumpăra şi vinde?
5. Cine garantează că nu există servicii speciale care utilizează toate informațiile despre sănătatea românilor şi fac posibilă localizarea unei persoane care nu se afla într-un spital, dar ale cărei organe sunt compatibile cu un solicitant anume? Aducerea acesteia într-o situaţie critică, astfel încât să devină donatoare de organe, e deja posibilă.

În concluzie, cartea electronică de identitate corelată cu dosarul electronic al pacientului şi cu registrul electronic al asociaţiilor de pacienţi centralizat la nivel naţional, ca efecte ale informatizării excesive, au suficiente necunoscute care să justifice temerile chiar şi ale unui ateu!

Lucreţia Plăcintă

9 Responses to Capcanele informatizării

 1. Alx says:

  Puteti sa ne dati o referinta despre tehnologia pentru decodificare CNP care include 666 ?
  Am gasit asta: http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/cultura-economie/459-cnp-codul-numeric-personal.html
  Poate va referiti la numarul 279146358279, cel pentru cifra de control.

  • admin2 says:

   Eu nu mă pricep. Așa că las discuția deschisă.
   Deși cred că vor fi multe capcane.

  • admin2 says:

   Era un om sărac, Ion, care, cu toate că era împovărat de copii şi de nevoi, nu cârtea niciodată împotriva lui Dumnezeu, ci mergea întotdeauna la biserică şi rugându-se, zicea: „lată pe nevrednicul Ion, înaintea Ta, Doamne!”

   Dumnezeu părea că nu-l aude, şi sarcina din spinarea lui Ion se făcea şi mai grea.

   Şi cu cât Dumnezeu era mai surd la strigarea lui, Ion se făcea si mai mititel.

   Şi iată că Ion muri – şi ajungând la poarta cetăţii veşnice, căzu în genunchi, şi asemenea cum făcea în biserică, zise şi acum: „Iată pe nevrednicul Ion, înaintea Ta, Doamne!”

   Atunci, poarta cerească se deschise, se arătară îngerii şi luând între ei pe Ion, îl duseră la picioarele Celui Veşnic.

   Şi Dumnezeu îi zise: „lată-mă înaintea lui Ion pentru totdeauna!”

   Din Al. Lascarov-Moldovanu, Viata crestina în pilde, Editia II, Bucuresti

  • Alx says:

   Din carte, pagina 88:
   Tehnica de simbolizare prin intermediul sistemului barat este insotita
   de mai multe tipuri de codificare. Fiecare tip corespunde unei anumite
   tehnici si necesitati profesionale. Prin excelenta sunt folosite astazi
   tipurile UPC-A (Universal Product Code = Cod Universal de Produs)
   pentru SUA si Canada, si EAN-13 (European Article Numbering =
   Numerotarea Europeana a Articolelor) pentru Europa si restul lumii.
   Dintre aceste doua tipuri cel din urma va fi folosit pentru stabilirea
   unui cod numeric matricol unic (C.N.M.U.) pentru fiecare individ, cod ce
   urmeaza a fi inscris pe noile cartele europene de identitate.
   Protestele impotriva acestor doua sisteme sunt, in general bazate pe
   urmatoarele aspecte:
   1) Prin utilizarea codului numeric matricol unic (C.N.M.U.) pentru
   marcarea tuturor actelor personale de interes social (buletin, carte de
   identitate, permis de conducere, pasaport, carte de munca etc.) devine
   posibila (vezi, de pilda, legea 2472/1997 aprobata de guvernul Greciei),
   prin intermediul bazelor de date detinute de calculatoarele electronice,
   urmarirea si supravegherea activitatii private a individului, in orice tara
   conectata la sistem.
   2) Al doilea aspect este insasi utilizarea numarului 666 ca adaos unic
   la codul de identitate personal al oricarei persoane, devenind identitate
   proprie a fiecaruia, asa cum numarul matricol personal este codificare a
   numelui fiecarei persoane si deci identitate personala. Ori acest lucru este
   in contradictie cu constiinta crestinilor.

   Din cate inteleg eu ar urma sa fie generat un cod de bare unic asociat fiecarei persoane, asa cum acum fiecare produs are asociat un cod de bare unic.
   Nu am gasit in carte o explicatie a relatiei directe intre CNPul actual si numarul 666.
   Singura problema ar putea fi cu acea cifra de control. Nu stiu cum au ajuns la acel algoritm pentru generarea ei. Acolo e posibil sa fie o cheie oculta ascunsa.

   • ban says:

    Legatura, cea vizibila acum, cu 666 e ca pe actele personale, cu numele tau, pun si un cod de bare, iar ala poate avea 666 (din ce scrie in carte, in Europa are). Iar tu semnezi pt ele, ca esti de acord. Plus ca ai si cnp-ul, numarul omului! Poate fi si ceva ascuns deocamdata, simbolic, dar si in ortodoxie se folosesc simboluri, asa ca tot acceptare e.

 2. Marius says:

  Nu e „cipul” in sine problema, ci noi. Dependenta noastra de tehnologie, comoditate, lux. Nu ne putem rupe de sistem, asa cum un bolnav in coma, nu poate supravietui fara aparatele electronice de mentinerea vietii. Deja e prea tarziu, pentru marea majoritate dintre noi, de a spune un NU raspicat cand va veni vremea vaccinarii obligatorii, actelor biometrice, implantului cu RFID, trecerea la monedele electronice. Trebuia deja sa fi plecat de mult intro zona mai retrasa, si sa ne descurcam singuri asa cum se descurcau stramosii nostri acum 200 de ani. Pe cei alesi i-a luat Dumnezeu deja la el, prin diferite boli incurabile.

  • Marius says:

   Da, este deznadejde.
   In liceu, aveam un profesor (care a lucrat in armata maior la transmisiuni), ne-a explicat inca de acum 16 ani problema CNP-ului, dar noi nu l-am luat in serios.
   Diavolul nu are nevoie de dispozitive electronice ca sa influenteze mintea, gandirea si starea sufleteasca a unui om. Stiu ca am trecut prin asa ceva. Dar prin nanotehnologie va pune control total asupra omului. Tehnologia exista, cel mai mic tranzistor a ajuns la 1nm, adica 5 atomi in linie ! Trebuie facute doar legile, si convinsi oamenii in prima faza, apoi fortati sa accepte implantul folosind sperietoarea cu „terorismul islamic”.
   Preotii nu boteaza pruncii daca nu prezinti certificatul de nastere (care contine CNP), la spital, la urgente ti se cere buletinul, sau certificatul de nastere la copii, s.am.d. Un individ care nu va avea documente cu acte biometrice, sau implant cu microprocesor RFID, va deveni un dusman al sistemului, un posibil terorist.
   Nu stiu cati dintre crestini inteleg Capitolul Apocalipsei. Nu prea s-a facut cateheza pe tema apocalipsei. Nici mai avem sfinti in viata care sa ne indrume.

 3. Mihai says:

  O pildă recentă este cea din Italia unde un Preot a refuzat botezul pe motiv că nași erau catolici, și bine a făcut căci în materie de credință nu trebuie compromisuri, insa românași noștri care au sărit la gâtul lui și facandul extremist, rasist s.a.m.d,Au lăsat un gust amar, deci iată ce a făcut tumoarea ecumenismului, ba mai mult au început săi scoată și ochii că ei au făcut, au dres, au dat e.t.c, dar acum stau și mă întreb și ne întrebăm, oare dece la predici dece nu le-a zis întro nici o parohie nimeni nimic de pericolul ecumenismului, acte biometrice, semne ale vremurilor ?! Mă refer in Italia, bine că situația este aceiași și în țară cu mici excepții

 4. suveranul says:

  sa nu ne mai amagim! CNP-ul din pacate este chipul fiarei. Cand copilul este inregistrat la starea civila, este echivalent cu un botez ortodox, dar in sistemul antihristului. Nasii in acest caz sunt mama si declarantul, iar preotul este substituit de ofiterul de stare civila. Numerotarea omenirii nu este un caz izolat ci generalizat pe intreg pamantul, care a inceput o data cu eliberarea SSN numerelor sociale in USA inca in anii 1932. Cititi declaratia unui mare sionist schimbator de bani, inaintea acestui eveniment major in istoria omenirii : Colonel Edward Mandell House is attributed with giving a very detailed outline of the plans to be implemented to enslave the American people. He stated, in a private meeting with Woodrow Wilson (President 1913 – 1921),

  „Very soon, every American will be required to register their biological property [that’s you and your children] in a national system designed to keep track of the people and that will operate under the ancient system of pledging. By such methodology, we can compel people to submit to our agenda, which will affect our security as a charge back for our fiat paper currency. Every American will be forced to register or suffer NOT being able to work and earn a living. They will be our chattels [property] and we will hold the security interest over them forever, by operation of the law-merchant under the scheme of secured transactions.
  Americans, by unknowingly or unwittingly delivering the bills of lading [Birth Certificate] to us will be rendered bankrupt and insolvent, secured by their pledges. They will be stripped of their rights and given a commercial value designed to make us a profit and they will be none the wiser, for not one man in a million could ever figure our plans and, if by accident one or two should figure it out, we have in our arsenal plausible deniability. After all, this is the only logical way to fund government, by floating liens and debts to the registrants in the form of benefits and privileges. This will inevitably reap us huge profits beyond our wildest expectations and leave every American a contributor to this fraud, which we will call “Social Insurance.”[Social Security} Without realizing it, every American will unknowingly be our servant, however begrudgingly. The people will become helpless and without any hope for their redemption and we will employ the high office [presidency] of our dummy corporation [US] to foment this plot against America.” — Colonel Edward Mandell House
  http://www.usavsus.info/US-ThePlotAgainstAmerica.htm