Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

8 Responses to MĂRTURISIREA CREDINȚEI ORTODOXE A MONAHILOR DIN SCHITUL ROMÂNESC PRODROMU, CARE S-AU ÎNGRĂDIT DE EREZIA ECUMENISMULUI

 1. claudiu says:

  Sunt profund intristat caci nu am vazut si numele Pr Paisie si Pr Iulian Prodromitul..au scris si ei scrisori, marturii video impotriva „sinodului” cretan si acu ce fac, dau inapoi?..iarasi se va sminti o gramada de lume, caci vor zice ca uite Pr Iulian nu e pe lista, Pr Paisie nu e pe lista..vremuri grele..

  • admin2 says:

   Nu vă uitați cine e pe listă, ci încercați să ajungeți pe listă.
   Tot ne plângem că nu fac alții, dar NOI ???

 2. Mihai says:

  Oricum nu este bine ceea ce se petrece, viitorul este unul sumbru, aici bine a zis Pr Fageteanu este vremea lui scapă cine poate

 3. O noua ortodoxie si-a facut aparitia, o noua constiinta religioasa, o ortodoxie post-patristica, euro-ortodoxie, neo-ortodoxie, una laxa, fara Sfintii Parinti, fara scrierile si hotararile lor, una cu burta mare, fara barba, una umanista, antropocentrista, hominista, una nihilista si arianista. In aceasta pseudo-ortodoxie anti-dumnezeiasca totul e roz, e frumos, e rai, nu mai e Cruce, jertfa, Golgota, nu mai exista cel viclean, cel rau nu mai e rau, iadul si demonii sunt basme-tv, raiul este o inchipuire psiho-activa, o ne-ortodoxie in care totul se propovaduieste ca fiind ortodox: zeii, idolii, dracii, dumnezeii neamurilor, paganii si ereticii. Toti dumnezeii neamurilor sunt dumnezei adevarati si perfecti, sunt glasurile energiei impersonale absolute care exista in toate, un panteism, o aiureala la care, culmea, acced si botezatii, adica ortodocsii, adica cei crestini.

  Si cine conduce turma de ortodocsi? Arhiereii si preotii. Dar daca acestia s-au transformat in lupi, cam unde ajunge turma? La abator! Pacat. Eu credeam ca aveti MACAR pretentia de a vrea sa aflati ca sunteti condusi catre abator… Vorba unui prieten: ” daca ma calca un tren am si eu pretentia de a ma calca venind din fata, sa-l vad si eu, sa vad si sa stiu si eu cand si cum mor. Din spate ar fi prea jignitor…”

 4. Lumea tace, preotii, monahii si mirenii, pentru ca se socoteste ca ecumenismul este o erezie facultativa: nu e treaba mea, nu ma bag, nu sunt sinod, episcop sau patriarh. Lumea crede ca a sari pentru Hristos si pentru apararea Credintei Sfinte este ceva benevol: sar daca vreau, sar daca socotesc necesar, ma fac eretic sau nu ma fac. E ca si cum cineva iti ia mama la bataie pe strada, iar tu stai si te uiti gandindu-te sa sari, sa nu sari, e agresorul puternic, sau nu e… Lumea e la apogeul demenței. Nu ai voie azi sa mai spui care ti-e numele, din ce neam te tragi, carei tari apartii, carei credinte, ce gandesti, ce vrei sa faci, ce-ti place si ce nu-ti place. Totul e un film horor, plin de zombi si criminali, totul e un spital de nebuni. De ce altul are voie sa spuna ca daca taie capete de oameni se afla in ‘religia pacii’, in islam, iar tu nu ai voie sa spui ca esti in credinta dumnezeiasca a iubirii, a lui Dumnezeu Cel Viu si Adevarat? De ce? Pentru ca mai intai te-au curentat, te-au facut mameluc, ti-au stins constiinta, te-au invrajbit cu cei de o credinta cu tine, te-au gonit din tara, te-au amestecat prin diaspora cu ereticii si paganii, iar acum tu esti amiba si râmă !

  De ce ai permis sa fii transformat in nevertebrat, românule?!
  Ce e cu tine? Ce credinta au avut bunicii si strabunicii tai, domnitorii si voievozii tai? Nu mai ai preoti si invatatori buni? Dar cine i-a nascut si i-a crescut pe preoti? Nu voi? Nu din familiile voastre au iesit? Au cazut parasutati din Cer? Cine? Nu voi parohienii care nu ati sarit pentru preotul vostru atunci cand il atacau nedreptii si hienele? Nu voi care nu l-ati tras de guler atunci cand preotul o mai lua pe aratura? Cine? Hristos a lasat harul pe mainile preotilor ca voi sa ii iubiti si sa ii aparati, nu sa-i lasati prada lumii, vremurilor, vrajmasilor Credintei, politicii dracesti, tv-ului la care stati cu orele, inmiit mai mult decat stati in fata icoanei din perete. Vom da socoteala cu totii si pentru fiecare cuvant gandit sau rostit, si pentru binele pe care puteam sa-l facem si nu l-am facut… Vom da raspuns…