Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

10 Responses to Scrisoarea pr. Ioan Sîrbu – Spre surparea ereziei și întru mărturisirea iubirii față de Hristos

 1. Tanase Gheorghe says:

  Vrednic este.

 2. Marius Gogonea says:

  Axios! Hristos si Maica Domnului sa-l intareasca. E grea dar frumoasa marturisirea facuta in viesparul fierbinte al papismului eretic. „Bucura-te multpatimitorule Valeriu, intarire a celor prigoniti pentru Hristos!” Jertfa si rugaciunile sfintilor inchisorilor sa va intareasca marturisirea Parinte Ciprian. Aducem rugaciune Maicii Domnului, sa dea mangaiere si bucurie sfanta tuturor Parintilor ce marturisesc si drept invata popoarele Cuvantul Adevarului.

 3. Ion Ciungu says:

  Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ……………………………………………………………………………………………………………
  PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI
  (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)
  http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/09/plan-pentru-descrestinarea-europei.html

  ………………………………………………………………………………………………………………………………

  În 14 septembrie 2017, Eparhia Ortodoxă Greacă de Thira, de care aparține biserica respectivă folosită ca brand, din insula Santorini, a dat un comunicat de presă în care spune că „falsificarea din reprezentarea fotografică a bisericii sfinte nu poate fi tolerată pe motive de interes politic sau comercial. Din contră, aceasta trădează o lipsă de respect pentru integritatea și sfințenia monumentelor, și din nefericire, o lipsă de educație”.

  De asemenea, în acel comunicat de presă s-a făcut referire și la cântărețul rapper american Rick Ross care fără să aibă permisiunea mitropoliei a filmat un video muzical plin de cuvinte obscene, cântând și dansând în fața Sfântului Altar din Biserica Sf. Evstratios din Vourvourou, Thira. Astfel că mitropolia a cerut o „procedură disciplinară pentru verificarea condițiilor acestui incident și pentru atribuirea vinei de profanare a spațiului sacru.”
  http://orthochristian.com/106423.html
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Politica de descreștinare a lumii, începută de evreii-derbedei-atei-bandiți-sataniști în Franța, în timpul Revoluției din 1789-1791, are diferite forme. Rezultatul acelei politici diabolice se vede azi în Franța, unde se demolează 2.800 de biserici, căci numărul francezilor etnici a scăzut, prin încurajările ateiste la destrăbălare sexuală contra familiei.
  http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/07/nu-va-ramane-aici-piatra-pe-piatra-care.html
  ……………………………………………………………………………………………………………………………

  În Germania, la fel, politica ateistă de încurajare a destrăbălărilor sexuale contra familiei are drept rezultat scăderea populației creștine, căci numărul deceselor creștinilor este mai mare decât numărul nașterilor în familii creștine.
  http://evz.ro/cum-pune-islamul-pune-stapanire-pe-germania-lui-merkel-mai-vrem.html

  În România numărul crimelor de avort, peste 80.000 pe an, au la bază tot politica ateilor criminali. Însă, creștinii din România ar trebui să ia exemplul creștinilor americani care vor să protejeze prin Lege viața copiilor nenăscuți.
  http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/01/proiect-de-lege-care-interzice-avortul.html
  ………………………………………………………………………………………………………………………
  Crucea este simbolul Sacrificiului Infinit de Curat și Infinit de Puternic adus Tatălui nostru Sfânt din Ceruri de către Iisus, Fiul Veșnic Iubit al Lui, Fiu Făcut Om pentru mântuirea oamenilor din sclavia păcatelor, din sclavia Diavolului, din sclavia morții eterne, adică din despărțirea chinuitoare eternă de Tatăl nostru Sfânt din Ceruri.
  Crucea, astfel, a devenit Altarul cel mai Curat din lume, Masa cea mai Curată din lume, pe care S-a pus Ofranda cea mai Sfântă din partea oamenilor către Tatăl nostru Sfânt din Ceruri.
  Crucea, astfel este și Armă împotriva Diavolului, căci prin Jertfa pe Cruce Iisus l-a învins pe Diavolul.
  Crucea este, astfel, simbolul puterii lui Dumnezeu manifestate spre oameni.
  Sfântul Apostol Pavel spunea că el nu dorește să se laude cu nimic altceva decât cu Crucea Domnului nostru Iisus Hristos, adică cu Jertfa de pe Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos, prin Care s-a realizat separarea noastră de lumea păcatelor, de lumea Diavolului, și s-a realizat înfierea noastră la Tatăl nostru Sfânt din Ceruri. (Galateni 6,14).
  ……………………………………………………………………………………………………………………………..
  Răstignirii Tale ne închinăm și noi Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, și Sfântă Învierea Ta o lăudăm și o mărim!

 4. Fratele Mihail says:

  Din păcate, continuă delirul astradromist la adresa lui Gheron Sava Lavriotul…

  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/09/despre-diversiunea-inregistrarii-cu.html

 5. Mihail says:

  Vrednic este Parintele Ioan! Axios!

  • marinela says:

   AXIOS!!!
   Dumnezeu sa-i dea sanatate si putere de marturisire pina la sfirsit .Ma bucur ca pina la urma a facut publica nepomenirea ereziarhului .
   Sa vezi de-acum „linsaj”din partea episcopiei,dar mare-i Dumnezeu si nu-l va lasa singur in lupta sa cu ecumenismul.

 6. Doina says:

  Vrednic este părintele Ioan!Am inteles ca este din jud. Buzău!

 7. Creangă says:

  Vrednic este! Suntem alături de Părintele Ioan!