Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Nu încăpem toți în peștera din Bethleem, dar voi, ecumeniștilor eretici, veți încăpea cu toții în iad

10 Responses to Nu încăpem toți în peștera din Bethleem, dar voi, ecumeniștilor eretici, veți încăpea cu toții în iad

 1. Constantin says:

  Doamne ajuta !
  Atitudinea imberba a pseudomitropolitului Andrei, este jignitoare pentru un crestin serios si documentat, traitor adevarat ! Cu astfel de zahareluri ii smintesti doar pe prosti sau pe bietii copii. Stim bine ce ii asteapta pe cei ce ii smintesc pe cei mici !
  Obisnuiesc sa afirm ca, asa cum in arta, fenomenul kitsch a fost asimilat de curentul postmodernist (care este o implementare a ideologiei globaliste, in arta ), si care de fapt este o schimonosire a frumosului, a bunului gust, si a bunului simt, este de fapt o schimonosire a adevarului estetic. Deci e minciuna ! Asa exista si o traire de tip kitsch care e o schimonosire a firescului, a atitudinii naturale pe care ortodoxia adevarata ti-o poate oferi. De aceea, daca sunteti atenti, puteti sesiza fatarnicia, nefirescul, lipsa sinceritatii, duplicitatea in comportamentul ereticilor. Cel mai edificator este atitudinea nefireasca, afectata, patetica a lor, in manifestarile ecumeniste de tot felul. De aceea si pseudomitropolitul Andrei se schimonoseste cu o povestioara stupida, fara sa simta ridicolul, fara sa simta rusine ! Nu degeaba provine din arealul duplicitar greco/catolic, care sunt „mai catolici decat papa” !
  Acest fel de comportament il numesc duh mincinos, kitsch-os ! Este unul sentimentalist, frivol, strain duhului adevarat ortodox, care este unul treaz, matur si serios.
  Sa ma ierte Dumnezeu ! Nu o fac ca sa judec. Ci constat spre discernerea dintre adevar si pseudoadevar. Caci nu incap adevarul cu minciuna in acelasi spatiu !
  Inca odata, imi cer iertare !
  Constantin cel pacatos

 2. Constantin says:

  Uitati-va la crucea pr. Sauca, secretar al consiliului mondial al asa ziselor biserici ! Vi se pare a fi ortodoxa ? Este crucea pe care traditia ortodoxa o poarta ? Foloseste concepte adevarat crestine, dar le manipuleaza conform ideologiei lor, masono-globaliste. Si noi vrem unitatea crestinilor, dar in Adevar !

 3. Elena says:

  Nu pot sa cred! Deja li se pare o normalitate…Unirea tuturor…Sfintii Parinti nu mai conteaza pentru dl. Andrei? El e ortodox , a fost vreodata? Vai de capul nostru!

 4. florentina says:

  Ierarhii nostri sunt preaindraciti! Cel mai tare s-au indracit cand au semnat acte satanice in Creta.Ei il vor primii pe antihrist cu bratele deschise.

 5. Adriana says:

  Am și eu o nedumerire….În ce fel va împiedica moartea unor creștini nevinovați această „mergere împreună”? CMB consideră că Dumnezeul celui care omoară în numele lui este identic cu Dumnezeul celui care este adus jertfă?Mă iertați.E prea mult pentru mine….Ei nu au nici o problemă.Se roagă împreună cu cei care le măcelăresc semenii. Cum va rezolva CMB problema foamei și a lipsei de apă?Concret.Cum va determina CMB retragerea apelor astfel încât să fie salvate insulele?Provocarea la care trebuie să răspundă biserica este aceeași cu cea de la începuturi:zidirea interioară a omului,catehizarea acestuia înspre raportarea lui firească și responsabilă față de întreaga creație a lui Dumnezeu,sfințirea vieții.Am obligația creștină de a-l ajuta pe cel de altă confesiune ,dar cel mai mare dar pe care i-l pot face este mărturisirea adevăratei credințe.Hristos este CALEA;ADEVĂRUL ȘI VIAȚA.Hristos a înviat!