Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Papistașii nu au nevoie de Dumnezeu-Omul, ei îl au ca și ”cap” pe … papa superman

Iată ce putem citi la adresa: http://www.katanixis.gr/2017/10/blog-post_450.html

”Artistul străzii MauPal a provocat entuziasm la nivel mondial (la cum merge lumea, nici nu ne mirăm – n.trad.) printr-un grafitti în care l-a prezentat pe papa ca superman, desen făcut pe un zid aproape de Vatican.

Artistul consideră că în această epocă de criză economică ce lovește Italia și lumea întreagă, papa Francisc este o speranță pentru toți (știm noi care sunt acești ”toți” – n.trad.), de aceea în anul 2014 a făcut un desen cu papa ca superman”, a declarat MauPal (pe numele întreg Mauro Palota)

Autorul îl consideră pe papa o persoană care deține o mare putere și este de asemenea foarte uman și smerit (asta e culmea, nu? – n.trad.)

Serviciile de curățenie ale orașului au șters acel grafitti, dar planul a rămas, iar acum artistul l-a pus pe niște tricouri, pe care vrea să le vândă – costă 19 euro – iar o parte din venit îl va dona Vaticanului, pentru scopuri filantropice, căci Vaticanul a aprobat acest lucru, ca parte a unui program filantropic special.

 

traducere din greacă

de pr. Ciprian Staicu

 

Comentariul meu: în curând va apare și… Batman sau Spiderman; orice ”man”, numai mascat să fie, cu două fețe și cu o agendă… hotărâtă (în culise, desigur…).