Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Despre trei subiecte să nu ne grăbim a vorbi…

„… despre Dumnezeu, până când ne vom întări credința în El;

… despre păcatul celuilalt, ci să ne amintim mai întâi păcatul nostru;

… despre ziua de mâine, până când va răsări din nou soarele.”

(din lucrarea Despre bine și rău, de Sfântul Nicolae Velimirovici)

13 Responses to Despre trei subiecte să nu ne grăbim a vorbi…

 1. parascheva says:

  Spunea Sfântul Nicolae: „Atâta vreme cât Europa L-a urmat pe Hristos, ca pe «soarele dreptăţii», şi pe sfinţii Săi apostoli, mucenici, sfinţi şi nenumăraţi drepţi, precum şi alţi oameni care au bineplăcut Lui, Europa a fost ca o piaţă luminată de sute şi mii de lumânări, mari şi mici, arzând strălucitor. Totuşi, atunci când dorinţa umană şi înţelepciunea omenească au bătut ca două vânturi puternice, lumânările au fost stinse şi întunericul a pogorât pe pământ… Războiul pentru pământ este împotriva adevărului. Războiul împotriva adevărului este război împotriva firii dumnezeieşti şi a celei omeneşti. O, amărăciune mai amară decât fierea! Cât de mult suferă oamenii, cât de mult se chinuiesc şi cât de mult jertfesc ei pentru această trecătoare şi înşelătoare împărăţie pământească”.

 2. admin2 says:

  E o explicație mai profană, dar merge.
  Un exemplu mai patristic:
  ”Vine împărăția Ta” înseamnă: SĂ VINĂ DUHUL TĂU CEL SFÂNT !

 3. admin2 says:

  Eu nu cred în veridicitatea acestui personaj. Am fost – fără voie – ani de zile aproape de popa Cucu și chestiile astea cu numere și ”cel mai cel…” nu sunt ortodoxe. În nici un caz.
  Este nevoie de pocăință, discernământ, mărturisire de credință ortodoxă. Nu în 33, 66, 99 stă mântuirea.
  Pr. Ciprian

 4. admin2 says:

  Este vorba de o doamnă (să-i dea Domnul sănătate), care știe (profesional) foarte bine ce spune în limba română.
  Din păcate, amestecul acesta + „fiecare să își vadă de păcatele lui + liniște exterioară” = exact câteva dintre ingredientele de care am încercat sa scăpăm din ecumenism.
  Pr. Claudiu Buză nu dă o mărturisire ortodoxă. Asta este la fel de clar ca lumina soarelui.
  Dar nădăjduim că lucrurile se vor îndrepta.
  Pr. Ciprian

  • admin2 says:

   Astăzi s-a hotărât de către patriarhia ecumenică să fie canonizat Cuviosul Iacov Tsalikis, fostul stareț al mănăstirii Sf. David din insula Evia.
   Nu sunt ei vrednici de așa mari Sfinți, dar încearcă să își spele imaginea de eretici.
   Însă lucrează Dumnezeu și ne mai dă un Sfânt rugător și luminător ORTODOX.

   • admin2 says:

    IMPORTANT !
    Pentru că au apărut niște nelămuriri referitoare la articolul „Înșelări contemporane” de pe site-ul orthodoxos.ro, vreau să spun că, deși sunt de acord cu cele scrise acolo (și mă rog lui Dumnezeu pentru îndreptarea noastră a tuturor și unirea întru Adevăr), articolul nu este semnat de mine, nici site-ul respectiv nu este administrat de mine.
    Îi îmbrățișez pe toți părinții ortodocși și îi rog să mă ierte, dacă le-am greșit cu ceva.
    Post cu mult folos!
    Cu respect, pr. Ciprian Staicu