Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pentru cei care au ochi să vadă cine îi manipulează…

Am primit pe mail, de la domnul Mihai R. aceste remarci, pe care am considerat că este bine a le cunoaște poporul dreptcredincios, ca o dovadă în plus a amestecului voit de adevăr și minciună, de lumină și manipulare, de către cei care „conduc” destinele neamului… către ce?

Neplăcut, cu iertare, dar astă seară semnalez interviul TVR al minciuno-patriarhului BOR, unde la minutul 1,10 -1,11 se afirma că: pseudo-sinodul din Creta „…nu aduce nici dogme noi, nici canoane noi, ci documentele sunt mai mult de ordin pastoral, nu schimbăm nici doctrina, nici disciplina Bisericii, nici disciplina canonică…”.

link https://www.youtube.com/watch?v=n93iGN-ZIJQ

Am în vedere scrieri patristice, precum și interpretările după Dicționarul de simboluri J. Ferre: se remarcă, în încăpere, în spatele celor doi interlocutori, stâlpii masonici Ioachim și Boaz specifici templului masonic, poziția centrala a viitoarei Catedrale a Neamului ca miza importanta pentru viitor, simbolul masonic al mâinii ascunse arborat în public și în fotografii de presă de către maeștrii de rang înalt 33, în vederea exprimării unui mesaj de forță și încredere în puterea oculta (mâna minciuno-patriarhului e ascunsă în rasă – explicație pe link https://www.youtube.com/watch?v=3r3isSKmdnI, în primele minute); se mai poate analiza conținutul, timpul și momentul interviului, alegerea TVR pentru mesaje importante cu ținte peste hotare în lumea diplomației bisericești, contextul obiectelor de fundal, jocul de lumini-umbre-culori, interior- exterior, poziționarea celor doi, devoalarea de mesaje în trepte, accesibile pentru auditoriu diferit.

Se evocă un personaj istoric care mergea la „misa romano-catolică și apoi venea la slujbă la Patriarhie”– min. 18-18,55, deci implicit se recunoaște erezia papistașă,precum și participarea unui eretic la Sfânta Liturghie ca fiind canonică, în acord cu cerințele pseudo-sinodului din Creta. Să nu fie!

Urâciuni, de care să ne îndepărtăm, cu privirea către Hristos!

Doamne ajută!

14 Responses to Pentru cei care au ochi să vadă cine îi manipulează…

 1. admin2 says:

  Cuvinte grele (care provoacă repulsie), din partea unui om, îmbrăcat în alb, însă din păcate fără Hristos.

  • Mihai says:

   Or sa va sara in cap cu schisma, care din pacate da bine la ducatori degeaba pe la biserica
   In ceea ce il priveste pe Dany, Sorin Frunzaverde mason fiind direct implicat in alegerea actualului patriarh si din pacate nu este singular ci toti intai stastatorii aflati in capul treburilor sunt cam din acelas aluat

   • admin2 says:

    Îl cheamă Daniel, să nu uităm. Nu îi ponegrim numele, că este unul de Sfânt, ci ne rugăm pentru îndreptarea lui, ca să nu ajungă în gheena.

 2. Mihai says:

  Sa ne rugam pt indreptarea lui caci are ft multe de indreptat

 3. Radu Dacia says:

  Mi-a placut predica de azinoapte parinte. La interviul patriarhului nu ma pot uita sa-mi fie cu iertare.
  Uitati aici balamuc, concertul de anul nou in Catedrala din Baia Mare
  https://www.facebook.com/100015208546902/videos/317095828807366/

 4. Radu Dacia says:

  se pare ca nu pot posta pe siteul asta. ma iertati! Dumnezeu sa va binecuvinteze

  • admin2 says:

   Pe care site?

   • Radu Dacia says:

    aici, dar nu vedeam mesajul, nu stiam ca trebuie aprobare si credeam ca sunt penalizat si nu pot posta. am inghitit in sec si m-am resemnat in liniste :))

    • admin2 says:

     Pentru această dovadă de bun simț veți avea mereu un plus de încredere.
     Tot felul de indivizi își exprimă uneori refulările pe la comentarii și ne străduim să ferim cititorii de un limbaj vulgar, scopul acestui site fiind unul duhovnicesc și misionar.
     De aceea comentariile sunt citite și apoi aprobate sau respinse, după un singur principiu: bunul simț sau lipsa lui.
     Pr. Ciprian

 5. mihai r says:

  Daca luam ca exemplu simbolistica cifrelor duratei interviului, 1h36min36min, avem identificarea emitentului- cine este PF Daniel: 1este(Puterea), 36…36(Treimea3 Masonica6 ce apartine Treimii3 Masonice6), deci un membru de rang inalt, ce este plasat in sistemul bisericesc – aceasta este traducerea conforma dictionarului. Ce mai pot citi initiatii: ca prin continut, interviul prezinta temele esentiale ale anului viitor, se da limbajul politic corect celor din biserica de pe „colina bucuriei”, se sugereaza ca sinodul cretan si ecumenismul sunt linii de forta strategice pentru indeplinirea obiectivelor curente, fapt ce constientizeaza clerul ca se va face o anumita selectie de valori si promovare in interiorul BOR, tema Catedralei este esentiala( vizite importante in 2018), se insista pe comuniunea cu cele 4 Patriarhii nesemnatare a documentelor cretane, deoarece se are in vedere si stoparea hotararilor, eventuale, ale Bisericii Georgiei si Bulgariei de a intrerupe comuniunea cu Patriarhia de Constantinopol, deci a nepomenirii arhiereziarhului PF Bartolomeu; ar fi neconform politicii ecumeniste, fapt ce il deranjeaza vizibil pe PF Daniel.

 6. Andru says:

  „În ceea ce îi privea pe neortodocși, catolici sau protestanți, Părintele Serafim Rose avea o viziune foarte echilibrată: „poate că lor Dumnezeu încă nu le-a descoperit ortodoxia, iar noi ar trebui să fim exemple vii”. Cât privește folosirea termenului „eretic” , Părintele Serafim spunea: este mult prea des folosit, și de cele mai multe ori cu ură, cu triumfalism, eretic este cineva care a cunoscut biserică ortodoxă, a primit revelația, iar apoi alege* în deplină* cunoștință* să se despartă de ea. Cuvântul nu li se poate aplica tuturor celor care s-au născut în medii neortodoxe.”
  https://www.facebook.com/adrianntsar/posts/820033484865430

  • admin2 says:

   Cel mai adesea piedica principală pentru venirea la ortodoxie a eterodocșilor este însăși viața de zi cu zi a ortodocșilor…