Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Porumbelul antiecumenist…


În video de mai sus se vede clar cum primarul orașului Kalamata (sudul Greciei, al peninsulei Peloponez – n.trad.) a eliberat un porumbel (cam negru, ce-i drept – n.trad.), în momentul sfințirii apelor (6 ianuarie 2018), însă acesta a căzut imediat mort în mare. Mulți s-au mirat de această întâmplare.

Noi nu avem semne de întrebare legate de acest eveniment macabru. Informații de încredere ale agenției “Whoever believes that can believe anything” (Cine crede că poate să creadă orice), menționează că porumbelul era antiecumenist și chiar îngrădit de erezie. De aceea, de îndată ce l-a văzut – sărmanul – în fața lui pe Mitropolitul de Messinia, Hrisostom Savvatos (care, printre altele, este și conducătorul delegației grecești în dialogul teologic cu papistașii, un ecumenist convins și furios pe cine nu e de acord cu el – n.trad.) a făcut stop cardiac!
Îl condamnați pe porumbel pentru aceasta? Noi deloc! Iată consecințele triste ale ecumenismului. Chiar și ecosistemul (natura) este în pericol din pricina ecumeniștilor. .

Patriarhul ecumenic Bartolomeu trebuie neapărat să ia măsurile necesare pentru salvarea porumbeilor și a altor specii ale ecosistemului. Despre broaștele țestoase el face, de bine de rău, atâta tărăboi (se referă la persoanele… lente, adică la ereticii care nu se mișcă din ereziile lor, cum sunt prietenii lui buni: papistașii – n.trad.).

Față de bieții porumbei, devreme ce mai întâi Duhul Sfânt s-a arătat în chip de porumbel, la Botezul Domnului, nu trebuie să aibă o sensibilitate cu atât mai mare?

De aceea, Preafericite (oare știe ce e fericirea? – n.trad.), singura soluție pentru ca porumbeii și alte specii de animale să fie salvate de orice Savvatos intelectual este să convocați un Sinod Panortodox, care să condamne ecumenismului, să îi caterisească și să îi anatematizeze pe protagoniștii lui și să anuleze hotărârile eretice ale Sinodului (Adunării, mai degrabă – n.trad.) din Creta.

În orice caz, nădăjduim că Patriarhul Bartolomeu va respecta așa cum se cuvine sensibilitățile noastre ecologice, căci este clar că numai acestea și nimic altceva ne îndeamnă să propunem convocarea unui Sinod Panortodox…

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.ro/2018/01/blog-post_94.html

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

 

PS 1 – ați văzut vreodată un miel îmbrățișat de… un lup? Cu o dragoste… ecumenistă?

PS 2 – nu putem spune Dumnezeu să îl ierte… pentru porumbel, că nu se cade, neavând suflet, dar ne rugăm pentru pocăința celor care L-au trădat pe Hristos prin îmbrățișarea hulitoarei de Dumnezeu panerezii a ecumenismului.

11 Responses to Porumbelul antiecumenist…

 1. BALTAG LICĂ says:

  E semn rău dacă a murit porumbelul, căci dacă Duhul Sfânt era mulțumit de evenimentul despre care se face referire, porumbelul nu murea. Când am zis eveniment m-am referit de fapt la oamenii de acolo. Aceia care au participat la eveniment ar trebui să știe că nu stau bine deloc. Rămâne să vedem cum vor evolua lucrurile, dar eu sunt convins de ce spun. Doamne ajută !

 2. Mihai says:

  Un caz oare cum similar sa intamplat la vatican cand a fost eliberati porumbei care ulterior fiind atacati de niste pescarusi

 3. tibi says:

  Eu zic ca porumbelul a avut sansa ca nu l-a vazut pe bartolomeu de Istambul, ca se facea negru de tot….

 4. tibi says:

  Porumbelul cred ca ar fi fost o nuanta mai deschisa…

 5. Lucretia says:

  Acatistul Sfinţilor Şapte Tineri din Efes

  Condacul I
  Vrednicilor de laudă, Celor Şapte Sfinţi tineri din Efes, prin care Preasfânta Treime S-a preaslăvit să le aducem mulţumire şi cu evlavie să le cântăm aşa: Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Icosul I
  Vouă, celor care în vremea împăratului Deciu, vă aflaţi în rânduiala ostăşească, uniţi în dragostea pentru Hristos şi petrecând în post, în curăţie şi în rugăciuni pentru izbăvirea Sfintei Biserici de prigoniri, cu bucurie vă cântăm:
  Bucuraţi-vă, Maximilian, Iamvlih, Martinian,
  Bucuraţi-vă, Dionisie, Exacustodian, Antonin şi Ioan
  Bucuraţi-vă, cei ce Împăratului Ceresc aţi slujit;
  Bucuraţi-vă, cei ce în curăţie aţi vieţuit;
  Bucuraţi-vă, tineri cumpătaţi şi smeriţi;
  Bucuraţi-vă, voi, cei de Dumnezeu înţelepţiţi;
  Bucuraţi-vă, în prigoane, îndelung răbdători;
  Bucuraţi-vă, evlavioşi rugători;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI II-lea
  Nesuferind a vedea cumplitele chinuri şi ucideri îndurate de creştini, vă retrăgeaţi într-o biserică unde, aruncându-vă la pământ şi presărându-vă ţărână pe cap, vă rugaţi pentru întărirea celor mari la suflet, care sufereau mucenicie pentru Hristos, şi pentru mântuirea voastră, cântând: Aliluia!

  Icosul aI II-lea
  Cu mare jale îi priveaţi pe cei fricoşi, care se închinau idolilor înaintea poporului, precum şi pe cei care îşi trădau fraţii ascunşi de teama prigonitorilor, gândindu-vă la sufletele lor şi rugându-vă lui Dumnezeu să nu vă asemănaţi şi voi cu aceştia.
  Rugaţi-vă, o, Sfinţi Mucenici, pentru ca în aceste vremuri de încercare a credinţei, a nădejdii şi a dragostei, să nu-L trădăm pe Dumnezeu ori pe aproapele din cauza fricii ori a intereselor materiale nici noi, cei ce vă cântăm:
  Bucuraţi-vă, cei ce pentru aproapele aţi plâns şi aţi suspinat;
  Bucuraţi-vă, cei ce Calea, Adevărul şi Viaţa aţi aflat;
  Bucuraţi-vă, că în cuget şi în rugăciuni v-aţi unit;
  Bucuraţi-vă, că pentru mucenicie v-aţi pregătit;
  Bucuraţi-vă, aprigi luptători cu patimile sufleteşti şi trupeşti;
  Bucuraţi-vă, mari cuceritori ai comorilor cereşti;
  Bucurati-vă, cei înţelepţiţi în focul nevoinţei;
  Bucurati-vă, chipuri adevărate ale pocăinţei;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI III-lea
  Cu îngăduinţa lui Dumnezeu, trădaţi fiind, aţi ajuns în faţa împăratului, cu lacrimile în ochi, cu ţărâna pe capete, dar cu sufletele pregătite pentru mărturisire, mulţumind lui Dumnezeu şi cântând: Aliluia!

  Icosul aI III-lea
  Atunci când împăratul v-a îndemnat să aduceţi jertfă idolilor, tu, Sfinte Maximilian, l-ai înfruntat astfel: „Noi avem pe Unul Dumnezeu, Împăratul Cel ce vieţuieşte la ceruri, de a Cărui slavă este plin cerul şi pământul. Aceluia îi aducem jertfă de mărturisire şi rugăciunile noastre în tot ceasul; iar ardere şi jertfe necurate nu vom aduce idolilor voştri, ca să nu ne întinăm sufletele noastre”.
  Şi tot cu voia lui Dumnezeu, împăratul Deciu, după ce v-a luat brâiele ostăşeşti, v-a lăsat liberi, dându-vă timp de gândire, apoi a plecat pentru o vreme din Efes.
  Sfinţilor Mucenici, rugaţi-vă ca Dumnezeu să nu îngăduie încercări peste puterile noastre, ci să ne trimită ajutor din cer la vreme de prigoană şi ispită, nouă, celor ce vă cântăm:
  Bucură-te, Sfinte Maximilian, căci pe Dumnezeu L-ai mărturisit;
  Bucură-te, vas ales, de Duhul Sfânt călăuzit;
  Bucuraţi-vă, cei ce aurul credinţei aţi preţuit;
  Bucuraţi-vă, că de jertfe idoleşti v-aţi ferit;
  Bucuraţi-vă, că sufletele vi le-aţi salvat;
  Bucuraţi-vă, cei şi ce de chinuri aţi scăpat;
  Bucurati-vă, mărturisitori de Dumnezeu întăriţi,
  Bucurati-vă, grabnic ajutători ai creştinilor prigoniţi,
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI IV-lea
  Văzând mila lui Dumnezeu, aţi luat aur şi argint din casele voastre, le-aţi împărţit celor nevoiaşi, în taină şi la arătare, cântând: Aliluia!

  Icosul aI IV-lea
  În absenţa împăratului, fiind de Dumnezeu călăuziţi spre arătarea slavei Sale, aţi hotărât să intraţi într-o peşteră mare din muntele Ohlon, aflată în partea răsăritului, spre a vă ruga în linişte pentru dobândirea cununilor cereşti ale muceniciei.
  Sfintilor Mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu să ne ajute să transformăm cu înţelepciune toate prigoanele şi ispitele în prilejuri de trăire şi de mărturisire a credinţei ortodoxe şi noi, cei ce vă cântăm:
  Bucuraţi-vă, miluind, voi, cei ce aţi fost miluiţi;
  Bucuraţi-vă, cei de Dumnezeu înţelepţiţi;
  Bucuraţi-vă, căci la rugăciuni în linişte aţi râvnit;
  Bucuraţi-vă, căci gânduri cereşti aţi dobândit;
  Bucurati-vă, dispreţuind cele pământeşti;
  Bucurati-vă, căutând comorile cereşti;
  Bucuraţi-vă, pentru izbăvirea de frică, mijlocitori;
  Bucuraţi-vă, pentru cei ispitiţi, rugători;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI V-lea
  Aţi luat apoi câţiva arginţi necesari pentru hrană şi, ducându-vă spre muntele Ohlon, aţi intrat în peştera dintr-însul. Acolo, în linişte, v-aţi rugat lui Dumnezeu cu tot sufletul să vă întărească întru mărturisirea preasfântului Său nume, ca astfel să puteţi sta fără frică înaintea tiranului şi, bărbăteşte pătimind, să câştigaţi de la Domnul nostru Iisus Hristos cununa cea neveştejită a slavei, cea pregătită credincioşilor robilor Lui.
  Aţi petrecut acolo multe zile, lăudând neîncetat pe Dumnezeu, rugându-vă pentru mântuirea sufletelor voastre şi cântând: Aliluia!

  Icosul aI V-lea
  Pe cel mai tânăr, pe Iamvlih, l-aţi rânduit spre slujire, adică să aducă cele de trebuinţă din cetate. Aşadar, Sfântul Iamvlih îşi schimba hainele sale şi se îmbrăca în haine proaste, ca să nu fie cunoscut; iar din arginţii pe care îi lua, o parte îi împărţea săracilor, iar cu partea rămasă cumpăra hrană.
  Sfinţilor Mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu să ne ajute să chivernisim cu înţelepciune talanţii dăruiţi spre mântuire şi noi, cei ce vă cântăm:
  Bucuraţi-vă, că în peşteră aţi intrat;
  Bucuraţi-vă, că pentru întărirea credinţei v-aţi rugat;
  Bucurati-vă, căutătorii smereniei;
  Bucuraţi-vă, cinstitorii milosteniei;
  Bucuraţi-vă, Înţelepţi, ce timpul mântuirii bine l-aţi chibzuit;
  Bucuraţi-vă, căci sufletele pentru mucenicie le-aţi pregătit;
  Bucuraţi-vă, slăvindu-L în veci pe Dumnezeu;
  Bucuraţi-vă, ajutându-ne şi pe noi, spre slava numelui Său;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI VI-lea
  După mai multe zile, Sfinte Iamvlih, mergând spre cetate în chip de sărac, ai văzut venirea împăratului şi ai auzit porunca lui, ca, în ziua următoare, toţi mai-marii cetăţenilor şi ai oştilor să fie gata spre a aduce jertfe idolilor.
  Tot tu ai auzit că împăratul a poruncit ca şi voi să fiţi căutaţi spre a aduce jertfa necurată. Atunci, ducându-le puţină pâine vouă, fraţilor tăi întru Hristos, cuprins de teamă, ai alergat spre peşteră, punându-ţi nădejdea în Dumnezeu şi cântând: Aliluia!

  Icosul aI VI-lea
  Umplându-vă de frică şi căzând cu feţele la pământ, cu plângere şi cu suspine v-aţi rugat lui Dumnezeu, încredinţându-vă ajutorului şi milei Sale.
  Rugaţi-vă, o, Sfinţi Mucenici, ca în primejdii şi în ispite să ne pocăim pentru păcatele săvârşite, să ne încredinţăm voii lui Dumnezeu şi să avem nădejde în ajutorul şi mila Sa, şi noi, cei ce vă cântăm:
  Bucuraţi-vă, cei ce, prin rugăciune, frica aţi biruit;
  Bucuraţi-vă, cei ce la mântuirea tuturor v-aţi gândit;
  Bucuraţi-vă, căci, cu smerenia, milă divină aţi aflat;
  Bucuraţi-vă, căci, cu credinţa, pe Dumnezeu L-aţi bucurat;
  Bucuraţi-vă, căci nădejdea în ajutorul Său v-a fost neclintită;
  Bucuraţi-vă, căci dragostea faţă de El a fost desăvârşită;
  Bucuraţi-vă, rugându-vă pentru izbăvirea tuturor celor prigoniţi;
  Bucuraţi-vă, mijlocind ajutor şi pentru noi, cei ispitiţi;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI VII-lea
  După ce v-aţi rugat, fiind seară, aţi mâncat cu gândul la primirea chinurilor în ziua următoare, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

  Icosul aI VII-lea
  Vorbind apoi între voi, v-aţi îndemnat unul pe altul spre spre bărbăteasca pătimire pentru Hristos.
  Sfinţilor Mucenici, ajutaţi-ne, prin rugăciuni, să ne izbăvim de patimile sufleteşti şi trupeşti pentru ca, la vreme de ispită ori prigoană, să avem râvna voastră de a face voia lui Dumnezeu şi noi, cei ce vă cântăm:
  Bucuraţi-vă, cei pentru care mucenicia era sărbătoare;
  Bucuraţi-vă, voi, cei cu suflet mare;
  Bucuraţi-vă, voi, cei alipiţi de Dumnezeu;
  Bucuraţi-vă, întru slava numelui Său;
  Bucuraţi-vă, cei cu trupuri îndumnezeite;
  Bucuraţi-vă, mari mijlocitori pentru noi în ispite;
  Bucuraţi-vă, Tineri călăuziţi de Duhul Sfânt;
  Bucuraţi-vă, spre cununile muceniciei alergând;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI VIII-lea
  Mare şi preaslăvită este minunea săvârşită cu voi, Sfinţilor, căci Dumnezeu v-a poruncit apoi să adormiţi cu oarecare străină şi minunată adormire timp de aproape două sute de ani, pentru a vă trezi, spre întărirea credinţei, într-o perioadă în care învăţătura despre învierea morţilor era atacată de eretici. Iar noi, pentru această mare purtare de grijă, Îi mulţumim lui Dumnezeu, Îl slăvim şi Îi cântăm cu bucurie: Aliluia!

  Icosul aI VIII-lea
  Însuşi Împăratul Ceresc v-a ales din mijlocul mucenicilor, dăruindu-vă somn de moarte şi păzindu-vă sufletele în mâinile Sale, în timp ce trupurile voastre zăceau în peşteră neschimbate şi nestricate, ca şi cum aţi fi dormit.
  Rugaţi-vă, Sfinţilor Mucenici, să ne trimită Dumnezeu ajutor din Cer, pentru a nu adormi în patimi şi în păcate, ci având nădejdea învierii şi a vieţii veşnice şi noi cei care vă cântăm:
  Bucuraţi-vă, pietre din zidul Bisericii creştine,
  Bucuraţi-vă, cei aleşi pentru mărturisirea tainelor divine;
  Bucuraţi-vă, cei prin care se mustră erezia;
  Bucuraţi-vă, cei prin care se întruchipează filocalia;
  Bucuraţi-vă, cei prin care s-a întărit dogma despre învierea morţilor;
  Bucuraţi-vă, cei prin care s-a ruşinat îndrăzneala ereticilor;
  Bucuraţi-vă, prieteni ai lui Hristos;
  Bucuraţi-vă, cei ce v-aţi adus Lui prinos;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI IX-lea
  Neştiind cele întâmplate, împăratul a poruncit să fie astupată uşa peşterii, ca să muriţi de foame şi de sete. Iar doi postelnici împărăteşti care erau creştini tăinuiţi, Teodor şi Rufin, au scris despre pătimirea voastră pentru Hristos pe două tabliţe de plumb pe care le-au pus într-un sicriaş de aramă şi l-au ascuns între pietrele de la uşa peşterii, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

  Icosul aI IX-lea
  După aproape două sute de ani, în timpul împăratului Teodosie cel Tânăr, nişte eretici îi prigoneau pe adevăraţii creştini, susţinând că nu există învierea morţilor pe care Însuşi Hristos ne-a poruncit s-o aşteptăm fără îndoială. Cuprins de mâhnire, însuşi împăratul se ruga cu lacrimi, alături de creştini, ca Dumnezeu să trimită Bisericii Sale ajutor ceresc.
  Iar noi, aflând taina ce se săvârşea prin voi, vă rugăm să mijlociţi acum, ca şi atunci, ivirea unor conducători dreptcredincioşi care să ne apere de ecumenism şi de pecetea antihristică şi să cânte împreună cu noi:
  Bucuraţi-vă, cei de chinuri aţi fost izbăviţi;
  Bucuraţi-vă, cei ce în primejdii şi pe noi ne ocrotiţi;
  Bucuraţi-vă, mari apărători ai credinţei creştine;
  Bucuraţi-vă, slujitori devotaţi ai voinţei divine;
  Bucuraţi-vă, lăudând pe Dumnezeu neîncetat;
  Bucuraţi-vă, mulţumindu-I pentru ajutorul dat;
  Bucuraţi-vă, cei ce ni-i arătaţi pe bunii conducători,
  Bucuraţi-vă, în ispite, grabnic ajutători;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI X-lea
  Auzind rugăciunile şi suspinele cu lacrimi ale împăratului Teodosie şi ale multor credincioşi, Dumnezeu a descoperit taina învierii morţilor şi a vieţii veşnice într-un mod tainic. Stăpânul muntelui Ohlon, fără să ştie nimic despre voi, începând să-şi construiască un staul pentru oile sale, a luat pietre din zidul peşterii în care vă aflaţi, destupând-o. Apoi, la fel ca şi pe Lazăr cel mort de patru zile, Dumnezeu v-a înviat şi pe voi, care adormiserăţi de mulţi ani. Hainele vă erau întregi, iar trupurile – neschimbate, aşa că voi, trezindu-vă, v-aţi făcut obişnuita rugăciune de dimineaţă, cântând: Aliluia!

  Icosul aI X-lea
  Neştiind lucrarea ce se săvârşea prin voi şi aducându-vă aminte că împăratul Deciu vă căuta pentru a aduce jertfă idolilor, aţi hotărât să nu mai staţi ascunşi, ci să ieşiţi să-L mărturisiţi pe Împăratul ceresc înaintea împăratului pământesc şi să primiţi de bunăvoie mucenicia pentru Domnul nostru Iisus Hristos.
  Rugaţi-vă, Sfinţi Mucenici, să dobândim înţelepciunea de a-L mărturisi pe Dumnezeu în fiecare zi cu vorba, cu fapta şi cu gândul, noi cei care vă cântăm:
  Bucuraţi-vă, cei ca şi Lazăr, spre slava lui Hristos înviaţi;
  Bucuraţi-vă, Tineri ocrotiţi şi binecuvântaţi;
  Bucuraţi-vă, comori ascunse de Dumnezeu în pământ;
  Bucuraţi-vă, Fericirile cereşti aflând;
  Bucuraţi-vă, ostaşi uniţi în slujba Adevărului;
  Bucuraţi-vă, flăcări arzând pentru slava Mântuitorului;
  Bucuraţi-vă, cei ce mijlociţi somn liniştit;
  Bucuraţi-vă, cei ce aproape două sute de ani aţi dormit;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI XI-lea
  Însă, mai înainte de a ieşi din peşteră pentru mărturisirea credinţei, i-aţi dat Sfântului Iamvlih un ban de argint, să vă cumpere pâine din cetate.
  Mult te-ai mirat, Sfinte Iamvlih, văzând pietre la gura peşterii, Sfinte Cruci pretutindeni şi oameni cu straie diferite care pomeneau fără teamă numele lui Hristos. Nu mai cunoşteai, însă, pe nimeni, iar când ai vrut să cumperi pâine cu banul de argint ce avea chipul şi numele împăraţilor de demult, ai fost prins şi dus în faţa antipatului şi a episcopului Ştefan, deoarece toţi credeau că ai aflat vreo comoară din vechime, pe care o tăinuieşti.
  Ascultând cele istorisite de tine, Sfinte Iamvlih, numai episcopul Ştefan a înţeles că Dumnezeu vrea să ne descopere, prin voi, o taină şi, împreună cu antipatul şi cu mai-marii cetăţii, a mers, alături de tine, la peştera din muntele Ohlon, cântând: Aliluia!

  Icosul aI XI-lea
  Ajunşi la peşteră, episcopul şi antipatul au găsit sicriaşul de aramă în care erau cele două tăbliţe de plumb pe care era scris că Şapte Sfinţi Tineri, adică Maximilian, fiul eparhului, Iamvlih, Martinian, Ioan, Dionisie, Exacustodian şi Antonin, au sfârşit muceniceşte pe vremea lui Deciu, care a poruncit să se astupe gura peşterii în care vă aflaţi.
  Iar noi, pentru aceasta, Îl slăvim pe Dumnezeu şi vă rugăm să veniţi în ajutor tuturor celor care au ispite peste puterile lor şi vă cântă aşa:
  Bucuraţi-vă, Tineri cu inimi curate;
  Bucuraţi-vă, cei prigoniţi pentru dreptate;
  Bucuraţi-vă, cei ce pentru păcatele lumii aţi plâns;
  Bucuraţi-vă, cei prin care vrăjmaşul a fost învins;
  Bucuraţi-vă, cei prin care tainele sunt aflate;
  Bucuraţi-vă, cei ce ne izbăviţi de duhurile necurate;
  Bucuraţi-vă, comori aflate prin voia lui Dumnezeu;
  Bucuraţi-vă, martori ai slavei numelui Său;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI XII-lea
  Apoi, intrând episcopul, antipatul, mai-marii cetăţii şi poporul în peşteră, v-au găsit şezând plini de bucurie, cu feţele strălucind de frumuseţea luminii dumnezeieşti, s-au închinat la picioarele voastre şi au dat slavă lui Dumnezeu, Care i-a învrednicit pe ei a vedea o minune preaslăvită ca aceea. Apoi, însuşi împăratul Teodosie, fiind înştiinţat că s-a arătat chipul învierii ce are să fie, în trupurile voastre, a venit în grabă la voi, a căzut la picioarele voastre închinându-vi-se, apoi v-a cuprins cu dragoste, v-a sărutat, slăvindu-L pe Dumnezeu şi cântând cu lacrimi de bucurie: Aliluia!

  Icosul aI XII-lea
  Apoi, tu Sfinte Maximilian, i-ai spus împăratului că, pentru credinţa lui cea tare, Dumnezeu v-a înviat pe voi mai înainte de învierea cea de obşte şi tot pentru aceasta, împărăţia sa va fi mai puternică
  După aceea, cu toţii au ascultat cu evlavie cuvintele voastre ziditoare de suflet. Apoi, după şapte zile, timp în care împăratul v-a slujit şi s-a împărtăşit cu voi, aţi adormit cu somnul morţii, după porunca lui Dumnezeu.
  Iar noi, pentru această minune preaslăvită, ne alăturăm soborului de episcopi de la praznicul cel luminos săvârşit pentru cinstirea voastră, mulţumind lui Dumnezeu, slăvindu-L şi cântându-vă aşa:
  Bucuraţi-vă, mărturisitori, prin care Dumnezeu a vorbit;
  Bucuraţi-vă, cei prin care Crezul privind învierea morţilor s-a adeverit;
  Bucuraţi-vă, cei prin care se încearcă adevărata credinţă;
  Bucuraţi-vă, cei prin care se arată a creştinilor biruinţă;
  Bucuraţi-vă, cei ce aduceţi bucurie;
  Bucuraţi-vă, cei ce ne izbăviţi de erezie;
  Bucuraţi-vă, voi, cei blânzi şi smeriţi;
  Bucuraţi-vă, cei de patimi ne izbăviţi;
  Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mucenici din Efes, mari ocrotitori ai creştinilor!

  Condacul aI XIII-lea
  Ne închinăm cu evlavie Preasfintei Treimi şi Îi mulţumim pentru taina învierii din morţi descoperită prin voi, Sfinţilor Maximilian, Iamvlih, Martinian, Ioan, Dionisie, Exacustodian şi Antonin şi pentru ajutorul dat vouă şi ne rugăm ca şi pe noi, ca şi pe voi, să ne ajute în lupta cu ispitele, cu patimile noastre şi cu viclenia antihristică.
  Mulţumim, de asemenea, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi Tuturor Sfinţilor care v-au ajutat să vă sfinţiţi sufletele şi trupurile şi ne rugăm să ne ajute şi pe noi să avem râvna voastră în împlinirea voii lui Dumnezeu.
  O, Sfinţilor Şapte Tineri din Efes, rugaţi-vă pentru noi lui Dumnezeu să ierte mulţimea păcatelor noastre, pentru ca şi noi să ne bucurăm de învierea din morţi, spre viaţa de veci, cântând împreună cu voi: Aliluia!
  ( Acest condac se zice de trei ori, apoi Icosul întâi şi Condacul întâi)

  Rugăciune
  Sfinţilor Şapte Tineri din Efes, rugaţi-vă să ne dăruiască Dumnezeu duhul înţelepciunii, al înţelegerii şi al sfatului, al tăriei şi al cunoştinţei, al bunei-credinţe şi duhul temerii de Dumnezeu, pentru a-I oferi şi noi cu bucurie Preasfintei Treimi inimile noastre.
  Aşa, Sfinţilor, ajutaţi-ne să avem între noi dragoste nefăţarnică, bucurie, pace, îndelungă-răbdare, bunătate, facere de bine, credinţă statornică, blândeţe, înfrânare şi curăţie, pentru ca, uniţi fiind în cuget, să rămânem statornici în iubirea lui Dumnezeu şi a aproapelui, sprijinindu-ne unii pe alţii, ca şi voi, pe drumul mântuirii.
  Doamne, Iisuse Hristoase, pentru rugăciunile Sfinţilor Şapte Tineri din Efes, izbăveşte, acum ca şi atunci, Sfântă Biserica Ta de ecumenism, iar pe noi . toţi – de pecetea antihristică. Amin.

  • BALTAG LICĂ says:

   Mulțumim pentru acatistul Sfinților 7 tineri din Efes. Să dea Domnul să ne fie tuturor pildă pentru zilele ce vor veni. Mulțumim mai întâi Domnului Care i-a proslăvit și apoi Mucenicilor prin care Hristos S-a proslăvit. Minunate vieți ! Doamne ajută-ne și nouă !

 6. românu says:

  Înfiorător la chip (şi suflet) acest vlădic. „Ceva” îi urâţeşte pe ecumenişti.